Mislio sam da ovde pricamo uopsteno o svemu vezanom za BM.
Nove i stare grupe, novi albumi, sta slusate trenutno ili sta ocekujete sledece?Preporuke, sajtovi, intervjui..
Malo da zivne ova soba bre!
Znaci sta slusate najvise u poslednje vreme?
Preporuke?
Grobodan
6. 4. 2006, 18:40
Ajde,sto da ne...
Preporucham svima BESTIAL MOCKERY - Gospel of the Insane I GRAND BELIAL'S KEY - Kosherat od noviteta,inace dosta slusam IMPALED NAZARENE - Ugra Karma,Nihili,Suomi...spremam se za svirku.I da,KING DIAMOND i MERCYFUL FATE su uvek tu negde,pogotovu u svetlu priprema za dolazak kralja medju podanike.
Lord_Ahriman
6. 4. 2006, 18:47
preslusavam stare albume cradle of filtha....cekam novi dimmu jedva cekam da cujem stormblast!
toplo preporucujem black messiah bend!
| QUOTE (grave @ 6. 4. 2006, 18:40) |
Ajde,sto da ne...
Preporucham svima BESTIAL MOCKERY - Gospel of the Insane I GRAND BELIAL'S KEY - Kosherat od noviteta,inace dosta slusam IMPALED NAZARENE - Ugra Karma,Nihili,Suomi...spremam se za svirku.I da,KING DIAMOND i MERCYFUL FATE su uvek tu negde,pogotovu u svetlu priprema za dolazak kralja medju podanike. |
Znaci dolazi sigurno?
| QUOTE |
| preslusavam stare albume cradle of filtha |
Imam ja neki rani live snimak, zvuci bas tr00.
Ja u poslednje vreme dosta slusam Borknagar-Quintessence
sjajan album.
Grobodan
6. 4. 2006, 18:56

Dolazi brate,ima i na njegovom sajtu...cuti,ne pominji,ne mogu vise da izdrzim.
Cradle stari live?Jel to onaj Sodomizing the Virgin Vamps?Taj je bash krsh.Ja ima i neki Live Berlin 96,taj je jos veci krsh.
Borknagar - Quintessence jeste dobar,ali meni ostaje favorit Olden Domain.
E da slusajte japanski SABBAT!!!!!!
| QUOTE |
| Cradle stari live?Jel to onaj Sodomizing the Virgin Vamps? |
Valjda je taj.Zesci krs jbt..
Inace nikako da u'vatim Otyg..
Grobodan
6. 4. 2006, 19:10
OK je Otyg,sta znam...skandinavski folk nije bas totalno moja soljica krvi,ali Vintersorg mnogo vadi stvar - ima duha,sve u svemu.
Frankenchrist
6. 4. 2006, 19:32
Oim nesto malo Death metala tipa CC, Necrophagist i Morbidariju, ne znam dal sam pustio nesto u zadnje tri nedelje... nesto mi odgovara da sedim u tisini pred kompom. A nista novo nisam nabavio ima sigurno mesec dana.
| QUOTE (grave @ 6. 4. 2006, 19:10) |
| OK je Otyg,sta znam...skandinavski folk nije bas totalno moja soljica krvi,ali Vintersorg mnogo vadi stvar - ima duha,sve u svemu. |
Cuo sam samo neke njihove semplove i stvarno mi se svidjaju.
Prija mi pod stare dane taj folk bm..
smesno mi je kad cujem da imaju cover bend u Meksiku?!
Zamisli male crne i vesele meksikance kako sviraju na violinama o nordijskim bajkama..
Grobodan
6. 4. 2006, 19:45
Vrh.Ako iskopas negde neku sliku,baci ovde.
SlusAjte ANAL NOSOROG!!!!!!!!!!!!
Lord_Ahriman
6. 4. 2006, 22:13
Lord_Ahriman
6. 4. 2006, 22:17
jebote tvangeste oni blackeri iz rusije misli da su i dark tranquility!
Dobro za ove ruse nisam cuo..znam samo za Ashen Light i Rakoth..ovi su valjda isto rusi.
ima li ko Otyg?????
The Watchtower
6. 4. 2006, 22:21
| QUOTE (lake_bodom @ 6. 4. 2006, 23:17) |
| jebote tvangeste oni blackeri iz rusije misli da su i dark tranquility! |
boze..
| QUOTE |
| Vrh.Ako iskopas negde neku sliku,baci ovde. |
Malo teze, jel verujes da ni sam bend Otyg nema nikakav sajt?
Tj. ima ali ne radi.
Bas su misteriozni..
Lord_Ahriman
6. 4. 2006, 23:06
| QUOTE (The Watchtower @ 6. 4. 2006, 22:21) |
| boze.. |
recenica je trebala da glasi-----tvangeste je iz rusije i dark tranquility ali ne da su i Dt iz rusije nego ...ma procitaj post pre ovog pogresnog!
Grobodan
7. 4. 2006, 15:26
Ti Tvangeste su meni zestoko sranje,cista kopijestina Cradle i Dimmu,odvratno loshe uradjeno

Ako vam je do melodicnog BMa,slusajte NAGLFAR ili LUNAR AURORA - Shvapski Emperor worship
U poslednje vreme black veoma slabo slusam,uglavnom heavy i thrash(iron maiden,slayer,dark angel i naravno king diamond).Kad sam cuo da dolaze Impaled Nazarene par dana sam prasio sve njihove albume,malo black witchery i poslednji krieg.
Grobodan
7. 4. 2006, 15:50
Tako je,care!I ja se inace ubijam od Heavyja i Thrasha ovih dana,to me bash opusta,slusam METAL INQUISITOR - Apparition,METALUCIFER - Heavy Metal Chainsaw,ACCEPT - Restless and wild,RUNNING WILD - Death or Glory,STORMWITCH - Walpurgis night,DEATH ANGEL - Ultra Violenc,DELIRIOUS - Made for violent age,WITCHERY - Restless and Dead...i slicne stvari,ali ovo mi je Heavy rotation,sto bi reko Gezol.
Bas ocu da najurim negde taj metal inquisitor,kakav je?
kao i Skullview,October 31,Doomstone...
witchery su shit
Grobodan
7. 4. 2006, 16:02
Meni je Withery kul bend,ali necemo o tome.
Metal Inquisitor - totalni NWOBHM Worship,OLDEST SCHOOL HEAVY METAL,sto meni neverovatno lezi ovih dana,lik u jednoj recenziji ih je opisao kao Iron maiden i Angel Witch koji se jebu dok ih Satan gleda iz prikrajka.
Skullview je fantazija,ima sva 3 albuma,jedan original,October 31 je veoma dobar bend a Doomstone nemam.Nista sto je sa Rest in Peace etikete ne moze da bude loshe!
Sto ce reci - racunaj na sve gore navedeno,bre!
| QUOTE (grave @ 7. 4. 2006, 15:02) |
Sto ce reci - racunaj na sve gore navedeno,bre! |
u to bidni siguran
Grobodan
7. 4. 2006, 16:08
Lepo je videti sto si se bacio na staru skolu kultova metala,jebesh ga,toliko ima dobre metal muzike u svetu da mislim da cu za 50 godina na samrtnickom odru biti u fazonu"umirem,a nisam cuo jos novi album benda Treyovog unuka"ili tako nesto
| QUOTE (grave @ 7. 4. 2006, 15:08) |
Lepo je videti sto si se bacio na staru skolu kultova metala,jebesh ga,toliko ima dobre metal muzike u svetu da mislim da cu za 50 godina na samrtnickom odru biti u fazonu"umirem,a nisam cuo jos novi album benda Treyovog unuka"ili tako nesto |
ma nalete mi kadkad periodi kad slusam samo stare stvari,ali znas dobro da pratim i trenutna desavanja i nove bendove,jebote jesi li nabavio onaj dekapitaor,kakva je ono trashina za nepoverovati
nove stvari su mi itekako stravicne
pazi i ja sam u tom fazonu da cu jednog dana pricati unucima o "vecnoj slavi i velicini" metal muzike(joj!

),znas kako da si jedanput rekao da smo prokleti ovom muzikom
headbangers

till fuckin' death
sjebasmo temu za kratko vreme
Гласник смрти
7. 4. 2006, 17:20
Natasha!
7. 4. 2006, 17:22
Dosta slušam Ihsahnov album The Adversary. Odličan je
Uzela sam i Ugru Karmu od Impaled Nazarena da se spremam za koncert
Ovo ostalo što baš slušam trenutno nije BM...
| QUOTE |
| Dosta slušam Ihsahnov album The Adversary. Odličan je |
Dobar je,a?
moracu da ga nabavim.
Ja se ponavljam ko pokvarena ploca-95% Burzum, 5% ostalo..
Natasha!
7. 4. 2006, 17:37
| QUOTE (Varg @ 7. 4. 2006, 17:28) |
Dobar je,a? moracu da ga nabavim.
Ja se ponavljam ko pokvarena ploca-95% Burzum, 5% ostalo..  |
Ja ti ga najtoplije preporučujem

Nije tipičan black metal al je nešto strava...... Baš ne mogu da ga definišem....
Nemoj sa,mo Burzum da slušaš. Ima 10000 odličnih bendova. Ja bi riknula da slušam 95% samo 1 bend
Ako mi verujes, polovina BM bendova mi se zgadila.Necu ni da nabrajam, ubili biste me kad bi rekao koje.Nemam ni volju a ni zelju da ih slusam.
Dakle samo nekoliko bendova, i to vec duze vreme sto se tice BM-a.
(Burzum, Borknagar, Emperor, Summoning..i jos samo jurim Otyg i Vintersorg).
Ovako ubacim malo Symphony X, Jean Michel Jarre-a, Pink Floyd..koji dark psyhodelic..
Mene neka muzika nikako ne moze da smori.Recimo Burzum, posebno ambijentali koje slusam dan-noc:pred spavanje, dok citam, spavam. jedem..

To je nesto vise od obicnog slusanja..inspiracija, razmisljanje, emocije..
Natasha!
7. 4. 2006, 18:04
| QUOTE (Varg @ 7. 4. 2006, 17:45) |
Ako mi verujes, polovina BM bendova mi se zgadila.Necu ni da nabrajam, ubili biste me kad bi rekao koje.Nemam ni volju a ni zelju da ih slusam. |
Respect! I mene je 50% smorilo. Sad slušam samo par BM bendova al su po meni extra kvalitetni: Emperor, Borgir, Limbonic art, Lord belial, Tartaros, Dark funeral...
To me opušta i uvek mi prija, ovo ostalo je sve manje više...
Grobodan
7. 4. 2006, 19:06
| QUOTE (Goxy @ 7. 4. 2006, 16:17) |
ma nalete mi kadkad periodi kad slusam samo stare stvari,ali znas dobro da pratim i trenutna desavanja i nove bendove,jebote jesi li nabavio onaj dekapitaor,kakva je ono trashina za nepoverovati
nove stvari su mi itekako stravicne
pazi i ja sam u tom fazonu da cu jednog dana pricati unucima o "vecnoj slavi i velicini" metal muzike(joj! ),znas kako da si jedanput rekao da smo prokleti ovom muzikom
headbangers till fuckin' death
sjebasmo temu za kratko vreme |
Nismo uopste sjebali temu,vidis da i Varg i Natasha isto diskutuju,lepo ljudi razmenjuju misljenja o dobroj mjuzi,bez konflikata.
Headbangers till FUKKIN DEATH,naravno!
Slabo sad nabavljam mjuze,ucim,imam jebeni ispit.
sjajno.
Vidi Ovo Broji
7. 4. 2006, 22:26
ludo,ladno sljaka na mojih 56k
odose i ovih 10 sati...
| QUOTE |
| Nismo uopste sjebali temu,vidis da i Varg i Natasha isto diskutuju,lepo ljudi razmenjuju misljenja o dobroj mjuzi,bez konflikata. |
Naravno, tako sam i zamislio temu-diskusija o omiljenim grupama, predlozi, bla bla..mozda cak i odvuce spam sa ostalih tema koje su striktno o grupama.
Ma ovo treba da bude vazna tema..
SacrilegiouS
7. 4. 2006, 23:12
Meni se firestorm od tvangestea svidja, dok mi njihov je prvi album tesko sranje.
Frankenchrist
7. 4. 2006, 23:25
| QUOTE (Varg @ 7. 4. 2006, 22:55) |
Ma ovo treba da bude vazna tema.. |
You never know...
Par pitanja:
Slusa li iko Obsidian Gate?
Nabavih album "The Nightspectral Voyage" i zvuci zanimljivo..simfonicno, par duzih pesmica( 13 i 18 minuta)..
I kako karakterisete grupu Einherjer?
Imam albume "Dragons of the North" i "Odin ownes ye all" i to nikako nije klasicni black.Neki cudni ritmovi, bubanj stvarno odsviran neklasicno a tekstovi striktno govore o nordijskoj mitologiji..
SacrilegiouS
8. 4. 2006, 01:02
Slusao sam samo dragons of the north i mogu da kazem da je skroz originalan bend. Slazem se za ritmove posebno.
Ako ti se einherjer svideo probaj da nadjes i forefather. Neka slicna tematika je u pitanju, ima i cistih vokala, ali i onih pravih black. Muzika je skroz luda, puna preokreta i totalno je nepredvidivo.
U poslednje vreme slusam jos i diabolical masquerade i dead silent slumber i stvarno bih svima preporucio ta dva projekta.
Evo bas slusam Odin ownes ye all..sjajan album.
Super clean vokali..neka viking atmosfera.Poslusati " Clash of the Elders "
Vidi Ovo Broji
8. 4. 2006, 12:35
Kakvi su ostali albumi?
Forefather sada preslusavam,kackass!
takodje
trenutno se ubijam Bewitched-om
kickass heavy satanic metal
At The Gates Of Hell !
Natasha!
8. 4. 2006, 16:35
Hm, ja u zadnje vreme pored Ihsahnovog albuma slušam i Redemption Process od Anorexie Nervose. Jako melodično, baš po mom ukusu
Mada kad uzmem da slušam BM albume uglavnom slušam stare, već provereno dobre albume odličnih bendova tipa Dark Funeral, Immortal, Borgir, Limbonic, Emperor, Mayhem, Lord belial.... Mrzi me da uzimam da preslušavam nove albume i bendove.... Jedino sto me odusevio bend Tartaros (hvala Morgane

) pa ga slusam stalno s ovim baja bendovima non stop, mada uzmem tako neki bend (tipa sad Anorexiu N.) pa ga slusam al sve se zavrsava na tome....
| QUOTE |
| Kakvi su ostali albumi? |
Pitas za Einherjer?
Ja imam znaci samo ta dva albuma i super su.Forefather nemam.
Grobodan
8. 4. 2006, 17:31
Drugari,ako vam je do dobrog Viking/Pagan bma nabavite obavezno bend FALKENBACH,bilo koji album jer svaki je zlato!Moje najtoplije preporuke idu i na MOONSORROW - Verisaaket,najbolji njihov album,pagan sa velikom dozom blacka,neverovatna atmosfera kakva se zaista retko cuje,11/10.Preporucio bih jos za ovo javljanje i prva 2 HADES albuma - Again shall be i Dawn of the Dying Sun
Vidi Ovo Broji
8. 4. 2006, 19:07
Moonsorrow je za dugu elaboraciju,a hadesi su klt
jeste,varze,Einherjer. Ima da iskopam sve od njih.
| QUOTE |
| jeste,varze,Einherjer. Ima da iskopam sve od njih. |
Lik od koga sam uzeo imao je tada tri njihova albuma, a uzeh samo ova dva.
Ne secam se koji je bio treci..
Grobodan
8. 4. 2006, 19:31
Evo ti diskografija EINHERJERa
Aurora Borealis Demo, 1994
Leve Vikingånden EP, 1995
Aurora Borealis EP, 1996
Dragons of the North Full-length, 1996
Far, Far North EP, 1997
Odin Owns Ye All Full-length, 1998
Norwegian Native Art Full-length, 2000
2002 Demo Demo, 2002
Blot Full-length, 2003
Haris Brkić
8. 4. 2006, 22:31
Stigoh na temu taman za Einherjer a

Jedan mi od omiljenih black bendova...
sada su chlanovi u bendu Battered..i izlazi im album ove godine...to mora da se overi
edit: E lepo ste me podsetili..sad vidim da ima da se nadje na netu album..samo free slot da ubodem
Uh..sad videh da ni ne postoje vise.
Evo njihovog sajta-
LINKA evo sta kazu momci iz Battered:
The bands inspiration comes from a wide variety of sources, from Slayer, Kreator, Pantera, and Slipknot, to the more hardcore/punk side of JR Ewing and Refused and everything between. The lyrics are honest and direct, revolving around the everyday struggles, hardships and questions we all face, as well as the urge to overcome them and be all that we can be. Battered is not about depression and defeat, but the drive that makes you rise above it! Battered, bruised, but stronger than everbogami, velika promena..na moju zalost.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.