Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Srpska Bm Scena
yumetal.net forum > Metal muzika > Black metal
Pavao
Utjecajni britanski metal magazine Terorizer u broju 171. (mislim da je to bio lipanj 2008.) objavio na nekoliko središnjih stranica reportažu o srpskoj BM sceni. Nisam primjetio da je itko na ovim stranicama to spominjao, ali riječ je o vrlo iscrpnim reportima i obuhvaća nekih 6-7 bendova, koliko se sjećam, ako ne i više.

Čitao sam taj broj časopisa i reklama za srpsku BM scenu je ovim pregolema. Ovo je link koji sam naknadno našao i to je taj broj: http://www.terrorizer.com/issuedetail.php?...71&regulars

Stranica Terorizera je samo okvirna i pronađite taj papirnati broj jer je prilog odličan i vrlo obuhvatan.
cotoha
ja scene i jada...
[kinetic]
Bilo je priče o tome na 'domaćoj sceni'... svega par postova, doduše.
WIZARD OF GORE
QUOTE (Pavao @ 25. 8. 2008, 22:28) *
...lipanj...

kako se kaže lipanj na četničkom? icon_smile.gif

šalu na stranu, taj tekst je najgori oblik sviranja kurcu icon_da.gif
Varg
Na žalost, da držimo do prave tradicije i mi bi tako izgovarali mesece.
WIZARD OF GORE
jesi li ti normalan?
[kinetic]
QUOTE (Egil Skallagrimsson @ 26. 8. 2008, 14:39) *
Na žalost, da držimo do prave tradicije i mi bi tako izgovarali mesece.

Čini mi se da se u crkvi još uvijek poštuju starije riječi, kao npr. tisuću ili povijest...
Pavao
Mjesec lipanj je od naziva drveta lipe, koja tada (valjda) cvate. Dakle, riječ je o zapravo staropoganskim hrvatskim nazivima koji korijen imaju u silama prirode (kao npr. mjesec travanj, a to je 4. mjesec kada stiže proljeće i trava zeleni ili listopad tj. 10. mjesec kada dolazi jesen i otpada lišće 233.gif )

Ali ovo je tema o Scene report: srpska black metal scena, a Terrorozer je napoznatiji europski metal magazin. Dakle, reklama je očita, no čini mi se da ovdje to nitko nije čitao ili Terrorizer ne dolazi u Srbiju ili generalno to ovdje nikoga ne zanima.
djuk
ima ponegde terrorizera, al kosta oko 10 evra, mnogo para za tekst o domacom bm sceni. mada sam radoznao sta pise, jel negde na netu taj tekst?
WIZARD OF GORE
ja sam pročitao taj tekst.....nasrali su gluposti da to nije normalno...a pogotovu Negru (bubnjar rumunjskog benda Negura Bunget)....ma bre totalno gej tekst...d kamen dobio isto prostora koliko i neki goat ritual - samo da napomenem neku od mojih zamerki.....definitivno nije vredno kupovati taj časopis samo zbog scene reporta....

PS meni i dalje nije jasno kako se na četničkom kaže lipanj icon_wink.gif icon_smile.gif
Feniks .
QUOTE (WIZARD OF GORE @ 25. 8. 2008, 23:44) *
kako se kaže lipanj na četničkom? icon_smile.gif

Lipanj ti je stara srpska rec, cisto da se zna...mnoge tzv. hrvatkse reci su ustvari stare srpske reci...

QUOTE ([kinetic] @ 26. 8. 2008, 18:01) *

Čini mi se da se u crkvi još uvijek poštuju starije riječi, kao npr. tisuću ili povijest...

Tisuca je stara srpska rec dok je hiljada grcka rec(ako se ne varam)
Recimo, razina- stara srpska rec, dok je rec nivo- francuska...

QUOTE (WIZARD OF GORE @ 26. 8. 2008, 17:41) *
jesi li ti normalan?

Normalan je on, ne prozivaj coveka, bolje nauci nesto o srpskoj istoriji, ako vec sebe smatras nekim Srbinom, prijateljski savet...
Nije sramota ne znati(ni sam do pre par godina nisam znao to za reci) ali je sramota praviti se mnogo pametan a ne biti u pravu...

QUOTE (Pavao @ 26. 8. 2008, 20:50) *
zapravo staropoganskim hrvatskim nazivima koji korijen imaju u silama prirode (kao npr. mjesec travanj, a to je 4. mjesec kada stiže proljeće i trava zeleni ili listopad tj. 10. mjesec kada dolazi jesen i otpada lišće 233.gif )

Nije starohrvatski nego staroslovenski , da te ispravim...
WIZARD OF GORE
naši preci, koliko ja znam, nisu koristili "hrvatske" nazive za mesece....ti nazivi su bili potpuno drugačiji:

јануар - коложег
фебруар - сечко
март - дерикожа
април - лажитрава
мај - цветањ
јун - трешњар
јул - жетвар
август - гумник
септембар - гроздобер
октобар - шумопад
новембар - студени
децембар - коледар

recimo ovako nešto zuba.gif

.....i na kraju šta tebe zabole kurac da li ja sebe smatram srbinom ili možda marsovcem ili čime već... evotigana.gif
Feniks .
QUOTE (WIZARD OF GORE @ 26. 8. 2008, 23:24) *
.....i na kraju šta tebe zabole kurac da li ja sebe smatram srbinom ili možda marsovcem ili čime već... evotigana.gif

Sad ces za kaznu morati da platis pivo, prvom prilikom...mozda i dva evotigana.gif
WIZARD OF GORE
nema šanse...bre icon_razz.gif

sumnjam da ćemo se videti u skorije vreme, a kad se budemo videli - u međuvremenu ćemo zaboraviti to pivo + ne pijem više sad.gif
Feniks .
Ne pijes? Da nisi bolestan? Ili glumis finog decaka? Nije to za tebe icon_smile.gif
WIZARD OF GORE
daleko bilo to za bolest pu pu pu icon_smile.gif počeo sam da pederiram pa ne pijem više icon_wink.gif

slobodno možemo da spamujemo, ionako ova tema kurcu nije vredna i čim se neki od moderatora vrne - obrisaće je biggrin.gif
Feniks .
Ma ne spamujemo mi, samo razmenjujemo uzvisene misli icon_smile.gif
Mita
domaca scena nam nije dovoljno tr00
Sandman
Pa kad black i ne mozhe da bude tr00,mozhe samo trve.
Pit
QUOTE (WIZARD OF GORE @ 26. 8. 2008, 21:08) *
ja sam pročitao taj tekst.....nasrali su gluposti da to nije normalno...a pogotovu Negru (bubnjar rumunjskog benda Negura Bunget)....

Tekst je prilicno slab,pogotovo za Terrorizer standarde,dobrim delom zahvaljujuci i tome sto su recene teske gluposti od strane nekih intervjuisanih ljudi,ali je bubnjar Negure Bunget bio 100% u pravu.Sve u svemu,dobro je sto je taj specijal izasao,ali je mogao i morao biti bolji.
Mita
QUOTE (Sandman @ 27. 8. 2008, 02:08) *
Pa kad black i ne mozhe da bude tr00,mozhe samo trve.

i da je tako ne moze i dalje da bude dovoljno tr00(trve) kako god ocete da formulisete
Varg
QUOTE (WIZARD @ 26. 8. 2008, 23:24) *
naši preci, koliko ja znam, nisu koristili "hrvatske" nazive za mesece....ti nazivi su bili potpuno drugačiji:

јануар - коложег
фебруар - сечко
март - дерикожа
април - лажитрава
мај - цветањ
јун - трешњар
јул - жетвар
август - гумник
септембар - гроздобер
октобар - шумопад
новембар - студени
децембар - коледар

recimo ovako nešto zuba.gif

Hahaha
Superius Deus
koji ste vi jebeni retardi... pocevsi od onog feniksa pa na dalje..
ovakve komplekse nisam video od kako ste blenuli u moju kurcinu. i primili ga.
SATAN-iz Batajnice
GTFO RETARD!
WoI
Blek metal je nasa snaga
Feniks .
QUOTE (Superius Deus @ 31. 8. 2008, 05:33) *
koji ste vi jebeni retardi... pocevsi od onog feniksa pa na dalje..
ovakve komplekse nisam video od kako ste blenuli u moju kurcinu. i primili ga.

Retarde je nehumano tuci ali ako ovako nastavis, morace cika Feniks da ti podeli par vaspitnih mera...posto sam ja humanista, imaces priliku da biras da li vise volis da primis vaspitne rukom ili nogom...eto, jos sam i milostiv, svaka mi cast...
Speed_Dead
pa sta kaze jebeni bunjar NEGURE??/

a vi sa tim mesecima i sl,
najjace mi je kad slusam Hrvate-panslovene:)loze se na neku teozofiu il neke kultove prirode i sl sranja a onda pomenu kako je neka rec 'staro Hrvatska"-i to me nasmeje do srca
pa sam sebi zabije kolac u kolenicu
Siemens
Dead Shall of Universe su izdali dobar album.

Varg
Mene pomalo nervira neozbiljnost. Evo npr. May Result tezi nekom tradicionalizmu, kao staroslovensaki paganizam i te fore a onda ubace u tekstove satane, obrnute krstove i tri sestice.
Da li neko na domacoj BM sceni uopste ozbiljno ulazi u ideologiju kou propagira svojom muzikom? ili je sve to pozerisanje za klince?
Kraljev Barjaktar
Oni najvise teze protiv hriscanstva. icon_rockdevil.gif
-Vuk
Aj neka neko skenira taj chlanak, da vidimo o chemu se radi, buduci da nemam ni vremena ni para da jurim terrorizer
Gojko
QUOTE (Hvit Varg @ 19. 9. 2008, 16:02) *
Mene pomalo nervira neozbiljnost. Evo npr. May Result tezi nekom tradicionalizmu, kao staroslovensaki paganizam i te fore a onda ubace u tekstove satane, obrnute krstove i tri sestice.
Da li neko na domacoj BM sceni uopste ozbiljno ulazi u ideologiju kou propagira svojom muzikom? ili je sve to pozerisanje za klince?

Upravo pozerisanje za klince.
Zgole
Terrorizer nije skup, sa obzirom na sadrzaj. Toliko se potroshi na jedne dnevne novine za mesec dana. Ili na boks-dva cigareta, dva shishanja etc.

Shto se tiche teksta - ne interesuje me srpska BM scena, ali mi je bilo izuzetno drago da tako neshto ugledam, chak sam pokazivao prijateljima koje metal maltene ne zanima, pa i njima bi drago. Lepo od Terrorizera.

@Pavao: Svakako je super shto si otvorio temu, vredno je pomena.
pivopije.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.