PuPaK Posted November 13, 2007 Report Posted November 13, 2007 BIOGRAFIJA : Leta 2004. godine u Knjazevcu bend Sick Distortion osnivaju Marko Duca (gitara), Mladen (gitara) i Milan (bas), i nakon svega mesec dana prvu svirku je odrzao u Nisu, u tadasnjem caffe-u -Distorzija. Sve do odlaska prvog pevaca Bojana Suceta, bend je uglavnom svirao neke hard rock obrade grupa Black Sabbath, Deep Purple, A. Sklonista, Generacije 5, Riblje Corbe itd. Takodje u tom periodu koji je trajao nesto manje od godinu dana, bend je svirao i par autorskih stvari, ali takodje u nekom hard'n'heavy fazonu.Vec sledece godine, na mesto vokala dolazi solo gitarista Marko Duca, i tada vec pocinje da se nazire promena u zvuku benda. Zvuk benda postaje pre svega originalniji, ali i jaci i agresivniji. 2005. godine bend napusta originalni bubnjar Vucko i nakon krace pauze na njegovo mesto dolazi Vlada (ex-Dead End), i od tada bend ustaljuje postavu koja funkcionise i danas. Pored obrada (AC/DC, Metallica, Sepultura, Ramones, Goblini, Judas Priest, Iron Maiden, the Doors) bend na svirkama svira desetak autorskih stvari. Zvuk benda Sick Distortion se jednostavno moze okarakterisati kao METAL. Pesme kao sto su Suffering, Oprostaj, Kataklizma, Wish to suicide, Agonija, the Pain sadrze brze, agresivne thrash delove koji su prepleteni melodicnim heavy deonicama i nepravilnim progressive ritmovima. Tematika tekstova je krajnje filozofska, pesme su pisane uglavnom u savremenom simbolizmu a govore o poentama zivota, bolu ljudske duse, depresiji, razlozima depresije, neizbeznom kraju covecanstva, o razmisljanjima inteligentnog mladog coveka, o nemoci da se bilo sta promeni na bolje...Krajnje negativno ali situacija moze biti i jos gora. Bend je imao zapazene nastupe u Nishu i Vranju, na svirkama hita 202 u Knjazevcu i Zajecaru, nastupao je par puta na Festivalu kulture mladih i naravno na vise lokalnih svirki u Knjazevcu. Marta 2007-e snimaju svoj prvi demo, naravno, u kucnoj radinosti ali sasvim korektnog kvaliteta (o uslovima u kojima je nastao da I ne govorimo). http://www.myspace.com/sickdistortion [email protected] Da li ste culi za njih,bend je stvarno dobar uzivo jebu keve! :rockdevil: Quote
PuPaK Posted November 17, 2007 Author Report Posted November 17, 2007 (edited) Jebem li vas sve ,poslusajte i komentarishite bend je doar! ! ! Edited November 17, 2007 by EWIL NEAWEL Quote
KLETVA Posted November 19, 2007 Report Posted November 19, 2007 Aha,a gde ti je b?!:-)) Zezam se!Ja sam slushala bend i stvarno je dobar.Imaju ooooodlichne textove,i super zvuche uzivo!:-) Quote
PuPaK Posted November 19, 2007 Author Report Posted November 19, 2007 Aha,a gde ti je b?!:-)) Zezam se!Ja sam slushala bend i stvarno je dobar.Imaju ooooodlichne textove,i super zvuche uzivo!:-) B sam poojo! Slazem se sa tobom definitivno! Quote
Angie Posted November 19, 2007 Report Posted November 19, 2007 Paaa nije loshe nije loshee...Dobar vokal.. Quote
PuPaK Posted November 22, 2007 Author Report Posted November 22, 2007 (edited) Paaa nije loshe nije loshee...Dobar vokal.. Evo Sta za ovaj bend(i za vokal) kaze cika Lakic aka modni kreator APERION! http://www.serbian-metal.org/srp/index.html odeljak demo bendovi! Edited November 22, 2007 by EWIL NEAWEL Quote
PuPaK Posted December 4, 2007 Author Report Posted December 4, 2007 Evo i demo snimaka ovog benda! Sick Distortion-Suffering Sick Distortion-Oprostaj Quote
karizma Posted February 3, 2008 Report Posted February 3, 2008 Gledao sam ih u Niskoj Banji prosle subote, odlican bend. Suffering je fantasticna pesma Quote
PuPaK Posted February 3, 2008 Author Report Posted February 3, 2008 @Karizma: BTW evo linka za demo: http://www.keepmyfile.com/download/f7ca3f2049490 Quote
Ducentije Posted March 6, 2008 Report Posted March 6, 2008 U stvari, bolje koristite ovaj link... Malo sam "peglao" snimak, stoga se za nijansu bolje chuje... Jbg, snimano je u takvim uslovima da bolje i ne moze da zvuchi, ali mislim da se osnovna ideja benda vidi... Pa, ko voli nek' izvoli : SICKDISTORTION-Demo2007.rar A da, nadam se da ce bend prekinuti vishemesechnu pauzu i konachno krenuti sa probama, nadam se u narednih mesec dana. Toliko... Quote
Ducentije Posted March 26, 2008 Report Posted March 26, 2008 Upravo tako, bend danas (eventualno sutra) konachno prekida vishemesechnu pauzu i krece sa probama... Pa, vidimo se na nekoj svirci kroz 2-3 meseca... Zivi bili !! Quote
PuPaK Posted August 11, 2008 Author Report Posted August 11, 2008 Yooooo sto je zamrla tema.....kometarisite slobodno,niko nece da vas bije! Bend snima novi demo a posle se krece sa promovisanjeg istog! Download za demo 2007 http://www.keepmyfile.com/download/b2b7892199241 Recenzija na Serbian metalu u sekciji demo bendovi od strane N.Lakic (Aperion)... http://www.serbian-metal.org/srp/index.html Maj spejs stranica breee na kojoj mozete vidjeti svje sto vas zanimaa http://www.myspace.com/sickdistortion Quote
Grob Bez Dna Posted August 11, 2008 Report Posted August 11, 2008 (edited) preslusao sam na spejsu...dobro je, dobro...pogotovU pesma 'suffering' Edited August 11, 2008 by Grob Bez Dna Quote
East Posted August 11, 2008 Report Posted August 11, 2008 Slusho sam ih sad kad smo bili dosli u knjazevac, kad ono bese ,ma pre 15 ak dana,nije lose ,voleo bih da sam bio trezniji ali secam se da smo se fino izbacali Quote
PuPaK Posted August 11, 2008 Author Report Posted August 11, 2008 (edited) preslusao sam na spejsu...dobro je, dobro...pogotovU pesma 'suffering' Drago mi je da ti se svidja Suffering,meni je ta omiljena! @East: Brate pa da smo malo manje cevcili onu Coninu razdu mozda bi se i vishe secali ! P.s. Evo ti myspace stranica u mom potpisu pa idi preslusaj i reci kako ti se cini! Edited August 11, 2008 by PuPaK Quote
PuPaK Posted August 12, 2008 Author Report Posted August 12, 2008 Knjazevac festival Kulture mladih mijeeetallll nadam se da ce vam se svidii! Quote
PuPaK Posted August 19, 2008 Author Report Posted August 19, 2008 Inace...evo teksta za pesmu Suffering! SUFFERING This pain is geting stronger every day, can I use it to get back the things I payed, drugs can't help me but who am I to say, in this psycho world you know I can't remain! Sufering, ha-ha!!! wherever you go you can't hide, wherever you jump you're gonna fall, just try to sleep on the other side, and kill the demons in your... Soul!!! Quote
Ducentije Posted August 21, 2008 Report Posted August 21, 2008 @Pupak - pazi na autorska prava... A evo i "studijske" verzije pesme "Koren iz tri"... SickDistortion-Koreniztri.mp3 Quote
PuPaK Posted August 21, 2008 Author Report Posted August 21, 2008 (edited) Ne pali se skapotino! Edited August 21, 2008 by PuPaK Quote
Ducentije Posted October 6, 2008 Report Posted October 6, 2008 Jedi bre go*** Elem, link za download potpuno nove pesme : http://www.savefile.com/files/1824365 Quote
Ducentije Posted September 3, 2009 Report Posted September 3, 2009 (edited) Biography update : Leta 2004. godine u Knjaževcu bend Sick Distortion osnivaju Marko Duca (gitara), Mladen (gitara) i Milan (bas), i nakon svega mesec dana prvu svirku su održali u Nišu, u tadašnjem caffe-u “Distorzija”. Sve do odlaska prvog pevaca Bojana Sučeta, bend je uglavnom svirao hard rock obrade grupa Black Sabbath, Deep Purple, A. Skloništa, Generacije 5, Riblje Čorbe itd. Takodje u tom periodu koji je trajao nešto manje odgodinu dana, bend je svirao i par autorskih stvari, ali takodje u nekom “hard'n'heavy” fazonu. Već sledeće godine, na mesto vokala dolazi solo gitarista Marko Duca, i tada već počinje da se nazire promena u zvuku benda. Zvuk benda postaje pre svega originalniji, ali i jači iagresivniji. 2005-te godine bend napušta originalni bubnjar Vučko i nakon kraće pauze na njegovo mesto dolazi Vlada (ex-Dead End), i od tada bend ustaljuje postavu koja funkcioniše i danas. Pored obrada (AC/DC, Metallica, Sepultura, Ramones, Goblini, Judas Priest, Iron Maiden, the Doors, Block Out, Amorphis, My dying bride, Dža ili Bu, Motorhead itd) bend na svirkama svira desetak autorskih stvari. Zvuk benda Sick Distortion se jednostavno moze okarakterisati kao METAL. Pesme kao sto su Suffering, Oproštaj, Kataklizma, Wish for a suicide, Agonija, the Pain itd, sadrze brze, agresivne thrash delove koji suprepleteni melodicnim heavy deonicama i nepravilnim progressive ritmovima. Tematika tekstova je filozofska, pesme su pisane uglavnom usavremenom simbolizmu a govore o "subjektivnim" poentama života, oduševnom bolu, depresiji, razlozima depresije, o religiji, negativnom učinku droga, neizbežnom kraju čovečanstva, o razmišljanjima inteligentnog mladog čoveka, o nemoći da se bilo sta promeni nabolje... Krajnje negativno ali situacija moze biti i još gora. Bend jeimao zapažene nastupe u Nišu, Leskovcu, Beogradu, Vranju i u Niškoj Banji, na svirkama hita radija 202 u Knjaževcu i Zaječaru, nastupao je par puta na Festivalu kulture mladih i naravno na više lokalnih svirki u Knjaževcu. Nastupali su kao predgrupa velikanima srpske rock scene kao što su Električni orgazam, Partibrejkersi i Kraljevski apartman a pobedom na Demo Mastersu 2008-e godine održanom u Zaječaru bend je obezbedio da se nađe na kompilaciji u izdanju radio Beograda 202. Marta 2007-e snimaju svoj prvi demo, naravno, u kućnoj radinosti ali sasvim solidnog kvaliteta (o uslovima u kojima je nastao da i ne govorimo). 2009-te godine sledi dopuna tog demo izdanja sa još par autorskih pesama, što snimljenih u kućnom studiju, što sa živih svirki radija 202. Postava benda: Milivojević Marko Duca - vokal i solo gitara Ilić Mladen - ritam gitara Ilić Milan - bas Vidojković Vlada - bubanj kontakti : [email protected] [email protected] http://www.myspace.com/sickdistortion DEMO (avgust 2009) tracklist: 01. Overdozed 02. The Pain 03. Koren iz tri 04. Suffering 05. Oprostaj 06. Kataklizma 07. Koren iz tri (live) 08. Wish for a suicide (live) 09. Precious religion (live) 10. Suffering (live) 11. Opasne igre (live) 12. Zvezdane staze (live) download link : http://www.megaupload.com/?d=S32L3VAH Edited September 3, 2009 by Ducentije Quote
Apeiron Posted September 20, 2009 Report Posted September 20, 2009 I, eno je recenzija na Serbian-Metal.org Quote
PuPaK Posted December 9, 2009 Author Report Posted December 9, 2009 Hvala za recenziju,punoo! Elem,Sick distortion svira u Zajecaru sad u petak 11og decembra zajedno sa Forever Storm,Hate tech,Mind reflection i Embrio shpayz! Quote
Recommended Posts