Azog-Gauroth Posted September 12, 2004 Report Posted September 12, 2004 Hehe, evo napokon i ja da preslusam Chimeru... Pa ne znam, na prvo slusanje nemam bas neko misljenje ni da je los ni dobar... u svakom slucaju bolji je od GDOW. Svidja mi se sto ima Wolf's lair Abyss prizvuk u sebi. Ne bi se zalio ni da je malo losija produkcija hehee ovako je sve bas crystal clear... ja sam zli raw blacker... Quote
(Z)arkhon Posted September 12, 2004 Report Posted September 12, 2004 ja sam zli raw blacker... nepotreban ti je taj komentar,kad je sasvim u pravu.Sta je posebno kod toga albuma?NISTA,prodace taj album na osnovu samo jedne jedine stvari ZOVU SE MAYHEM.to je cinjenica... Quote
Frankenchrist Posted September 12, 2004 Report Posted September 12, 2004 Da se razumemo, album je ok, ali iskreno nista vise od toga. Rifovi su dobri, ali ipak album ne nosi tu atmosferu kao stariji radovi. Svaka cast Blasphemeru, na odradjenom poslu, ipak je covek sam napisao ceo album, ali moje misljenje je da bi taj album imao jos jacu atmosferu, kojoj jeli vecina bendova tezi, kada bi produkcija bila samo malo losija, ne nesto a la Under A Funeral Moon, ali ipak. Malo vise zujanja i ne toliko iskristalisani bubnjevi, mnogo bi bolji bio. No, to je moje msljenje, a vi kako hocete, ja tudje misljenje postujem. Quote
(Z)arkhon Posted September 12, 2004 Report Posted September 12, 2004 ja kad sam cuo one harmonije,pa da bubnjevi i bass onako odvojeni od gitare se cuju...meni bi smor bio da npr. children of bodom imaju losu produkciju...ali,chimera vs. de ...( )je kao rebel extravaganza vs. nemesis divina...bar sto se mene tiche Quote
Fiery Posted September 14, 2004 Report Posted September 14, 2004 Sad u jednom intevjuetu Blasphemer najavljuje "ambijentalniji" album (parafraziram, nije tako rekao), dakle, vise atmosfera, manje brutalnost. Inace, za to skuplja inspiraciju u Portugalu Quote
Invictus Posted September 15, 2004 Report Posted September 15, 2004 On nije clan originalne postave Pre njega je svirao Manheim. Jedino Necrobutcher iz originalne postave, mada je on "povratnik". Hellhamerovo ucesce:Arcturus, Bloody Mary, Emperor, Fleurety, The Kovenant(ex-Covenant), MeZZerschmitt, Mortem, Thorns/Stigma Diabolicum, Troll, Ulver, Winds gdje je svirao bubnjeve i Mysticum/Sabazios gdje je svirao gitaru. I jos Shining, Jørn, Antestor (un-black metal, hriscanski ), Eibon. I u Mysticum/Sabazios je svirao bubnjeve. Jedini drugi instrument koji je svirao je bas, na De Mysteriis... Postoje dva Bloody Mary metal benda, oba iz Nemacke, ni u jednom nije svirao HH. Postoje dva benda po imenu Mortem, jedan iz Rusije, drugi iz Perua. Ni u jednom nije svirao HH. To je prema onom sto sam ja uspeo da nadjem, ispravi me ako gresim, uz odgovarajce izvore. Bass na De Mysteriis Dom Sathanas je svirao Varg, mada je Hellhammer potpisan, a bass je malo stisan od originalnog snimka, zbog vec ponatih dogadjaja, te insistiranja Euronymousovih roditelja da Varg ne bude tu. Quote
Fiery Posted September 15, 2004 Report Posted September 15, 2004 Bas je svirao Varg, a onda su navodno ti snimci skinuti i zamenjeni HH-ovim. Koliko znam i koliko sam uspeo da cujem, njegove deonice jesu samo stisane, a onda je preko njih nasnimljeno ponovo (razlikuje se, nije distorziran). Quote
Azog-Gauroth Posted September 15, 2004 Report Posted September 15, 2004 On nije clan originalne postave Pre njega je svirao Manheim. Jedino Necrobutcher iz originalne postave, mada je on "povratnik". nije govno no se pas posrao...trebao si sve session clanove nabrajati,da bi ispao mafijash...za mene je originalna i jedina postava sa sljedecim sastavom: Euronymous - guitar Dead - vocals Hellhammer - drums Necrobutcher - bass tj.Live In Leipzig »Obscure Plasma Records: 1993 [ltd.ed. 1000 w/inner sleeve] »Obscure Plasma Records: 1993 [slightly different cover] »Hellion Records: 1994 »Avantgarde/Century Media: 1994 [cd/lp] »Avantgarde/Century Media: 1996 [digipak cd] »Last Episode: 1997 [ltd.ed. vinyl picture disc] ili Euronymous - guitar Hellhammer - drums Attila Csihar - vocals Varg Vikernes - bass »Deathlike Silence Prod./Voices Of Wonder/Century Media: 1994 [cd/lp] »?????: 1997 [vinyl picture disc ltd.ed. 500] »Voices Of Hell Records: 2001 [blue vinyl ltd.ed. 666] ili ces da ti nabrajam postave i izdavacke kuce sa ovoih ostvarenja: Born Into Evil PFA 6" Russian FlexiDiscs The True Black Sometimes They Come Back From The Darkest Past In Memorium (7inch) In Memorium (CD) Book Made Of Human Flesh Tribute To The Black... Dawn Of The Blackhearts Ha Elm Zalag The Return I Love Transylvania Deathcrush/In Memorium War & Sodomy True Legends In Black Live The Life Of The Beast Up From The Tombs... Mayhem/Emperor Split Live In Jessheim ,pa se sad kurchi sa informisanoscu... chimera je definitivno bolji od GDOW. mada,MAYHEM je MAYHEM...nista njihovo nije sranje. Quote
D.E.B.I.L., the true grinder Posted September 15, 2004 Report Posted September 15, 2004 Da slusas Burzum i Mayhem cuo bi i bas, i gitaru, i kasljanje, i sve ostalo jer im je to jako specificno. Varg, Euronimous, Dead i Hellhammer su neponovljivi! Najjaca postava: Dead - scream Attilla - clean Euronimous - gitara Hellhammer - bubnjevi Varg - noise bass Necrobutcher - clean bass Na GDOW ima i dobrih stvari (he-he, npr. 1.), ali 7. je Chimera je dosta hladan i monoton album, ali ga preslusah jedno 200 puta jer je BRUTALAN - bas pravo da se pusta do daske Quote
Fiery Posted September 15, 2004 Report Posted September 15, 2004 nije govno no se pas posrao...trebao si sve session clanove nabrajati,da bi ispao mafijash...za mene je originalna i jedina postava sa sljedecim sastavom: Euronymous - guitar Dead - vocals Hellhammer - drums Necrobutcher - bass tj.Live In Leipzig To sto je tebi neka postava najbolja, ne cini je originalnom. Zna se ko je snimio prve demoe i uopste napravio prve pesme. Ne mozes da kazes da je Manheim svirao samo par nedelja po nastanku, u vreme kad niko nije cuo za bend ili tako nesto. Quote
(Z)arkhon Posted September 20, 2004 Report Posted September 20, 2004 To sto je tebi neka postava najbolja, ne cini je originalnom. Zna se ko je snimio prve demoe i uopste napravio prve pesme. Ne mozes da kazes da je Manheim svirao samo par nedelja po nastanku, u vreme kad niko nije cuo za bend ili tako nesto. nego koja postava ? Quote
Frankenchrist Posted September 20, 2004 Report Posted September 20, 2004 Live in Lilehamer postava: Messiah- Vocals Euronymous- Guitar Necrobutcher- bass Manheim- Drums Koliko sam ja upoznat u Mayhem ovo je prva i originalna postava. Quote
Fiery Posted September 20, 2004 Report Posted September 20, 2004 Upravo tako. Oni su svirali i na Deathchrush: Euronymous - guitar Necrobutcher - bass Manheim - drums Maniac - vocals Messiah - session vocals Quote
Baalavi Posted September 20, 2004 Report Posted September 20, 2004 Dead bre nije imao veze sa vokalom, a pogotovo što nije znao ni da ga koristi, ne razumem šta se palite na njega? Mogu i ja sad da skuvam svoja 2 muda i da ih pojedem da bih bio tr00 ali ipak neću biti najbolji black metal vokal. Quote
Мајор Гашпар Posted September 20, 2004 Report Posted September 20, 2004 Sine, molim te..Znas li sta govoris...Ne mogu da verujem da si izjavio ovo Quote
Hamsun Posted September 20, 2004 Report Posted September 20, 2004 Dead bre nije imao veze sa vokalom, a pogotovo što nije znao ni da ga koristi, ne razumem šta se palite na njega? Neka, ima da te svi ispljuju kao mene kad sam rekao to... U svakom slucaju - potpuno se slazem sa tobom... Quote
Azog-Gauroth Posted September 21, 2004 Report Posted September 21, 2004 Dead bre nije imao veze sa vokalom, a pogotovo što nije znao ni da ga koristi, ne razumem šta se palite na njega? Mogu i ja sad da skuvam svoja 2 muda i da ih pojedem da bih bio tr00 ali ipak neću biti najbolji black metal vokal. mada postujem pravillo DE GUSTIBUS NON EST DISPUTANDUM,ovu nebulozu... necu ti nista reci.to ce ti biti najveca kazna... Quote
Frankenchrist Posted September 21, 2004 Report Posted September 21, 2004 U svakom slucaju bio je jedan od boljih Mayhem pevaca, najbolji je ipak Attila. Dead nije imao puno navezban glas, pevao je onako kako je umeo, bez previse napora i vezbe, zato i jeste toliko poznat pevac u Blacku. Svaka mu cast. Quote
Azog-Gauroth Posted September 21, 2004 Report Posted September 21, 2004 U svakom slucaju bio je jedan od boljih Mayhem pevaca, najbolji je ipak Attila. Dead nije imao puno navezban glas, pevao je onako kako je umeo, bez previse napora i vezbe, zato i jeste toliko poznat pevac u Blacku. Svaka mu cast. a atila je bio uvjezban?! Quote
Fiery Posted September 21, 2004 Report Posted September 21, 2004 a atila je bio uvjezban?! Da, bio je uvezban. Nije ni najmanje lako kontrolisati onakav glas+ne unistiti grlo. Quote
(Z)arkhon Posted September 22, 2004 Report Posted September 22, 2004 Da, bio je uvezban. Nije ni najmanje lako kontrolisati onakav glas+ne unistiti grlo. meni isto atilla zakon,you must get eternaaaaaaaal Quote
D.E.B.I.L., the true grinder Posted September 22, 2004 Report Posted September 22, 2004 Attila nije ni scream Dead je NAJBOLJI, prosto Maria Callas u black izdanju! A di si cul da se scream "uvjezbava"? Quote
Azog-Gauroth Posted September 22, 2004 Report Posted September 22, 2004 Attila nije ni scream Dead je NAJBOLJI, prosto Maria Callas u black izdanju! A di si cul da se scream "uvjezbava"? vjeruj mi da se uvjezbava uz par botilja vopsa savrseno... nadjes vukojebinu i SCREAM BLOODY GORE!!! Quote
Fiery Posted September 22, 2004 Report Posted September 22, 2004 Attila nije ni scream Dead je NAJBOLJI, prosto Maria Callas u black izdanju! A di si cul da se scream "uvjezbava"? Niko nije rekao da Attila jeste scream. Gde si ti cuo da se ne uvezbava? Neko se "rodi" sa dobrim glasom, neko mora da vezba. Quote
D.E.B.I.L., the true grinder Posted September 24, 2004 Report Posted September 24, 2004 Bitno je da se rodi Ja volim prirodnu ljepotu, a jel s tehnikom ili bez - nije bitno Samo di si vidjel da lik bez sposobnosti i bez sirovine moze nesto umjetnicko postici? Znam gitariste koji preko 20 godina uce i sviraju ocajno A za glas pogotovo.. Gitaru mozes kupiti, a glasne zice i ruke ne Quote
Recommended Posts