Svart Posted June 2, 2009 Report Posted June 2, 2009 Pametno zboris... Prvo preslusati pa onda citati o svemu ostalom. Quote
Lunar Posted June 3, 2009 Report Posted June 3, 2009 (edited) kako nece kad im je stalo do benda koliko do lanjskoga snijega.mayhem postoji sad samo radi para. Moje misljenje je da Mayhem, je takav bend da uvek pravi muziku kakvu oni oce. Kada su ih svi "pravi" fanovi benda pljuvali posle Wolfs Lair, njima to nije ni malo smetalo da ubace avangardne i industrial delove u svoju muziku. A to da su tu zbog para je chista glupost, kolko god oni bili popularni i ime u BM oni su josh uvek underground,a i Ordo Ad Chao(koji je po mom misljenju odlichan album) je dobar dokaz sa svojom necro produkcijom. Edited June 3, 2009 by Lunar Quote
BLAGOJE Posted June 3, 2009 Report Posted June 3, 2009 aj mi ti fino objasni zasto postoji mayhem kad ne svira nijedan originalni clan benda? pazi,ja ne kazem da su kasniji albumi losi,meni je wolfs.. sjajno izdanje,ali se taj bend odrzava u zivotu radi para i kapitalizacije nad radom potpuno drugih ljudi koji sad sa mayhemom nemaju veze(lise hellhammera) I izgovor da je "mayhem" veci od bilo kog clana,da treba da postoji kao institucija nezavisno od ljudi (prica svojevremeno plasirana kad se dead ubio,i kad je vikernes ubio euronimusa) je prica za malu djecu.isti necrobutcher se vratio toboze radi toga.meni licno smetaju sva ta sranja jer potpuno maskiraju samu muziku. a ako je neko fan ere "de mysteriisa..." apsurd je ne cijeniti vikernesa,nezavisno od svega sto se izdesavalo u spanskoj seriji znanoj "kao" norveski BM.i vikernes i snorre su ga napravili taman koliko i euronimus i dead,apsurdno je posmatrati taj album bez njih. Quote
oʞɾoƃ Posted June 3, 2009 Report Posted June 3, 2009 a ako je neko fan ere "de mysteriisa..." apsurd je ne cijeniti vikernesa,nezavisno od svega sto se izdesavalo u spanskoj seriji znanoj "kao" norveski BM.i vikernes i snorre su ga napravili taman koliko i euronimus i dead,apsurdno je posmatrati taj album bez njih. Hvala bogu da ima još nekog ko ovako razmišlja. Vole ljudi da se "opredele", pa to ti je. Pre neki dan pričam sa likom koji mi mrtav ozbiljan kaže da bi ubio Vikernesa kad bi mogao. Ej, klinac k'o i ja, 19-20 godina, srao pelene kad je ovaj umro, i on bi ubio Varga. Retardiranost + black metal = fanatizam. Quote
Talvi Posted June 3, 2009 Report Posted June 3, 2009 Takve rasprave ti ponajvise govore o mentalnom nivou tih ljudi. Ako je muzika dobra zasto bi nekoga boleo kurac za njihove licne probleme? Sto se mene tice, "De Mysteriis..." i "Filosofem" su podjednake albumcine i nikada mi nije ni padalo na pamet da pravim neku podelu medju njima. Quote
dimmu1 Posted June 3, 2009 Report Posted June 3, 2009 (edited) aj mi ti fino objasni zasto postoji mayhem kad ne svira nijedan originalni clan benda? sta je sa necrobutcherom? on je svirao sa njima od pocetka,samo je napravio pauzu 91' Edited June 3, 2009 by dimmu1 Quote
Talvi Posted June 3, 2009 Report Posted June 3, 2009 Sto se mene tice, ja racunam Hellhammer-a kao originalnog clana. Jeste da on nije prvi bubnjar Mayhem-a, ali nije me briga. Hellhammer je THE bubnjar Mayhem-a. Quote
BLAGOJE Posted June 3, 2009 Report Posted June 3, 2009 sta je sa necrobutcherom? on je svirao sa njima od pocetka,samo je napravio pauzu 91' citiram gojk-A))): Ahahahahah, sad čitam ova pisma koja je Euronymous slao Attili 1991. Pazite ovaj deo, citiram od slova do slova: "I should also tell you that we'll probably get a new bass player now. The old one, Necro Butcher, has become a fucking wimp. Now he only wears normal clothes, is only together with his fat and ugly girlfriend and is going to be a father. But now we have a new, brutal guy who probably will play bass. Maybe he wants to sing backing vocals too." Ostalo je istorija a ti vidi sta je osnivac mislio o njegovom sviranju u bendu.a mislim da su manheim i euronimous osnovali bend. Quote
Talvi Posted June 3, 2009 Report Posted June 3, 2009 Koga je jebeno briga? Pa misljenje o Vargu mu je na kraju bilo daleko gore od tog, vidis i sam kako se to zavrsilo. I apsolutno je nebitno za celu pricu. Nego, evo je ona proba kome treba - kult nad kultovima. http://beforethecreation.blogspot.com/2009...h-dead-and.html Quote
Angelystor Posted June 3, 2009 Report Posted June 3, 2009 Realno. Nije ni Pete Sandoval originalni clan Angela, ali ipak je, sto kaze Talvi, THE bubnjar benda. Inace, nije mi bas jasna funkcija Necrobutchera, posebno u poslednje vreme, osim da se mozda odrzi da bude bar jedan "originalni" chlan u bendu, sa strane sto verovatno nijednu pesmu nije pen-ovao, nije ni pikao bas na poslednjem albumu. Quote
dimmu1 Posted June 3, 2009 Report Posted June 3, 2009 a ti vidi sta je osnivac mislio o njegovom sviranju u bendu.a mislim da su manheim i euronimous osnovali bend. istina istina..on ni dan danas nezna da svira,a kamoli da je tad znao ali opet jbg prva postava je ona originalna.. Quote
oʞɾoƃ Posted June 3, 2009 Report Posted June 3, 2009 Zna se koja postava je dala DMDS i to je postava koja je Mayhem. Sve ostalo su varijacije na temu. 1 Quote
Talvi Posted June 3, 2009 Report Posted June 3, 2009 Zna se koja postava je dala DMDS i to je postava koja je Mayhem. Sve ostalo su varijacije na temu. Otprilike, s tim sto ja ni protiv Blasphemer-a nemam aman bas nista. Quote
oʞɾoƃ Posted June 3, 2009 Report Posted June 3, 2009 Naravno, čovek je napisao (a i odsvirao) giganta od Ordo Ad Chao. Quote
Zazidar Posted June 3, 2009 Report Posted June 3, 2009 Dan chetvrti... Sutra tju vetj kupiti majicu .... @Mito - Hvis Lyset Tar Oss zvuchi kao black za opushtanje . Bilo bi mi ok za slushanje dok neshto chitam/uchim, jer stvara dobru atmosferu a ne skretje (previshe) pazhnju... Skidam upravo ostale njihove albume. Mayhem ima "prichu" za razliku od 99,9% bendova, interesujem se iz chiste radoznalosti... Ali verovatno si upravu, "pricha" ne chini muziku... Quote
BLAGOJE Posted June 3, 2009 Report Posted June 3, 2009 necrobutcher daleko od toga da nezna da svira,vrlo malo po meni zaostaje za kristijanom zbog bas linije na zadnjem riffu na bloodswords,ali kad te izbaci osnivac i mastermind benda posle mozes samo da places ili se ciganises kao on. pa talvi imas pravo,ali radi isceravanja istine na vidjelo mora se posezat za lusesitom,tj spanskom serijom od scene. meni je licno tu snorre najaci,iako je puko ko picka na ispitivanju,al sta ces,sta njega boli kurac za neke iskompleksirane manijake ko ima veci.tj ko je veci baja u norveskoj i na koga se vise riba lozi.ni kriv ni duzan 8 g sto je stio euronimusu da kaze:alo bre.dje to ima? Quote
Brynhildr Posted June 3, 2009 Report Posted June 3, 2009 AHAHA, ne verujem! Trenutno skidam/gledam seriju Bones i primetila sam ovo: Season 4, Episode 20: Mayhem on a Cross Original Air Date—16 April 2009 Skeletal remains used by a Norwegian Black Metal Band lead the team to explore the underground music scene. Gordon-Gordon prepares to retire from psychology, but not before meeting with Sweets and helping Bones and Booth solve their current case. Ja tek krećem sa 2. sezonom, treba stići dovde... :/ Quote
Guest Maja! Posted June 4, 2009 Report Posted June 4, 2009 Oduvek sam volela ovu grupu,dom sathanas je najbolji album u black metalu Quote
Guest Yerathroth Posted July 25, 2009 Report Posted July 25, 2009 (edited) Dobar bend... De Mysteriis Dom Sathanas mi je najdrazi mada u poslednje vreme ne pratim rad ovog benda... ! Edited July 25, 2009 by Yerathroth Quote
Lunar Posted August 9, 2009 Report Posted August 9, 2009 (edited) Zajebancija, ali zanimljivo za procitati: http://www.antihumanism.com/2009/07/18th-c...tallers-mayhem/ Edited August 9, 2009 by Lunar Quote
F4R15 Posted August 9, 2009 Report Posted August 9, 2009 Bilo je ovo već ja mislim, al je kul :) Quote
Grobodan Posted October 7, 2009 Report Posted October 7, 2009 Gojko aj prevedi ovo, naravno iz De mysteriis: Heic Noenum Pax De Grandae Vus Antiquus Mulum Tristis Arcanas Mysteria Scriptum Invoco Crentus Domini De Daemonium Rex Sacriticulus Mortifer Psychomantum Et Precr Exito Annos Major Ferus Netandus Sacerdos Magus Mortem Animalium Quote
oʞɾoƃ Posted October 7, 2009 Report Posted October 7, 2009 (edited) Ovo je potpuno sjebano, gramatika, vokabular, čak i spelovanje... Definitivno pisano "iz rečnika", i to loše. Heic noenum pax - ovde nema mira, to je jasno. De Grandae Vus Antiquus Mulum Tristis Arcanas Mysteria Scriptum - potpuno sjebano, ali nešto kao "o iskonskim zlim starim tužnim misterijama". Invoco Crentus Domini De Daemonium - opet potpuno gramatički sjebano, ali kontam da je hteo da kaže "pokriven krvlju prizivam gospodara Pakla". Rex Sacriticulus Mortifer - pogrešan spelling, ali nešto kao "donosilac smrti". Psychomantum Et Precr Exito Annos Major - ufff... "glasnik smrti, molim se sa krajem većih godina"... Jebem li ga, previše za mene. Ferus Netandus Sacerdos Magus - Nemam pojma šta je "netandus", nema je ni u jednom rečniku. Ovo drugo bi trebalo da je "veliki sveštenik zveri". Mortem Animalium - "smrt životinja". Edited October 7, 2009 by Gojko Quote
Grobodan Posted October 7, 2009 Report Posted October 7, 2009 Mortem animalium - smrt zivotinje, valjda. Pazi ovo: http://latinforum.org/viewtopic.php?f=1&t=960 Quote
oʞɾoƃ Posted October 7, 2009 Report Posted October 7, 2009 (edited) "Životinja", genitiv množine -ium (animal, -is, 3. deklinacija). EDIT: Sad videh link, koji si me kurac terao da prevodim? Ali to je to, lik sve objašnjava šta nije tačno (svaka mu čast na strpljenju). Edited October 7, 2009 by Gojko Quote
Recommended Posts