Dersu Uzala Posted June 23, 2006 Report Posted June 23, 2006 Jutros se bas vratih iz sredista zemlje. Nema tamo zive duse, lazu ovi.
Novaliis Posted June 24, 2006 Report Posted June 24, 2006 Jutros se bas vratih iz sredista zemlje. Nema tamo zive duse, lazu ovi. Ha, mozda nisi dovoljno istrazio.Ili ti se nisu hteli pojaviti..
RokateLi Posted June 24, 2006 Report Posted June 24, 2006 Ha, mozda nisi dovoljno istrazio.Ili ti se nisu hteli pojaviti.. Nama pricao veronaucnik da ima na Uralu jedna busotina, Djavolja jama se zove, kaze on, neki ljudi nabasali na djavola tamo (valjda je mislio na reptilijance)
Novaliis Posted June 24, 2006 Report Posted June 24, 2006 Ovde kod nas ima neka rupa i kada sam bio mali neki naucnici su usli i vise se nisu vratili a kasnije su hteli da puste i pse ali psi su pobegli cim su se priblizili. Pravi slucaj za Moldera.. a jeste li bili nekad na Olimpu?Jel znate za onaj deo puta koji je dosta strm a vozilo se samo krece napred odredjen deo puta i onda stane i vrati se za istu razsaljinu..kul je.
_Grotesque_ Posted June 25, 2006 Report Posted June 25, 2006 Varzhe, i ja sam se u pocetku lozio na "dela" Samira Osmanagica. Ali, pre par nedelja sam negde procitao clanak u kome ga je do zla Boga napljuvao predsednik evropskog arheoloskog udruzenja (valjda se tako zove), neki Britanac. Zaboravio sam ime.. U stvari, covek samo prepisuje iz nekih "lakih" literatura, nema SVOJIH otkrica. Probao je da podmetne pricu o onoj bosanskoj piramidi. Ovaj britanac kaze da je to obicno brdo. Ok, mozda gresi.. Nego, gde je ta rupa?! (osim ako nije zajebavancija.. )
Novaliis Posted June 25, 2006 Report Posted June 25, 2006 Pazi, ja sam slucajno naleteo na internetu te zanimljive price pa sam mislio da ce vam biti zanimljivo jer stvarno ima svega i svacega. A sto se tice te rupe, niko ne govori gde je, samo se zna otprilike njena lokacija a to je negde u blizini mog mesta, mada moguce je da su to samo price.
blondie Posted June 25, 2006 Report Posted June 25, 2006 slusaj `vamo...... ako jos nisi nabavio grejema henkoka (tragovi bogova) onda ne bacaj po temi baljezgarije nego idi citaj
Novaliis Posted June 25, 2006 Report Posted June 25, 2006 slusaj `vamo...... ako jos nisi nabavio grejema henkoka (tragovi bogova) onda ne bacaj po temi baljezgarije nego idi citaj
Inuria Malkava Posted June 26, 2006 Report Posted June 26, 2006 Neki izvori kazu da su bogovi koji su doneli napredak velikim civilizacijama Atlantidjani. Npr. porodicno stablo Izis-Oziris (cela heliopolitanska eneida egipatskih bozanstava). Njih dvoje su, kako kaze mit, naucili ljude da obradjuju zemlju, ratosiljali ih kanibalizma, naucili da grade (Oziris), naucili materinskoj brizi, lecenju, ukrasavanju (Izida), tj. tvrdi se i da su bili vladari... to je prastaro vreme, dok je severnoafricka pustinja bila pod bujnom vegetacijom. Za tebansko trojstvo (Amon, Mut i Konsu) se isto veruje da je poteklo sa Atlantide, kao i za memfisko (Ptah, Sekhmet, Nefetum\Imhotep, tj, Imhotep je kanonizovan itd.) Mada, neki okultisti i naucnici veruju da su ovi napredni ljudi\bogovi zasluzni za procvat civilizacije potekli iz Sirijusovog sazvezdja.
Novaliis Posted June 26, 2006 Report Posted June 26, 2006 Pa, neki smatraju da su oni dosli sa Sirijusa i jos par drugih zvezda/sazvezdja. Sto se tice bogova, ima tu neceg mozda..i za Odina postoji prica da je to neki drevni ratnicki vodja saman koji je dosao na sever itd. ili Heimdal koji je ljude naucio raznim vestinama.On je prvo ziveo kao covek a kasnije su ga Bogovi uzeli da stiti Asgard.
Inuria Malkava Posted June 26, 2006 Report Posted June 26, 2006 Zanimljivo, tu se provlaci i naucna nit koja sve to potvrdjuje... Dolazak Izide i Ozirisa bi se u tom slucaju poklapao sa seobom plemena Dogona iz Sumerskih oblasti u severnu Afriku... To pleme poseduje ogromna znanja o Sirijusovom sazvezdju, a tvrdi se i da su izmislili primitivni teleskop, mada ja verujem da su za njega ipak zasluzni Sumeri...
Novaliis Posted June 26, 2006 Report Posted June 26, 2006 Pa da, prve kule za posmatranje neba su inace bile u Vavilonu. I sve stare civilizacije su manje/vise bile ocigledno fascinirane tim sazvezdjem. Ali ko ce dokazati, ako je to i istina, da sve to potice od gore..
Inuria Malkava Posted June 26, 2006 Report Posted June 26, 2006 Ko zna za kakva su sve dostignuca zasluzne iscezle civilizacije... Samo su ih povukle sa sobom. Jesi li cuo za "vremenske kapsule"?
Novaliis Posted June 26, 2006 Report Posted June 26, 2006 Izgleda da nisam cuo..o cemu se radi? Ja znam za malo suroviji vid vremenskih kapsula a to su Crne rupe.
Inuria Malkava Posted June 26, 2006 Report Posted June 26, 2006 Izgleda da nisam cuo..o cemu se radi? Ja znam za malo suroviji vid vremenskih kapsula a to su Crne rupe. Ne, to su potpno razliciti pojmovi - vremenske kapsule, vremenske rupe, crne rupe. Za ove prve kazu kako su programirane da se oslobode u odredjenom trenutku Zemljine istorije (tj, da se postepeno oslobadjaju, jer ih je 14). O njima se puno raspravljalo... a ja ne mogu preterano da se pohvalim znanjem o istima... Najbolje su mi vremenske rupe... Uvek sam mastala da upadnem u neku.
Novaliis Posted June 26, 2006 Report Posted June 26, 2006 Evo prvi put cujem za to. Kako znaju da ih ima 14? Verovatno bih i ja zeleo neko drugo vreme.
Inuria Malkava Posted June 26, 2006 Report Posted June 26, 2006 Evo prvi put cujem za to. Kako znaju da ih ima 14? Uopste mi nije interesantna prica o njima.(vremenskim kapsulama) Svasta se radi da bi se privukla paznja... Cula sam da postoje vremenske rupe u Versaju i se neretko desavalo da ljudi iz naseg doba "upadaju" u njih... Ima dosta zabelezenih slucajeva. Verujem da postoji jos mesta na Zemlji koja imaju takvo svojstvo teleportacije... Da mi je da ih pronadjem...
Novaliis Posted June 26, 2006 Report Posted June 26, 2006 Ali otkud znas gde bi te "izbacilo", u koje vreme? I verovatno nema povratka.
bafomet Posted June 26, 2006 Report Posted June 26, 2006 onaj car platon je izmislio za potrebe politichkih karikiranja i to je to... kolko ludla ni o ko chega
Inuria Malkava Posted June 26, 2006 Report Posted June 26, 2006 I verovatno nema povratka. So what? Uvek posotji sansa da me izbaci u stari Egipat, ah...
RokateLi Posted June 26, 2006 Report Posted June 26, 2006 (edited) Pa, neki smatraju da su oni dosli sa Sirijusa i jos par drugih zvezda/sazvezdja. Sto se tice bogova, ima tu neceg mozda..i za Odina postoji prica da je to neki drevni ratnicki vodja saman koji je dosao na sever itd. ili Heimdal koji je ljude naucio raznim vestinama.On je prvo ziveo kao covek a kasnije su ga Bogovi uzeli da stiti Asgard. Ima tu dosta istine, pa i ako si citao Velesovu knjigu, nasi bogovi se maltene opisuju kao ljudi... "i onda smo nabasali na tog i tog boga i on nam je pokazao kako da radimo to i to"... Edited June 26, 2006 by Ingwar, JR
Novaliis Posted June 26, 2006 Report Posted June 26, 2006 So what? Uvek posotji sansa da me izbaci u stari Egipat, ah... Ili kameno doba.. Meni bi odgovarao helenizam.
Inuria Malkava Posted June 26, 2006 Report Posted June 26, 2006 Ima tu dosta istine, pa i ako si citao Velesovu knjigu, nasi bogovi se maltene opisuju kao ljudi... "i onda smo nabasali na tog i tog boga i on nam je pokazao kako da radimo to i to"... Ali svi Bogovi se opisuju kao ljudi... To je samo odraz ljudskog ega. Ljudi su od pamtiveka mislili da su oni konacna bozija rec, i zato su dozvolili da stvoritelj/stvoritelji imaju njihov oblik...
Recommended Posts