The Alchemist Posted February 3, 2004 Report Share Posted February 3, 2004 Slušao sam samo "The Damnation Game", i, šta da kažem, čisti prosjek. SX je najbolje poceti slusati sa albumom THE DIVINE WINGS OF TRAGEDY pa krenuti ka novijim albumima. Prva dva ni meni nisu nesto posebno pa je najbolje njih ostaviti eventualno za kraj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eretron Posted March 30, 2004 Report Share Posted March 30, 2004 Uzmi i slusaj V i odyssey ... pa onda kazi kako ti se cini Symphony X Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil warning Posted March 30, 2004 Report Share Posted March 30, 2004 Salio se decko sigurno,smirite se Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Rain Posted April 6, 2004 Report Share Posted April 6, 2004 Ovaj momak mora da je nesto propustio, ili se opasno zajebava... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wild Rose Posted May 28, 2004 Report Share Posted May 28, 2004 Aaaaa! Symphony X na 3. stranici! Ne moze! Sta je zamrla tema... Ajde ovako: Nesto bas i ne verujem da ce doci ovde, a nisam mogla prosle godine da idem u Pestu, pa me bas zanima zna li neko da li ce ovog leta svirati negde u blizini? Za koje ste pesme najvise vezani i sl.? Znam da je tesko izdvojiti, ja ih sve obozavam, ali cisto malo da komentarisemo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil warning Posted May 28, 2004 Report Share Posted May 28, 2004 Stvorili su novi pravac muzike kada su poceli,sada se bendovi trude da ih kopiraju.Meni je najbolji njihov album Twighlight in Olympis , koga svrstavam u top 10 najboljih metal albuma ikad snimljenih.Ujedno , to je i grupa na ciji bi koncert najvise voleo da odem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Assignment Posted May 29, 2004 Report Share Posted May 29, 2004 Ove "bogove" progressive muzike sam dosada gledao 7 puta i neznam kad nisam svrsio pred binom Otkrijo sam ih kada su izdali "Divine Wings" i vec od tada sam ih vise voleo nego Dream Theater (koji su do tada bili nr.1) Uzivo su jos tada naspram cd-a bili dosta zesci. Nazalost se "The Odyssey" u Nemackoj toliko slabo prodao (uprkos velike turneje sa Stratovarius na kojoj su ovi izgledali kao klinci naspram Russel & Co.) da prosog Oktobra nisu dolazili u Nemacku pa sam morao do Belgije da bi ih gledao. Inace ovo oko prodaje mi je direktno od Russela. Momentalno se koncentrisu na Americko trziste jer im je dobro krenulo a vrhunac je turneja sa Queensryche... Prva dva Albuma jesu slaba, ali ipak sa "Demnation Game" treba izdvojiti "The Edge of forever" "Dressed to kill" i "A winters Song". Pesme su fenomenalne, jedino po zvuku nisu a nivou ostalih Albuma.... Pozdrav Goran Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadful_Glare Posted May 29, 2004 Report Share Posted May 29, 2004 (edited) Ma SyX su baje tu nema sta samo sto sam ih uvek smatrao za jednu lestvicu (kvalitativno) nize od Theater-a. Najbolji albumi si Divine Wings i Odyssey. Edited May 29, 2004 by Dreadful_Glare Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan j. Posted May 29, 2004 Report Share Posted May 29, 2004 ...samo sto sam ih uvek smatrao za jednu lestvicu (kvalitativno) nize od Theater-a... A sto bre covece? Mislim jel imas neke argumente ili...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil warning Posted May 29, 2004 Report Share Posted May 29, 2004 Pa verovatno je mislio da je dream progresivniji i ima dosta razlicite pesme i vise eksperimentise dok je symphony x manje prog, sa elementima power(citaj vise duple pedale) pesme im se ponekad ponavljaju i tako to.Meni se mnooogo vise svidja Symphony x.Oni su vrh muzike uopste.(ne samo metala) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan j. Posted May 29, 2004 Report Share Posted May 29, 2004 Da, verovatno si u pravu... I ja vise volim SyX mada i Dream ima svojih trenutaka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bu Posted May 30, 2004 Report Share Posted May 30, 2004 Da, verovatno si u pravu... I ja vise volim SyX mada i Dream ima svojih trenutaka... ja se potpuno slazem sa tobom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan j. Posted May 30, 2004 Report Share Posted May 30, 2004 Ajoj jos jedna tema za tebe da spamujes zar ne? Nemoj mi odgovarati, jer to bi bio spam. A i ovo je Evo necu vise Bar ne ovde poz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadful_Glare Posted May 30, 2004 Report Share Posted May 30, 2004 Pa delimicno ti je Evil warning odgovorio. Smatram da je DT progresivniji. Komplexnost je po mom misljenju na njihovoj strani. Imaju dosta uticaja Yes-a, boljeg gitaristu, klavijaturistu i bubnjara. E sad iskreno SyX-ov pevac je bolji od ovog mali milion puta. Ali kad sve saberem neuporedivno mi je bolji DT. Pa i ukusi malo uticu, ono-vise mi se svidjaju. Ne mislim da sam upravu ako neko misli suprotno nema problema otvoren sam za diskusiju ali ne bih voleo da se ovo pretvori u jos jednu DT vs. SyX temu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil warning Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 Qrac Dream ima boljeg gitaristu od Symphony x . Romeo je bre najbolji gitarista na svetu. Ali Dream ima boljeg basistu. Uglavnom sve to nije ni bitno ,svi su oni na jednom visokom nivou svirackog umeca tako da je glupo porediti kad su svi izuzetni muzicari. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko, Mon_a[MOR]e Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 there is no best - only different Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlaughtererFaca Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 Sta ce ova tema na ovom forumu? Zar symphony x ne svira black? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kai Hansen Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 Promenili su pravac na poslednjem albumu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan j. Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 Ajoj, opet spam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bu Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 Ajoj, opet spam koji ti je djavo ne spamuj , lepo sam je reko ne treba da se kaze new topic nego new spam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan j. Posted May 31, 2004 Report Share Posted May 31, 2004 Dobro, ali sad ozbiljno... Sta mislite koja pesma najvise vredi sa poslednjeg albuma. Osim Odiseje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wild Rose Posted June 2, 2004 Report Share Posted June 2, 2004 Sa novog... pa Masquerade naravno! Ma salim se... pa od novih, osim neverovatno dobre Odyssey, najbolja mi je Inferno, pa Accolade II i Awakenings, pa The Turning i King of Terrors, pa sve ostale... To bi bio neki kao rang...manje-vise... A inace mnogo volim baladicu Lady of the Snow, sa TIO. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil warning Posted June 2, 2004 Report Share Posted June 2, 2004 Lady of the snow rulz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan j. Posted June 2, 2004 Report Share Posted June 2, 2004 (edited) Naravno Inferno je zakon (ali samo za napaljene gitariste ) Romeo izgleda ima neki trip da u dosta rifova sadrzi iste note koje koristi na slican nacin, ali deluju neverovatno dobro!!! Edited June 2, 2004 by bojan j. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Smarty Posted June 3, 2004 Report Share Posted June 3, 2004 Koliko sam ja primetio Romeo ima i trip da prozdire hamburgere ...barem na novom albumu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts