Runner Posted October 8, 2010 Report Share Posted October 8, 2010 Sto se mene tice, zlatni trougao cine: Divine Wings of Tragedy - Twilight in Olympus - V:The New Mythology Suite. Odyssey je takodje dobar, ali mi djeluje isuvise komplikovano za uho jednog laika i prosjecnog fana koji se ne razumije u sve te harmonije, skale i slicne fore. :) Ako nista, na tom albumu je bonus track "Masquarade", odlicna stvar! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 ukusi se stvarno razlikuju, meni su toliko odbojni svi albumi pre The Odyssey, tek tu pocinju da mi se svidjaju ali ne sve, a Paradise mi je bas bas do jaja. (nisam dosao da hejtujem ) Volim Symx ali ne neoklasicni metal, to je ono sto me odbija od ostalih albuma, dok su na Paradisu to redukovali na neku meni barem podnosljivu meru, pa se nadam da ce i u tom pravcu nastaviti, jedva cekam album. ne znam sta si ti slusao ali PL ima od Damnation Game najvise Yngwie-izma od svih. Ne prica o orkestracijama i tako to, vec samo format, brzi neoclassical riffovi, slicni refreni i solaze. TDWoT-TiO-V-TO skoro da se uplasis koliko su oni album bez bilo kakvih gresaka, stvarno neverovatno kako su toliko dugo odrzali taj nivo kvaliteta, moralo je malo da se zasere. Ne svidja mi se konkretno sto se Russel sad prima da peva onako agresivno stalno, vise nema efekta kad stalno tako peva. od Divine Wings do V je najbolje peva, narocitno na onim duzim prog pesmama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 Ta tri su odlična, ali bih u zlatan period svakako uključio i The Odyssey. Album je taman metal koliko je poželjno, ali i dalje ima neke fascinantne proggy momente. Paradise lost je isto cool, ali je previše metal - preveliki akcenat na gitari, a Pinnella je bukvalno neprimetan kada se uporedi sa njegovim prisustvom na prethodnim izdanjima. Tako da što se tiče novog albuma - more prog, please. I da ne bude, SYX ima prilično doslednu diskografiju i ovako. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novaliis Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 The Odyssey album je krajnja granica za mene, u smislu mesavine proga i powera i elementa metala. Raniji albumi, svi redom, su savrseni, obozavam ih i nesto mi se cini da se nece vratiti tom zvuku, na zalost... ali ko zna, nada umire zadnja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soul wandering Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 Moj prvi beše Twilight in Olympus. I ostade mi omiljeni. Sve ovako isto i kod mene Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erotomaniac Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 ne znam sta si ti slusao ali PL ima od Damnation Game najvise Yngwie-izma od svih. Ne prica o orkestracijama i tako to, vec samo format, brzi neoclassical riffovi, slicni refreni i solaze. TDWoT-TiO-V-TO skoro da se uplasis koliko su oni album bez bilo kakvih gresaka, stvarno neverovatno kako su toliko dugo odrzali taj nivo kvaliteta, moralo je malo da se zasere. Ne svidja mi se konkretno sto se Russel sad prima da peva onako agresivno stalno, vise nema efekta kad stalno tako peva. od Divine Wings do V je najbolje peva, narocitno na onim duzim prog pesmama Nisam rekao da TDWoT-TiO-V-TO nemaju kvalitet, ali mi se ne svidjaju i to je cisto subjektivno misljenje/ukus... ne vredi raspravljati, niti sam zato postovao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AwakeN Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 Slazem se sa azalom za jace pevanje Russela na PL.......steta da takav glas stavlja u drugi plan,a sto se tice albuma,za mene je progcina od albuma The New Mytology!!!! :rockdevil:i dan danas mi uvod riffovi,Evolution(The Grind Desing),oduvaju mozak!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erotomaniac Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 (edited) Slazem se sa azalom za jace pevanje Russela na PL.......steta da takav glas stavlja u drugi plan,a sto se tice albuma,za mene je progcina od albuma The New Mytology!!!! :rockdevil:i dan danas mi uvod riffovi,Evolution(The Grind Desing),oduvaju mozak!!!! Pa menja stil zato sto polako gubi taj registar, mislim da je to razlog, ali kako god, fascinira me koliko je raznovrsan i kakvim kvalitetom je u stanju oba stila da interpretira. Edited October 10, 2010 by Erotomaniac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erotomaniac Posted October 21, 2010 Report Share Posted October 21, 2010 Oce li neko u Ljubljanu u martu??? http://events.myspace.com/Event/8135992/Power-of-Metal--Ljubljana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breakthru Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 Ne bih ja rekao da uopste gubi taj registar, ove godine je na Avantasiji imao fenomenalna gostovanja u kojima je koristio stari stil pevanja... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novaliis Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 On je jedan od najboljih pevaca uopste, mogao bi ponovo da peva kao nekad, samo ako hoce. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoll Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 Ne verujem da on neće, još manje da gubi taj registar. Uostalom, čuli smo ga na novoj Avantasia-i i na ovom novom Allen-Lande albumu. Biće da se od njega "zahtevalo" da tako peva na PL-u, a videćemo šta će biti na novom SX albumu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 Oce li neko u Ljubljanu u martu??? http://events.myspace.com/Event/8135992/Power-of-Metal--Ljubljana Mogli bi da nešto smislimo, samo da vidim kakva će mi biti situacija sa faksom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breakthru Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 Naravno, on je pevao tako na PL (i na dobrom delu prethodnog Odysseya) zato sto je to oznacavalo i malo promenu i direkciji benda, tj vise se islo na taj in-your-face pristup stoga je tome vise odgovarao grublji vokal. Sad, da li je to njegova odluka ili Romeova, ne znamo... To da je jedan od najboljih pevaca na svetu, apsolutno se slazem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted October 22, 2010 Report Share Posted October 22, 2010 nas nekoliko vec ide proverno u ljubljanu. ali zbog PW najvise. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.... Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 (edited) Edited November 5, 2010 by .... 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoda Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 Neko se baš potrudio. Svaka mu čast! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShinigamY Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 (edited) Jos je i popio minus za taj trud? Snimci su svaka cast ) i dan danas mi uvod riffovi,Evolution(The Grind Desing),oduvaju mozak!!!! Potpisujem! Jos kad krene Fallen, nznm gde se nalazim Edited November 7, 2010 by ShInIgAmY91 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.... Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 Neko se baš potrudio. Svaka mu čast! hvala. u potpisu: neko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoda Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 hvala. u potpisu: neko Onda: Svaka TI čast Genijalno... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBrave Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 nas nekoliko vec ide proverno u ljubljanu. ali zbog PW najvise. Jel se zna koliko je karta ? Sad kada je ubacen i Mercenary vuce me da idem na ovo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verbat Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Odakle ti to da je ubacen Mercenary? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DBrave Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 objavili su na sajtu, kao i datum izlaska novog albuma. Postavio sam vest na njihovoj temi. I ovako je bio dobar paket, sada je jos bolji, bas vredi ici Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verbat Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Ne pamtim da sam ikad naisao na tako fenomenalan, gotovo nestvaran paket bendova. Ljubljano, racunaj na nas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tex Willer Posted November 10, 2010 Report Share Posted November 10, 2010 Karta je 26 E. Realno, džabana za ove bendove. Evo ga i link... http://www.eventim-y...erformance.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts