Jump to content

Recommended Posts

Posted
U stvari, nije tacno da samo priznajem Mesa Boogie. Fora je sto tek do ovih drugih ne mozes da se docepas u Jugi. Soldano? Rivera? Bogner? Buddha? Matchless? Bad Kat? Diezel? Genz Benz?

Bio jedan Genz u Dzindzerovoj radnji....specifican,ali mutav

Posted
Zombie bro,mislim da sam ti poslao pp,ako nisam izvini,malo sam u svadji sa kompjuterima.

Ako mislis na pojacala,bilo bi mi korisno da mi kazez koliko ti treba vremenski da se snimis pa cemo se dogovoriti.

Nije mi stigao PP nazalost....trebalo bi mi pojacalo na jedan dan ceo,najvise dva.Ajde javi mi se na mail: [email protected] pa da se dogovorimo

Posted (edited)

Meni se licno ti Epiphoni ne svidjaju. Probao sam dole kod zelenjaka dve jeftinije varijante. Imaju nekako nezgodan vrat za sviranje, suvise ravan i sirok i imaju mutan i nedefinisan ton. U odnosu na njega Telcasteri ( po meni ) daju znacajno bolji ton ( doduse i skuplji su). Pazi da budem iskren, cak i najjeftinija Aria od 105 EUR bolje zvuci od Epiphonea. Tako mi svega mozda je najbolje uzeti nju, pa makar se i raspala za dve godine, a sto ce verovatno i da se desi :)

Bas sam hteo da izrazim sumnju da Dusan mozda ima proviziju od Yamahe za svaku prodanu Pacificu :) ali kad vidim da ga i D-U podrzava, pocinjem da se kolebam. Ne verujem da je i on u dilu :)

D-U, da nam uzimas stvari sa e-baya, proveris dal rade i odmah saljes ovamo :) A kad smo vec kod lampi, citao sam negde po netu da se nase EI-Nis lapme bile dosta cenjene u inostranstvu, cak je i postojala neka zlatna serija koja je bila extra.

Uh, ovo sam upravo pronasao na http://www.tubedepot.com/ei.html :

Ei now specializes in the production of audio tube types and the quality of their tubes is second to none.

Ei Elites tubes take the quality a step further. All Ei Elites are tested for noise and microphonics.

EI Elites are some of the best sounding tubes being made today.

Edited by cronnin
Posted

Hahah pitao sam pre svega Dersua mada to je generalno problem narocito kod lampasha kad vezbas na drugom pojacalu ili na kompu i onda ti obezbede na svirci ili na snimanju extra dobro pojacalo ili na snimanju kad ono KRNK,CJAK BJUK A DZA BU MU haha Mislim da je Messa karakteristican po tome sto se sve cuje:(

Posted
Uh, ovo sam upravo pronasao na http://www.tubedepot.com/ei.html :

Ei now specializes in the production of audio tube types and the quality of their tubes is second to none.

Ei Elites tubes take the quality a step further. All Ei Elites are tested for noise and microphonics.

EI Elites are some of the best sounding tubes being made today.

http://www.elitesecurity.org/t82610-Elektr...Nis-trazim-info

Posted
Meni se licno ti Epiphoni ne svidjaju. Probao sam dole kod zelenjaka dve jeftinije varijante. Imaju nekako nezgodan vrat za sviranje, suvise ravan i sirok i imaju mutan i nedefinisan ton. U odnosu na njega Telcasteri ( po meni ) daju znacajno bolji ton ( doduse i skuplji su). Pazi da budem iskren, cak i najjeftinija Aria od 105 EUR bolje zvuci od Epiphonea. Tako mi svega mozda je najbolje uzeti nju, pa makar se i raspala za dve godine, a sto ce verovatno i da se desi :)

Bas sam hteo da izrazim sumnju da Dusan mozda ima proviziju od Yamahe za svaku prodanu Pacificu :) ali kad vidim da ga i D-U podrzava, pocinjem da se kolebam. Ne verujem da je i on u dilu :)

Ma imam ja Astera vec :D( doduse, nije moj, ali kao da jeste :)) i raspada se , tako da trazim nesto bolje, necu valjda da kupujem novu gitaru na svake 2 godine...

A i da napomenem samo da mi solo gitarista u bendu ima Kleptonovog Fendera, pa ( znam da je to nemoguce) , al' ne bih bas mnogo da odudaram zvukom =]

Posted (edited)

:)

Ne gadim se ja jeftinih gitara, poneki komad može sasvim uredno da radi. Tako da od tih budžet varijanti imam pacificu 120s koja je sjajna za te pare, čak vrlo dobro... Na primer, baneš na tech21 sajt i otkriješ da su demoi za opremu ladno odsvirani sa tom gitarom. Nisam je preporučio devojci jer je htela nešto u strat fazonu, a to je 112. Takođe mi još uvek stoji jedan jeVtin Jackson sa EMG-jem koji vrlo korektno radi za Dž Dž pa čak i neke solo varijante. Znači, u rukama Mandušića mnogo koja puška može biti ubojita. :mrgreen: Doduše nešto sam se svađao sve vreme sa pojačalom koje nije bilo najsjajnije, kao što se i vidi na snimku.

th_Proba2beerfest.jpg

Neki klip sa Yamahom nemam, ali sam je uredno koristio kao jednu od gitara za album.

Edited by Dushan S
Posted

@Coje: Ha ha ha :) Ima i jedan ortak Astera i isto mu se raspao za dve godine. Ustvari ima ga jos jedan lik i ceo je zardjao, mislim da se pravi od obicnog gvozdja :)

Ne, Aster definitivno ne spada u kategoriju 'gitara', vec pod 'materijal za potpalu'. Aria je ozbiljniji instrument, a pretpostavljam i Pacifica.

Pretpostavljam da Ibaneza neces zato sto je mnogo ruzan? :) Sta mislis o ovakvim modelima?

http://control-sound.com/shop/product_info...products_id=111

A nesto ovako?

http://www.hamerguitars.com/?fa=detail&amp...87&sid=182#

Ja sviram iskljucivo na humbuckerima i zato mozda malo navijam za njih, a neko bi mogao da uleti sa procenom koliko su ti potrebni?

Ovde su u pitanju najbolji Seymour Duncan a gitara je bila nekih 30-35 hiljada kod onog mentola dole iznad zelenjaka :)

@Marko: Super link, definitivno ce koristiti ljudima

Evo da i ja malo dopinesem:

http://www.tubeaudiolab.co.yu/cevi.html

p.s. Zasto licis na onog lika iz 187 koji se valjda isto zove Marko? :)

Posted
@Coje: Ha ha ha :) Ima i jedan ortak Astera i isto mu se raspao za dve godine. Ustvari ima ga jos jedan lik i ceo je zardjao, mislim da se pravi od obicnog gvozdja :)

Ne, Aster definitivno ne spada u kategoriju 'gitara', vec pod 'materijal za potpalu'. Aria je ozbiljniji instrument, a pretpostavljam i Pacifica.

Ja imam astera vec skoro 2 godine. :(

Al nije se ni raspao ni zardjao i sasvim me dobro sluzhi ;)

Posted

DMW, no hard feelings, ali ovo su jedina dva iskustva koja ja imam sa Asterima. Jel imas sliku svoje gitare da vidim koji je model?

Posted

Jbg nemam sliku, al to je onaj po stotinjak eura sa 3 singl-a...Ishao je u paketu sa pojachalom i koferom za nekih 160 eura... :)

Znam da nije tema al prodajem ga za 50 eura... :D

Gitara radi normalno, chuje se i sve... :lol:

ozbiljno, ne bih je prodavao da joj neshto fali...

Posted

Pa moj drug ima onu iz paketa od oko 190. Ta je kao imala i hembakera nekog, e ta se vec raspala. Zardjala je i pragovi su se sjebali...

Moja je dodushe u dobrom stanju.

To je moja prva gitara i ja je volim kaka je da je :wub:

Posted (edited)

Warning! Major off=-topic rant...

Google, s'il vous plait. Vizavi lampi. Ei su bile OK za vreme Marshalla (Tite). Stavise Hendrix je snimio 'Axis, Bold As Love' na Ei lampama. Otkud znam? Pa, ja sve znam, valjda je to jasno.

Jebi ga, sve je bilo super-duper za vreme Marshalla (Tite). Samo, vi klinci, blage veze nemate sa zivotom. Prodavao se Gibson u Beogradjanci sedamdesetih. Ono, osam razlicitih modela kao izlozbeni exponati (uejdaminit, dets d sejm shit). Gledaju u tebe i maze te. Razni. Onda probas pa pazaris. Behu LP Standards, LP Custom, LP De Luxe, L5, L6 (L6 je kupio Srdjan Marjanovic onaj crni, bilo ih jos na lageru), The Paul i te fore.

Nemate vi pojma omladino, kao i svaka omladina, mislite da je univerzum krenuo kad ste se vi rodili. Klanjam se do poda, anyhoo. Nekada su ljudi sa strahopostovanjem ulazili u tu Jugu. A mi, Jugovici, im nismo trazili pasose. Samo licnu kartu, odakle su da su.. Kakvi smo carevi bili.

Ode sve dodjavola posle Kumrovcanina. I na zalost, usra' se lokalna ekipa.

Ono o cemu nemate blage veze, jel'da, kad je nas preCednik svojevremeno isao van zemlje, cela jebena planeta je pratila fabulu radnje.

Sad vas (nas) ne jebe niko, al' za smrdljiv sir. Super vam (nam) ostade nasledje...Zato kazem, ko god moze da pali odatle, cim prije to bolje. Ostavite Jugu ovim experimentatorima sa 'Globalizacije' koji su mnogo pametni :azal:. Obrni okreni, asimiliratjete se uskoro ili vas netje biti.

~ Zalosna Sova (Ptica Zloslutnica)

Edited by Dersu Uzala
Posted

Warning! Major off=-topic rant...

Ej, starino (citaj = oldschool)!

Ja sam onaj sto je ranije mislio da si riba. Jebiga!

A sto je Srki kupio L6 od svih pre toga pomenutih lepotica? Garant je hteo da bude punks i da kupi gitaru koju niko pre toga nije video. Jeb'o ga ja!

Eh, ja imam 34 godine za koji dan i secam se samo Lead Star-ova u Muzickom magazinu u NS. Pa mi voda curi kada pises ono o izlozbi meni najboljih gitara. Pederu!

Ja odem u BG kod nekog preprodavca, on mi na trosedu poredja 3 standarda, 3 DC, 1 custom, 1 explorer i 1 ES-335 (uh, onda nije trosed vec devetosed!), polovni i izgrebani od "transporta", a ja bih se dirao na njih... uh! OK, onda kupim sebi LP i malo se smirim. Ali mogu da zamislim prizor iz veselih '70-tih gde ekipa u gornjacima (u BG se kaze "teksas jakna") bez rukava masti nosevima izlog, a oni malo hrabriji ulaze u radnju i pokusavaju da zajebu prodavca da im da koji LP da ga dodirnu... a koliko je to onda bilo DM?

Nisam bio odusevljen kad je Tito umro jer nedelju dana nije bilo crtanih filmova niti bilo kakvog veselja za decu, a sve novine su stampane u crno-beloj tehnici. Ali moji pamte da je bilo bas kako ti kazes: Cesi i Madjari dolazili kod nas dvotaktnim automobilima da se obuku i da kupe cokoladu i Vegetu. A mi u Trst po farke...

:pivopije:

Posted

Pretpostavljam da Ibaneza neces zato sto je mnogo ruzan? :) Sta mislis o ovakvim modelima?

http://control-sound.com/shop/product_info...products_id=111

A nesto ovako?

http://www.hamerguitars.com/?fa=detail&amp...87&sid=182#

Ja sviram iskljucivo na humbuckerima i zato mozda malo navijam za njih, a neko bi mogao da uleti sa procenom koliko su ti potrebni?

Ovde su u pitanju najbolji Seymour Duncan a gitara je bila nekih 30-35 hiljada kod onog mentola dole iznad zelenjaka :)

Ma ne moze da se istonira, inace je ok :) (samo toliko ne moze =])

Ma nije meni Ibanez ruzan, i mislim da sam bas taj model probala u toj prodavnici kod zelenjaka - Mix music valjda(mala prodavnica sa nekim ogledalima na plafonu).

i bio mi je zvuk bas bas fuj. Sve je nesto krcalo, zujalo, a ne volim to... fazon i kad sam rekla prodavcu da mi skloni taj neki efekat, i on kao nesto uradio, isto je biilo...

tako da sam odmah odustala od toga.

A ova druga sto si rekao, mi je ruzna :mrgreen:

Posted (edited)

Da, dodaj jos samo 1000 evra i kupi sebi Fendera. Jea rajt... Mislis ti da ona ne bi uzela Fendera? Sto, ne svidja joj se Strat? Ili Les Paul? Nema se para brate... Ja se jedva skrpio za mog Jackson-a, JS30DKT. Zadovoljan sam sa gitarom strasno, tako da bi mogla nju uzeti u obzir, ako ti se daje 300 evra. Mislim da je toliko na nekom snizenju u Mitrosu.

A i mogla bi skoknuti do Knez Danilove, tamo se otvorio neki novi Music Shop, imaju gomilu gitara, vecinom Hammer.

Edited by Child in time
Posted

pa dobro ali ja joj samo kazem.............i ja sam jedva skupio za Les Paul Hamer...........

posto ne voli ovo ono i tako to..........ali neka radi sta oce njen izbor.........

Posted
haha ova ti je ruzna ova ne zvuci dobro..............hehe pa uzmi Fender ili Gibson i mirna si............

Ma nadji nekog frajera i mirna si... :mhihi:

Obrati paznju i na pojacalo na kojem ces probati odredjenu gitaru. Jer i dobra gitara moze na losem pojacalu zvucati "fuj".

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...