Jump to content

Recommended Posts

Posted

Planiram da pazarim novu gitaru. Dao bih nekih 700-800 evra. Razgledao sam Jacksone u mitrosu, pa me interesuju iskustva i preporuke.

Sviram sve, ne mogu da kazem da sviram samo rok/bluz/metal, prosto volim svashta da sviram.

Dobro bi mi doshli predlozi dobrih gitara u tom opsegu novca. Ne mora biti Jackson u pitanju ofkors.

Hvala u napred.;) !

Posted
Planiram da pazarim novu gitaru. Dao bih nekih 700-800 evra. Razgledao sam Jacksone u mitrosu, pa me interesuju iskustva i preporuke.

Sviram sve, ne mogu da kazem da sviram samo rok/bluz/metal, prosto volim svashta da sviram.

Dobro bi mi doshli predlozi dobrih gitara u tom opsegu novca. Ne mora biti Jackson u pitanju ofkors.

Hvala u napred. ;) !

evo ovaj M-400 je po meni najbolji izbor za te pare...(prva gitara na strani)

http://www.espguitars.com/guitars_m.html

Posted

to su sad ukusi...

jbg, daj neke specifikacije, poshto postoji milion gitara koje mozesh da kuoish za te pare.

Evo, ranis ti pokazao m-400, a ja bih se sigurno zaleteo na neku gitaru bez floyda

neko drugi bi ti predlozio meksichki fender :)

i tako u krug

Posted

ne kontam na shta mislish kad kazesh specifikacije?

Prolazio sam kroz periode kada sam svirao samo odredjenu vrstu muzike, sada volim da sviram sve..

lozio sam se na les paul, rr3, rr5, peavey gitare, itd...

i sada imam mogucnosti da uzmem gitaru za pare koje sam vec spomenuo, pa me interesuju vashi predlozi i iskustva sa gitarama u tom cenovnom rangu.

Posted

specifikacije?

Pa jbg - duzina skale, tip kobilice, konstrukcija... tako te stvari. Nije valjda da ne znash shta zelish od gitare osim toga da je pogodna za sviranje svega?

Posted

To,vrat,njegov oblik(C,V,soft v,U i koji vec sve imaju),debljina,oces hardtail,tremolo,flojd,magnete aktivne,pasivne,H-H,H-S-S,H-S-H,S-S-S,srafljen vrat,lepljen vrat,stratolika,gibsonolika,explorer fazon,siljata,tupa,u obliku sekire...vrsta drveta i to.

Posted (edited)

Do sada sam svirao kopiju fendera..squier-a.

shirina vrata mi odgovara vishe nego recimo lp, kontam da esp nemaju mnogo shiri vrat.

shirina vrata mi je bitna jer ne drzim konstantno bare hvatove.

ne bih voleo fiksnu kobilicu, vec floyd rose.

Kontam da bi mi odgovarala neka esp gitara iz m serije.

kad vec peavey ne mogu da nadjem kod nas:)

edit: oko elektronike zaista ne znam nishta..ali su mi rekli da vecina jacksona ima duncan magnete.

tu bi mi koristilo malo priche...

shto se tiche drveta,basswood body bih voleo..

nishta od ovoga nije striktno, tako da ce mi svaki komentar/preporuka dobro doci.

oblik mi nije presudan, vec kvalitet. ali recimo da mi se dopada oblik esp gitara iz m,pb,fm serija.

Edited by Rockdudbg
Posted

Ja sam bas u Mitrosu uzeo pre koji mesec Jackson COW7. Ja sam bas jurio mahagoni gitaru u tom nekom rangu, i dvoumio sam se izmedju Zajfosa od ibaneza i ove. Na kraju ispade ovaj Dinki, jer nema licencni floyd. To je kao signature od onog lika iz Fir Fektorija. Bend krsh, ali gitara dobra. Mahagoni telo i vrat, fretboard je od ebony-ja. Civije su ok, i drze stim, mada cu ja to menjati kasnije za Shalere. Ima doduse samo 1 magnet, EMG707, i on je isto dobar, mislim daje cist ton, ali cu i to menjati kasnije, jer mi treba drugaciji zvuk.

Imas i 6-zicanu verziju. Ja ti ne bih preporucio da uzimas gitaru sa licencnim floydom u tom cenovnom rangu (jer originalni floyedovi su ugl. na gitarama od 1000e pa nadalje), vec da kao ja, juris ok kvalitet u "osnovnoj" varijanti, jer sto vise budza ima to vise zakidaju na drvetu i tim osnovnim stvarima, bar ja tako gledam. Ako ti treba i drugi magnet, odneses majstoru, i izbusi ti rupu, stavis magnet, nikakav problem. Isto i za floyd.

Gitara je Japanac (znaci ne Kina, Indonezija, Indija i ostali kurci; nije USA, ali je najbolja import varijanta) i bar se meni cini, dobar komad (bar moja). Zaista nemam zamerki, iako inace ne volim Jackson vratove jer su tanki, ovaj i nije (mozda zato sto je u pitanju 7-zicana gitara), i sto mi je najvaznije, kad ga sviram imam odlican osecaj.

Vrat je srafljen (bol ton) ali ima odlican sustejn, e sad, ne verujem da je to samo zbog EMG-a.

I napolju je hvale, nisam jos cuo losu rec o njoj, bar ne argumentovanu. A i lepa je.

http://www.jacksonguitars.com/products/pro...duct=2900502503

Mislim da je sigurno u vrhu liste cena-kvalitet. Idi je probaj, samo ne znam da li je imaju vise, znam da sam ja uzeo zadnji komad, ali znam i da su imali 6-zicanu verziju kada sam gledao pre mesec-dva. Ali i za nju vazi isto pravilo kao i za sve ostale. Probaj i vidi da li ti lezi, i da li je dobar komad, jer danas cak i USA modeli znaju biti busotine, vise nema pravila.

E da, dadoh 700 evra za nju, tada to beshe nekih 56000 dinara.

Srecno.

Posted

Hvala za predlog:), mogao bih da overim kako zvuchi ta gitara.

Pored onih esp koje sam nabrojao da uzimam u obzir, od jacksona su tu rr5,rr24,rr3, kao i neshto tipa dk2 dinky.

nazalost nisam probao ni jednu od navedenih, pa ne znam kako zvuche...

Posted

@Heavy Jerk a i ostali...

Kad bih se odlučio da bušim svog Jacksona da mogu da ubacim aktivne EMG magnete kod kog "majstora" bi bilo najbolje da odem?

Čuo sam da ih u Mariću prodaju i ugrađuju, da li to znači da i buše drvo? Jel neko to radio?

Posted
@Heavy Jerk a i ostali...

Kad bih se odlučio da bušim svog Jacksona da mogu da ubacim aktivne EMG magnete kod kog "majstora" bi bilo najbolje da odem?

Čuo sam da ih u Mariću prodaju i ugrađuju, da li to znači da i buše drvo? Jel neko to radio?

por dios?

zashto bi bushio drvo za emg???

idi kod gorana u mitros kad ih kupish...on ce ti namontirati za par litara soka...

Posted

@DMW:

Oni prodaju, i ugradjuju, ali ne rade delikatnije stvari kao sto je busenje cavity-ja i sl. Cesto navratim tamo, to sam ih vec pitao. Znam da Jean recimo sigurno to radi, ali ne znam koliko kosta.

Inace, mislim da svakako moras da busis, tj. da siris rupu za emg-e ako ides sa pasivaca na emg-e jer su oni manji. Ja cu morati da idem obrnuto, pa cu uzeti prsten da bih prikrio visak kad budem prelazio sa emg-a na pasivu.

Posted
Do sada sam svirao kopiju fendera..squier-a.

shirina vrata mi odgovara vishe nego recimo lp, kontam da esp nemaju mnogo shiri vrat.

shirina vrata mi je bitna jer ne drzim konstantno bare hvatove.

ne bih voleo fiksnu kobilicu, vec floyd rose.

Kontam da bi mi odgovarala neka esp gitara iz m serije.

kad vec peavey ne mogu da nadjem kod nas:)

edit: oko elektronike zaista ne znam nishta..ali su mi rekli da vecina jacksona ima duncan magnete.

tu bi mi koristilo malo priche...

shto se tiche drveta,basswood body bih voleo..

nishta od ovoga nije striktno, tako da ce mi svaki komentar/preporuka dobro doci.

oblik mi nije presudan, vec kvalitet. ali recimo da mi se dopada oblik esp gitara iz m,pb,fm serija.

Kako to mislis ne mozes da nadjes peavey-a kod nas? Imas u artistu peavey gitare. Evo ti br, pa nazovi, to ti je trzni centar konjarnik (valjda se tako zove)

Artist 011/3471 465

Posted

Planet Waves каблови су го курац. Нису ми трајали ни 4 месеца, а неки Фендеров ми је трајао око 4 године.

Posted

@DMW

a shto bi bushio rupu za EMG kad je to magnet standardne velichine? Koja t iej sadashnja konfiguracija na gitari? Buduci da je to jackson, pretpostavljam da ima minimum jednu rupu za hum

Posted

Aman, covek ima cca jedan magnet fabricki ugradjen (bridge) i hoce moze biti drugi (neck). Mogo bi i da ide H-S-S ali kad bi se igrali rata jer taj bridge onda mora da se prebaciva as well. Znaci, moze u neck poziciju da ugradi sta 'oce. Ako mu ceif.

Posted
Kako to mislis ne mozes da nadjes peavey-a kod nas? Imas u artistu peavey gitare. Evo ti br, pa nazovi, to ti je trzni centar konjarnik (valjda se tako zove)

Artist 011/3471 465

omg, za ovo nisam znao.hvala za info:)

Posted
@DMW

a shto bi bushio rupu za EMG kad je to magnet standardne velichine? Koja t iej sadashnja konfiguracija na gitari? Buduci da je to jackson, pretpostavljam da ima minimum jednu rupu za hum

Ne?

Emg je veci od obicnog magneta, ako ides sa standardne pasive moras da sa svake strane po pola-do santimetar dzaras drvo. A ako ides obrnuto, sa emga na pasivu (standard) morao bi da stavis jedan od onih custom ringova da pokrije visak i da ne bi izgledalo ruzno, mada moze i bez toga.

Posted

meni Planet Waves kabl traje vec... 4 godine. a ide od gitare do waha (ili pedalboarda), sto znaci, stalno se cima, savija, udara, ponekad i zgazi. stasvene. i radi, kao i prvog dana.

Fender onaj gajtanski/pegla mi je rso posle 3 meseca... doduse, dzek, pa sam otvarao, skracivao, pa lemio, al opet.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...