BLAGOJE Posted December 27, 2009 Report Posted December 27, 2009 glavni previd moj je bio sto sam bio ubijedjen da je 27" skala,a tu je preko 70 za A po meni je stvarno apsurdno,al' dobro.meni,na 25"5' skalu 70 i kusur ima smisla za tvoj neki fazon svirke. sve je to do preferencija.
Џрк Posted December 28, 2009 Report Posted December 28, 2009 Naravno, samo me zanima kako to izgleda s' tvoje tacke gledista Znas kako, ok je ova debljina, ali kad bi mogla veca tenzija, ali sa istom visinom od fretboard-a. Ne mnogo veca, mada sam i ovako zadovoljan. Deblje zice=veca muda
STARSHOOTER_SUPREME Posted December 28, 2009 Report Posted December 28, 2009 Mene interesuje da li postoji neko hybridno pakovanje zica 11tice 4,5,6 zica, a 10ke 1,2,3 ?Znam da postoji ono earnie ball destke i devetka...Isto da li je moguce uzeti od pakovanja 10tki prve tri i od pakovanja 11 zadnje tri zice i onda dici akciju na donjim zicama(set neck mehanizam)I da te sa gitara natonira?:(Znam da bih teo previshe ali imam problem sviram 11 u d na ltd ex 400 i super je to za rifove itd ali kad sviram arpedja jednostavno se previshe cuje trzalica ,a secam se da tako nije bilo sa tanjim zicama:(
Baal Posted December 28, 2009 Report Posted December 28, 2009 (edited) Ne znam da li sam te najbolje razumeo, ali mislim da bi ti odgovarale Ernie Ball Skinny Top Heavy Bottom (10-52 je set), ja ih imam na onoj džitri što si probao sa Matijom kod mene onomad u drop C i D. Edited December 28, 2009 by BaalBehrit
STARSHOOTER_SUPREME Posted December 28, 2009 Report Posted December 28, 2009 To bre care volim te :**** Znaci gledao sve zice na sajtu i ne znam kako mi je ovo promaklo
Tyler Durden Posted December 29, 2009 Report Posted December 29, 2009 hoha. kako radi taj engl,tj kakvi su uopste?nisam imao zadovoljstvo da sviram,a necu da zakljucujem preko emulacija. Ja sam prodao mesa boogie dual rectifier i uzeo engl powerball...mislim da ti i to daje dovoljnu predstavu o mom mišljenju o englu, i o impresiji tim pojačalom.... radi bruka....i nije istina da ne izlazi u bendu....baš naprotiv, odlično izlazi....mnogo bolje nego mesa...a i mesin cab sam dao, pošto je bila neka trostruka zamena, doplata, kombinacija, šta već, tako da sad jurim opet nešto sa V30-kama....
BLAGOJE Posted December 29, 2009 Report Posted December 29, 2009 v30 se valjda podrazumijeva,pogotovo kod mog stila,nego vise me,bar trenutno zanima velicina samog kabineta u dimenzijama tj dosao sam do zakljucka da sto veci gabariti to veca muda. hvala ti na odgovoru,definitivno cu morati nedje da probam,mada koliko cujem po netu i na snimcima nije to za moj stil svirke,kao ni sto recti nije (precisto),mada kontam da furam neki moderniji i cistiji stil tesko da bi se sa njim zajebao,mada nista dok sam ne probas,zar ne? dzrk: pa dobro,ti si dva stepena dublji,treba ti manji otpor zice pri trzanju,meni vise benda i manje krampanja za pitched harmonicima,ako ih uopste i koristis.
BLAGOJE Posted December 29, 2009 Report Posted December 29, 2009 da nije skoro 6 probao bih da ti dgovorim al' za sad ne mogu.uglavnom,na opustenijim zicama vise energije ulazes da sviras brze,tj da brze desnicom okidazs zicu i obrnuto.sjutra cu se detaljije objasnit,opusteno.
Џрк Posted December 29, 2009 Report Posted December 29, 2009 Jeste da ulazes, ali nema "pravog" otpora kad hoces da zaores po zicama. Ja hocu da se suprotstave Meni treba sto je moguce zategnutija ta 7 zica, mada kazem, ne zalim se na trenutno stanje, ali sa 58icama mi je bio pakao.
Vuk Posted December 29, 2009 Report Posted December 29, 2009 Ja volim kad je zategnutije jer onda rif traje, bez promena u visini tona. NA sedmozichanoj sam koristio (pazi sad) 52! U mitrosu su imali samo fenderove komplete za sedmozichane i to samo 9-42 + 52 (za sedmu). Gledali su me nemo kad sam trazio deblje i pitali me shta ce mi A drljao sam u D (sedma A). Navikne chovek kad nema
Џрк Posted December 29, 2009 Report Posted December 29, 2009 Ajoj majko Ja sam dotle cak isao, da sam trazio singl 70ku za bass gitaru, ali avaj, ne prodaju izgleda singl bass zice, jer kapiram da onda ni jedan basista ne bi kupio komplet, vec samo kad mu pukne. Ionako se ne cuju Ne znam, covek se navikne, ali sranje je sranje. EB Beefy Slinky ili Skinny top heavy bottom su dobri setovi za prvih 6, samo jos da pocnu da uvoze sajle za 7u Ali lepo mi rece covek u Maricu, sta da uvoze, za koga? Nas 3je u gradu ima 7zicane...ali su ipak "uvezli"
Vuk Posted December 29, 2009 Report Posted December 29, 2009 Namontirah Framus locking chivije na vipera. Problem debelih zica jedino moze da se reshi bushilicom kroz chiviju jer sve preko 56 odbija da pasuje milom
Zoidberg Posted December 30, 2009 Report Posted December 30, 2009 Ljudovi, sta mislite ovo ovoj dzitri : http://www.mitros-music.com/products/2779-Jackson_JS30RR_Rhoads™/2/
Vuk Posted December 30, 2009 Report Posted December 30, 2009 Pochetnichka i precenjena, ali je ovi u mitrosu sad nude za ok pare. Nikad ne bih dao preko 20000 za indijski Jackson. 1
Zoidberg Posted December 30, 2009 Report Posted December 30, 2009 Pa meni pocetnicka i treba Ne bih ni razmisljao o toj gitari, ali vidim da je na popustu, pa to i nije tako lose + moje lozenje na V gitare x) Ima li neki Ibanez za manje para od ove? Ima zilion onih GRG modela, vise ne znam koji je koji : P
Vuk Posted December 30, 2009 Report Posted December 30, 2009 Ako hocesh bez floyda ili tremola, onda ima onaj GRG121EX ili kako vec, ali je ovaj Jackson bolji. Jedini problem je rog. Ja za svoj V imam kofer i bio sam presrecan shto sam ulozio u to kad mi je po onom ledu od pre par nedelja ispala djitra na ulici. Rogovi lako pucaju, a i krzaju se po ivicama (u sluchaju shiljatijih djitri, ja imam epiphone, ta je tuplja). 1
STARSHOOTER_SUPREME Posted December 30, 2009 Report Posted December 30, 2009 Plus sto kod uglastih gitara je problem ravnoteza,jer su predvidjene da se drze na mudima:)Mada jeste da se udaraju,jeste da su nezgodne,ali se osecas do jaja na svirci:)Mada imaj u vidu da ces tu prvu gitaru da promenis(iako svi kazu da ce je cuvaju)
Zoidberg Posted December 30, 2009 Report Posted December 30, 2009 Da, cuo sam to za rog,a i da je tesko naci torbu pa se mora kofer uzimati, zato sam i malo skeptican sto se tog Jacksona tice. Zato bih radije da vidim neku ''normalnog'' oblika Videci ima li tog Ibaneza sto ti rece ovde. Ja sam gledao na sajtu mitrosa, ova 3 sam nasao: http://www.mitros-music.com/products/5030-Ibanez_GRG150-BKN/1/ http://www.mitros-music.com/products/2814-Ibanez_GRG-170_DXBKN/1/ http://www.mitros-music.com/products/5229-Ibanez__GRG170DX_Black_Night/1/ Meni to sve isto x)
Vuk Posted December 30, 2009 Report Posted December 30, 2009 (edited) MIX music radi ibaneze i malo su jeftiniji kod njih nego u drugim radnjama. Imash torbu za V u music trade-u, ali udaranje djitre i dalje nije preporuchljivo xD Vidim, volish Robb Flynna, a on je ranije furao SG (ako to mozemo nazvati "normalnijim" oblikom). Shto ne pogledash neki epiphone? Ovaj je bolji od ibaneza, a mislim i od jacksona. Chak i ovaj shije ibanez. @ starshooter - dave mustaine V koji sam posedovao je najbolje izbalansirana djitra koju sam ikada svirao - stoji kako god da je ostavish, a drzanje na mudima je da se bude metalj Svi moji kaishevi su do kraja istegnuti Edited December 30, 2009 by .Vuk 1
Zoidberg Posted December 30, 2009 Report Posted December 30, 2009 (edited) E taj Ibanez bas na tom sajtu sam gledao pre, samo sto je tad bio 5k skuplji pa nije bilo nista od toga na kraju...Tacno mi mogao ozbiljnije da razmislim o tome.A te SG mi se nesto nikad nisu svidjale, ne znam zasto, al' nekako su mi uvek bile odbojne : P A inace ja koliko sam smotan, ja bi onaj rog slomio za 2 dana XD btw, hvala puno Vuche Mada imaj u vidu da ces tu prvu gitaru da promenis(iako svi kazu da ce je cuvaju) A kad sam se mogao odvojiti od prvog kompa, mocu i od gitare Edited December 30, 2009 by FlamethroweR
Floyd Posted December 30, 2009 Report Posted December 30, 2009 e vuce gde si nasao epiphone V? ja ga trazio ni nije ga nigde bilo mamicu mu njinu ??
Guest aivazovsky Posted December 30, 2009 Report Posted December 30, 2009 (edited) Kada gitaru ukljucim u pojacalo, kada dodirnem zice cuje se jedan zvuk (normalni shum), kada pustim zice dok je pojacan kao da malo vise shushti ili malo vise bruji, da li je to do pojacala, kablova ili gitare tj magneta, uzemljenja? Pozz Inace kablove sam danas kupio jer takodje dok sam dodirivao zice, cuo se pucketajuci zvuk. Inace imam Fender frontman 15r pojacalo, a posto sam ga uzeo skoro, ovo pitam iz razloga da bih iskljucio mogucnost da je do pojacala? Da li je do pojacala ili ne?? Hvala Edited December 30, 2009 by METAL Man prebaceno - ne otvarati posebne teme
METAL Man Posted December 30, 2009 Report Posted December 30, 2009 Koja gitara? Ako je neka krdza onda je zbog toga. Losi magneti, ili elektronika. Probaj npr da malo magnete odmaknes od zica, imaces manji output pa ce se mozda i sum smanjiti... Ljudovi, sta mislite ovo ovoj dzitri : http://www.mitros-mu...RR_Rhoads™/2/ Cim je nova toliko - znas koliko valja. to ti je veslo sa natpisom Jackson. Uzmi neku polovnu za te pare i bolje ces proci.
Rehabilitovani Bagrem Posted December 30, 2009 Report Posted December 30, 2009 Realno,drop C ili smrt,trece nema.
Recommended Posts