Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Da li je ok BOSS BCB-60?

Imam 5 pedala i ne planiram da povecavam broj...A treba mi PB sa napajanjem...

Jel imao neko i koja su iskustva?

precijenjeno.ako vec uzimas sa thomann-a uzmi neki gator po izboru nemoz' bolje,a i stoput bolje iskoriscen prostor i mnogo vise opcija.ja se razmisljam izmedju najveceg pedal bone-a,onog najveceg tote-a sa dva napajanja i onog sledeceg manjeg,ali zavisi od nekog svicera kojeg planiram da kupujem ili pravim i koje ce pojacalo tacno na kraju da bude.

ako ne uzimas na thomannu,warwick nudi vise za istu lovu.cak i behringer nudi skoro isto uz mnogo manju cijenu,iako je i to preskupo.

sto se tice pravljenih,ako znas nekog ko to pouzdano dobro radi,ili imas zivota da se cimas na mf.com ispitujes ljude i slvrijedno je razmisljanja.u suprotnom bolje kupi.ja sam pravio mini bord koji me je izdao cim mi je stvarno trebao. :zuba:

ta zastita odozgo je precijenjena.ne treba da stoje na golom,ali ruksak je dovoljan.ako bas bacas i sl,ta plastika i nije od neke koristi,onda kupuj one aluminijumske kofere.ima i gator te varijante,svi ih hvale a i testirao sam jednog tj onaj mini sa standom za 3 gitare,samo takvo sokocalo.mozda se tebi i najvise isplati.

Edited by BLAGOJE
Posted

Ne komplikuj choveku zivot, moze sa bossom koji se svuda kod nas prodaje da odradi posao i da ima tu relativno nepotrebnu zashtitu. Niti je da doplacuje, niti da komplikuje.

Posted (edited)

ovo je na thomann-u 3 evra jeftinije od boss-a,a zilion puta praktinije,bolje i kvalitetnije:

4849635_800.jpg

edit:sad to sto meni i tebi ne zavrsava pos'o sto gajimo flajinge to je nas problem kad smo nenormalni

Edited by BLAGOJE
Posted

Takodjer - kufere za djitre imam, ne prepushtam nishta sluchaju :D

A i moja matora daska ne pokazuje znake slabosti xD

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Da li se Roland Micro CUBE-RX nesto prakticno drasticno razlikuje od Roland Micro CUBE, dovoljno da kosta duplo vise? :D

Kasno je a mozak mi ne radi, sutra bih to uzela... pls :zuba:

Koliko vidim ima rhytm guide i tuner, to mi ne treba. Neki moj zakljucak je da mi te razlike ne znace dovoljno.

Edited by MissionVao
Posted

Rx ima jachu izlaznu snagu sto znachi da je, nechelno, glasnije.Takodje ima 4 zvuchnika koja deli na 2+2, pa je "atereo", da bi se kurchili kako ims stereo chorus i delay... za pojachalo koje ne moz' u zid da ubodesh je mnogo para i rx ne vredi duplo vishe od regularnog. Ni taj regularni nikad ne bih uzimao. Cube 15 ili 30 i cao (vidim na mitrosovom sajtu da 15 koshta isto). U svakom sluchaju, preskupo.

Posted

vucina je u pravu,sve to u sustini isto radi,tako ako je za kucu onaj od 15w je dovoljan.od svih tih malih sranjceta i ponajbolji drajv,ali drasticno utice kvalitet djitre na zvuk.line6 takmac je vise slijep na to,ako imas krsinu mozda je i boji izbor,ponesi svoju djitru i probaj.

Posted

@Vuk: Da, tako sam nesto i kontala da je RX skroz nepotrebno sranje :D Uzeh obican Micro, zvuci super pa cemo videti... i onako sam tezak amater koji svira vrlo neredovno :D

Posted

Ja sam imao Cube 30 i pojačalo je bilo sjajno - jednostavno dere sva mala pojačala, clean odličan, efeki u kombinaciji s njim takođe... Probao sam posle toga marshall avt 20 i Roland ga po mom mišljenu šiša samo tako!

Ako bih ikada ponovo kupovao pojačalo to bi bio Roland Jazz Chorus definitivno.

Posted

Nikada nisam izvukao dobar drajv iz JC-120, ni uz pomoc OD pedala, ni sa distom. Ali zato za clean nisam chuo nishta lepshe.

@MissionVao

ne znam shto je bash bash moralo da bude Micro (poshto je cena ista kao i za Cube 15), ali u zdravlje da se gazi ;)

Posted

Dzez korus ol d vej.

Kao shto trandza ne moze da se poredi sa lampashem u drajvu, tako lampash ne moze da prismrdi za klin.

Posted

i tu grijesis,ali nema veze.

ja cu kad-tad u zivotu uzeti ili TDR ili Bassmana za clean i brejkap.eventualno vibrokinga.a/b izmedju Orange-a or120tice za drajv i vibrokinga,i nista vise. :zuba:

Posted

i tu grijesis,ali nema veze.

ja cu kad-tad u zivotu uzeti ili TDR ili Bassmana za clean i brejkap.eventualno vibrokinga.a/b izmedju Orange-a or120tice za drajv i vibrokinga,i nista vise. :zuba:

Ti to tako, a neko mesa/boogie i JC na a/b :D

Iz ovog shto si napisao, tebi je bitno da bude shtrokavo i chisto i drajv, a meni dobar clean mora da bude sterilan, bez distorziranja i farbanja.

Posted

glib je fundament dobrog tona.kad bi svirao nesto prljavije znam da bi i ti promijenio misljenje,stoji da glibu nije mjesto u toliko modernim pravcima koje ti furas.

Posted

@sale: da, ironija necega sto ima 3.5kg i zove se 'mikro' :haha:

@Vuk: Hvala na lepim zeljama :pivopije: Jos samo da popravim gitaru (gubi kontakt) i da vozim :haha:

Salimo se malo ne zameri, :pivopije: ,ne zalaze zenske cesto ovde.E ako gubi kontakt proveri dzek na gitari,tj kada gubi kontakt dok je kabl,da prostis,u njoj,a proveri za svaki slucaj i sam kabl za gitaru,moguce je i da su se zice iskidale,pa se u odredjenim polozajima odvoje pa izgube kontakt,a nekad kad ga nakrivis,dodirnu se pa dobijes kontakt.

Posted

@sale: navikla sam ja, ne brini :haha:

Otisla je gitara juce na generalku ( :mhihi: ), bice ko nova :D Otisao i dzek i kriv je vrat i svasta nesto sto nisam razumela :bigblue: Jbg 20 godina ima a bila je krs u startu :da:

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...