STARSHOOTER_SUPREME Posted January 17, 2012 Report Posted January 17, 2012 Kako kome ja vec po vratu vidim da je nikad ne bi pipnuo ni kursorom
Dejaah Posted January 17, 2012 Report Posted January 17, 2012 Uglavnom po izgledu na prvi pogled kao original,a pod rukom i po zvuku vrede taman koliko i vesla od 50-150 evra. upravo to..cijela svrha ove gitare je kucni namjestaj..imam osjecaj da kad bi je malo bolje stisnuo da bi pukla na dva komada... stvarno ni zvucno se ne razlikuje od nekog washa ili ltda od 150e... pravio sam test sa svojim studiom, kad sam je uzeo, studio zvuci kao custom... dok ne vidim kineskog merca nista nisu napravili...
sale 3sm Larry Flynt Posted January 17, 2012 Report Posted January 17, 2012 dok ne vidim kineskog merca nista nisu napravili... heheheeh,misis ovako nesto I avione su uspeli da iskopiraju.
Lou Posted January 17, 2012 Report Posted January 17, 2012 Hvala na informaciji, u Mixu znam da ima zanimljivih Hamera, po pristupacnim cenama Ima tamo jedan dobar Hamer koji sam probao, honey burst finiš - najvaljanija je bila u radnji, dvoumio sam se tada između te i ove koju sam uzeo.
Ancalagon Posted January 17, 2012 Report Posted January 17, 2012 (edited) A sta si uzeo na kraju, Ltd Ec 200QM? Fina je to gitarica, jedino sto mi smeta je aghatis, al za taj novac je super, kako te sluze oni emg-esp magneti ( pretpostavljam da su najslicniji emg-hzovima )? Nego, super je Hamer, al prosto ne mogu da svarim onaj headstock, mnogo mi je ruzan, moguce da bi uzivo bio drugaciji. Jel si misio na ovog Hamera ? http://www.youtube.com/watch?v=CuTzpFW5c5k Edited January 17, 2012 by Ancalagon
Lou Posted January 17, 2012 Report Posted January 17, 2012 Sad kontam da sam se zajebao, prebacio sam se skroz, ne znam kako. Ta koja mi je bila u užem izboru je bio Tokai, klasični LP oblik. U suštini, to je ovo, samo honey burst finish. Ton stvarno odličan. Ova moja me služi taman kako treba (jeste, 200QM). Fora je što sam sada prešao sa krš gitare koju sam godinama svirao na nešto valjano, tako da nema tu mnogo da pričam iz iskustva, znam samo da sam ubo ton koji mi se dopada i vrat koji mi savršeno leži, uz par bitnih detalja.
STARSHOOTER_SUPREME Posted January 17, 2012 Report Posted January 17, 2012 Sad kontam da sam se zajebao, prebacio sam se skroz, ne znam kako. Ta koja mi je bila u užem izboru je bio Tokai, klasični LP oblik. U suštini, to je ovo, samo honey burst finish. Ton stvarno odličan. Ova moja me služi taman kako treba (jeste, 200QM). Fora je što sam sada prešao sa krš gitare koju sam godinama svirao na nešto valjano, tako da nema tu mnogo da pričam iz iskustva, znam samo da sam ubo ton koji mi se dopada i vrat koji mi savršeno leži, uz par bitnih detalja. Veruj mi ja sam kupio svoju 4 gitaru i opet mislim da sam se zajebo tome nema kraja uvek moze bolje:) 1
Ancalagon Posted January 17, 2012 Report Posted January 17, 2012 (edited) Potpisujem. Uvek ali uvek mi nesto fali na gitari, kroz ruke mi je proslo sigurno 10 gitara u poslednjih par godina ( doduse, vecinom zbog toga sto nijedna nije bila prava high end ) Znaci valja taj Tokai, nikad nisam svirao nijednu njihovu gitaru? E i koliko je kostao, sad sam video recenzije na internetu, samo reci hvale imaju za te LPove Edited January 17, 2012 by Ancalagon
Lou Posted January 17, 2012 Report Posted January 17, 2012 O, pa naravno da nešto uvek fali, drugačije ne bi bilo zanimljivo. Ali, u ovom trenutku, za te pare, sasvim odgovara.
Ancalagon Posted January 18, 2012 Report Posted January 18, 2012 (edited) Naleteo sam na nesto zanimljivo, peavey sc-3, lp oblik, tri humbuckera, mahagony telo i vrat ( podatak sa peavey sajta, na sajtu artista pise da je basswood telo, mada vidim da su specifikacije kopirane sa jeftinijih modela ), 34000 RSD, smesna cena za takvu gitaru, makar na papiru. Edited January 18, 2012 by Ancalagon
Lou Posted January 18, 2012 Report Posted January 18, 2012 Ajoj, koliko je imbecilno kada je bele boje, sramota. Ovako dobro izgleda, samo je pitanje kako svira.
Vuk Posted January 18, 2012 Report Posted January 18, 2012 (edited) LTD ec-200 qm je solidna djitra, ali modeli do 2007. Posle su pocheli da ih prave od lipe i promenili su im magnete. Posedujem jednu bash iz 2007 u crnoj varijanti i vrlo sam zadovoljan kako piri. Tokai su fantazija djitre. Chak im i glave rade skoro pa identichno Gibsonovim. Dobro drvo, mejd in Ljapan. Ali su i skuplje od ovih za nas smrtnike Generalno pravilo koje se trudim da sledim - nikada gitara od lipe (basswood)! Pogotovo ne LP. A i mora lepljen vrat. Takodje, Nesho, shto kenjash da ne bi ono pipnuo ni kursorom, kada vrat nije uslikan, samo fretbord? A za dekija - odakle ti to kinesko chudo? Edited January 18, 2012 by Vuk
sale 3sm Larry Flynt Posted January 18, 2012 Report Posted January 18, 2012 Tokai su odlicne,ali high end,a one su preko 1000 evrica,ove su dobre izrade,ali opet koliko para toliko muzike.
BLAGOJE Posted January 18, 2012 Report Posted January 18, 2012 treba ja da se slikam sa time, da se stekne prava slika onda komotno mozemo da je slikamo pored fapa boli nas kurac
DylanDog Posted January 18, 2012 Report Posted January 18, 2012 E, ljudi potreban mi je savet. Planirao sam da pazarim neki delay i wah pa stalno preturam po netu trazeci odgovarajuci. Nabasao sam na neki Mini mod delay (na kupujem-prodajem) pa me interesuje da li je neko imao iskustva sa tim i kakva su bila. Inace imam Big muff mini, pa sad ne znam koliko bi se te pedale uklopile, da nema zujanja i slicnih smetnji (big muff sam uparivao sa procesorom, cini mi se da je neki zoom bio u pitanju, i zvucalo je strasno). Hvala
Џрк Posted January 18, 2012 Report Posted January 18, 2012 Veruj mi ja sam kupio svoju 4 gitaru i opet mislim da sam se zajebo ja sam sa svojom srecan
Vuk Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 E, ljudi potreban mi je savet. Planirao sam da pazarim neki delay i wah pa stalno preturam po netu trazeci odgovarajuci. Nabasao sam na neki Mini mod delay (na kupujem-prodajem) pa me interesuje da li je neko imao iskustva sa tim i kakva su bila. Inace imam Big muff mini, pa sad ne znam koliko bi se te pedale uklopile, da nema zujanja i slicnih smetnji (big muff sam uparivao sa procesorom, cini mi se da je neki zoom bio u pitanju, i zvucalo je strasno). Hvala Koristish distorziju za drajv... nema pomoci zujanju. Dobio sam u Subotici jednom prilikom metal muff (mini) kao kompenzaciju shto nisam nigde mogao da ukachim 5150... Nema tih jaja, te dinamike i tog "harmonic responcea" nikada u pedalama. Batali dist. Mozesh da probash neki Bossov DD (ili tudj, ionako je svaki pristojan delay digitalan), ali gledaj da ne koristish to upareno sa jebenim sintisajzerom od dista. Wahovi su delikatnija stvar... ja lichno bih zeleo Bad Horsie ili Ibanez Weeping Demon. Imam Schaller matori wha-wha-fuzz i Dunlop GCB95 igrom sluchaja. Nerviraju me prekidachi. Nije dovoljno intuitivno.
Ancalagon Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 (edited) Sledece pitanje je, da li vredi kupovati kopije lp-a uopste ( uzgred budi receno video sam danas, jednu odlicnu kopiju, Cort Cr-250, kosta 400 i kusur eura, i citao sam dosta review-a, koji kazu da je to ustvari najbolja jeftinija kopija gibsonovog lpa, takodje je toneking sa you tubea poprilicno impresioniran tim cortom ), i da li za cenovni rang od 400 do 500 eura moze da se kupi bolja nova gitara? Inace imam i ja Ltda iz poslednje serije koja se pravila od aghatisa, doduse Mh serija sa flojdom, al nije bitno. Edited January 19, 2012 by Ancalagon
STARSHOOTER_SUPREME Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 ja sam sa svojom srecan Ti si spor @vuk mislio sam na fretboard width poglej covece koliko to retardirano raste ka vishim pragovima,ja razumem da ima neki compaund radius i da je slikano malo pod uglom al na ovoj gitari shredovanja nema
Vuk Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 Chuj njega - shredovanje na lp-u @ancalogon Odesh u prodavnicu, pa isprobash. Svidjaju mi se finishi za tu seriju.
STARSHOOTER_SUPREME Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 Sh'o ja sam sredovao na moga explorera isti vrat ki lp Nego el citao bre neko one manuale za gitare sto imaju na sajtovima proizvodjacha ,po espovom emg bass i treble side na magnetu treba da budu mnogo razlicito dignuti a nigde to nisam vido??
Demon Seed Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 Imas Gibson ili Epiphone Explorera?
STARSHOOTER_SUPREME Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 Imao sam esp/ltd explorera ko jamesove al stvarno el znate nekog sredera na les paulu?
Recommended Posts