Ancalagon Posted August 3, 2012 Report Posted August 3, 2012 @Vuk Nisam jos okrenuo MMC, na sajtu nema, doduse nisam ni na drugim sajtovima, bilo domacim ili stranim video da to ima u prodaji, a evidentno je da ima, i da ljudi to menjaju... Ako ne nadjem kod nas, videcu to preko Mega Musica, ne znam kolko bi se oni cimali za deo koji kod nas kosta 1000 dinara...
STARSHOOTER_SUPREME Posted August 3, 2012 Report Posted August 3, 2012 Pa oni svakih 15 dana idu za nemacku posto oni prodaju audio opremu svim prodavnicama kod nas tako da ako im je usput i ima ga kod njih nije im frka
PajatheTrut Posted August 4, 2012 Report Posted August 4, 2012 Jel se desilo nekom da mu puknu Dunlop Heavi core 10 do 48 u C# Standard stimu high e zica posle 3 nedelje sviranja i jednog malo jaceg bend-a? (Ako ih iko koristi)
Lou Posted August 4, 2012 Report Posted August 4, 2012 Nikad. Ali se pitam zašto koristiš 10-48 za C#.
PajatheTrut Posted August 4, 2012 Report Posted August 4, 2012 (edited) A kako drugacije da koristim,mislis da je premalo sPusten ili previse ? Edited August 4, 2012 by PajatheTrut
Lou Posted August 4, 2012 Report Posted August 4, 2012 Probaj sa 11-50 ili 12-54, 10-48 je pretanko za taj štim.
PajatheTrut Posted August 4, 2012 Report Posted August 4, 2012 Ne uzimam ja zice sbog stima ovo sam samo probao,mada sam ocekivao bar cetri stepena da spustim pre nego sto se olabave , a one su vec na trecem stepenu pocele,ali hvala za savet
Ranis Posted August 6, 2012 Report Posted August 6, 2012 imam problem sa LTD eclipseom...stalno se po malo rashtimava...moja pretpostavka je da se problem javlja zbog onog ervana nut-a....koristim 12-54 i zice su se zabile u nut, tako da ne mogu da se krecu....da li preporuchujete da odnesem gitaru da se proshiri nut za ovaj gauge? ili mozda postoji neki drugi problem...(bridge je cool, zategao sam chivije da se jedva krecu, dobro sampostavio zice u locking tunere...)
sale 3sm Larry Flynt Posted August 6, 2012 Report Posted August 6, 2012 prodzaraj zice kroz nut malo,to ti ko turpijom da si dzarao,sta koji kurac kod majstora da nosis za to. Mozes npr svaki rez na nutu sa debljom zicom.e prodzaraj sa H zicom,H sa G itd... i podmazi malo mesta gde se zica lomi ako imas neko ulje masinsko.i naravno razradi zice
STARSHOOTER_SUPREME Posted August 6, 2012 Report Posted August 6, 2012 Nikako ,izvini sto cu ti kazem ali si budala sto si upropastio najbolju stvar na gitari
Ranis Posted August 6, 2012 Report Posted August 6, 2012 ne razumem? nisam josh to uradio, tako da reci
sale 3sm Larry Flynt Posted August 6, 2012 Report Posted August 6, 2012 Zice su ti predebele za slotove u nutu,i zato i imas probleme sa stimom,jer zica nije slobodna,nego je zaglavjena.tako tesno uglavljena zica moze vremenom lako da ti skroz izdeformise nut,koji ce puci na tim mestima. ukoliko nemas turpije za sredjivanje nuta,a vrlo verovatno nemas, uzmes lepo i zicama prodzaras nut,napred nazad, dok ne pocnu slobodno da se krecu,ne pritiskaj na dole nego u ravni,da prosiris rupu i tako radis za svaku zicu ili slot dzaras zicom debljom za jedno mesto.Idiotski jednostavan problem,od pamtiveka resavan na taj nacin,kad se nema odgovarajuc alat.
cronnin Posted August 6, 2012 Report Posted August 6, 2012 (edited) Sto bi se rastimavala, ako su zice zaglavljene u nutu. Valjda ce jos bolje da drzi stim? To mu dodje kao top-lock. A da moze da pukne nut, to moze. Edited August 6, 2012 by cronnin
Џрк Posted August 6, 2012 Report Posted August 6, 2012 (edited) zato sto tako funkcionise. kad je nut preuzan, onda se bas desavaju ti problemi sa stimom, i nut mora da se fajluje, sto je i sale rekao. Edited August 6, 2012 by Џрк
Ranis Posted August 6, 2012 Report Posted August 6, 2012 sad sam prichao sa chovekom koji bavi izradom gitara...kaze da tu ide poseban set turpija, koje koshtaju oko 100-150 evra set...da ji da pokushavam to sa zicom kao shto sale kaze?
Џрк Posted August 6, 2012 Report Posted August 6, 2012 (edited) da, to se po eng zove nut files. slobodno dzaraj sa zicom, ali nemoj mnogo da pritiskas. samo polako. fajlovi ti trebaju ako se bavis time, pa da turpijas natove svako malo, a sto rade samo gitar majstori. glupo je da pucas toliko za set, kad ti ni ne treba. Edited August 6, 2012 by Џрк
STARSHOOTER_SUPREME Posted August 6, 2012 Report Posted August 6, 2012 Da ali kad proshiris prorez na earvana nutu onda ne radi to sto bi trebalo da radi,ako ti se gitara rastimuje sada to je zato sto si preterao sa debljinom zica a vrucina je pa se vrat uvija,da li si ikad mogo da natoniras gitaru da ti tonira po oktavama sa tim zicama ?
sale 3sm Larry Flynt Posted August 6, 2012 Report Posted August 6, 2012 Radi sve sto bi radila i do tada,isti je kurac,nut ko nut,mora da ima prorez kroz koji zica treba glatko da prolazi,ne sme da zapinje,ne sme da bude knap,a ti samo prosirujes kanal,ne dubis ga i ne menjas mu putanju i prelom zice....i majstor ce to isto da uradi sa turpijom i da naplati i iskenja kako je sve vreme samo nju radio kao da je radi za sebe.i uzme 1000-2000 za minut posla. Nikakvo mudro slovo.Kod majstora se nosi na zamenu pragova,kad treba rezbarija, ako nemas alat i ne znas kako, i kod preloma, sve ostalo je boranija i zdrav razum.
STARSHOOTER_SUPREME Posted August 6, 2012 Report Posted August 6, 2012 http://www.earvana.com/technology.htm IZvolte ,nije nut ko nut ako proshiris prorez moz da ga bacis,to jest ako mu proshiris bice kao obican nut
Џрк Posted August 7, 2012 Report Posted August 7, 2012 a cek, kako onda resis problem ako ti ipak trebaju debele zice? nisam im video na onom sajtu da imaju razlicite promere nat fajlova.
sale 3sm Larry Flynt Posted August 7, 2012 Report Posted August 7, 2012 odes na sekciju produkcs/prcs i vidis, gle cuda, set turpija... kao sto rekoh,ne menjas mu putanju i ugao niti narusavas nut,vec siris kanal da bi zica prosla bez muke,dakle po tome nut kao i svaki drugi samo sa posebnim uglom,duzinom kanala za svaku zicu,nikakvo mudro slovo.
cronnin Posted August 7, 2012 Report Posted August 7, 2012 A ti nameravas za stalno da koristis tu debljinu zica? Ako je tako, onda tih 1000-2000 din uopste nije puno love, da resis sebi problem. Bitno je samo da znaju sta je Earvana nut, da ne sje8u nesto.
Ranis Posted August 7, 2012 Report Posted August 7, 2012 bilo bi lepo da prave za odredjeni gauge odredjeni nut, i lepo samo zamenish, a ne tu kopash i pravish krpelonciju...vecina tih starijih majstora jedva da je chulo za taj compensating nut...
STARSHOOTER_SUPREME Posted August 7, 2012 Report Posted August 7, 2012 Pa skini espijov manual videces da strogo preporucuju jedan tip zica za svaku gitaru ovaj moj majstor je znao i za earvanu i za buzz feitin kako se tonira,Ne bih da osudjujem al meni nekako logicno ako oces vishe moci pod prstima digni akciju a ne deblje zice,a ti c i b stimovi na 6 zicanoj gitari nikad nemogu da se natoniraju kako valja jer za tu bas frekvenciju potrebna je veca talasna duzina to jest veci vrat.E da i ako ti se samo rastimava gitara probaj da zategnes civije(srafce sa gornje strane)
Recommended Posts