Tomislav Sawyer Posted April 15, 2006 Report Posted April 15, 2006 Nije neka cifra transport kad saljes recimo preko Lufthanse Cargo direkt. Mislim da je 100$ do Nemacke. ja sam za gitaru sa kooferom platio 75$ iz chikaga do majke srbije. avionski, standardni postal mail, ali bez osiguranja. Stiglo. Moze i jeftinije ako ces da cekas 3 nedelje na ladju, a i skuplje ako se saseresh pa platish i osiguranje aviJonsko.
Dersu Uzala Posted April 15, 2006 Report Posted April 15, 2006 ja sam za gitaru sa kooferom platio 75$ iz chikaga do majke srbije. avionski, standardni postal mail, ali bez osiguranja. Stiglo. Moze i jeftinije ako ces da cekas 3 nedelje na ladju, a i skuplje ako se saseresh pa platish i osiguranje aviJonsko. Kako si to izveo zivota ti? Vidim da se ama bas svi ostali zale. Ali u stvari niko nije ni probao. Koja je spedicija (shipping kompanija ilti freight forwarding, kako god da se zovu) poslala? Znas nekoga u Cikagu? Koja avio kompanija ga je prenela (paket). Pa niko i ne slece u Jugu od Amera a nasi ne slecu u AmeriJi. Anyway, you rock my friend . Deder pojasni. Hteo sam da saljem nekim ljudima neke stvari i svi mi tupe da ne moze to da stigne u Jugu preko poste iz raznoraznih razloga.
Alex de Large Posted April 16, 2006 Report Posted April 16, 2006 kakva su vasha iskustva sa snagashima (power amps) u nashoj lepoj drzavi? slabo ih vidjam u oglasima, kontam otici do artista da vidim shta oni imaju. trazim neku 'socijalnu' varijantu tipa peavey classic 50/50 (trebalo bi da je odlican, ali se vishe ne proizvodi) ili rocktron velocity (ovo vec nije tako dobro, ali je jeftino). nishta tipa engl, marshall, mesa...shto koshta vishe nego shto sanjam da bih dao
Secret_Player Posted April 16, 2006 Report Posted April 16, 2006 Mene zanima ljudi ovako : Imam Metal Master pedali,i planiram da kupim Delay. Da li cu imati manje kvalitetan zvuk,ako kupim Boss-ov delay,s obzirom da sam skapirao da treba kupovati istu marku pedala(tako mi je logicno),pa da se to redja...jer to ima neke veze,ili sta?
Shix Posted April 16, 2006 Report Posted April 16, 2006 http://www.bossarea.com/loadpage.asp?file=boxes/dd6.xml
Tomislav Sawyer Posted April 17, 2006 Report Posted April 17, 2006 Vidim da se ama bas svi ostali zale. Ali u stvari niko nije ni probao. ovim si sve rekao Dakle, simplicity. Nab`o lika na ebay-u, platio - ovaj poslao i ono stiglo Mislim da sam sacuvao papir koji je bio zalepljen za koofer, na njemu su svi podaci. probacu ovih dana da ti iskopam te podatke. Znaci lik je opusteno stavio koofer takav kakav je na postu i predao ga. Ako hoces da izbegnes porez i carinu, (carina na instrumente je (bar bila) 1% pa i nije frka, ali porez je brutalan, kazes onom ko salje da napise na obrascu pod "comments" liniju obrasca (valjda se tako zove) da je u pitanju polovna stvar, poklon i da nije namenjena za dalju prodaju. Stizale su mi i druge stvari, pedale brodom za 5$ postarine. Kojesta...nikad nisam imao problem, slala mi to NY rodbina ili ebay anonimusi. Jedino je problem nekad bio jednostavno resiti uplatu odavde, ali i to je resivo. videcu da nadjem taj obrazac
imaginos Posted April 17, 2006 Report Posted April 17, 2006 Jedino je problem nekad bio jednostavno resiti uplatu odavde, ali i to je resivo. kako, brate, kako? vec mesecima pokusavam da narucim nekoliko potenciometara za moje pojacalao i svi sajtovi koji to prodaju (a ima ih malo jer je specifican pot u pitanju) ne primaju debitne internet kartice tipa visa virtuon, vec samo kreditne. mislio sam nekako da im posaljem pare preko banke, ali ne znam koliko ja provizija u tom slucaju (verovatno otpadaju usi), niti imam ideju kako se to radi.
Dersu Uzala Posted April 17, 2006 Report Posted April 17, 2006 videcu da nadjem taj obrazac Care . Meni je ta prica bila prosto neverovatna. Ali sad kapiram da su to prazne naglabanja ljudi koji ili nisu nikad slicno ni probali ili su potpuno nesposobni. Takva nam i drzava u stvari. Ono sto mi je isto bitno je da ti stvari nisu 'nestale na carini ili u posti'. Cuo sam i te price, kao posaljes nesto za Jugu i izgubi mu se svaki trag !!!
Dani Filth Posted April 17, 2006 Report Posted April 17, 2006 Kako kazu za nasu Tresnju, Orah, i ima valjda jos drveca koje se koristi u izradi elektricnih gitara (mozda Vrba, Lipa, sa kojih li jos drveca ptice cvrkucu, pa se to prenosi na samo drvo ) ? Telo od sekvoje ? Fretboard od eukaliptusa ?!?!!?!?!?
Dani Filth Posted April 17, 2006 Report Posted April 17, 2006 Ako ti je Carvin DC400 iz 2006 onda je sasvim sigurno licenciran. Ti se zovu 'Original Licensed Floyd Rose tremolos'. Originalni Floyd je pravljen rucno u Seattle-u u prvo vreme, vrlo kratko, mozda godinu-dve a posle toga u zapadnoj Nemackoj u Shaller-ovoj fabrici. Zato i svi production modeli (znaci fabricki, ne oni koje je Floyd sam rucno radio u svojoj radionici) imaju prvobitno nalepnicu a posle i ugravirano 'Made in W.Germany' . Uzgred koji je to Kahler na DC200? Da nije 2710? P.S. Pored originalnih nemackih Floydova, ima ih sasvim ok licenciranih po belom svetu. Licno najvise gotivim Ibanez Lo-Pro Edge III pogotovu ako ubacis tremsetter. DC400 iz 2006 ... Na DC200 nemam pojma koji je tacno model ... mogu da slikam pa da vidish ... ne ukopava se u gitaru inache !
Tomislav Sawyer Posted April 18, 2006 Report Posted April 18, 2006 (edited) kako, brate, kako? vec mesecima pokusavam da narucim nekoliko potenciometara za moje pojacalao i svi sajtovi koji to prodaju (a ima ih malo jer je specifican pot u pitanju) ne primaju debitne internet kartice tipa visa virtuon, vec samo kreditne. pa sam si odgovorio na pitanje za bankovni money order se raspitaj u svojoj banci. ne mogu da se setim koja je cifra, ali sigurno je nepovoljnije. imas i malo skuplje western union opcije, tu ti treba predracun od one strane ili dokaz o srodstvu. sretno Ono sto mi je isto bitno je da ti stvari nisu 'nestale na carini ili u posti'. Cuo sam i te price, kao posaljes nesto za Jugu i izgubi mu se svaki trag !!! Matori, nikad nista nije nestalo a narucivao sam dosta stvari, doduse sitnih vise nego krupnih, ali sve je stiglo. Opet ne mogu da tvrdim nista generalno, dobar mi horoskop Edited April 18, 2006 by Metalbeer
Tomislav Sawyer Posted April 18, 2006 Report Posted April 18, 2006 (edited) dupli Edited April 18, 2006 by Metalbeer
Tomislav Sawyer Posted April 18, 2006 Report Posted April 18, 2006 (edited) trupli Edited April 18, 2006 by Metalbeer
imaginos Posted April 18, 2006 Report Posted April 18, 2006 pa sam si odgovorio na pitanje za bankovni money order se raspitaj u svojoj banci. ne mogu da se setim koja je cifra, ali sigurno je nepovoljnije. imas i malo skuplje western union opcije, tu ti treba predracun od one strane ili dokaz o srodstvu. sretno trik je u tome sto je potrebno da se druga strana (prodavac) iscima i posalje mi invoice. njegova banka takodje skida njemu sa racuna za swift prenos (tako sam cuo), pa onda treba da mi kaze tacnu cenu postarine u invoice-u i tako dalje... i to niko nece da radi za 25$ koliko kosta to sto mi treba. jednostavno se naprave ludi i ne ogdovore na mail, mada su obicno svi vrlo ljubazni i ekspeditivni kad treba da mi daju neke informacije za koje ne treba da mrdnu guzicu dalje od svog stola. a i da imam kreditnu karticu ne bi mi palo na pamet da kupujem nesto njom na netu. nista, cekamo da paypal stigne ovde...
Dani Filth Posted April 18, 2006 Report Posted April 18, 2006 @Dersu Uzala - Kahler "Pro" brate ... Sjeban mi je inache njegov locking nut pa sam nakacio na gitaru nesto nalik Floydovom ... radi pa razbija u svakom slucaju ... steta sto vise ne proizvode ovo ...
Secret_Player Posted April 18, 2006 Report Posted April 18, 2006 LJudi,vi malo matoriji i iskusniji,IMAM JEDNO PITANJE: hOCU DA KUPIM ZA SVOG iBANEZA NOV hUMBUCKER,NE BI LI DOBIO NA ZVUKU I TO... ZANIMA ME MAGNET KOJI IMA MALO TVRDJI ZVUK,ALI DA JE DOVOLJNO DOBAR I ZA NEKI SOLO!?? kOJI? DUNCAN? DIMARZIO?
Tomislav Sawyer Posted April 18, 2006 Report Posted April 18, 2006 trik je u tome sto je potrebno da se druga strana (prodavac) iscima i posalje mi invoice. njegova banka takodje skida njemu sa racuna za swift prenos (tako sam cuo), pa onda treba da mi kaze tacnu cenu postarine u invoice-u i tako dalje... i to niko nece da radi za 25$ koliko kosta to sto mi treba. jednostavno se naprave ludi i ne ogdovore na mail, mada su obicno svi vrlo ljubazni i ekspeditivni kad treba da mi daju neke informacije za koje ne treba da mrdnu guzicu dalje od svog stola. a i da imam kreditnu karticu ne bi mi palo na pamet da kupujem nesto njom na netu. nista, cekamo da paypal stigne ovde... zasto ne? stavis kintu na racun neposredno pre transfera. mislim, treba biti zaista maler pa da te neko ojadi ako pazis koliko mozes. masterom i visom classic opusteno mozes da uzimas sve do 250$. To su sitne i rutinske transakcije koje prolaze, visi iznosi od tog se salju na posebnu obradu serveru koji te shutne u bulju kad vidi S od Srbija Eh, pay pal...tugo jesenja
Dersu Uzala Posted April 19, 2006 Report Posted April 19, 2006 (edited) Eh, pay pal...tugo jesenja Sta je problem u SCG sa PayPal? Meni su na zapadu par puta probali da kresnu kartice ali pitanje je da li su ih skinuli sa neta ila sta. U principu se ne zentam oko davanja kartice online obzirom da znam detalje oko transakcija. Nije rec o sajtu generalno, rec je o kom sajtu. Ako nije mega firma za koju znam, proverim im background. Ili zovem telefonom, pa onda. Neki baje unazad 6 meseci svake nedelje pokusavaju da mi kresnu PayPal preko email-a. Klasika, kao da odem i potvrdim nesto negde (password). Edited April 19, 2006 by Dersu Uzala
Dersu Uzala Posted April 19, 2006 Report Posted April 19, 2006 (edited) @Dersu Uzala - Kahler "Pro" brate ... Sjeban mi je inache njegov locking nut pa sam nakacio na gitaru nesto nalik Floydovom ... radi pa razbija u svakom slucaju ... steta sto vise ne proizvode ovo ... Ih 'Pro' brate. Pa svi su Pro (dobro de vecina). Koja serija 'Pro'. Posto kazes da je bez bloka (nije floating) onda znaci 2200 ili 2300 serija. 2300 su stavljali na Carvine jos od 1984. Imas sliku ovde pri dnu gde su tremolouai. Na www.kahlerusa.com imas 2200Pro i 2300Pro da narucis. Pocela je proizvodnja ponovo prosle godine. A mozes da si kupis i nut. Edited April 19, 2006 by Dersu Uzala
Secret_Player Posted April 19, 2006 Report Posted April 19, 2006 koji ibanez je u pitanju? pa GRX 20L,KUPLJEN U CHICAGO-U
Dersu Uzala Posted April 19, 2006 Report Posted April 19, 2006 pa GRX 20L,KUPLJEN U CHICAGO-U DiMarzio Steve's Special recimo ako pricas o 'bridge' magnetu. Mos' se ore a i ne mora, i mos' se solira ih. Ako je u pitanju 'neck' magnet onda 'Air Norton' recimo.
Tomislav Sawyer Posted April 19, 2006 Report Posted April 19, 2006 Sta je problem u SCG sa PayPal? sta je problem? pa jednostavno ne mozes da ga registrujes sa srpskom karticom. Ako neko zna kako, neka javi.
Tomislav Sawyer Posted April 19, 2006 Report Posted April 19, 2006 (edited) Ja sam stavio DiMarzio Breed u RG ibaneza (bridge) i leg`o je sjajno. Ima vise sustaina i tona, deblje zvuci. (i ovaj ibanez je iz chikaga ) Edited April 19, 2006 by Metalbeer
Recommended Posts