Draža Posted January 8, 2007 Report Posted January 8, 2007 Ajd nek se neko malo raspise na temu slabosti , mane, lose strane kod Fendera, prevashodno Fender-a kao kompanije a moze i o gitarama... Radim seminarski o Fenderu, pa me zanima da li su tokom ovih 60 god imali neki kiks, nesto cime je bio poljuljan njihov ugled, sta im je najveca slabost, u svakom slucaju interesuje me losa strana Fendera.... jer jbg nemaju mrlju u dosijeu Meni su dva fender rumbla crkla dok sam ih svirao. Jedan u radnji, jedan na probi
LARA CROFT Posted January 8, 2007 Report Posted January 8, 2007 Ubeđen sam da ćeš pretragom ovog topika ili onog za basiste naići na ono što tražiš. Wikipedia piše ponešto o Fenderu. Čak i spominje prodaju firme tokom šezdesetih CBS-u i negativne posledice toga. Ja znam još i za onu priču da im je navodno skladište materijala izgorelo, pa su osamdesetih pravili lošije gitare jer jednostavno nisu imali na lageru dovoljno dobro drvo. Nemam pojma šta je od toga istina, no činjenica je da su osamdesetih pravili slabije gitare. Ako želiš da pišeš o Fenderu u negativnom kontekstu, osvrni se malo na njihove instrumente pravljene van USA. Mada i Meksiko i Japan imaju okej komade, opet zaostaju za američkim vintage komadima. Tako bar kažu ljudi. Ja imam jedan njihov komad iz 1962, što se uzima kao njihova zlatna godina, i bogami jest dupe i oko kad ga poredim sa nekim modernim Fenderom iz neke redovne serije. A ako želiš zaista da ih ocrniš, piši o žicama za gitaru i bass koje prave. Ono je zaista đubre. Eto, dao sam ti neke parametre, neke polazne tačke. Sve to imaš na netu kojekude. Google je čudo... Cheerz! Da znas da cu to za zice da stavim, ali ne zato sto hocu da ocrnim Fender, vec da imam barem 2 stavke u SWOT analizi...pored one da je ono sto se izvozi za nase tryiste uvek losije kvaliteta... Ipak mi je Fender toliko drag da mi je uglavnom sve pozitivno, odradila sam vec nekih 30tak strana sve sa fotkama, bolje da ubacim i nesto lose da izbalansiram rad, da ne bude da od silne subjektivnosti ne vidim lose strane... Thanx man
LARA CROFT Posted January 8, 2007 Report Posted January 8, 2007 Meni su dva fender rumbla crkla dok sam ih svirao. Jedan u radnji, jedan na probi To je verovatno u nasoj dragoj zemljici bilo....verovatno i ono sto prodaju u njihovoj ispostavi u Zimbabveu je boljeg kvaliteta nego ovo kod nas....
Генеральный Posted January 8, 2007 Report Posted January 8, 2007 Ipak mi je Fender toliko drag da mi je uglavnom sve pozitivno, odradila sam vec nekih 30tak strana sve sa fotkama, bolje da ubacim i nesto lose da izbalansiram rad, da ne bude da od silne subjektivnosti ne vidim lose strane... стави фотку лид гитаристе Слатког греха са класичном 'куме изгоре ти кеса' икспрешн позом (лик има страта), не мораш ништа више да дописујеш...
Acid Rain Posted January 8, 2007 Report Posted January 8, 2007 e' date='8. 1. 2007, 00:26' post='1269218'] U Mix-u... Rodjak Krstovic uz'o Fred-a Rodjak Krstovic uzo Breed-a za 4600 din, ne znam da li imaju 7ice! @Marty - Zovi pa pitaj, mislim da sam uzo poslednjeg
LARA CROFT Posted January 9, 2007 Report Posted January 9, 2007 стави фотку лид гитаристе Слатког греха са класичном 'куме изгоре ти кеса' икспрешн позом (лик има страта), не мораш ништа више да дописујеш... a jel... nema dodavanja, rad zavrsen ----> pravac na stampu
majorgashpar Posted January 9, 2007 Report Posted January 9, 2007 U Sky-ju Vox Pathfinder 10 -59 evra
Alex de Large Posted January 9, 2007 Report Posted January 9, 2007 jel zna neko gde kod nas imaju da se kupe rack 'police', neshto po normalnoj ceni? video sam u oglasima, polica sa 4 mesta je 100 evra...to mi je malo bolesno...
Dersu Uzala Posted January 9, 2007 Report Posted January 9, 2007 (edited) jel zna neko gde kod nas imaju da se kupe rack 'police', neshto po normalnoj ceni? video sam u oglasima, polica sa 4 mesta je 100 evra...to mi je malo bolesno... Meni i ne izgleda kao prevelika cena, ako je kvalitetna 'polica'. Ono, ima drsku na izvlacenje, tockice za cimanje okolo, heavy-duty plastika i to. Mene ovaj lokalno kosta oko 120$-140$ za 4-space, tako da mislim da je cifra ok. Edited January 9, 2007 by Dersu Uzala
Alex de Large Posted January 10, 2007 Report Posted January 10, 2007 ovo bash lepo izgleda ok, moja greshka, onda je ok cena. ovako drzim komponente po patosu, za sad ih ima 2, al' kad bude josh bice jebeno
Anno Mundi ! Posted January 10, 2007 Report Posted January 10, 2007 Jel zna neko koliko moze da bude razumna cena za Mesa Boogie V-Twin pre-amp?(pedala) I vredi li te pare?
Dersu Uzala Posted January 11, 2007 Report Posted January 11, 2007 Jel zna neko koliko moze da bude razumna cena za Mesa Boogie V-Twin pre-amp?(pedala) I vredi li te pare? U Americi se krecu cene (za koriscenu pedalu) od 150$ (treba frajeru kinta za crack) pa sve do 300$. Vredi svaku paru, pogotovu kad se stavlja ispred (ili u return fx petlje) njesra pojacala (znaci tranzistorci i jeftini kombasi od 15-35w). Pored kvalitetnih lampasa preko 45-50w nema potrebe da se koristi.
Alex de Large Posted January 15, 2007 Report Posted January 15, 2007 jel neko ovde pazario BBE Sonic Maximizer? ne znam jel neko to ovde drzi, onaj model 362 je pishljivih 100 $...mozda se moze poruchiti u mega musicu ili tako neshto?
Duxa Deathroll Rising Posted January 15, 2007 Report Posted January 15, 2007 E,ja samo da pitam jel ima mozda neko slucajno neku informaciju o nekom polovnom Jackson-u Randy Rhoads??? Pozeljan bi bio onaj najbudjaviji model JS30... pozz
Alex de Large Posted January 15, 2007 Report Posted January 15, 2007 (edited) E,ja samo da pitam jel ima mozda neko slucajno neku informaciju o nekom polovnom Jackson-u Randy Rhoads??? Pozeljan bi bio onaj najbudjaviji model JS30... pozz kakva te informacija zanima? jeftin je, radi posao...vidim da si nalozen na alexija (kao i ja kad sam bijo manji), to ti je jedini RR od import Jacksona sa 24 praga, tako da mozesh da svirash cob do mile volje. kasnije stavish EMG u bridge i eto opshtenarodnog veselja i da, probaj ga malo pre nego shto kupish, da se ne zalomi neki losh primerak. imash kod onih lopova u mitrosu nove, ako te je to zanimalo Edited January 15, 2007 by Jack The Riffer
Duxa Deathroll Rising Posted January 15, 2007 Report Posted January 15, 2007 Pa nesto tako me je i zanimalo odprilike.Hvala ti na ovim savetima. Znam,video sam JS30,plavi u mitrosu,ali realno,ne vredi on te pare...precenjen je samo zato sto je Jackson i zbog njenog samog Flying-V izgleda.To me nervira.I zato jurim da sto pre prodam ovog mog Ibaneza jer mi hitno trebaju pare za RR. pozz
Dersu Uzala Posted January 15, 2007 Report Posted January 15, 2007 jel neko ovde pazario BBE Sonic Maximizer? Imao sam doskora onaj 882i, malo jaci model sa dva kanala, ali sljaka na istom principu. To nekako ima smisla u studio rack-u ali slabo u gitarskom, ako imas ostale komponente kako valja. Najgeneralnije, radi ko kompresor zvuka tako da dobijes signal na izlazu kao sa CD-a, najprostije receno. Bude nekako vise 'masterizovan', a manje sirov ('raw').
Dushan S Posted January 16, 2007 Author Report Posted January 16, 2007 jel neko ovde pazario BBE Sonic Maximizer? ne znam jel neko to ovde drzi, onaj model 362 je pishljivih 100 $...mozda se moze poruchiti u mega musicu ili tako neshto? Butaju ga metalci često u rack da nadrkaju ton, pretpostavljam da si ga tako i video? Ima jedan tip ovde na prodaju 4xx (ne znam ostale cifre napamet) model ako si dobio nenadanu inspiraciju da ga pazariš!
Imenjak Posted January 16, 2007 Report Posted January 16, 2007 (edited) Meni i ne izgleda kao prevelika cena, ako je kvalitetna 'polica'. Ono, ima drsku na izvlacenje, tockice za cimanje okolo, heavy-duty plastika i to. Mene ovaj lokalno kosta oko 120$-140$ za 4-space, tako da mislim da je cifra ok. kada se skupe pare i odluci sta ce se uzimati, ima ovo da se pazari naravno malo manja varijanta, samo sto jos mozda na ovu plocu koja se skida (prednja ili zadnja) mogu da zakacim pedale pa da bude ko neki pedalbord... mada kada bolje razmislim sve je to bacanje para za sada... Edited January 16, 2007 by Mustaine
Shix Posted January 16, 2007 Report Posted January 16, 2007 Kupujem wah pedalu. Razmisljam se da uzmem Vox D-V847. Ima u Skymusic za 85 evra. Mislim da cena nije velika ali nemam iskustva sto se tice "wahovanja". Moze li neko vise da mi kaze, da mi da neki savet? Hvala
Ikhabot Posted January 16, 2007 Report Posted January 16, 2007 bolje uzmi danlopa u istoj radnji, za 95e mislim da je to onaj osnovni modelm sasvim fino radi, taj vox je sranje, jedino je clyde mccoy dobar od voxa, a njega razgrabe čim dođe tj. nikad ga nećeš naći..
Recommended Posts