Guest veseli koljac Posted January 12, 2005 Report Posted January 12, 2005 zvini a gde si to ti video lakirani fingerboard...!??!?! pa svuda,pogledaj svakog drugog strata.
Protagonist Posted January 12, 2005 Report Posted January 12, 2005 Je li svirao neko Ibaneza RG370DX??? Sta misli o toj gitari?
darijus Posted January 12, 2005 Report Posted January 12, 2005 (edited) Jel nece da sjebe vrat? Jel se vratovi uopste lakiraju? vratovi(fretboard-ovi) se retko kad lakiraju...na akustari sigurno ne... a tonik je vrlo blag...ima mali procenat alkohola... Edited January 12, 2005 by darijus
darijus Posted January 12, 2005 Report Posted January 12, 2005 Na fretbord sam mislio... Ta stara akustara je crna, Ibanez... i utripovao sam da je vrat (tj. fretbord) lakiran u crno... ccc...kako nesto moze da bude lakirano u crno...??? lak je lak brate...i u 99% slucajeva je bezbojan ili vrlo slabo toniran nekom bojom...
Acid Rain Posted January 12, 2005 Report Posted January 12, 2005 Je li svirao neko Ibaneza RG370DX??? Sta misli o toj gitari? To ti je neka slabija varijanta Rg serije, u principu dobijas nesto sto fino izgleda i lici na Ibaneza, ali je daleko od pravih Ibanez gitara. Plus, sto su sve gitare iz tih serija radjene u Koreji (ili bar ovde ne moze da se nadje nista drugo) sto ti odmah u startu govori o slabijem kvalitetu i izradi. U principu, gitara moze da se nabudzi da bude ok.
bojan j. Posted January 12, 2005 Report Posted January 12, 2005 ccc...kako nesto moze da bude lakirano u crno...??? lak je lak brate...i u 99% slucajeva je bezbojan ili vrlo slabo toniran nekom bojom... Zahvaljujem kolega, pusti, vidis da sam neuk
Protagonist Posted January 12, 2005 Report Posted January 12, 2005 To ti je neka slabija varijanta Rg serije, u principu dobijas nesto sto fino izgleda i lici na Ibaneza, ali je daleko od pravih Ibanez gitara. Plus, sto su sve gitare iz tih serija radjene u Koreji (ili bar ovde ne moze da se nadje nista drugo) sto ti odmah u startu govori o slabijem kvalitetu i izradi. U principu, gitara moze da se nabudzi da bude ok. Ok....a koliko onda jos covek mora da ulozi da je lepo nabudzi? koja gitara ima za te pare a da je bolja? mislim ovu ako budem uzimao, necu uzeti novu i onda me to izadje 300 evra. nova kod nas kosta 500.
Protagonist Posted January 13, 2005 Report Posted January 13, 2005 moram da ¨spamujem¨ kada ne mogu da editujem zaboravih da gore napisem, da li je mozda bolje RG370 koji je iz Japana naspram ovog RG370DX koji je proizveden u Koreji taj RG370 iz Japana prodaje neko ovde na forumu
Uros Posted January 13, 2005 Report Posted January 13, 2005 MISLIM DA JE BOLJE DA DODAS JOS 100-TINAK EVARA I KUPIS POLOVNI RG550! TAKODJE, JA UVEK DAJEM PREDNOST JAPANSKIM (U ODNOSU NA KOREJSKE) GITARAMA! NEMAM POJMA ZASTO! CINI MI SE DA SU BOLJE...MOZDA?
Protagonist Posted January 13, 2005 Report Posted January 13, 2005 znas kako, jedva cu i ovo da kupim a kamoli da dodam jos 100 evra ok....a da li je velika razlika u tome sto je ova Delux a ova nije?
Mr. Smarty Posted January 13, 2005 Report Posted January 13, 2005 MISLIM DA JE BOLJE DA DODAS JOS 100-TINAK EVARA I KUPIS POLOVNI RG550! TAKODJE, JA UVEK DAJEM PREDNOST JAPANSKIM (U ODNOSU NA KOREJSKE) GITARAMA! NEMAM POJMA ZASTO! CINI MI SE DA SU BOLJE...MOZDA? Pa ono, u principu sve zavisi od modela do modela
Vuk Posted January 13, 2005 Report Posted January 13, 2005 chek, pa zar se ibanez ne proizvodi u japanu??? Znam da postoje ona dva japanska burazera, jedan drzi ibanez, a drugi tamu...
Guest Nebojsa B. Posted January 13, 2005 Report Posted January 13, 2005 Ih...ajde, leba ti obrazlozi malo ...koji model, godiste, cena itd... Marty pa squier stratocaster cena u bg oko 11000 dinara, a Peavey ne znam tachan model samo znam da je ovde kod mene (u Bijeljini) oko 14800 dinara i cini mi se da je oblik stratocaster..
Marko, Mon_a[MOR]e Posted January 13, 2005 Report Posted January 13, 2005 znas kako, jedva cu i ovo da kupim a kamoli da dodam jos 100 evra ok....a da li je velika razlika u tome sto je ova Delux a ova nije? DX znaci DeluX to "DX" sam vidjao samo na najjeftinijim modelima
Marko, Mon_a[MOR]e Posted January 13, 2005 Report Posted January 13, 2005 MISLIM DA JE BOLJE DA DODAS JOS 100-TINAK EVARA I KUPIS POLOVNI RG550! nije to toliko jednostavno Ja sam krenuo tom logikom i nisam kupio gitaru vec godinu, godinu i po dana nikakvo trziste, gitara nema u oglasima a kad se nesto pojavi gitara je skroz sjebana ili je prodavac iz Leskovca...
Protagonist Posted January 13, 2005 Report Posted January 13, 2005 Eh bre MORe znam da DX znaci Delux pa da ga jebem sad sam bio u sky-u i pogledao gitaru, meni se svidja pogotovo naspram moje trenutno hahaha, marko znam tu logiku a eto da neko razume da nije jednostavno dodati jos 100 evra
-Abraxas- Posted January 13, 2005 Report Posted January 13, 2005 Meni se Jem nikako ne svidja - ne lezi mi JS model nisam probao (eto mene kod marty-ja) Ingvaje mani se bre tih nashminkanih gitara uzmi lepo Fender Stratocaster Y.M. model ne treba ti nijedna druga gitara sem te pa ja kad sam probao jem zaljubio sam se u tu gitaru a probao sam jeftiniju verziju od satcha i nije mi se nesto vrat svideo!! Pa sutra idem u najveci music shop u njemakoj pa cu da vidim kakva je ta gitara od malmsteena! moram prvo videti kako je na onom vratu svirat!
Imenjak Posted January 13, 2005 Report Posted January 13, 2005 pa ja kad sam probao jem zaljubio sam se u tu gitaru a probao sam jeftiniju verziju od satcha i nije mi se nesto vrat svideo!! Pa sutra idem u najveci music shop u njemakoj pa cu da vidim kakva je ta gitara od malmsteena! moram prvo videti kako je na onom vratu svirat! zajebano... u pocetku... nisam probao ali sam cuo price onih koji je imaju, ili su je probali!
-Abraxas- Posted January 14, 2005 Report Posted January 14, 2005 sta da kzem stvar navike!!ovako mi je gitara super jedino bi se trebao navici na vrat!!ali da vidite sto sam svirao na nekom deanu kojeg je michael angelo u jednom spotu koristio!1gitara je skroz mocna !!bas je lako na njoj brzo svirat !!isvirao sam se danas u tom shopu jedno 4 sata
Mr. Smarty Posted January 15, 2005 Report Posted January 15, 2005 pa ja kad sam probao jem zaljubio sam se u tu gitaru a probao sam jeftiniju verziju od satcha i nije mi se nesto vrat svideo!! Pa sutra idem u najveci music shop u njemakoj pa cu da vidim kakva je ta gitara od malmsteena! moram prvo videti kako je na onom vratu svirat! U principu sve je stvar navike...ja licno volim malo deblje ili bar srednje vratove...a svi govore kako je mnogo lakse svirati na tanjim...navika je cudo
-Abraxas- Posted January 15, 2005 Report Posted January 15, 2005 U principu sve je stvar navike...ja licno volim malo deblje ili bar srednje vratove...a svi govore kako je mnogo lakse svirati na tanjim...navika je cudo pa da ustvari i ja imam na svom gretschu malo deblji vrat i ipak sviram na njemu lakse nego na nekim tanjim vratovima jer sm se navikao!1
Guest Nebojsa B. Posted January 15, 2005 Report Posted January 15, 2005 Ljudi otje ko dati odgovor na moje pitanje? :-] Il` su svi isqlirali
Генеральный Posted January 15, 2005 Report Posted January 15, 2005 ccc...kako nesto moze da bude lakirano u crno...??? lak je lak brate...i u 99% slucajeva je bezbojan ili vrlo slabo toniran nekom bojom... Mozda je fingerbord od 'ebanovinu pa preko njega prebachit lak, tanko?
Recommended Posts