Vuk Posted January 30, 2013 Report Posted January 30, 2013 Dobro sad... za kompaktne djitre moze da prodje neki deblji gigbag, ali za sve rogato - mora kofer. Ono shto mi je tragichno je to, da kad a idem na svirku izvan Bg-a, a ne ide se kombijem, nisam nijedan V mogao da nosim, jer ne staje ni u jedna kola, pogotovo sa koferom xD
Ranis Posted January 30, 2013 Report Posted January 30, 2013 ma kakvi...na svirkama svira obichno par bendova...i onda se sva oprema istovari u neki budzak, jedno preko drugog...i onda se josh nadje neki baja pijani da na sve to sedne...e zato, ni lopata u gigbagu
Ranis Posted February 7, 2013 Report Posted February 7, 2013 drugar hoce da menja magnet u 7 stringu, hoce pasivni magnet za mahagoni....dajte neki dobar
Vuk Posted February 7, 2013 Report Posted February 7, 2013 Duncan Distortion 7. A ako ima para i nachina, neka pogleda Bareknuckle sajt. Ili josh bolje Lundgren
Ranis Posted February 7, 2013 Report Posted February 7, 2013 u nemachkoj uzima, tako da ima nacina...koliko su lundgreni ili barenuckleovi? otprilike...
BLAGOJE Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 pitanje za dzrk-a: kako si ti budzio SD na kravu?tojest,zar nije keviti za sedmozicani EMG veci od potrebnog za pasivu?
STARSHOOTER_SUPREME Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 Popunio mu je majstor drvetom i smolom ,uopste se ne vidi
BLAGOJE Posted February 11, 2013 Report Posted February 11, 2013 nema frke sa string spejsingom?nesto sam se istripovao da je i ja zemam,pa da bacam neki oldskul dimarciJo,jebes metal i emg sinovac
Vuk Posted February 11, 2013 Report Posted February 11, 2013 DiMarzio je ionako prvi aftermarket magnet ikada, mora da pashe svuda xD
BLAGOJE Posted February 11, 2013 Report Posted February 11, 2013 od sedmaja mi se dopao kako radi d sonic na oba smjera,plus je jako interesantan kojl split,ima po tjubetu i na njihovom sajtu
Vuk Posted February 11, 2013 Report Posted February 11, 2013 Shta ce tebi 7? Imash neku novinu medj' instrumentima? Ili je ovo sve planiranje kupovine COW-a za mod?
BLAGOJE Posted February 12, 2013 Report Posted February 12, 2013 kravu sedmaju planiram da zemam,reoformujem stari bend,a furali smo cist H na par pjesama i cist E na par drugih,pa da spojim lijepo i korisno.basswood ne podnosim,sa i bez mejpla,oni sekteri mi izgledaju kao ESP za siromasne,karpentera nema kod nas-a i preskupo mi da dovlacim od vani,tako da krava ostaje ponajbolji izbor iako ima budzevine dosta jer nema sanse da cu da drzim emg na gitari.
STARSHOOTER_SUPREME Posted February 12, 2013 Report Posted February 12, 2013 Iskreno meni je besmisleno stavljati pasivce na 7 string,jer samo ti komplikuje stvari,pikovi u snimanju,boostovi razni za pojacalo,a i debele zice moras jako da sviras i vishe denfujes sto znaci mnogo vishe basa koji i ovako u b stimu imas previshe,ima poente ako sviras neke akorde i razlaganja kao Textures bend recimo.Zavisi od muzike,al ovo sto je uradio moj kolega iz benda samo je zakomplikovao sebi zivot:)A ako vec uzimate pasivce uzmite barneknuckle jer imaju SJAJNU podrsku gde mozes da pricas kakvu gitaru kakav zvuk oces,chak mozes i da zamenis ako ti se ne svidja.I ako uzimas 7 string toplo bi ti preporucio bilo koji 27'' pre nego 25,5,inache bushices gitaru kao pat'obrian onomade na snimanju cannibala sto nemoze da je tonira u B
BLAGOJE Posted February 12, 2013 Report Posted February 12, 2013 ja nemam pojma kakve ste vi krseve od gitara i zica imali,ja najnormalnije toniram 25,5" skalu u cist H.sto se tice dinamike upravo emg me jebe sa preispeglanoscu,nije ti palo da neki ljudi jednostavno zele malo vise lelujanja u dinamici.kompresor uvijek mozes da nabavis,a dosad uncomprresion jos nijesu smislili.d sonic npr moze da bude i tajt i luz,zavisno od kojla koji obrnes do bridza,proguglaj malo.plus em me ispadne pola jednog BK magneta ako ne i manje i mnogo ga lakse nabavljam.nemoj pogresno da me shvatis,nemam ja nista protiv BK,samo jebe mi se da se toliko cimam a u sustini eksperimentisem.
STARSHOOTER_SUPREME Posted February 12, 2013 Report Posted February 12, 2013 (edited) Da li si ti ikad na emgu odvrnuo gain potenciometar do pola?A i upravo si potvrdio mozes da imas pasivce+compresor+boost da bi dobio to sto treba. Chak i naj profi gitare se tesko stimuju ako rezonantna duzina vrata ne odgovara talasnoj duzini.Taj d sonic u 6 varijanti zvuci isto kao emg bez muda Edited February 12, 2013 by STARSHOOTER_SUPREME
BLAGOJE Posted February 12, 2013 Report Posted February 12, 2013 okacio si klip dje lik hoce,jos pride na FR gdje je hod i manji nego na TOM-u da ide u A ili G,ja ti ponavljam,moj DV8R,prije toga i COW6 zasigurno nisu imali problem sa cistim H sa .62 ili debljom zicom (toniram na 12ti prag,posle me ne zanima jel utonirano sto se H tice,jer je ne koristim toliko visoko). sto se tice kako tebi d sonic zvuci,to je tvoj problem,meni isti ovi kanibali koje si okacio su definicija bezmudosti sto se tice gitarskog tona.kontam da je tebi mudatost - gejn,nije kod svih ljudi tako.a sva fora je sto meni i treba 7ma zica zbog onog sto si prije rekao,jer hvatam vise od 2 zice istovremeno.i meni ima vise logike da koristis i 3 sprave da bi dosao do odredjenog tona,jer imas vise varijeteta i kontrole nego da ti emg spakuje sve to pa ako ti ne odgovara ko te jebe.
Vuk Posted February 12, 2013 Report Posted February 12, 2013 Kanibali koriste 14-68 na djitrama, dali mi da probam xD Elem, imam Schectera 7 zica, mahagoni, 26.5" skala, zice su neki blagi uzas d'Addario i lepo zvuchi. Iskreno, ne bih bushio djitru za EMG
STARSHOOTER_SUPREME Posted February 12, 2013 Report Posted February 12, 2013 Ej kog schectera imas da nije loomis da probam taj vrat za shred?
Vuk Posted February 12, 2013 Report Posted February 12, 2013 Odakle mi bre pare za Loomisa? Omen extreme 7. Crni, razume se.
STARSHOOTER_SUPREME Posted February 12, 2013 Report Posted February 12, 2013 PA vi nu metalci ste komercijalni 1 1
Vuk Posted February 12, 2013 Report Posted February 12, 2013 Bili bismo komercijalni, da ostatak metal populacije u Srba nije tr00 xD 1
kaznjavator Posted February 12, 2013 Report Posted February 12, 2013 Razmisljam o kupovini explorer gitare. Ne bih da dam 1000 eura za Gibson, vise neka jeftinija varijanta pa da je posle polako budzim. Da li ima neko neka iskustva sa Hamer, Epiphone... ?
Vuk Posted February 12, 2013 Report Posted February 12, 2013 Epi je ok, ali mi se chini da Hamer Standarda mozesh da nadjesh u oglasima za tipa 200 jura. Mada, stariji modeli su bili bolji od ovih shto se prave poslednjih godinu-dve. Magneti su azijski Duncani, dok Epi ima one svoje AlNiCo, za koje ja nalazim da su upotrebljivi. Ili da pljunesh malo vecu lovu (i dalje manje nego za Gibsona), pa odnekle naruchish onaj novi 1984 Explorer u koji Epi trpa EMG magnete.
STARSHOOTER_SUPREME Posted February 12, 2013 Report Posted February 12, 2013 Eto samo pazi na balansiranje,meni prva gitara bila explorer i za ceo zivot naviko da drzim telo desnim laktom 1
Recommended Posts