Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Pa dobro, sad znash da elektroniku treba da iskljuchujesh iz struje dok radish :haha:

Наравно да искључујем док радим, ја сам електротехничар и то је прво што те науче, да обезбедиш да нема разлике потенцијала.

Фора што сам кренуо да утакнем кабал за напајање да проверим јесам ли урадио нешто, а кабал већ био у утичници, и чим је пипнуо инпут за напон у конзоли, мене зуцнуло ( јер сам додиривао неизоловани део конзоле, а то је у суштини цела конзола :haha: ) . Нека је, сад сам на опрезу и практично знам да није баш зајебанција ова ситна електроника. :rockdevil:

Edited by PajatheTrut
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Posted

Сад ћу поново да погледам и са ћалом да видим дал може ишта да се учини, ако не може јебига, склопићу га па ћу користити исто такво од брата док не узмем нешто друго....

Posted

Јел може да иде гитара директ у компјутер ( преко адаптера са 6.3мм на 3.5мм ) или морам у појачало прво па после преко излаза за микрофон ?

Паитам пошто сам чуо да могу да се спрже срања у компу.

Posted

Очекујем то али мислим да постоји софтвер и за то чини се, ако се сећам теби је благоје нешто релативно давно рекао да изнабадаш комп па са софтвером неким гитарским дапробаш, јеси ли радио то ?

На овај Благојев пост сам мислио

moj savjet je da se iznabadas u komp i skines amplitube/guitar rig i sl,pa lijepo kroz presete i cackas ono sta ti se ucini zanimljivim.sto se tice efekata,nema nekih pravila,sem mozda da time based efekti najbolje idu posle overdrajva,takodje eq,generalno mjetalci vole i wah/filtere takodje posle,ako ti treba boost i on takodje ide posle,ovo ostalo stvarno je do tvoje maste i ukusa.

generalno,ne treba pretjerivati,uvijek je bolje izmijenjati vise efekata po pjesmama (npr u jednoj flanger,u drugoj phaser,itd) nego pakovati sve u jednoj.takodje,osamdesete su prosle,niko vise ne cijeni kilotone reverba.ako je bas distorziran zvuk generalno vise lezi sto cistiji dilej,modulacioni/analogni imaju tendenciju da ako se otpanje sve zamuljaju itd.

ako se jos kojecega sjetim,pisem,ovo je ovako sa glave

Али оно кључно што ме интересује смем ли ја из гитаре директ у лајн ин у комп да идем ? Да не спржим нешто, мада не мислим да сигнал из гитаре са пасивним хамовима има ту јачину и деструктивну моћ ....

Posted

Jesam se ja iznabadao (btw, nisam pipnuo te efekte za koje sam tada pitao, mada, da se utešim, više sam svirao bas ove godine), ali imam zvučnu karticu za ta sranja, nisam se boo u integrisanu, pa nemam iskustva oko softvera koji smanjuje kašnjenje, mada mi se čini da sam i ja čuo da ima nešto, sad kad si pomenuo.

Posted

Jesam se ja iznabadao (btw, nisam pipnuo te efekte za koje sam tada pitao, mada, da se utešim, više sam svirao bas ove godine), ali imam zvučnu karticu za ta sranja, nisam se boo u integrisanu, pa nemam iskustva oko softvera koji smanjuje kašnjenje, mada mi se čini da sam i ja čuo da ima nešto, sad kad si pomenuo.

Има софтвер, скинуо сам, али ми је кључно дане оштетим нешто, ал ево покушаћу сад па шта ми Бог даа

Posted

За сад ништа не гори, не хвата на лајн ин али сам укључио у инпут за микрофон , поприлично шушти и мало касни, сад остаје да мофиикујем и нађем ако ваља нешто

Posted

za sta ti treba?ako ti treba za integrusu,moze bili koja pedala koja nije true bypass,isti kurac,mada bi trebao emg da daje linijski signal posto je jel' aktivan,ovako na divlje probaj i line in i mic input i vidi sta ti daje bolje rezultate,ili izguglaj kakav je izlaz emg-jeva,pa pari,mada sam ubijedjen da sigurno nije mikrofonski i nije klasicni gitarski,sto znaci da je linijski :)

...

Evo odgovori ti Blagoje na istoj strani nešto na tu temu

Koje magnete imaš na Schecteru?

Posted

па оне Шектерове хамбакере, класика серијске

Чини ми се да сам и прочитао негде на нету да може уместо преампа педала нека, ваљда ће МТ-2 послужити сутра акд ми се врате каблови па ћу покушати нешто

Posted

Pročitao sam i ja na netu :haha:

za sta ti treba?ako ti treba za integrusu,moze bili koja pedala koja nije true bypass,isti kurac,mada bi trebao emg da daje linijski signal posto je jel' aktivan,ovako na divlje probaj i line in i mic input i vidi sta ti daje bolje rezultate,ili izguglaj kakav je izlaz emg-jeva,pa pari,mada sam ubijedjen da sigurno nije mikrofonski i nije klasicni gitarski,sto znaci da je linijski :)

Posted

Овако у лајн ину кад пустим да се чује шта свирам малчице касни али звучи пристојно, кад пустим на Amplitube шушти и кршти у курац, видећу то сутра да решим све

• Upvote 1
Posted (edited)

Asio4All je bio spas kada sam bio mladji, ali od kada sam preshao na normalne zvuchne (eksterne), ne pada mi vishe na pamet da sviram sa latencijom (barem kada snimam direktne gitare). Smanjenjem buffer size-a mozesh da dodjesh do podnoshljivih rezultata, ali je to sve djokson, najbolje je da imash proc zaduzen samo za zvuk. Shto se kvaliteta tiche - ako gurnesh gitaru kroz pedalu neku direkt u komp, necesh biti zadovoljan zvukom. Zato ti je Blagoje i rekao da koristish neki program za djitre tipa Guitar Rig ili Amplitube. Em imash finu ponudu pojachala, em mozesh da setujesh cab impulse, shto je vrlo bitno.

Kao i prava, velika pojachala - sve simulacije ce da krche ako ne stavish neki gejt :haha:

Edited by Vuk
Posted

Asio4All je bio spas kada sam bio mladji, ali od kada sam preshao na normalne zvuchne (eksterne), ne pada mi vishe na pamet da sviram sa latencijom (barem kada snimam direktne gitare). Smanjenjem buffer size-a mozesh da dodjesh do podnoshljivih rezultata, ali je to sve djokson, najbolje je da imash proc zaduzen samo za zvuk. Shto se kvaliteta tiche - ako gurnesh gitaru kroz pedalu neku direkt u komp, necesh biti zadovoljan zvukom. Zato ti je Blagoje i rekao da koristish neki program za djitre tipa Guitar Rig ili Amplitube. Em imash finu ponudu pojachala, em mozesh da setujesh cab impulse, shto je vrlo bitno.

Kao i prava, velika pojachala - sve simulacije ce da krche ako ne stavish neki gejt :haha:

Остаје ми да експериментишем сутра,у суштини, сигнал пролази, чује се ок без икаквог програма кад укључим да чујем инпут. Али у амплитјуб баш баш крчи ненормално, апсолутно јадан звук, не знам дал на исто крштање мислимо :haha:

Posted

Mislimo, to sve reshava noise gate.

Simulacija kabineta je ono shto ce da nachini da ti zvuk gitare nije zujka zujka, nego cesh moci da menjash simulacije mikrofona, broj i velichinu zvuchnika itd.

Posted (edited)

Снашао сам се људи, нема више шуштања, нешто сам брљао, инсталирао асио поново и сад је све ок

Хвала вам свима пуно на помоћи ! :pivopije:

Edited by PajatheTrut
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...