Alex de Large Posted November 4, 2005 Report Share Posted November 4, 2005 od basswood-a se prave ibanez jem-ovi, i satch signature modeli su od lipe, zasto oni nemaju obolele sinuse? poplar su koristili (ili jos koriste) dan spitz, chris holmes, alexi laiho npr...ne bih rekao da su zvucali lose ili su oni slepi ili gluvi ili... da se neki ne bi pravili pametni, i ja mislim da su bolja mahagony i alder tela, ali ne treba tako potcenjivati ostalo (u prevodu:ono sta ja imam je super, sve ostalo je sranje). tipicno za nas narod Link to comment Share on other sites More sharing options...
Secracon Posted November 4, 2005 Report Share Posted November 4, 2005 Ja sam basista, i sasvim je moguće da nisam merodavan... U vezi tih signature modela i reklama: Meni je dve godine bio sponzor MOTOROLA, nosio sam njihove majice na svakoj svirci... ...a i dalje imam Siemens mobilni... Nikada nisam ni imao motorolu. Barem ne u vreme kada su nas sponzorisali... Pevač je koristio Shure Beta mikrofone najčešće, a sponzorisao nas je "Beyerdynamic"... Imao sam prilike da vidim opremu Steve Harris-a. On NEMA "Steve Harris signature bass" među svojim instrumentima... Imaš detalje o tome na temi za bassiste... Lično ne verujem mnogo u te varijante... Ne mislim da je isključeno da oni to koriste... Moguće je, ali se verovatno onda cela oprema prilagodi tome... No, činjenica je da su ti materijali loši... Cheerz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Secracon Posted November 4, 2005 Report Share Posted November 4, 2005 I još da dodam da sam nedavno pazario bass od baš takvog nekog stiropora od drveta... ...da ne bude kako govorim da je samo ono što ja imam super... Zvuči to okej, sve dok ne uzmem neki drugi svoj bass da uporedim... Cheerz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Генеральный Posted November 4, 2005 Report Share Posted November 4, 2005 Meni je dve godine bio sponzor MOTOROLA joj, prvo mi pade na pamet Secracon signature radio stanica za pandure... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex de Large Posted November 4, 2005 Report Share Posted November 4, 2005 (edited) secracone, nisam mislio ni na koga posebno, a pogotovo ne na tebe. ti si jedan od retkih na ovom klinackom forumu chije misljenje stvarno poshtujem. pazi, ono da su koristili te gitare je provereno. bas sam chatovao sa likom koji je kupio i spitz-ov RR i chris holmes-ov RR, tj sa nekim kolekcionarom jacksona i on mi je rekao da su tonske razlike minimalne u odnosu na alder. takodje vecina tih jackson custom shop gitara u drugoj polovini 80-tih su radjene od topole, i mnoge manje i vece "zvezde" su ih svirale (ne znam sad napamet, ali ako treba potrazicu). naravno ne iskljucujem mogucnost da nisam u pravu, ali ovo je prvo mesto gde citam toliko pljuvanja po poplaru (stiropor, shit...), a visim dosta po tim forumima i da...nemam gitaru od topole, pa da je sad zbog toga branim...ne bih se bunio da nabavim neki RR cheers Edited November 4, 2005 by Jack The Riffer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buddha Posted November 4, 2005 Report Share Posted November 4, 2005 chris holmes-ov RR respekt za chris holmes-a jel blackie i dalje drlja BC Rich? btw @Gargamel: Sunn O))) binska oprema: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Генеральный Posted November 4, 2005 Report Share Posted November 4, 2005 naravno ne iskljucujem mogucnost da nisam u pravu, ali ovo je prvo mesto gde citam toliko pljuvanja po poplaru (stiropor, shit...), a visim dosta po tim forumima evo jednog ne tako reprezentativnog top-a od poplara... kada se lepo odabere izgleda zaista perverzno: http://www.ibanez.co.jp/world/products/eg/...W_HS_a_e_u.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Smarty Posted November 4, 2005 Report Share Posted November 4, 2005 Au sunce ti jebem Djoni to je ona moja djitra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Генеральный Posted November 4, 2005 Report Share Posted November 4, 2005 Au sunce ti jebem Djoni to je ona moja djitra Opeth si is'o u nabavku! Link to comment Share on other sites More sharing options...
imaginos Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 btw @Gargamel: Sunn O))) binska oprema: oho-ho! ima se, moze se. moracu ponovo da preslusam sunn o)), nadam se da cu uspeti da izdrzim duze od 10 sekundi. imam neke 2-3 pesme od kojih svaka traje omanju vecnost, cuje se samo gitara i neko zapomaganje. jel to to, ili sam ja nesto istripovao (pesme su "ween", "basalines", "decay")? inace, toliko sam se primio na opeth-ov zvuk uzivo (damnations) da to nije zdravo. kupili su me nacisto. koliko sam cuo, to je laney, ali uvek na clean kanalu, dist prave u procesoru.. jos samo da ukapiram koje procesore imaju. cuo sam da se na forumu pojavljuje i onaj glavni lik, te me ne bi cudilo da ga je neko vec pitao ovo sto mene zanima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Secracon Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 koliko sam cuo, to je laney, ali uvek na clean kanalu, dist prave u procesoru.. jos samo da ukapiram koje procesore imaju. Na "Lamentations" DVD-u se sve lepo vidi. Za vreme onog laganijeg dela koncerta sviraju male Laney-e sa BOSS GT6, na drugom delu je cela oprema promenjena i tu (kanda) nema procesora, tu idu samo u (ovog puta) velike Laney-e. ...Čini mi se... Svirao sam im kao predgrupa letos i samo sam se uverio da sam dobro ošmekao na DVD-u. Koristili su BOSS GT-6 obojica. Pretpostavljam da im je to najjednostavnija varijanta, i ne moraju da nose ona silna pojačala... Na DVD-u se inače čuje minimalna razlika u zvuku između prvog i drugog dela svirke... Cheerz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
darijus Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 (edited) koliko sam cuo, to je laney, ali uvek na clean kanalu, dist prave u procesoru.. jos samo da ukapiram koje procesore imaju. Na "Lamentations" DVD-u se sve lepo vidi. Za vreme onog laganijeg dela koncerta sviraju male Laney-e sa BOSS GT6, na drugom delu je cela oprema promenjena i tu (kanda) nema procesora, tu idu samo u (ovog puta) velike Laney-e. ...Čini mi se... Svirao sam im kao predgrupa letos i samo sam se uverio da sam dobro ošmekao na DVD-u. Koristili su BOSS GT-6 obojica. Pretpostavljam da im je to najjednostavnija varijanta, i ne moraju da nose ona silna pojačala... Na DVD-u se inače čuje minimalna razlika u zvuku između prvog i drugog dela svirke... Cheerz! hoces da kazes da distorzije vuku iz bosa...??? ne verujem... mnogo se bre lepo cuje za procesor... Edited November 5, 2005 by darijus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Secracon Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 Jebiga, brale, i ja sam se čudio, ali sam VIDEO svojim očima... Čak sam i Mendez-ove bassove čačkao, a i one PRS-e sam pipnuo ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blacksunray Verb Delikvent Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 seci, kako ti se zove bend i 'de si svir'o.... nemoj da ne verujes, ne mora da znaci da je uvek losa distorzija iz procesora.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darijus Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 Jebiga, brale, i ja sam se čudio, ali sam VIDEO svojim očima... Čak sam i Mendez-ove bassove čačkao, a i one PRS-e sam pipnuo ... i dalje ne verujem... zasto: ovaj sa foruma(nebitno koji...necu da ga hvalim...)... ima gt...i jsx peavey... i kad probas da vuces dist. is proca...zvuci ko govno u poredjenju sa onim na pojacalu...mada su efekti nenadmasni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blacksunray Verb Delikvent Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 a, jeste, onaj peder.... 'ajde da probamo distorziju na tvom pojacalu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darijus Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 a, jeste, onaj peder.... 'ajde da probamo distorziju na tvom pojacalu.... na kom...???sad imam dva... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blacksunray Verb Delikvent Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 koje drugo.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Secracon Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 Pretpojačalo vezuješ u LOOP od procesora, a output procesora vraćaš u snagaša. Na taj način dobijaš mnogo čistiji, prirodniji zvuk i više mogućnosti. Baš na tom istom koncertu (Sziget 2005) smo i mi tako radili, samo sa GT-5. Drukčiji je zvuk nego kada ga dirkno štekaš... Ne bude one prebudženosti od dva pretpojačala... Probaj... Caka kod GT serije je znati NE koristiti efekte osim osnovnih. Za dobar rif ti je sasvim dovoljan jedan preamp sa njega, i ništa više... Ja lično preferiram "Metal Drive", no ukusi su različiti... Ponavljam: NE u input, već u EFFECT RETURN... Cheerz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
darijus Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 Pretpojačalo vezuješ u LOOP od procesora, a output procesora vraćaš u snagaša. Na taj način dobijaš mnogo čistiji, prirodniji zvuk i više mogućnosti. Baš na tom istom koncertu (Sziget 2005) smo i mi tako radili, samo sa GT-5. Drukčiji je zvuk nego kada ga dirkno štekaš... Ne bude one prebudženosti od dva pretpojačala... Probaj... Caka kod GT serije je znati NE koristiti efekte osim osnovnih. Za dobar rif ti je sasvim dovoljan jedan preamp sa njega, i ništa više... Ja lično preferiram "Metal Drive", no ukusi su različiti... Ponavljam: NE u input, već u EFFECT RETURN... Cheerz! to nije post za mene... ja ne koristim ta sranja...nikad... tako da ne mucim muku... hvala u svakom slucaju... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blacksunray Verb Delikvent Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 ukoliko metal drive zvuci standardno kod bossa, onda znam kakav je zvuk.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darijus Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 koje drugo.... dotero sam fender twin-a iz sela... ima klin koji moze da pojede sve sto si u zivotu cuo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Secracon Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 Nemoj da ga brkaš sa MetalZone-om. Distorzije ni ne koristim sa GT-5, jer iz simulacija preampa dobijem bolji zvuk. (Ima posebno distorzije, i preampe) Taj "MetalDrive" je, mislim, simulacija JCM 900 ili nekog Peavey-a, ali ne 5150, jer je taj "Metal 5150"... Ne smeju da napišu originalna imena, da se ne bi posle tužakali, ali ionako je svejedno... Probaš, čuješ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blacksunray Verb Delikvent Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 da, to si rekao da nabavljas.... probacemo to.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blacksunray Verb Delikvent Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 (edited) Nemoj da ga brkaš sa MetalZone-om. Distorzije ni ne koristim sa GT-5, jer iz simulacija preampa dobijem bolji zvuk. (Ima posebno distorzije, i preampe) Taj "MetalDrive" je, mislim, simulacija JCM 900 ili nekog Peavey-a, ali ne 5150, jer je taj "Metal 5150"... Ne smeju da napišu originalna imena, da se ne bi posle tužakali, ali ionako je svejedno... Probaš, čuješ... na boss vf-1 ti pisu nazivi pojacala.... shvatih da si basista, pa se pitam shta ce ti distorzija.... Edited November 5, 2005 by Blacksunray Verb Delikvent Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts