Secracon Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 (edited) Pre svega sam zaluđenik za zvuk gitare... Volim da čačkam oko toga... Nekada mi se dešava da mi gitarista prepusti nameštanje zvuka... A i na bass-u koristim blagi overdrive... Naravno ne uvek, ali često. Za metal je jako zahvalno. Gomila bendova/basista to radi već godinama. Ne mislim na distorziju kao na gitari, već na mnogo umereniju... Trebalo mi je dosta vremena da nađem distorziju koja ne gubi niske frekvencije. Koristim ART-ov procesor ECC. Cheerz! Edited November 5, 2005 by Secracon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blacksunray Verb Delikvent Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 koji bend shta se tu svira.... poslednja rechenica valjda nekom znaci nesto.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex de Large Posted November 5, 2005 Report Share Posted November 5, 2005 imao sam boss hm-2. to je imalo basa u p***u materinu, mnogo je bilo bolje za bas nego za gitaru...a bilo je dizajnirano za gitaru no, to se uvek moze srediti sa nekim eq Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rehabilitovani Bagrem Posted November 7, 2005 Report Share Posted November 7, 2005 e ljudi imam baritone i zanima me koju pedalu za distorziju da uzmem?boss mt2.boss md 2 ili eventualno digitech metalmaster? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex de Large Posted November 7, 2005 Report Share Posted November 7, 2005 po mom ukusu metal master je najbolji. ne volim boss distorzije. verovatno ima i drugih misljenja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockdudbg Posted November 8, 2005 Report Share Posted November 8, 2005 kupio sam dod YJM308 pedalu,ali imam problem,kada prikljucim pojacalo gitaru,i adapter iz pedale u struju papucica reaguje na prekidanje zvika pri pritisku,ali pri menjanju gaina i levela nedesava se nista?!?!?!da li tako treba ili,??? hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Of Dissipation Posted November 8, 2005 Report Share Posted November 8, 2005 kupio sam dod YJM308 pedalu,ali imam problem,kada prikljucim pojacalo gitaru,i adapter iz pedale u struju papucica reaguje na prekidanje zvika pri pritisku,ali pri menjanju gaina i levela nedesava se nista?!?!?!da li tako treba ili,??? hvala ...skontao sam sve do "struje"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buddha Posted November 9, 2005 Report Share Posted November 9, 2005 @Dushan S i svi ostali gitaristi: treba mi usluga! trazim Sunn O))) pojacalo Model T ako bilo ko, bilo gde nadje, slucajno na nekom tavanu ili u nekom prolazu u 5 ujutru dok ide na burek sa mesom i jogurt (pojacalo bi trebalo da je ultra staro, lampash of course) neka mi obavezno javi! thanx x 1000! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockdudbg Posted November 9, 2005 Report Share Posted November 9, 2005 ...skontao sam sve do "struje"... iz pojacala u "out" na pedali,iz "9vdc"adapter u stuju,i iz "in" iz pedale u gitaru...naravno pojacalo je ukljuceno u struju..e sada kada stisnem dugme(papucicu) dolazi do prekida zvuka,ponovnim pritiskom zvuk se vraca,...ali pri promeni gaina i levela nista se ne desava(promena na pedali)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buddha Posted November 9, 2005 Report Share Posted November 9, 2005 problem je do struje. nemoj da se zezas sa adapterima, uglavnom su loseg kvaliteta (osim ako nisi uz pedalu dobio bas taj) probaj na bateriju pa vidi sta se desava Link to comment Share on other sites More sharing options...
Џрк Posted November 11, 2005 Report Share Posted November 11, 2005 e ljudi imam baritone i zanima me koju pedalu za distorziju da uzmem?boss mt2.boss md 2 ili eventualno digitech metalmaster? metal master.pricam iz licnog iskustva Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex de Large Posted November 11, 2005 Report Share Posted November 11, 2005 jos ako se propusti kroz neki eq (npr. boss ge-7) moze da se napravi perverzija od zvuka za male pare Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mati Posted November 11, 2005 Report Share Posted November 11, 2005 (edited) jos ako se propusti kroz neki eq (npr. boss ge-7) moze da se napravi perverzija od zvuka za male pare EDIT: Ovo nije moj post, molim obrisati. Ubuduce ignorisite postove koje prave moji nepismeni drugovi u moje ime Edited November 11, 2005 by Mati Link to comment Share on other sites More sharing options...
darijus Posted November 11, 2005 Report Share Posted November 11, 2005 EDIT: Ovo nije moj post, molim obrisati. Ubuduce ignorisite postove koje prave moji nepismeni drugovi u moje ime a to je strasno bitno jer ih imas cetrdeset devet...(pedeset kad odogovoris na ovaj )... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex de Large Posted November 11, 2005 Report Share Posted November 11, 2005 EDIT: Ovo nije moj post, molim obrisati. Ubuduce ignorisite postove koje prave moji nepismeni drugovi u moje ime wtf ?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Џрк Posted November 12, 2005 Report Share Posted November 12, 2005 wtf ?!? ma ja sam bio kod njega kuci pa sam napisao post pa smo onda shvatili da sam ga napisao pod njegovim nick-om pa je onda pao jedan edit pa... u svakom slucaju,Metal Master keva,i kao sto ti rece sa eq-om...jbg ja trenutno imam samo mastera,za eq se nema para.btw,koliko kosta ta eq pedalica? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uros Posted November 12, 2005 Report Share Posted November 12, 2005 PITANJE: zna li neko nesto o interaktivnom eq-u?!? neki link, nesto...!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex de Large Posted November 12, 2005 Report Share Posted November 12, 2005 ma ja sam bio kod njega kuci pa sam napisao post pa smo onda shvatili da sam ga napisao pod njegovim nick-om pa je onda pao jedan edit pa... u svakom slucaju,Metal Master keva,i kao sto ti rece sa eq-om...jbg ja trenutno imam samo mastera,za eq se nema para.btw,koliko kosta ta eq pedalica? sto se eq pedalice tiche, nove nisu jeftine (i do 100 e), ali polovne se mogu naci mnogo jeftinije. video sam u oglasima do 50 e, ali se brzo proda naravno boss ge-7 trenutno nista u oglasima Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex de Large Posted November 13, 2005 Report Share Posted November 13, 2005 (edited) Edited November 13, 2005 by Jack The Riffer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rehabilitovani Bagrem Posted November 14, 2005 Report Share Posted November 14, 2005 (edited) probao sam mt-2 i keva je,cim uvaljam onaj me-50 uzecu ga...thanks na savetu...nego ljudi evo dva pitanjca... 1.sta radi noise gate?(razumem ja da blokira buku and shit ali objasnite mi malo bolje to) 2.da li mogu da povezem 2 ili eventualno 3 pedale preko istog adaptera(da svaki ne koristi posebno svoj adapter) p.s.moje neznanje ovakvih osnovnih stvari potice od mog staza sa procesorima koji fala bogu se zavrsava uskoro... Edited November 14, 2005 by johnny bravo Link to comment Share on other sites More sharing options...
imaginos Posted November 14, 2005 Report Share Posted November 14, 2005 1.sta radi noise gate?(razumem ja da blokira buku and shit ali objasnite mi malo bolje to) noise gate ugasi izlaz ako je signal ispod neke jacine koju ti odredis pot-om. kad ne sviras gitaru, a ona je prikljucena na full opremu, ipak postoji neki shum. to je mala jacina signala, ali ipak postoji (i moze da postane iritantna kad se izbaci na razglas pa pocne da izaziva mikrofoniju). kad okines zicu, tad je signal jaci, i to aktivira noise gate koji ga propusti... dakle, ng ne moze da filtrira shum tokom sviranja, on samo ukljucuje ili iskljucuje svoj izlaz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vuk Posted November 14, 2005 Report Share Posted November 14, 2005 da li mogu da povezem 2 ili eventualno 3 pedale preko istog adaptera(da svaki ne koristi posebno svoj adapter) imash 2 opcije ( bar kod mene ): - da ti neka pedala radi i kao trafo ( bossov shtimer ili noise surpressor) - opcija koju ja koristim - imam adapter sa 4 "repa", pa mogu da napajam 4 pedale odjednom. Ako se razumesh u elektroniku, napravi, a ako ne - nadji nekog zaludjenika za te stvari Link to comment Share on other sites More sharing options...
imaginos Posted November 14, 2005 Report Share Posted November 14, 2005 sto se tice vezivanja vise pedala na jedan ispravljac. prvo treba videti koliki je strujni kapacitet ispravljaca, zatim treba videti koliko svaka od pedala vuce struje (verovatno pise u uputstvu, ili tako negde)... kad se saberu strujni "zahtevi" pedala, ne smeju preci strujni kapacitet ispravljaca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest حسين Posted November 14, 2005 Report Share Posted November 14, 2005 Hehehe, ja sam preinačio Commodore-ov ispravljač u uređaj za napajanje četiri pedale odjedared. Izlazi na samom ispravljaču su činčevi, a adekvatni kablovi ih sprovode do pedala. Naravno, treba malo više vremena da se poveže ali je stvar u tome da ispravljač daje IZUZETNO čist napon. To mi je i trebalo jer METAL MASTER pedala pravi stravičnu buku ako ne dobije veoma čisto napajanje što sam i uradio sa ovim. Šum je sveden na minimum ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Of Dissipation Posted November 14, 2005 Report Share Posted November 14, 2005 Hehehe, ja sam preinačio Commodore-ov ispravljač u uređaj za napajanje četiri pedale odjedared. Izlazi na samom ispravljaču su činčevi, a adekvatni kablovi ih sprovode do pedala. Naravno, treba malo više vremena da se poveže ali je stvar u tome da ispravljač daje IZUZETNO čist napon. To mi je i trebalo jer METAL MASTER pedala pravi stravičnu buku ako ne dobije veoma čisto napajanje što sam i uradio sa ovim. Šum je sveden na minimum ! Genijalno! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts