Jump to content

Gitare i oprema

Dushan S

Recommended Posts

Pre svega sam zaluđenik za zvuk gitare...

Volim da čačkam oko toga...

Nekada mi se dešava da mi gitarista prepusti nameštanje zvuka... icon_smile.gif

A i na bass-u koristim blagi overdrive...

Naravno ne uvek, ali često. Za metal je jako zahvalno. Gomila bendova/basista to radi već godinama.

Ne mislim na distorziju kao na gitari, već na mnogo umereniju...

Trebalo mi je dosta vremena da nađem distorziju koja ne gubi niske frekvencije. Koristim ART-ov procesor ECC.

Cheerz! pivopije.gif

Edited by Secracon

@Dushan S i svi ostali gitaristi:

treba mi usluga!

trazim Sunn O))) pojacalo Model T

ako bilo ko, bilo gde nadje, slucajno na nekom tavanu ili u nekom prolazu u 5 ujutru dok ide na burek sa mesom i jogurt (pojacalo bi trebalo da je ultra staro, lampash of course) neka mi obavezno javi!

thanx x 1000!

...skontao sam sve do "struje"...
iz pojacala u "out" na pedali,iz "9vdc"adapter u stuju,i iz "in" iz pedale u gitaru...naravno pojacalo je ukljuceno u struju..e sada kada stisnem dugme(papucicu) dolazi do prekida zvuka,ponovnim pritiskom zvuk se vraca,...ali pri promeni gaina i levela nista se ne desava(promena na pedali)...

jos ako se propusti kroz neki eq (npr. boss ge-7) moze da se napravi perverzija od zvuka za male pare icon_da.gif

EDIT: Ovo nije moj post, molim obrisati.

Ubuduce ignorisite postove koje prave moji nepismeni drugovi u moje ime icon_smile.gif

Edited by Mati

wtf ?!? icon_confused.gificon_confused.gificon_uhoh.gif

ma ja sam bio kod njega kuci pa sam napisao post pa smo onda shvatili da sam ga napisao pod njegovim nick-om pa je onda pao jedan edit pa... icon_smile.gif

u svakom slucaju,Metal Master keva,i kao sto ti rece sa eq-om...jbg ja trenutno imam samo mastera,za eq se nema para.btw,koliko kosta ta eq pedalica? icon_confused.gif

ma ja sam bio kod njega kuci pa sam napisao post pa smo onda shvatili da sam ga napisao pod njegovim nick-om pa je onda pao jedan edit pa... icon_smile.gif

u svakom slucaju,Metal Master keva,i kao sto ti rece sa eq-om...jbg ja trenutno imam samo mastera,za eq se nema para.btw,koliko kosta ta eq pedalica? icon_confused.gif

pivopije.gif

sto se eq pedalice tiche, nove nisu jeftine (i do 100 e), ali polovne se mogu naci mnogo jeftinije. video sam u oglasima do 50 e, ali se brzo proda no.gif

naravno boss ge-7 icon_rockdevil.gif

trenutno nista u oglasima icon_sad.gif

probao sam mt-2 i keva je,cim uvaljam onaj me-50 uzecu ga...thanks na savetu...nego ljudi evo dva pitanjca...

1.sta radi noise gate?(razumem ja da blokira buku and shit ali objasnite mi malo bolje to)

2.da li mogu da povezem 2 ili eventualno 3 pedale preko istog adaptera(da svaki ne koristi posebno svoj adapter)

p.s.moje neznanje ovakvih osnovnih stvari potice od mog staza sa procesorima koji fala bogu se zavrsava uskoro...

Edited by johnny bravo

1.sta radi noise gate?(razumem ja da blokira buku and shit ali objasnite mi malo bolje to)

noise gate ugasi izlaz ako je signal ispod neke jacine koju ti odredis pot-om. kad ne sviras gitaru, a ona je prikljucena na full opremu, ipak postoji neki shum. to je mala jacina signala, ali ipak postoji (i moze da postane iritantna kad se izbaci na razglas pa pocne da izaziva mikrofoniju). kad okines zicu, tad je signal jaci, i to aktivira noise gate koji ga propusti...

dakle, ng ne moze da filtrira shum tokom sviranja, on samo ukljucuje ili iskljucuje svoj izlaz.

da li mogu da povezem 2 ili eventualno 3 pedale preko istog adaptera(da svaki ne koristi posebno svoj adapter)

imash 2 opcije ( bar kod mene ):

- da ti neka pedala radi i kao trafo ( bossov shtimer ili noise surpressor)

- opcija koju ja koristim - imam adapter sa 4 "repa", pa mogu da napajam 4

pedale odjednom. Ako se razumesh u elektroniku, napravi, a ako ne - nadji

nekog zaludjenika za te stvari icon_mrgreen.gif

pivopije.gif

sto se tice vezivanja vise pedala na jedan ispravljac.

prvo treba videti koliki je strujni kapacitet ispravljaca, zatim treba videti koliko svaka od pedala vuce struje (verovatno pise u uputstvu, ili tako negde)... kad se saberu strujni "zahtevi" pedala, ne smeju preci strujni kapacitet ispravljaca.

Guest حسين

Hehehe, ja sam preinačio Commodore-ov ispravljač u uređaj za napajanje

četiri pedale odjedared. Izlazi na samom ispravljaču su činčevi, a adekvatni

kablovi ih sprovode do pedala. Naravno, treba malo više vremena da se

poveže ali je stvar u tome da ispravljač daje IZUZETNO čist napon. To mi je

i trebalo jer METAL MASTER pedala pravi stravičnu buku ako ne dobije veoma

čisto napajanje što sam i uradio sa ovim. Šum je sveden na minimum !

user posted image

Hehehe, ja sam preinačio Commodore-ov ispravljač u uređaj za napajanje

četiri pedale odjedared. Izlazi na samom ispravljaču su činčevi, a adekvatni

kablovi ih sprovode do pedala. Naravno, treba malo više vremena da se

poveže ali je stvar u tome da ispravljač daje IZUZETNO čist napon. To mi je

i trebalo jer METAL MASTER pedala pravi stravičnu buku ako ne dobije veoma

čisto napajanje što sam i uradio sa ovim. Šum je sveden na minimum !

icon_smile.gif Genijalno! icon_smile.gif

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...