Jellybelly Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 Mozda ono pre Rubber Soula. Uostalom, 60-ih su pravci zabavne muzike (rok, pop) bili u prilicno embrionalnoj fazi razvoja, pa je tesko i razluciti. Uostalom ,Beatlesi su bili pod uticajem rockabilly izvodjaca u ranom periodu, pa je tu postojao i rock element, mada ima i dosta cistog popa. Od Rubber Soul su sve tvrdji i eksperimentalniji, i tesko da se to da podvesti pod pop. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazaGNR Posted November 21, 2007 Report Share Posted November 21, 2007 @Razbijac:ne znam ko je,al' ostaju ovde,jer su pre svega r'n'r Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F4R15 Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Aaa..tek sad provali da postoji tema o njima! Koji kvlt od benda!! Prosla cura mi se lozhila na njih.. pa sad i ja Inace.. oni su emo xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoll Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 U, jbt, ni ja nisam znao da ovde postoji tema o njima... mada moram priznati - mislim da je nisam ni tražio. U svakom slučaju, odrastao sam uz ovaj bend (kao i uz Deep Purple, Whitesnake, Led Zeppelin i sl - hvala ćale!), obožavam veliki broj njihovih pesama i ne bih mogao da se opredelim za omiljenu... jer kad bih krenuo, mislim da bih nabrojao 20-30 pesama koje podjednako volim! Album bi možda bio Help pošto mi tu realno nema lošeg momenta mada su mi svi albumi od Please, Please me do Rubber Soul-a fenomenalni!! Naravno, dobri su mi i kasniji albumi, ali mi nekako nisu tako kompaktni kao ovi pomenuti. Uglavnom, videh na nekoj prethodnoj strani konstataciju da je greh ako neko nije čuo za njih i slažem se sa tim, zaista su napravili revoluciju u muzici (a i šire), a sad to što ih neki ne vole - pa jbg, stvar ukusa, ne može sve svakom da leži. Ja sam uz njih zavoleo harmonije u muzici i višeglasno pevanje, tu su bili savršeni! Inače, moram sad da napravim i jednu reklamu. Ne znam da li ste čuli, ali postoji jedan naš neverovatan Beatles tribute band - Best Beat. Ja sam ih slušao samo jednom u Atomu, pre nekog vremena i ljudi su neverovatni! Imao sam utisak da slušam disk (ili pak ploču hehe)! Zvuče identično i svi pevaju i to rade fenomenalno, zaista ih preporučujem svima koji vole Beatles-e! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Jel' u njemu beše peva Aleksandar Eraković iz Vampira? Čuo sam za taj tribute band. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Jeste, BestBeat, tu pjeva Era iz Vampira. Ne pamtim da sam u skorije vrijeme primjetio najavu za neku njihovu svirku, pa ne znam da li je ovaj bend jos aktivan. Gledao sam ih samo jednom, 2006. godine, i ostavili su odlican utisak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoll Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 (edited) Da, da, to je taj bend. Aktivni su i dalje, ja sam ih gledao marta 2008. i tad su, ako se ne varam, svirali u Atomu svaki drugi petak. Jedan ortak mi reče da ih je nedavno gledao, ali negde drugo, ne tamo... Uglavnom - www.myspace.com/thebestbeatbeatlestributeband Ja nisam našao, slabo se snalazim na space-u, al valjda tu ima nekih informacija o svirkama. Edited January 11, 2009 by Zoll Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NatashaNS Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Tribute je sjajan! Bas sam sad poslusala i stvarno odlicno zvuce (ne pise nista za neke naredne svirke, al' moram pratiti taj spejs profil, bilo bi jako cool cuti ih)! Inace, sto se tice Beatlesa, moram se vise pozabaviti njihovim pesmama. Volim ih, al' ne znam bas nesto mnogo pesama. No, da se to popraviti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 Gle ga Era, što se promenio. Kad se setim pre nekih 5,6 godina kada sam prevrnuo ceo Beograd naopačke da bi našao kasete od Vampira, od njega nije bilo ni traga ni glasa. Baš sam se obradovao kada sam video ove snimke na space-u. Hvala za link. Morali bi da naprave koju svirku uskoro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoll Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Nema na čemu ! Inače, kažem, ranije su imali tezgu u tom klubu Atom, svaki drugi petak je bio, čini mi se, ne znam da li ih i dalje ima tamo... mislim da i taj klub ima svoju space stranu, pa možda tamo piše. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Footog Qpoos Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Toliko su bili jaki da su morali da prsnu...zasigurno jedan od najboljih rock bendova ikada...slusali ih ili ne,oni su mozda i najuticajniji bend u istoriji muzike...to je bio pocetak... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 jedan od onih bendova koje kao zvanično ne slušam, ne ulažem ni minut u razmišljanje o njihovoj muzici, nemam ništa od diskografije a ovamo znam sve tekstove napamet koji sam ja folirant pa to je strašno 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F4R15 Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Nisi tr00 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Face Of Melinda Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 Aj da podignem ovu temu jer zasluzuje U poslednje vreme omiljena pesma mi je I want you... koja je psihodelicna samo tako... Btw Anathema je obradila pesmu Eleanor Rigby http://www.youtube.com/watch?v=PTzCc4DftGI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metal guru Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 i want you mi se svidela jako vec na prvo slusanje, mislim da im je abbey road najbolji album, meni svakako njihov omiljeni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Face Of Melinda Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 Meni je abbey road najbolji album svih vremena, no sada se zadovoljavam pa slusam mp3 verziju jedva cekam da popravim gramofon da mogu opet da pustim plocu tj ploce beatles-a mislim da mi je to najvrednija kompletna diskografija medju plocama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metal guru Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 e bas ti zavidim, ja planiram kad skupim neku kintu da skupim sve njihove na vinilu, sada imam samo blue i red kompilacije, a i gramofon bi se morao popraviti(fali igla, ali tesko ju je naci za taj model) kod mene AR ipak fino 2go mesto, posle zivotinja od flojda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Face Of Melinda Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 Uh dobro si rekao kontam da je fina razlika samo u mom raspolozenju kada su u pitanju flojdi i bube Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 Vrteo sam Strawberry fields forever ovih dana, ima li ičeg lepšeg nego kada se ponovo naložiš na pesmu koju znaš već petnaest godina? Refren me i dalje oduševljava, mogu da zamislim koliko je samo bio mračan i uvrnut za svoje vreme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metal guru Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 ja obozavam "i am the eggman, i am the eggman..." 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Ooo da, moja omiljena The Beatles stvar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sale 3sm Larry Flynt Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=q784Lr2z31s&feature=player_embedded Prvi koncert pred publikom na stadionu ikada! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Face Of Melinda Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 ^ + za link Naidjoh na neke obrade pesme "I want you"... Thrice, nije losa obrada http://www.youtube.com/watch?v=Q4oxlU8DSR0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Meni je abbey road najbolji album svih vremena, no sada se zadovoljavam pa slusam mp3 verziju jedva cekam da popravim gramofon da mogu opet da pustim plocu tj ploce beatles-a mislim da mi je to najvrednija kompletna diskografija medju plocama Meni nedostaje samo Yellow Submarine od studijskih albuma na vinilu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Face Of Melinda Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Sta da ti kazem Lou, kontam da si je nasledio? Ili si je sam pravio sto je za svaku pohvalu Ja moju diskografiju jesam nasledila, srecom moji su kupovali ploce kao ludi u to doba i ima da se probere od Pink Floyd-a, The Doors-a, Paco de Lucia i jos sto sta... Neki plan kada su vinili u pitanju jeste cim krenem da zaradjujem svoje pare, imacu novu zanimaciju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts