Jump to content

Recommended Posts

Posted

hip hop ovde svi slusaju ja mislim da sve hopere treba pobiti :evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

- a ja mislim da treba pobiti sve ljude koji misle da bi trebalo pobiti neke ljude... :evil: 8)

- i nista lakse na svetu nego pljuvati po tudjem radu (sto je odlika povrsnih ljudi)... nje! biggrin.gif ... ne treba se zbog takvih nervirati...

Posted

Nemam neko misljenje o njima, ne svidja mi se, ne vidim umjetnicku vrijednost, i to je to... Jos jedna popularnost koja ce kao i svaka druga proci... Dok god mi neko ne popuje kako je bas to prava muzika mogu sa njim da sjedim i pijem pivo. I ko' covjek se svadjam o politici :mrgreen:

Posted

Znate sta Rap i Hip-Hop su u pocetku bili ok...ljudi su to slusali jer su ga razumeli i zato sto je to izazivalo neke emocije u ljudima...tj. ljudi su se pronalazili u textovima...ali onda se pojavio MTV i sve okrenuo naopacke...pretvorio je to u najobicniji trend i to je ostalo tako do dana danasnjeg...ovo sto danas prolazi kao Rap je vise nego jadno i to ce vam svako ko se iole razume u taj pravac reci...a da ne pominjem samo domace izvodjace koji su...ja mislim da ne postoji takva rec u recniku Srpskog jezika koju bih upotrebio za njih smile.gif ...doduse nisu svi moroni ima i onih koji su ok, kao na primer Nigrutin...zato ako nesto hocete da mrzite onda neka to bude MTV a ne sam Rap i Hip-Hop...jer Rap kao pravac u pocetku je bio sasvim ok...ali cim je to preuzeo MTV pretvorio ga je u govno...a doduse i dosta stvari je krenulo nadole posle 2 Pac-ove smrti...

E sad to da Rap i Hip-Hop imaju neku umetnicku vrednost je dosta diskutabilno...ja licno vise shvatam Rap kao literaturu nego kao muziku...sto doduse on i jeste (Rythm i Poetry)...e sad voleli vi Rap ili ne cinjenica je da bio on umetnost ili ne je opet dosta inferiorniji u odnosu na vecinu drugih muzickih pravaca...toliko od mene

Posted

Evo pre nego sto me neko ispljuje zato sto sam rekao da je Rap inferioran u odnosu na neke druge pravce navescu par primera i potrudicu se koliko god mogu da nikoga ne uvredim biggrin.gif

Evo uzecu tri primera...najbolje od Rap-a,najbolje od metala i najbolje od Rock-a

znaci od Rap-a 2 Pac, od Metala Iron Maiden ili Metallica i od Rock-a Led Zeppelin

naveo sam bendove ne koje ja najvise volim nego one koje vecina ljudi na ovoj planeti svrstava u sam vrh svog zanra...

E sad ovako sto se tice textova siguran sam da jednom Bruce-u Dickinson-u ili James-u Hatfield-u uopste nebi bio problem da napisu neke rap textove...dobro ne bas lako ali bi se sigurno snasli...a sa druge strane jednom 2 Pac-u (uz duzno postovanje prema njegovim fanovima) pisanje nekog metal texta bi bio maltene nemoguc zadatak cak i da je ziv i dan danas...a ako ne onda bi mu barem predstavljao ogroman izazov...takodje 2 Pac koliko god da je bio dobar u onome sto je radio opet nikada nebi mogao da osmisli riff koji bi ziveo vecno i koji bi ljudi svirali i 100 godina posle njegove smrti...to se isto moze reci i za soloe...a opet nebi ni mogao da osmisli remek delo kao sto je Stairway to Heaven...itd...ali to opet nista ne znaci...najvaznije je da to sto je on radio je doprelo do miliona i miliona ljudi sirom sveta i da se dan danas prodaju njegovi albumi...a sad sto je to inferiorno u odnosu na neke druge stvari uopste nije bitno...izmedju ostalog i Metal i Rock su inferiorni u odnosu na klasiku pa me to opet ne sprecava da mnogo vise volim i slusam Metal od klasike...sve u svemu niko nikome ne treba da govori sta da slusa ili ne slusa vec svako treba da slusa ono sto voli i sto mu pricinjava zadovoljstvo biggrin.gifa:

Posted

Evo pre nego sto me neko ispljuje zato sto sam rekao da je Rap inferioran u odnosu na neke druge pravce navescu par primera i potrudicu se koliko god mogu da nikoga ne uvredim biggrin.gif

Evo uzecu tri primera...najbolje od Rap-a,najbolje od metala i najbolje od Rock-a

znaci od Rap-a 2 Pac, od Metala Iron Maiden ili Metallica i od Rock-a Led Zeppelin

naveo sam bendove ne koje ja najvise volim nego one koje vecina ljudi na ovoj planeti svrstava u sam vrh svog zanra...

E sad ovako sto se tice textova siguran sam da jednom Bruce-u Dickinson-u ili James-u Hatfield-u uopste nebi bio problem da napisu neke rap textove...dobro ne bas lako ali bi se sigurno snasli...a sa druge strane jednom 2 Pac-u (uz duzno postovanje prema njegovim fanovima) pisanje nekog metal texta bi bio maltene nemoguc zadatak cak i da je ziv i dan danas...a ako ne onda bi mu barem predstavljao ogroman izazov...takodje 2 Pac koliko god da je bio dobar u onome sto je radio opet nikada nebi mogao da osmisli riff koji bi ziveo vecno i koji bi ljudi svirali i 100 godina posle njegove smrti...to se isto moze reci i za soloe...a opet nebi ni mogao da osmisli remek delo kao sto je Stairway to Heaven...itd...ali to opet nista ne znaci...najvaznije je da to sto je on radio je doprelo do miliona i miliona ljudi sirom sveta i da se dan danas prodaju njegovi albumi...a sad sto je to inferiorno u odnosu na neke druge stvari uopste nije bitno...izmedju ostalog i Metal i Rock su inferiorni u odnosu na klasiku pa me to opet ne sprecava da mnogo vise volim i slusam Metal od klasike...sve u svemu niko nikome ne treba da govori sta da slusa ili ne slusa vec svako treba da slusa ono sto voli i sto mu pricinjava zadovoljstvo biggrin.gifa:

E, sad si napravio papazjaniju, keve mi biggrin.gif

Ne stvarno, meshash i uporedjujesh babe i zhabe...

Ajde sad ja da uzmem da uporedjujem npr. Ozzy-ja sa DJ Premier-om, pa da kazhem da je Ozzy inferiorniji od Premier-a zato shto ne bi mogao da napravi gotivan skrech... :?

Ili da isprozivam Dickinsona koji ne bi mogao da napravi beat-box kao npr. Rahzel (The Roots)... :?

Posted

Ajde sad ja da uzmem da uporedjujem npr. Ozzy-ja sa DJ Premier-om, pa da kazhem da je Ozzy inferiorniji od Premier-a zato shto ne bi mogao da napravi gotivan skrech...

Nije samo stvar u pravljenju pesama...voleli mi Ozzy-ja ili ne cinjenica je da je on ucinio mnogo vise za istoriju muzike nego bilo koji DJ,Rap ili Hip-Hop izvodjac...to se isto moze reci i za Bruce-a

Ili da isprozivam Dickinsona koji ne bi mogao da napravi beat-box kao npr. Rahzel (The Roots)...

He he tu se se zajebao Bruce moze sve!!!...on je Superman smile.gif

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

ja sam ranije slushao House of Pain strashna grupa i danas ponekad pustim neke njihove stvari, stari rap je bio do jaja dok ga nisu komercijalizovali do maksimuma!!!

I don't eat pig couse pig is a Cop - cuveni tekst House of Pain-a!!!

Posted

Pa treba uporediti svrsishodnost jednog većeg dela teksta Blind Guardiana - nemojte me na nož odma' - sa svrhom koju ima Public Enemy, recimo, kada se radi o stvarnim problemima, socijalnim, psihološkim, ostalim, itd.

Međutim, Public Enemy je jedan, a seljaka sa zlatnim lancima je mnoštvo.

Šta da se radi.

• 5 months later...
Posted

icon_mad.gif Nije ni chudo shto vi glupi ispozerisani "iron maiden" nazovi metalci

koji nemate pojma ni o metalu a kamoli o HIP-HOPu koga niste dostojni

reagujete ovako!!! icon_mad.gificon_mad.gificon_mad.gificon_mad.gificon_mad.gificon_mad.gif

Vi ne shvate celokupno znachenje hip-hopa sa svim njegovim elementima

ukljuchujuci brake dans,grafite,umetnost pravljenja dredova i kikica i

bacanje rima... Samo pravi laik moze da izjavi da se hip-hop odnosi samo na

gangsta repovanje... Postoji tako puno grupa i samostalnih izvodjacha koji su

veoma kvalitetni i uopshte nisu u tom fazonu! A ako vama bacanje rima

izgleda glupo i lako probajte pa cete se uveriti da uopshte nije kako

zamishljate... A shto se tiche nazovi hopera koji slusaju svakakve debile kao

Eminem-a,Nelly-ja, P.Diddy-a,Ya Rule-a oni definitivno nemaju pojma u vezi sa

ovom temom! Treba slushati i starije stvari kao shto su pre svega:

Fugees, Laurrinhill, 2Pac, Noutorius B.I.G. ,Public Enemy, O.D.B, NWA, Mobb

Deept, Mos Deff, Beastie Boys, Run-DMC...

Takodje mali kretenchici koji navuku na sebe shiroke lone i kajle i uzor im je Juce, 187, ...i tako neki koji nisu vredni pomena koji stavljaju rep na losh glas

i prichaju samo o o dobrim ribama i kolima...

Pravi reper sam sebi pishe rime!