Jump to content

Dissection

Sisus

Recommended Posts

Nece taj novi ni proci pored albuma godine. Neopisivo su me razocarali. Nisu im lose pesme, ali to nije ni blizu Dissectiona. Trebao je Jon lepo osnovati novi bend sa drugim imenom i do kurca, ionako mu je cela postava izmenjena.

• 4 weeks later...
Nece taj novi ni proci pored albuma godine. Neopisivo su me razocarali. Nisu im lose pesme, ali to nije ni blizu Dissectiona. Trebao je Jon lepo osnovati novi bend sa drugim imenom i do kurca, ionako mu je cela postava izmenjena.

icon_da.gif Apsolutno! On se tu przi kao "Fear the return" kad ono....

• 3 weeks later...

DISSECTION To Release New Album In April

Reactivated Swedish death metallers DISSECTION have finalized the track listing for their long-awaited third album, "Reinkaos", due on April 30 via the band's own label, Black Horizon Music. Black Horizon Music will also re-release the bands back catalogue, including the classic albums "The Somberlain" and "Storm of the Light's Bane".

"Reinkaos" track listing:

01. Nexion 218

02. Beyond The Horizon

03. Starless Aeon

04. Black Dragon

05. Dark Mother Divine

06. Xeper-I-Set

07. Chaosophia

08. God Of Forbidden Light

09. Reinkaos

10. Internal Fire

11. Maha Kali

Ubedjen sam da ce novi DISSECTION biti jos jedno remek delo. Naravno, apsurdno je ocekivati da nastave u stilu Storm-a, ali ovo je prakticno novi bend. Smem da se kladim da na ovoj dolazecoj turneji stare pesme nece uopste svirati jer se odigrao takozvani "death to old era" sa koncertima u Svedskoj i Nemackoj.

ovo je prakticno novi bend.

Onda nek mu lepo da novo ime i nek nema nista sa Dissectionom. Ionako nece da svira stare stvari i ako vec nece da svira u starom fazonu to bi mu bilo najpametnije, a ne ovako na staru slavu. Ja i ne ocekujem da album bude kao Storm, samo postojalo je nesto sto je povezivalo prva dva albuma, a ne postoji nista sto povezuje ove nove stvari sa starim.

Edited by Grof Drobikus

Nemoj da se nadas tim akusticnim interludiima jer toga nije bilo cak ni na Storm-u, a autor tih stvari je bio John Zwetsloot tako da nema smisla da sad Jon tu izigrava nesto. Mada sam i ja bilo ljubitelj tih stvari, pogotvu Crimson Towers. icon_rockdevil.gif

Nije da ni ja nisam malo razocaran time sto nema vise te kompleksnosti, raznovrsnosti, bogatstva... koje su krasila prva dva, ali opet shvatam da je proslo vise od deset godina i da je on te godine proveo u najgorim okolnostima i da je sve to veoma uticalo na promenu zvuka. Novi album nece moci ni da prismrdi prethodnim, ali me to nece spreciti da uzivam u njemu jer opet, on ce, siguran sam, da sije i brije vecinu albuma koji trenutno izlaze i koji su izlazili prethodnih godina. Storm je postavio visoke standarde i tesko da ce bilo ko moci da ih dostigne u godinama koje dolaze, i za te standarde novi album ce biti nedostizan, ali ako gledamo danasnje muzicke standarde, Reinkaos ce im pomeriti bulju. Sta da vam kazem, moj savet vam je da zanemarite prva dva albuma, prihvatite novi onakvim kakvim jeste i siguran sam da cete uzivati!

• 2 weeks later...

Pa po mom misljenju glupo je i praviti ili ocekivati jos jedan Storm Of The Light's Bane jer je to kult, kao i od Satyricon-a jes jedan Shadowthrone koji je takodje kult spram ovog Vulkana koji mu nije ni za prismrditi, ali opet nove stvari ne sumnjam da ce biti kompleksne i mracne tako da se ipak povezuju sa prva dva ako nicim drugim onda tematikom, a to je i najvaznije. Na turneji Satyricona po Americi svirao je bubnjar slipknota znaci od originalne postave samo Satyr i ako iko treba da promeni ime zbog razlicitosti albuma onda su to oni!

Najvaznije je da ne skrenes sa putanje, a oni su to uradili. To nema nikakve veze sa tematikom. A sto se Satyricona tice, novi albumi su po meni jedno 5 puta bolji od starih.

Edited by Grof Drobikus

SATYRICON je los primer jer Satyr pise 100% muzike i tekstova tako da sve dok je on u bendu to ce biti SATYRICON. MAYHEM je dobar primer jer Euronymous je bio alfa i (deathspell) omega tog benda i uopste black metal scene u to vreme, pa je nastavak MAYHEM-a pod istim nazivom smesno, i pored toga sto The Grand Declaration of War i Chimera ubijaju.

A sto se tice duha i spiritualne strane DISSECTION-a, tu se slazem sa Draganom Paganom. Bitrno je da je ta strana prisutna i da ta mracna aura nastavi da izbija iz novog albuma, a sve dok je toga to ce biti za mene DISSECTION!

Onda tako jednog dana mozes ocekivati Burzum od Dissectiona. Samo opici neke do jaja smorne klavijature sa mracnom tematikom i to ti je to.

A sto se Satyricona tice ne mozes uporedjivati clanove na turneji i clanove na albumu. Ipak ovi sto sviraju na turneji, sviraju samo ono sto je smislio onaj sto je ucestvovao na albumu. Oni ni malo ne uticu na kreativnost benda.

Edited by Grof Drobikus