Jump to content

Tehnika sviranja gitare

Dushan S

Recommended Posts

OPusteno, i ja napisah da zvuci gej, al sta da se radi kad je tako.

Bilduj prste. Nije prekasno nikad (pogotovu ako nisi jos usao u penziju). Bilduje prste dan i noc. Uzmi one gume ili federe za grip, i radi vezbe pre nego sto pocnes da sviras, i za pocetak i posto zavrsis sa sviranjem. Ima po netu raznih primera na pretek, pa nadji nesto sto tebi odgovara. Esencijalno je da kad sviras (bilo da vezbas materijal, ucis nesto novo ili si sa bendom na bini) osecas kako ti je ruka bukvalno zagrejana (ali ne duvanjem ili trpanjem u kaljevu pec). Krvotok. Rastezi prste i saku i masiraj ih kad god stignes (ako ti je cilj da ovladas gitarom). Posle izvesnog vremena sve dodje samo po sebi iako ces i tad raditi slicne vezbe ali u manjoj meri.

Skuvaj lonce kafe, zapali pljugu (nista drugo u pocetku, samo trezveno dok se vezba ph34r.gif ) i udri. 3-4 sata dnevno, SVAKI DAN bez razlike, nadji curu ako vec nisi icon_rolleyes.gif , zajebi ekipu i 'druzenje' mad.gif i to je to. Budi ljubazan i dostavi nam izvestaj za 6 meseci.

Bas sam hteo da postavim slican komentar icon_smile.gif

Moj savet ti je da uzmes da malo sviras klasicnu gitaru ako hoces da ti ojacaju prsti...ovo ti govorim iz licnog iskustva...imam veoma lepo razvijenu levu saku a nikada se nisam bavio nekim tezim fizickim radom...i pre nego sto neko napise neku salu u vezi ovoga, drkam levom rukom i znam da je ona recenica zvucala gay icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

Znaci uzi' i malo skidaj neki flamenco i sve ce bit' u redu...

Edited by Marty F

Bas sam hteo da postavim slican komentar icon_smile.gif

Moj savet ti je da uzmes da malo sviras klasicnu gitaru ako hoces da ti ojacaju prsti...ovo ti govorim iz licnog iskustva...imam veoma lepo razvijenu levu saku a nikada se nisam bavio nekim tezim fizickim radom...i pre nego sto neko napise neku salu u vezi ovoga, drkam levom rukom i znam da je ona recenica zvucala gay icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

Znaci uzi' i malo skidaj neki flamenco i sve ce bit' u redu...

Bolje je da drkas obema rukama,da se podjednako razvijaju....

icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

imam veoma lepo razvijenu levu saku a nikada se nisam bavio nekim tezim fizickim radom..

...pisem poeziju i volim knjige emili bronte, slusam cher i dajanu ros, i oblacim se moderno."

icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif vrh! icon_smile.gif

Edited by Gargamel

...pisem poeziju i volim knjige emili bronte, slusam cher i dajanu ros, i oblacim se moderno...

"...posecuje feshn vikove i partije, voli, ceni i postuje radove Darka Kostica, smatra da je Jelena Karleusa uspesna, lepa vamp zena, voli sedenje u kaficima u centru grada i shoping sa najboljom prijateljicom..." icon_biggrin.gif

"...posecuje feshn vikove i partije, voli, ceni i postuje radove Darka Kostica, smatra da je Jelena Karleusa uspesna, lepa vamp zena, voli sedenje u kaficima u centru grada i shoping sa najboljom prijateljicom..." icon_biggrin.gif

"...intenzivno se bavi clubbingom, konzumira uglavnom finger food, a sa bliskim prijateljima cesto posecuje urbano/moderne klubove gde se pusta disko ili haus muzika. a omiljeni modni kreator?"

icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

• 4 weeks later...
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...