Alex de Large Posted January 6, 2006 Report Share Posted January 6, 2006 zavisi sve i od duzine skale. na lp-u ce biti manja tenzija i lakse za bendovanje Link to comment Share on other sites More sharing options...
imaginos Posted January 6, 2006 Report Share Posted January 6, 2006 (edited) Ja imam jako male i nezne prste e, nemoj da se ljutis (ne mislim nista lose), ali ja sam crko od smeha kad sam ovo procitao... Edited January 6, 2006 by Gargamel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jellybelly Posted January 6, 2006 Report Share Posted January 6, 2006 OPusteno, i ja napisah da zvuci gej, al sta da se radi kad je tako. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted January 6, 2006 Report Share Posted January 6, 2006 OPusteno, i ja napisah da zvuci gej, al sta da se radi kad je tako. Bilduj prste. Nije prekasno nikad (pogotovu ako nisi jos usao u penziju). Bilduje prste dan i noc. Uzmi one gume ili federe za grip, i radi vezbe pre nego sto pocnes da sviras, i za pocetak i posto zavrsis sa sviranjem. Ima po netu raznih primera na pretek, pa nadji nesto sto tebi odgovara. Esencijalno je da kad sviras (bilo da vezbas materijal, ucis nesto novo ili si sa bendom na bini) osecas kako ti je ruka bukvalno zagrejana (ali ne duvanjem ili trpanjem u kaljevu pec). Krvotok. Rastezi prste i saku i masiraj ih kad god stignes (ako ti je cilj da ovladas gitarom). Posle izvesnog vremena sve dodje samo po sebi iako ces i tad raditi slicne vezbe ali u manjoj meri. Skuvaj lonce kafe, zapali pljugu (nista drugo u pocetku, samo trezveno dok se vezba ) i udri. 3-4 sata dnevno, SVAKI DAN bez razlike, nadji curu ako vec nisi , zajebi ekipu i 'druzenje' i to je to. Budi ljubazan i dostavi nam izvestaj za 6 meseci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 (edited) U stvari kenjam...nije ni bitno. Edited January 7, 2006 by Dersu Uzala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Smarty Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 (edited) Bas sam hteo da postavim slican komentar Moj savet ti je da uzmes da malo sviras klasicnu gitaru ako hoces da ti ojacaju prsti...ovo ti govorim iz licnog iskustva...imam veoma lepo razvijenu levu saku a nikada se nisam bavio nekim tezim fizickim radom...i pre nego sto neko napise neku salu u vezi ovoga, drkam levom rukom i znam da je ona recenica zvucala gay Znaci uzi' i malo skidaj neki flamenco i sve ce bit' u redu... Edited January 7, 2006 by Marty F Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeSa Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 Bas sam hteo da postavim slican komentar Moj savet ti je da uzmes da malo sviras klasicnu gitaru ako hoces da ti ojacaju prsti...ovo ti govorim iz licnog iskustva...imam veoma lepo razvijenu levu saku a nikada se nisam bavio nekim tezim fizickim radom...i pre nego sto neko napise neku salu u vezi ovoga, drkam levom rukom i znam da je ona recenica zvucala gay Znaci uzi' i malo skidaj neki flamenco i sve ce bit' u redu... Bolje je da drkas obema rukama,da se podjednako razvijaju.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
imaginos Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 (edited) imam veoma lepo razvijenu levu saku a nikada se nisam bavio nekim tezim fizickim radom.. ...pisem poeziju i volim knjige emili bronte, slusam cher i dajanu ros, i oblacim se moderno." vrh! Edited January 7, 2006 by Gargamel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Smarty Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 Znao sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Генеральный Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 Шта је то бре? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Rain Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 ...pisem poeziju i volim knjige emili bronte, slusam cher i dajanu ros, i oblacim se moderno... "...posecuje feshn vikove i partije, voli, ceni i postuje radove Darka Kostica, smatra da je Jelena Karleusa uspesna, lepa vamp zena, voli sedenje u kaficima u centru grada i shoping sa najboljom prijateljicom..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
imaginos Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 "...posecuje feshn vikove i partije, voli, ceni i postuje radove Darka Kostica, smatra da je Jelena Karleusa uspesna, lepa vamp zena, voli sedenje u kaficima u centru grada i shoping sa najboljom prijateljicom..." "...intenzivno se bavi clubbingom, konzumira uglavnom finger food, a sa bliskim prijateljima cesto posecuje urbano/moderne klubove gde se pusta disko ili haus muzika. a omiljeni modni kreator?" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex de Large Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 kao taj na tvom avataru Link to comment Share on other sites More sharing options...
imaginos Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 e, jebacu te, rikaces! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex de Large Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Генеральный Posted January 7, 2006 Report Share Posted January 7, 2006 Дудлајте га пајвани - знам откуде је! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dushan S Posted January 8, 2006 Author Report Share Posted January 8, 2006 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr. Smarty Posted January 8, 2006 Report Share Posted January 8, 2006 Drago mi je da vam je zabavno Link to comment Share on other sites More sharing options...
imaginos Posted January 8, 2006 Report Share Posted January 8, 2006 otkude je sta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zli Meda Posted January 31, 2006 Report Share Posted January 31, 2006 Sviram osam i po godina i naravno prve godine prste bole pa se razviju par godina kasnije u kamen,al sad sviram po 4-5 sati dnevno i prsti mi mekani valjda su se navikli na zice jer ih ne osecam uopste... Jel i kod vas tako??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted January 31, 2006 Report Share Posted January 31, 2006 Ja imam jako male i nezne prste (ovo verovatno zvuci jebeno gej, ali sta ces, you know it's sad but true ) pa koristim 9-ke. uzmi malo sviraj bass....ojacace ti ruka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jellybelly Posted January 31, 2006 Report Share Posted January 31, 2006 Da postanem basista? Ne hvala, pre cu preci na bendzo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted January 31, 2006 Report Share Posted January 31, 2006 onda ces i dalje imati jako male i nezne prste Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jellybelly Posted January 31, 2006 Report Share Posted January 31, 2006 Ali bar necu biti basista. E ajd dosta sa ovim spamom, pretvorice se soba usvei svasta, ili jos gore, snagu reci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zli Meda Posted January 31, 2006 Report Share Posted January 31, 2006 Bas je nikad jaci instrument!!!!!!!!! Ja sam kultni gitarista al se przim na bas ko nezreo!!! Meni ni najdeblje zice na basu nimalo ne smetaju za prste.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts