_NeSa_ Posted August 31, 2007 Report Posted August 31, 2007 Pa,to jedino moze da te pogura da naucis nesto konkretno,ako mene pitas.Mozes i sam da se zajebavas oko toga,ali je bolje da te, taj neko ko zna,"navede" na sviranje i osnovne stvari,prvo.A,pored casova,ti mozes i sa strane malo da prikupljas informacije,sviras sa sto vise ljudi itd. .Ima tu puno stvari i nacina kako moze da se uci,ali,za pocetak,nadji ozbiljnijeg profana.
R_a_S_a Posted September 16, 2007 Report Posted September 16, 2007 Toplo bih ti preporucio da ako ne nadjes profana bar nadjes nekog sa kime mozes da sviras a da taj isti bude bolji od tebe.Sto vise budes svirao videces sta ti se svidja a sta ne, koji zvuk ti odgovara a koji ne itd.
Dejopulos Posted September 18, 2007 Report Posted September 18, 2007 Kako najpravilnije vežbati skale, od prvog do poslednjeg tona redom pa nazad ili prvi, četvrti, drugi, treći, peti, osmi... Da li je tačno (negde sam pročitao) da se molske skale ne sviraju uzlazno. pozz.
Џрк Posted September 18, 2007 Report Posted September 18, 2007 Najvaznije kod skala ti je da znas pozicije kroz vrat (i one koje se ponavljaju u drugoj oktavi) i da potom povezujes te pozicije, a za to nema drugog nacina osim vezbe.
Ikhabot Posted September 18, 2007 Report Posted September 18, 2007 Kako najpravilnije vežbati skale, od prvog do poslednjeg tona redom pa nazad ili prvi, četvrti, drugi, treći, peti, osmi... Da li je tačno (negde sam pročitao) da se molske skale ne sviraju uzlazno. pozz. Ako do sada nisi vežbao skale najbolje je da cepaš samo gore-dole od prve do poslednje note i da pamtiš pozicije. VEžbaj poziciono u istom tonalitetu i pamti redosled nota. Ako već znaš sve pozicije podjednako i lepo da sviraš (da ne gledaš u vrat dok sviraš) onda možeš da vežbaš i druge kombinacije nota.
Voyager Posted September 19, 2007 Report Posted September 19, 2007 (edited) Jel može neko da mi preporuči profesora bluz/rok gitare? Vrlo sam zarđao, a i ono što sam nekada znao je izvetrilo od dugogodišnjeg ispiranja mozga. Čini mi se da sam bolje svirao sa 16 nego sada sa 30... Ovih dana naručiću novu džitru, a i spremam neke autorske stvari i bend okupljam, ali sramota je da izađem gore a da ne odsviram pristojan solo. Ne trebaju mi arpeđa, tapinzi, svipinzi, šredinzi i ostale predrkancije, već da aranžiram solo i da odsviram funkcionalno u odnosu na stvar. Konkretno, pentatonika molska proširena i arabika, kroz različite pozicije - fraziranje i improvizacija. U stvari, ni ne treba mi neki poznat i cenjen učitelj, može i neko od vas iskusnih forumaša metalera ko je zasnovan na bluz/hard rok korenima da mi daje časove, što bi isto bilo ok... Edited September 19, 2007 by Voyager
STARSHOOTER_SUPREME Posted September 20, 2007 Report Posted September 20, 2007 Samo jedan Dushan S na forumu ali on je baraba naterace te da sviras sta ces onda:P
Dejopulos Posted September 25, 2007 Report Posted September 25, 2007 Kako da uhvatim sledeći akord ------- --1---- --3---- --2---- ------- --3---- ako posle njega odmah ide ------- --1---- --2---- ------- ------- --1---- ?
Limunovo_Drvo Posted September 25, 2007 Report Posted September 25, 2007 Ima neki sajt sa teorijom? (na našem jeziku poželjno) našao sam neke,ali od viška ne boli glava
Ikhabot Posted September 25, 2007 Report Posted September 25, 2007 Kako da uhvatim sledeći akord ------- --1---- --3---- --2---- ------- --3---- ako posle njega odmah ide ------- --1---- --2---- ------- ------- --1---- ? Palcem hvataj E žicu
Dejopulos Posted September 25, 2007 Report Posted September 25, 2007 Palcem hvataj E žicu To je nemoguće kod prvog akorda
bojan j. Posted September 25, 2007 Report Posted September 25, 2007 Nije, ali je malo lakse ako probas kod prvog akorda malim prstom taj treci prag na sestoj zici.
_NeSa_ Posted September 25, 2007 Report Posted September 25, 2007 Trecim prstom sestu,drugim cetvrtu,malim trecu i kaziprstom prvu(C7 sa G u basu)...a drugi kaziprstom sestu,trecim cetvrtu i srednjim drugu,mada to ti je F dur, mozes i------------1----------2----------3-----------------------1--------da hvatas ili pun bare,a da okidas samo ona 3.U slucaju u kom sam nacrtao,mora old -school da se hvata sesta - palcem. Trecim prstom sestu,drugim cetvrtu,malim trecu i kaziprstom prvuPardon,drugu :opusteno:Izvinjavam se,ali sam usrao sliku drugim postom,pa se prosirilo...-----------1--------2-------3--------------1--------Ne ide... Ne mogu ja ove nove tehnologije...
Hell on Earth Posted September 25, 2007 Report Posted September 25, 2007 Ne znam dal je ovo vec bilo al evo za svaki slucaj. Ko nije pogledao nek pogleda obavezno! http://www.shredacademy.com/
Trooper_srbija Posted September 25, 2007 Report Posted September 25, 2007 To je nemoguće kod prvog akorda ma hvataj ko sto rece ikhabot, sa palcem bas zicu tako je najlakse e sad mozda ako imas majne sake nisi za to sam proceni...
STARSHOOTER_SUPREME Posted September 26, 2007 Report Posted September 26, 2007 To neki Jeff Heley style koji nije mogao da uradi vibrato malicem i zadovolji zensku nego koristio palac:P
Dejopulos Posted September 26, 2007 Report Posted September 26, 2007 (edited) OK, razumeo, hvala, nego u pitanju su osnmine pa ne mogu brzo da prebacim... ali, kažu, vežba čini čuda... Edited September 26, 2007 by Dejopulos
STARSHOOTER_SUPREME Posted September 26, 2007 Report Posted September 26, 2007 Vezba cini cuda a tek orgazme:P
Ikhabot Posted September 26, 2007 Report Posted September 26, 2007 kažu, vežba čini čuda... Dobro si čuo
xromance Posted September 27, 2007 Report Posted September 27, 2007 Ako je neko zainteresovan za casove gitare. 500 din 90 min. 064 21 55 340
Dejopulos Posted September 28, 2007 Report Posted September 28, 2007 Da li zna neko kakve su to apoyando i tirando tehnike sviranja gitare i gde se one primenjuju?
Limunovo_Drvo Posted September 28, 2007 Report Posted September 28, 2007 (edited) Sviranje prstima... I kad sviraš da li se prst zaustavlja na susjednoj žici ili samo okida određenu... npr okineš E žicu i prst spustiš na H (ili B ) A drugi način samo prstom okineš žicu ne dodirivajući druge žice... Edited September 28, 2007 by Limunovo_Drvo
Dejopulos Posted September 28, 2007 Report Posted September 28, 2007 (edited) Ali, zašto bi zadržavao prst na susednoj žici? To do sada nikad nisam koristio. Kakav se efekat time postiže? Edited September 28, 2007 by Dejopulos
Recommended Posts