Mr. Smarty Posted January 18, 2005 Report Posted January 18, 2005 Ja jesam...ima onaj gotivan solo u sredini
-Abraxas- Posted January 18, 2005 Report Posted January 18, 2005 da da e bas je gotivan !e ta mi se pesmica svidja onaj pocetak je malo bizaran (cudan)
Froiibaad Posted January 18, 2005 Report Posted January 18, 2005 Standardan tapping... Ma ne jebe me tapping i desna ruka nego leva - stalno se zajebem na jednom delu
darko121 Posted January 26, 2005 Report Posted January 26, 2005 Imam ovakvo pitanje: Preko kompjuterskog stimera nastimam sestu zicu i pokazuje mi da je nastimana.I sad ona kad se pritisne na 5-om pragu treba da daje ton kao 5-ta zica prazna.Medjutim,ja kad je pritisnem na 5-om pragu ona daje frekvenciju 111.50Hz,a frekv. 5-e zice prazne je 110.00Hz.Zasto je to tako? Hvala.
darijus Posted January 26, 2005 Report Posted January 26, 2005 Imam ovakvo pitanje: Preko kompjuterskog stimera nastimam sestu zicu i pokazuje mi da je nastimana.I sad ona kad se pritisne na 5-om pragu treba da daje ton kao 5-ta zica prazna.Medjutim,ja kad je pritisnem na 5-om pragu ona daje frekvenciju 111.50Hz,a frekv. 5-e zice prazne je 110.00Hz.Zasto je to tako? Hvala. zato sto pre negoli uzmes da stimujes djitru...valja doterati oktave...
darko121 Posted January 26, 2005 Report Posted January 26, 2005 Pa dobro,nisam znao.Sto moras da se smejes?
Froiibaad Posted January 26, 2005 Report Posted January 26, 2005 Treba da uskladish da ti harmonik na 12 pragu zvuci kao ta zica na tom pragu
darijus Posted January 26, 2005 Report Posted January 26, 2005 Pa dobro,nisam znao.Sto moras da se smejes? nisam se smejao tebi...nego sebi... ...zbog recnika...
Imenjak Posted January 27, 2005 Report Posted January 27, 2005 nisam se smejao tebi...nego sebi... ...zbog recnika... koji je anti "englenski", jelte?!? cist srbski!
The Lightrider Posted January 28, 2005 Report Posted January 28, 2005 Nego Čoveče, isti "Duh iz Čarobne lampe" .
Vuk Posted January 28, 2005 Report Posted January 28, 2005 uffff... dobro svira, al tvarno ima ruke ko mesar
Imenjak Posted January 29, 2005 Report Posted January 29, 2005 da da e bas je gotivan !e ta mi se pesmica svidja onaj pocetak je malo bizaran (cudan) kako bih mu mazno taj pocetak... mazno bi ga kao jema iz radnje gitara
Шарки Posted January 29, 2005 Report Posted January 29, 2005 Sweep Picking! Hoce li neko da mi objasni,sta,kako,what the fuck? Neka vezba,nesto,plz!
Dushan S Posted January 29, 2005 Author Report Posted January 29, 2005 Jako teško ovako pismeno. Pretraži sajtove gitarskih časopisa na tu temu posebno vidi Frank Gambale-a, recimo guitar player on line arhivu.
zile_kondic Posted February 1, 2005 Report Posted February 1, 2005 Sve u svemu...kada sam video kako vecina momaka i devojaka svira elektricnu gitaru s'kurca sve mi se smucilo....\ Ja stvarno ne znam kako oni mogu da soliraju sa gitarom spustenom na kraj kaisha...to vide kao Cobaina i oma se naloze...ajde Hetfield tako svira i to je njegov stil jer je to dobro ukomponovao sa drzanjem trzalice sa tri prsta...njemu svaka cast Jos gore je kada vidim kako neki "gitarista do yaya" drzi mali prst na gitari... Mozda je to moje licno mishljenje ali i to mi smeta. Jako dobre tehnicke vezbe je napravio John Petrucci iz Dream Theatera, mogli bi da probate...
zile_kondic Posted February 1, 2005 Report Posted February 1, 2005 Jako teško ovako pismeno. Pretraži sajtove gitarskih časopisa na tu temu posebno vidi Frank Gambale-a, recimo guitar player on line arhivu. www.guitar-noise.com ima dosta dobrih clanaka... www.guitartricks.com takodje ima ali to su uglavnom samo tablature Ako nekome treba, ja sam skinuo gomilu tehnickih vezbi i nota sa tablaturama od raznih bendova, a i opste vezbe, za Progresivce gomilu kompozicija paganinija i pachebela...[email protected] Pozdrav
Imenjak Posted February 1, 2005 Report Posted February 1, 2005 Jos gore je kada vidim kako neki "gitarista do yaya" drzi mali prst na gitari... sta je lose tu sa malim prstom... to moze samo da pomogne... pa ako oce i nogama da svira i ako to zvuci bolje neka svira.... ali ne treba se preterano shabanisati! CHOBANISATI!
sixstringer Posted February 2, 2005 Report Posted February 2, 2005 Da, stvarno, sta ima veze to sa malicem... I ja tako sviram u odredjenim momentima...
imaginos Posted February 2, 2005 Report Posted February 2, 2005 Jos gore je kada vidim kako neki "gitarista do yaya" drzi mali prst na gitari... kad vidim stiv morsa ili, jos gore, majkl andjela kako drze mali prst na gitari, nije mi svejedno.
Imenjak Posted February 2, 2005 Report Posted February 2, 2005 Jos gore je kada vidim kako neki "gitarista do yaya" drzi mali prst na gitari... kad vidim stiv morsa ili, jos gore, majkl andjela kako drze mali prst na gitari, nije mi svejedno. u drugom slucaju sva tri... mali, domali i srednji!
Mr. Smarty Posted February 2, 2005 Report Posted February 2, 2005 Meni samo smeta kada neko drzi gitaru onako narodnjacki, znaci skroz do guse ...ipak gitarista po prirodi mora malo da se pozerise
Mr. Smarty Posted February 2, 2005 Report Posted February 2, 2005 Ja sam jedno vreme svima govorio kako svaki dobar gitarista mora obavezno da ima dugu kosu...a onda sam otkrio Satrianija ...salu na stranu imidz i scenski nastup gitariste je itekako bitan ...ne kao sviranje naravno, ali ne mnogo manje...
Recommended Posts