Jump to content

Recommended Posts

Posted

Znas kako ja to gledam...imas dve vrste samoukih ljudi...ove retardinane kao moj ortak gore icon_smile.gif i ove druge poput tebe na primer...znaci inteligentni i talentovani ljudi koji tacno znaju sta hoce i kojima zaista ne treba pomoc da bi "pronasli sebe"...takve ljude najvise cenim icon_da.gif ...e sad u mom slucaju bilo da sam talentovan-inteligentan ili ne, za ovu muziku koju ja slusam smatram da bi zaista bilo pozeljno imati nekakvu pomoc...naravno kada je neko dobar tehnicar to ne garantuje da je on dobar muzicar...mislim postoji toliko ljudi koji se bave muzikom iz pogresnih razloga...da bi lecili neke komplekse, da bi se dokazivali ili sa druge strane zbog para, popularnosti...pravi muzicar pusta da njegova muzika "prica" umesto njega...i jako malo kenja o svemu tome...a tome valjda svi tezimo zar ne?

Posted
za ovih deset godina koliko brljam po gitari naslusao sam se svakakvih saveta...i da sam ih sve primio zdravo za gotovo znas gde bih bio...???verovatno bih lomio sebi kicmu da izdam "album" za rock express... icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

Ulete mi sa postom...jebiga malo sam se raspisao icon_smile.gif ...da cujes sta su sve meni pricali icon_smile.gif ...doduse ja sam duplo manje u poslu ali nemoj da potcenjujes "moc" Beogradskih gitarista icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif ...ali ja, i koliko vidim i ti nismo kvarljiva roba pivopije.gif

Posted (edited)

pa evo sad bas citam (sa zakasnjenjem) raspravu na "trigger" temi izmedju dushana i izvesnog zmije(a.k.a beogradski slash)...i mali je poceo da pljuje dushana bez ikakvog razloga...nit ga zna...iz cista mira...te se dusko mnogo kurci te ovo te ono...te uopste ne svira onako kako je ovaj zamisljao...!!!zamisli molim te...i onda odjednom shvatih...jebote!!! za gitaru treba prvo da imas muda pa onda sve ostalo...to bilo kao kad bi ja sad zamislio da ti sviras kao satch...pa kad te stvarno cujem...a ti naravno ne sviras tako dobro(zapravo skoro niko na planeti ne svira tako dobro... icon_smile.gificon_smile.gif )...ja da krenem da serem...sa punim pravom bi trebao da me zvajznes po faci...

Edited by darijus
Posted

Bas pre neki dan mi je ortak doveo jednog lika...inace mu je pricao neke bajke o meni icon_smile.gif ...tako da je ovaj lik ocekivao da cuje i vidi drugog Satrianija icon_smile.gif ...ja ono od blama ne znam sta cu...i uzmem odsviram 3 Satch-ove pesme sa onom njegovom specijalnom tapping tehnikom (The Forgotten part I, Midnight i Headless Horsemen)...posto sam to svojevremeno vezbao kao debil...i logicno odsviram bez greske, kao na disku i lik me gleda u fazonu JEBOTE icon_smile.gif ...a da me je cuo kako sviram neke druge mnogo zajebanije stvari koje nisam vezbao kao debil i kada bih mu rekao koliko sam sati i dana to vezbao zestoko bi se razocarao icon_smile.gif ...trik je u tome da ne pokazes bas uvek sta znas...ili u mom slucaju sta ne znas icon_smile.gif

Posted
Midnight

u jebote...bas sad slusam midnight...pa svaka cast ako ovo mozes da odsviras u njegovoj brzini...ja sa njim nikad nisam dogurao dalje od satch boogie... icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif ...mrzi me da ga skidam...

ali verovatno ima neki trik jel da...tacno cujem da ima neki fazon...inace bi bilo wallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gif ...

Posted

E da u vezi ovoga gore...ne secam se tacno sta je bilo, a mrzi me sad da citam ali sam siguran da je u pitanju bio neki nesporazum...posto je Dushan fenomenalan gitarista a Zmija cool lik, tako da... pivopije.gif

Posted

inace mene svi kritikuju da sam previse skroman... icon_mrgreen.gif i da kad treba da se pokazem...(npr. kad dodje neki baja)...ja u'vatim pa drndam akorde...ali jednostavno mrzim to...sad kao treba da se ubijem od svirke...i onda dignem pogled tipa "a...???jel da da jebe kevu kako sviram..???"

koliko ja znam ili ne znam...???to znaju samo oni koji provode puno vremena samnom...ili koji se me slusali na nekoj svirci...(a ovog drugog nije bilo odavno) icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

Posted (edited)

pa evo sad bas citam (sa zakasnjenjem) raspravu na "trigger" temi izmedju dushana i izvesnog zmije(a.k.a beogradski slash)...i mali je poceo da pljuje dushana bez ikakvog razloga...nit ga zna...iz cista mira...te se dusko mnogo kurci te ovo te ono...te uopste ne svira onako kako je ovaj zamisljao...!!!zamisli molim te...
Koliko znam, pa i preko nekih drugih ljudi, Zmija nije tako loš dečko. Onaj momenat sa Trigger teme je zato što sam ja u jednom trenutku negde na forumu pomenuo nešto u vezi sa Zafom u vezi njegovog, malo težeg karaktera, a Zmija se onda javio iz ugla osobe koja razmišlja u superlativima o dotičnom. Onda je on izgleda osećao potrebu da ode na moju svirku, nađe mi sve moguće i nemoguće propuste i javno me prozove. icon_smile.gificon_mrgreen.gif

Ali sve se pozitivno završilo i nadam se ako naiđe na ovo sad da neće to doživeti kao neko zlonamerno prozivanje.

Kako će neko prezentovati sebe kao gitaristu je zaista jako bitno. Normalno je da se čovek u live nastupu i u izgradnji sopstvenog stila drži onih elemenata u kojima je najjači. Satriani ne pokušava da svira neki sumanuti picking a Van Halen ne pokušava da sweep-uje. Uostalom to i nije poenta. Kada bi svaki gitarista upotrebljavao neprekidno sve postojeće elemente, onda bi svi zvučali slično. Kao M. Romeo recimo icon_smile.gificon_wink.gif

A pakovanje prodaje sadraj, naravno

A što se tiče časova, ja recimo nikada nisam uzeo privatno čas, mada sam završio osnovnu muzičku i malo krenuo u srednju. Bilo je korisno, naravno. Ali sam se uvek trudio da od drugih gitarista koji znaju nešto pokupim što više znanja, a imao sam i sreće da kad sam bio klinac moj dobar ortak i ja paralelno radimo na umeću, tako da je postojalo to pozitivno takmičenje. On je kući slušao ploče Malmsteena na brzini predviđenoj za singlice i pokušavao da bude tako sinhronizovan a ja sam pokušavao da sviram sa levom rukom odgore i ukrštenih ruku icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

Tada nisi imao ni koga da pitaš za bilo šta, tablature su bile vredne kao zlato, kada smo nabavili tabove za "Surfing" od satrianija, pili smo tri dana da proslavimo icon_mrgreen.gif

Edited by Dushan S
Posted
u jebote...bas sad slusam midnight...pa svaka cast ako ovo mozes da odsviras u njegovoj brzini...ja sa njim nikad nisam dogurao dalje od satch boogie... icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif ...mrzi me da ga skidam...

ali verovatno ima neki trik jel da...tacno cujem da ima neki fazon...inace bi bilo wallbash.gifwallbash.gifwallbash.gifwallbash.gif ...

Ima fazon icon_biggrin.gif ...hamerujes levom rukom dve zice a desnom tapujes dve zice...nisam bas najbolje objasnio icon_smile.gif ...ustvari najzajebaniji je pocetak kada treba da se menja tempo...naravno ako se svira sa diskom...ali to vise ionako ne radim...

Satch Boogie je vrh! icon_rockdevil.gif

Posted
Koliko znam, pa i preko nekih drugih ljudi, Zmija nije tako loš dečko. Onaj momenat sa Trigger teme je zato što sam ja u jednom trenutku negde na forumu pomenuo nešto u vezi sa Zafom u vezi njegovog, malo težeg karaktera, a Zmija se onda javio iz ugla osobe koja razmišlja u superlativima o dotičnom. Onda je on izgleda osećao potrebu da ode na moju svirku, nađe mi sve moguće i nemoguće propuste i javno me prozove. icon_smile.gificon_mrgreen.gif

Ali sve se pozitivno završilo i nadam se ako naiđe na ovo sad da neće to doživeti kao neko zlonamerno prozivanje.

Kako će neko prezentovati sebe kao gitaristu je zaista jako bitno. Normalno je da se čovek u live nastupu i u izgradnji sopstvenog stila drži onih elemenata u kojima je najjači. Satriani ne pokušava da svira neki sumanuti picking a Van Halen ne pokušava da sweep-uje. Uostalom to i nije poenta. Kada bi svaki gitarista upotrebljavao neprekidno sve postojeće elemente, onda bi svi zvučali slično. Kao M. Romeo recimo icon_smile.gificon_wink.gif

A što se tiče časova, ja recimo nikada nisam uzeo privatno čas, mada sam završio osnovnu muzičku i malo krenuo u srednju. Bilo je korisno, naravno. Ali sam se uvek trudio da od drugih gitarista koji znaju nešto pokupim što više znanja, a imao sam i sreće da kad sam bio klinac moj dobar ortak i ja paralelno radimo na umeću, tako da je postojalo to pozitivno takmičenje. On je kući slušao ploče Malmsteena na brzini predviđenoj za singlice i pokušavao da bude tako sinhronizovan a ja sam pokušavao da sviram sa levom rukom odgore i ukrštenih ruku icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

Tada nisi imao ni koga da pitaš za bilo šta, tablature su bile vredne kao zlato, kada smo nabavili tabove za "Surfing" od satrianija, pili smo tri dana da proslavimo icon_mrgreen.gif

ma tisina...nemas pojma... icon_smile.gificon_smile.gif

Posted
inace mene svi kritikuju da sam previse skroman... icon_mrgreen.gif i da kad treba da se pokazem...(npr. kad dodje neki baja)...ja u'vatim pa drndam akorde...ali jednostavno mrzim to...sad kao treba da se ubijem od svirke...i onda dignem pogled tipa "a...???jel da da jebe kevu kako sviram..???"

koliko ja znam ili ne znam...???to znaju samo oni koji provode puno vremena samnom...ili koji se me slusali na nekoj svirci...(a ovog drugog nije bilo odavno) icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

E pa o teme pricam...najvise me nervira kada mi neko kaze "sviraj" ili "pokazi sta znas"...sta sad ja treba da vrtim skale sto brze mogu i da se dokazujem ili sta vec...i tada stvarno ne znam sta ljudima da odsviram posto nisam takav gitarista...na svu srecu pa znam ove Satch-ove zajebancije icon_smile.gif ...doduse nisam ih vezbao zbog toga ali dobro dodju kada mi cale dovede nekog Jazzera u kucu da me "cuje" icon_smile.gif

Posted
E pa o teme pricam...najvise me nervira kada mi neko kaze "sviraj" ili "pokazi sta znas"...sta sad ja treba da vrtim skale sto brze mogu i da se dokazujem ili sta vec...i tada stvarno ne znam sta ljudima da odsviram posto nisam takav gitarista...na svu srecu pa znam ove Satch-ove zajebancije icon_smile.gif ...doduse nisam ih vezbao zbog toga ali dobro dodju kada mi cale dovede nekog Jazzera u kucu da me "cuje" icon_smile.gif

ja nikad nisam imao skriveno oruzje...u fazonu onog klinca iz "raskrsca"...

mada u strogoj tajnosti radim na jednom...autorskom...zove se "smedja buka"...ako se secas south park-a...znaci odsviram to sto odsviram...a ljudi se poseru u gace od straha... icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

Posted

Ako se ne varam "Smeđa buka" je ono što Kirk Hammet proizvodi solirajući kroz celu karijeru, a naročito kad svira live solo, i to mu izgleda i dalje dobro prolazi mhihi.gif

Posted (edited)

Onaj momenat sa Trigger teme je zato što sam ja u jednom trenutku negde na forumu pomenuo nešto u vezi sa Zafom...

pa nije on los...poprilican fond ima...mada se meni ta randjina skola nikad nije svidjala...ja sam vise krle-die-hard-fan...

Edited by darijus
Posted (edited)

Ako se ne varam "Smeđa buka" je ono što Kirk Hammet proizvodi solirajući kroz celu karijeru, a naročito kad svira live solo, i to mu izgleda i dalje dobro prolazi mhihi.gif

a ne ne...ovo nije ono proliv sranje...od dosade...nego od STRAHA...

icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

Edited by darijus
Posted (edited)

Kako će neko prezentovati sebe kao gitaristu je zaista jako bitno. Normalno je da se čovek u live nastupu i u izgradnji sopstvenog stila drži onih elemenata u kojima je najjači. Satriani ne pokušava da svira neki sumanuti picking a Van Halen ne pokušava da sweep-uje. Uostalom to i nije poenta. Kada bi svaki gitarista upotrebljavao neprekidno sve postojeće elemente, onda bi svi zvučali slično. Kao M. Romeo recimo  icon_smile.gif  icon_wink.gif

E pa upravo to je sustina svega icon_da.gifpivopije.gif

A što se tiče časova, ja recimo nikada nisam uzeo privatno čas, mada sam završio osnovnu muzičku i malo krenuo u srednju. Bilo je korisno, naravno. Ali sam se uvek trudio da od drugih gitarista koji znaju nešto pokupim što više znanja, a imao sam i sreće da kad sam bio klinac moj dobar ortak i ja paralelno radimo na umeću, tako da je postojalo to pozitivno takmičenje. On je kući slušao ploče Malmsteena na brzini predviđenoj za singlice i pokušavao da bude tako sinhronizovan a ja sam pokušavao da sviram sa levom rukom odgore i ukrštenih ruku   

Jebiga ali ti si jedan u njih ko zna koliko icon_da.gif ...nekim ljudima sa manje talenta i volje je uvek potrebna pomoc...ne mislim na sebe naravno...kako je ovo zvucalo egoisticki icon_smile.gif ...i ja verovatno nebih uzimao casove da nisam toliko imao srece sa prvim profesorom...covek mi je tokom godina postao najbolji prijatelj icon_da.gif ...ali ni ovaj drugi profesor nije los icon_smile.gificon_wink.gif

Tada nisi imao ni koga da pitaš za bilo šta, tablature su bile vredne kao zlato, kada smo nabavili tabove za "Surfing" od satrianija, pili smo tri dana da proslavimo 

Upravo tako...sada deca lepo ubace neki Vaijev DVD i provale sve sa par dana icon_smile.gif ...ali opet to bas i nije tako dobro kao sto se cini na prvi pogled

Edited by Marty F
Posted
Upravo tako...sada deca lepo ubace neki Vaijev DVD i provale sve sa par dana  ...ali opet to bas i nije tako dobro kao sto se cini na prvi pogled
Pa fakat je da ono do čega teže dolaziš više ceniš. Druga stvar je da previše izbora ubija efikasnost rada. Kada smo nabavili tu tablaturu sedeli smo i skidali sve od korica do korica, nije bilo ničega drugoga po čemu bi mogli da radimo. A to je na kraju bilo dobro, posle kada je bio veći izbor, malo čačneš jedan tab, onda drugi, pa onda treći a na kraju ništa pametno ne proradim.
Posted

Jebiga posle covek postane lenj...ja na svu srecu kada sam izucavao raznorazne trikove nisam imao DVD player icon_smile.gif ...jebote sad se secam koliko sam samo bio srecan kada sam izvalio kako Satch radi one tappinge...najjaci osecaj...to mi je posle dalo volju da vezbam i vezbam do besvesti...ja na sve to gledam kao na igranje neke igrice sa siframa...totalno upropasti feeling...doduse neki ljudi to vole...kada malo bolje sagledam stvari ja sam extremno ali extremno mnogo imao srece sa gitarom...vise nego sto zasluzujem

Posted
Jebiga posle covek postane lenj...ja na svu srecu kada sam izucavao raznorazne trikove nisam imao DVD player icon_smile.gif ...jebote sad se secam koliko sam samo bio srecan kada sam izvalio kako Satch radi one tappinge...najjaci osecaj...to mi je posle dalo volju da vezbam i vezbam do besvesti...ja na sve to gledam kao na igranje neke igrice sa siframa...totalno upropasti feeling...doduse neki ljudi to vole...kada malo bolje sagledam stvari ja sam extremno ali extremno mnogo imao srece sa gitarom...vise nego sto zasluzujem

ja se secam da sam pisao od srece kada sam provalio frcoklu koju do dan danas upraznjavaju(i svremena na vreme update-uju) samo van halen i slash...mrzi me da pisem codove sad ovde...ionako je pasulj za sviranje...ali je niko ne svira...potpuno zaboravljena...blago...

Posted (edited)

A tek ja kada sam provalio palm muting...znaci cepao sam u prazno dva dana icon_smile.gif

Kazes Satch...da nije to kada levom rukom svira neki legato a kaziprst desne ruke nezno prevlaci uz zicu?...nisam se bas najbolje izrazio ovde icon_smile.gif

Edited by Marty F
Posted

Da ne misliš na onu foru kada se prvo zavrne žica, a onda tek udari taping pa se pusti pull of pa vrati bend? To zaista nisam čuo dugo vremena.

Ja sam se najviše naložio kada sam prvi put skinuo ceo solo iz neke pesme, bila je to "Loneliness of Long Distance Runner" od Maiden-a. Kakav solo.

Posted

Uf taj solo je stvarno fenomenalan...ja sam bio najsrecniji covek na svetu kada sam prvi put odsvirao ceo Hallowed be Thy Name...znaci bolje od orgazma icon_smile.gif ...prvi solo mi je bio onaj Dave-ov iz Powerslave-a (prvi)...takodje orgazam icon_smile.gif

Posted

ne...to je ona frcokla koja uposljava donje tri zice...kod nje je jedini problem jer zahteva izuzetno jake prste...da bi zvucala kako treba...bending trece,pa prva,pa hammer i pull off na drugoj,pa onda bending druge pa isti nastavak...ovo sam genijalno objasnio...zar ne...??? icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif tako nesto...cela magija je u tome(a to je malo ko shvatio)...slash je onda to upgrade-ovao tako sto je izvijao zice samo malo vise pa se dobijao onaj prebudzeni zvuk...pri dovoljno velikoj brzini i cistoci sviranja je delovalo kao da izvija pet zica odjednom... icon_mrgreen.gificon_mrgreen.gif

Posted

A, pa dobro, to je stara blues fora, J. Page je to svirao u obilnim količinama a kasnije i J. Perry.

A by the way, čuo sam i Hammet-a da to svira icon_smile.gifmhihi.gif

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...