Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Imas par gresaka u engleskom... ispustas clanove... i mnogo volis zereze umesto recenica.

Also, A big thank you goes to my brother Peter

THE Page is still under construction

A section based on questions

Take some time to check OUT mp3s

A young artist from Banja Luka, Bosnia, WHO helped me by

I hope he will SOON have his own place on the web, so THAT I can give you a link.

let me know what you think

ispravio sam Dusana na MZM... sada mogu da umrem... laku noc icon_smile.gif

Edited by Crusader
Posted
Ajde jos jednom za srecu...

darijuse nemo da si bezobvazan - ima nas koji gledamo

icon_smile.gif

wau neko dobio struju - sad bi mogao i na pp-ove da odgovorish

nisam ja kriv nego me jebe gluipa konekcija

Posted
wau neko dobio struju - sad bi mogao i na pp-ove da odgovorish

nisam ja kriv nego me jebe gluipa konekcija

Mobilni mi je pokvaren a kucni telefon ne delim icon_smile.gif ...slobodno me pitaj na PP sta god hoces icon_da.gif

Posted
Imas par gresaka u engleskom... ispustas clanove... i mnogo volis zereze umesto recenica.

Also, A big thank you goes to my brother Peter

THE Page is still under construction

A section based on questions

Take some time to check OUT mp3s

A young artist from Banja Luka, Bosnia, WHO helped me by

I hope he will SOON have his own place on the web, so THAT I can give you a link.

let me know what you think

ispravio sam Dusana na MZM... sada mogu da umrem... laku noc icon_smile.gif

Ej hvala! icon_da.gifpivopije.gif

Boro mi je prijavio takođe dve greške, ako još neko primeti nešto, nek prijavi!

Daj bre Dušane,mnogo su ti ove note zajebane,daj neke tabove!
Sa lukom ili bez luka? icon_smile.gif

Posted

Pitanje za Dutju...posto sam pre neki dan porucio Pacifiki novi set muda, mislim magneta kog bi majstora mogao da mi preporucis za ugradnju?...posto zelim da moja mezimica dobije najbolji moguci tretman icon_smile.gif

Posted

BOlje da si zamenio magnete na JS-u i Yamahi, bilo bi originalnije icon_smile.gifmhihi.gif

E sad ozbiljnije:

Pazi, imaš dve varijante, jedna je da okreneš na primer žana, i on ti to poveže. To je sejf čojs.

Sa druge strane, ne znam u kom si ti fazonu, ako si raspoložen da malo barataš sa lemilicom, i imaš muda da rizikuješ da sve sjebeš icon_smile.gif , pregledaj net imaš više sajtova koji imaju razne šeme povezivanja magneta, i pronađi varijantu koja tebi treba. Onda ono: dvaput meri jednom seci jednom lemi. Ipak je najlepši taj trip kada znaš da si sam sebi nešto namestio. A i učiš tako, usput, jel.

Kao što rekoh, sve zavisi, ako nisi tip koji sam voli da prčka, reci, poslaću ti na PP žanov telefon, imao sam stari ali sam konačno nabavio novi, a ima još par ljudi koji su bili kod njega sa foruma ako se ne varam, pa ko prvi vidi može da ti da žicu.

Posted

Definitivno...pogotovo sto bih morao da izburgijam jos jednu rupu icon_smile.gif

Ja inace znam Zhana...ustvari ortaci smo...sprijateljili smo se prosle godine kada sam na svaki mesec-dva nosio JS-a na setup icon_smile.gif ...posto sam experimentisao sa razlicitim zicama, stimovima itd. ...i na kraju sam se odlucio za 9-46 (S.I.T. ili Ernie Ball) i E stim icon_smile.gif ...a i zice mi vise nisu kriminalno niske vec kriminalno visoke icon_smile.gif ...jebiga zajebano je, sada vise ne mogu da se foliram i da sviram neki zajebaniji legato kada nisam u top formi kao pre icon_smile.gif ...ali mi je sada zvuk znatno bolji icon_da.gif ...a i kada uhvatim neku "mekanu" gitaru mhihi.gif ...no, da se vratim na temu icon_smile.gif ...u principu ja sam i mislio sam da ih ugradim ali sam prvo hteo da vidim jer imas da mi preporucis nekog "gurua" (pored Zhana) za takve stvari...u svakom slucaju okaci ti na temu par linkova ako te ne mrzi pa da se bacim na proucavalje...imam tacno mesec dana da savladam gradivo...valjda ce biti dovoljno icon_smile.gif ...i da ako te zanima odlucio sam se za SH-6 Duncan Distorsion za Bridge i dva Hot Rails-a ...posle mesec dana "proucavanja" ...mislim da sam na Seymour Duncan forumu visio jedno 5 sati dnevno icon_smile.gif

Posted

A što kog vraga budžiš srednji magnet? Koliko ćeš ga realno koristiti?

Što se tiče drugih majstora, Žan je učio kod Mirka, ali to ionako nije neki specijalno zajebat zahvat...

Posted

Zato sto valja!...salim se icon_smile.gif ...ne znam zasto svi mrzite taj srednji magnet toliko icon_smile.gif ...kada na Pacifiki sviram bez distorzije najvise volim da koristim poziciju broj 2 icon_smile.gif ...tj. kada su prva dva magneta ukljucena, tako da ce mi zatrebati icon_da.gif ...ali nije stvar u tome...kada jednom budem imao para da kupim sebi nekog dobro ocuvanog Strat-a koji je proizveden pre 70' ugradicu ove magnete u njega icon_da.gif ...eventualno bih zamenio DD-a sa JB Jr.-om, posto je DD ustvari JB samo sa keramickim magnetom (umesto Alnico 5-ice) i sa malo jacim output-om...a i JB bolje lezi u Stratu icon_da.gif ...i onda voila, dobijam savrseni Maiden Stratocaster!...i time ostvarujem svoj decacki san icon_smile.gifpivopije.gif ...kada vec pricamo o tome...ima jedan cica u kraju koji poseduje savrseno ocuvanog Strat-a iz 62' ...jos samo da ga nagovorim da mi ga proda icon_smile.gif

Posted
Zato sto valja!...salim se icon_smile.gif ...ne znam zasto svi mrzite taj srednji magnet toliko icon_smile.gif ...kada na Pacifiki sviram bez distorzije najvise volim da koristim poziciju broj 2 icon_smile.gif ...tj. kada su prva dva magneta ukljucena, tako da ce mi zatrebati icon_da.gif ...ali nije stvar u tome...kada jednom budem imao para da kupim sebi nekog dobro ocuvanog Strat-a koji je proizveden pre 70' ugradicu ove magnete u njega icon_da.gif ...eventualno bih zamenio DD-a sa JB Jr.-om, posto je DD ustvari JB samo sa keramickim magnetom (umesto Alnico 5-ice) i sa malo jacim output-om...a i JB bolje lezi u Stratu icon_da.gif ...i onda voila, dobijam savrseni Maiden Stratocaster!...i time ostvarujem svoj decacki san icon_smile.gifpivopije.gif ...kada vec pricamo o tome...ima jedan cica u kraju koji poseduje savrseno ocuvanog Strat-a iz 62' ...jos samo da ga nagovorim da mi ga proda icon_smile.gif

Ne bih mogao vise da se slozim, ali mislim da je to posledica elektronike

koju jamaha ima. I ja trcim izmedju neck pozicije i neck kombinovano sa

srednjim magnetom. Razlog tome je sto je ta medjukombinacija vise glassy

- vise podseca na stratoliki ton singla u neck poziciji (bar mene).

Ne znam kako zvuci JS u split-u ali mislim da gresis sto budzis 3 hum-a

u jamahu... Uostalom, to sam ti vec rekao... icon_wink.gif Bojim se da ce ostatak

elektronike mozda uspeti da osujeti ljutinu Duncan-a. U svakom slucaju

ja bih, 'vako bez realnog iskustva u elektronici gitara mogao logicki da

zakljucim da bi trebao da promenis i zice i potenciometre, kondenzatore...

Je l' to iz '62 strat ili je reissue? Malo mi je cudno da strat iz '62

bude u savrsenom stanju - iako je 'garaziran'...

Posted (edited)

Ne bih mogao vise da se slozim, ali mislim da je to posledica elektronike

koju jamaha ima. I ja trcim izmedju neck pozicije i neck kombinovano sa

srednjim magnetom. Razlog tome je sto je ta medjukombinacija vise glassy

- vise podseca na stratoliki ton singla u neck poziciji (bar mene).

Ne znam kako zvuci JS u split-u ali mislim da gresis sto budzis 3 hum-a

u jamahu... Uostalom, to sam ti vec rekao... icon_wink.gif Bojim se da ce ostatak

elektronike mozda uspeti da osujeti ljutinu Duncan-a. U svakom slucaju

ja bih, 'vako bez realnog iskustva u elektronici gitara mogao logicki da

zakljucim da bi trebao da promenis i zice i potenciometre, kondenzatore...

Je l' to iz '62 strat ili je reissue? Malo mi je cudno da strat iz '62

bude u savrsenom stanju - iako je 'garaziran'...

Prvo sam mislio da stavim jedan Cool Rails u sredinu posto mu je zvuk otprilike kao nekom malko nabudzenom singlu...ali kada sam poslusao jedno mali milion klipova tamo na Seymour Duncan forumu ipak sam se odlucio za ovu kombinaciju...a izmedju ostalog Dave Murray u svom Strat-u ima 3 Hot Rails-a i stvarno fenomenalno zvuci uzivo...mnogo bolje nego Janick i Adrian...slusao sam ga 3 puta uzivo...a uz to ima i fenomenalan clean...sto se tice JS-a...cuces ga cim budem pravio rostilj icon_da.gif ...mozda ce ovo drugima zvucati smesno ali ti znas o cemu se radi icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif ...i da ja planiram da zamenim apsolutno sve na Pacifiki icon_da.gif ...stavi cu joj nove civije, sedefastu plocu, najbolje potenciometre itd. ...kada zavrsim sa njom ima da zvuci bolje nego JS icon_smile.gif ...ostace samo zardjali bridge posto sam ga ionako jos odavno "fiksirao" za gitaru i eliminisao tremolo icon_smile.gif ...a razmisljao sam i da sa 11-ica predjem na 12-ice ali posto uglavnom sviram u E ili D# stimu plasim se da joj ne pukne vrat icon_smile.gif ...jebiga neko bi rekao da nema potrebe toliko ulagati u gitaru od 200 EU ali ta gitara meni znaci mnogo vise icon_da.gif ...a i kao sto sam rekao posle ce sve to da ide u onog Stradzu na koga sam se nameracio...i da, nije u pitanju nikakav reissue no.gif ...cica ga je kupio direktno od Fendera kada je bio mlad i neizivljen icon_smile.gif ...mnogo dobar covek icon_da.gif ...steta sto ga nije puno svirao icon_smile.gif ...nije bas u "savrsenom" stanju ali nije ni mnogo sviran...

Edited by Marty F
Posted
Prvo sam mislio da stavim jedan Cool Rails u sredinu posto mu je zvuk otprilike kao nekom malko nabudzenom singlu...ali kada sam poslusao jedno mali milion klipova tamo na Seymour Duncan forumu ipak sam se odlucio za ovu kombinaciju...a izmedju ostalog Dave Murray u svom Strat-u ima 3 Hot Rails-a i stvarno fenomenalno zvuci uzivo...mnogo bolje nego Janick i Adrian...slusao sam ga 3 puta uzivo...a uz to ima i fenomenalan clean...sto se tice JS-a...cuces ga cim budem pravio rostilj icon_da.gif ...mozda ce ovo drugima zvucati smesno ali ti znas o cemu se radi icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif ...i da ja planiram da zamenim apsolutno sve na Pacifiki icon_da.gif ...stavi cu joj nove civije, sedefastu plocu, najbolje potenciometre itd. ...kada zavrsim sa njom ima da zvuci bolje nego JS icon_smile.gif ...ostace samo zardjali bridge posto sam ga ionako jos odavno "fiksirao" za gitaru i eliminisao tremolo icon_smile.gif ...a razmisljao sam i da sa 11-ica predjem na 12-ice ali posto uglavnom sviram u E ili D# stimu plasim se da joj ne pukne vrat icon_smile.gif ...jebiga neko bi rekao da nema potrebe toliko ulagati u gitaru od 200 EU ali ta gitara meni znaci mnogo vise icon_da.gif ...a i kao sto sam rekao posle ce sve to da ide u onog Stradzu na koga sam se nameracio...i da, nije u pitanju nikakav reissue no.gif ...cica ga je kupio direktno od Fendera kada je bio mlad i neizivljen icon_smile.gif ...mnogo dobar covek icon_da.gif ...steta sto ga nije puno svirao icon_smile.gif ...nije bas u "savrsenom" stanju ali nije ni mnogo sviran...

Uvek kada cujem Pacifica - pomislim na Fat Strat-a, jbg predrasude... icon_smile.gif

Nikada mi nije bila fantazija Pac sa 3 hum-a jer imam drugu dzitru za

rostiljanje (s tim sto ovde rostiljanje znaci sviranje sa dosta gej(na))...

Ja sam svojoj planirao samo da dam malo stolarskih radova - blaga promena

izgleda tela, pickguarda... Da je samo malo esteCki definishem prema

svojim standardima - ona ce uvek ostati moje cedo sve zajedno sa stock

pickup-ovima... :biggreen: Planirao sam da joj odradim parcijalni ili

puni pickguard od pleksiglasa, sto je sada potpuno izvodljiv i ne narocito

rizican esteCki poduhvat. Ispod pickguarda mogu da stanu baterija i LED

dioda - ali tu vec zalazimo na teritoriju kicherice... icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif Naime, taj

providni pickguard moze da poprimi razlicite oblike posto postojeci pokriva

samo "bazencic" sa magnetima i mali izdvojeni deo za elektroniku. A

sedefasti pickguard je zaista pun pogodak, izmedju ostalog Pac 812W o kojoj

sam ti pricao ima takav pickguard koji se ne prostire do bridge-a vec samo

do polovine hum-a... Izgleda lepo, fotkica je na:

users.yubc.net/~snikola/500095.jpg

evo i primera po kojem sam oslikao pickguard svoje jamahe:

users.yubc.net/~snikola/artwork.jpg

nazalost crtez se nije odrzao na klizavoj plastici, ali sada znam cemu da

tezim... icon_smile.gif

Posted

Pacifika nije toliko dobra gitara što se tiče drveta, da bi se budžila. Ajde, magneti još kako tako, ali sve ostalo je besmisleno, i realno, bacanje para. Napravićeš takvu cifru u zbiru, da će ispasti da bi bolje prošao da si napravio telo i kupio te iste delove.

Što se tiče magneta, kao i što ti je Loodekood rekao, ne vidim šta će ti ham u singl formi na srednjoj poziciji. Imao bi više raznolikosti što se tiče sound-a ako bi to bio neki klasičniji singl. Neki fenderov magnet, ili ako već oćeš ham u singl formi , dimarzio HS2 recimo.

Opet, kad sabereš cifru koju ćeš dati za sve delove... Kupi bolju gitaru, jednostavnije je.

Takva ulaganja se isplate samo kad se radi o nekoj jeftinijoj gitari koja je igrom slučaja izuzetan komad drveta, ili ti je neverovatno svirljiva i sve ti na njoj leži. Ili hoćeš da dobiješ neki određen karakter, manje više to što ti praviš je suviše blizu tvog Ibaneza da bi imalo smisla, tj, dobićeš nešto što si tonski već pokrio sa njim. Drugo da hoćeš da recimo neku jako dobru kopiju fendera hoćeš da upgraduješ sa nabudženim fenderovim magnetima i da staviš blje čivije, da bi imao i takav ton, ili budžiš neku kopiju Les Pola, ili budžiš solidnu HM gitaru sa EMG-ima specijalno za duboko oranje i niske štimove.

Posted (edited)

Pacifika nije toliko dobra gitara što se tiče drveta, da bi se budžila. ...

Što se tiče magneta, kao i što ti je Loodekood rekao, ne vidim šta će ti ham u singl formi na srednjoj poziciji. ...

...Ili hoćeš da dobiješ neki određen karakter, manje više to što ti praviš je suviše blizu tvog Ibaneza da bi imalo smisla, tj, dobićeš nešto što si tonski već pokrio sa njim.

dule, nisi skapirao, ovde se radi o custom-izaciji prve gitare. to je potpuno suprotno racionalnim stavovima prema upotrebnoj vrednosti iste. znaci, ima se para i - divljina. ic amor maj men... icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

totalna je misterija kakav ce ton izaci posle procedure menjanja elektronike. stratoliki izgled i konstrukcija jamahe me ne asociraju na gitaru za przenje... ako mu se ne svidi kombinacija ostaje sa 2 gitare, 6 hambakera i 2 singla... icon_smile.gificon_wink.gif

po martijevoj prici JS nije za rostiljanje - imam utisak da je tonski veoma blizak Artist-u iako su po konstrukciji jako razlicite gitare... onako ima muda - ali sa puno dlaka... icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

Edited by LoodeeKooD
Posted
Pacifika nije toliko dobra gitara što se tiče drveta, da bi se budžila. Ajde, magneti još kako tako, ali sve ostalo je besmisleno, i realno, bacanje para. Napravićeš takvu cifru u zbiru, da će ispasti da bi bolje prošao da si napravio telo i kupio te iste delove.

Što se tiče magneta, kao i što ti je Loodekood rekao, ne vidim šta će ti ham u singl formi na srednjoj poziciji. Imao bi više raznolikosti što se tiče sound-a ako bi to bio neki klasičniji singl. Neki fenderov magnet, ili ako već oćeš ham u singl formi , dimarzio HS2 recimo.

Opet, kad sabereš cifru koju ćeš dati za sve delove... Kupi bolju gitaru, jednostavnije je.

Takva ulaganja se isplate samo kad se radi o nekoj jeftinijoj gitari koja je igrom slučaja izuzetan komad drveta, ili ti je neverovatno svirljiva i sve ti na njoj leži. Ili hoćeš da dobiješ neki određen karakter, manje više to što ti praviš je suviše blizu tvog Ibaneza da bi imalo smisla, tj, dobićeš nešto što si tonski već pokrio sa njim. Drugo da hoćeš da recimo neku jako dobru kopiju fendera hoćeš da upgraduješ sa nabudženim fenderovim magnetima i da staviš blje čivije, da bi imao i takav ton, ili budžiš neku kopiju Les Pola, ili budžiš solidnu HM gitaru sa EMG-ima specijalno za duboko oranje i niske štimove.

Nemoj tako...jednog dana kada budem bio "zvezda" moja prva gitara ce vredeti mnogo para icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif ...salu na stranu, znam ja vrlo dobro da se ova investicija nimalo nece isplatiti ali kao sto LoodeeKooD kaze "ovde se radi o custom-izaciji prve gitare. to je potpuno suprotno racionalnim stavovima prema upotrebnoj vrednosti iste. " ...tako da icon_smile.gif ...a i sve to mi je samo "prelazna" opcija icon_da.gif ...kada nabavim Stradzu, Pacifiku vracam na default icon_smile.gificon_da.gif ...sem sedefaste ploce naravno...

Posted
po martijevoj prici JS nije za rostiljanje - imam utisak da je tonski veoma blizak Artist-u iako su po konstrukciji jako razlicite gitare... onako ima muda - ali sa puno dlaka... icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

JS zvuci kao JS...vrlo jednostavno icon_smile.gif ...doduse darijus ga poredi sa Les Paul-om...u svakom slucaju to nije gitara za rostiljanje vec za sviranje...moze da se Shred-uje svakako ali kada treba da se svira Maiden, Priest, Saxon ili Megadeth onda treba malo vise output-a u magnetu icon_smile.gif i naravno deblje zice icon_smile.gificon_da.gif ...kada smo kod toga izvalio sam da je Evolution Bridge magnet isti kao i Fred samo sa mnogo vise output-a...mislim nisam ja to izvalio nego sam procitao na Dimarzio sajtu icon_smile.gif

Posted

Za strat postoje mnogo bolje varijante nego Seymour Duncan, i pravi ih stari dobri Fender icon_smile.gif Veruj mi na rec. Proslo mi je kroz ruke u poslednjih 5 meseci jedno 40 American Deluxe stratova kojima sam radio razne modifikacije. Naj ali NAJ idealnija kombinacija magneta je Fender Texas Special pa se onda ubaci dummy coil za ubijanje sistanja u pozicijama 1 3 i 5. Pa onda izbacis switch i ubacis posebne kontrole za magnete, i pogiras se jos malo i dobijes monstrume od gitare icon_smile.gif

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...