Dersu Uzala Posted June 1, 2006 Report Posted June 1, 2006 Izvod iz Dusanovog Zakonika: gitarista koji ne svira sa sva cetiri prsta ili ne zna da svira, da mu se odsece mali prst, a onaj ko ga je ucio da svira da se ozeze Amandman: Sem ako se doticni ne zovu Django i Space 'Ace' .
Ikhabot Posted June 2, 2006 Report Posted June 2, 2006 molim lepo, django je svirao i sa malim, doduse krljavo ali koliko je mogao..
Guest حسين Posted June 3, 2006 Report Posted June 3, 2006 molim lepo, django je svirao i sa malim, doduse krljavo ali koliko je mogao.. Kralj.
Ikhabot Posted June 3, 2006 Report Posted June 3, 2006 Izgleda da niko vise ne postvalja pitanja u vezi sviranj, pretpostavljam ili da su svi naucili da sviraju, ili da su nabacili preko neta video skole...
Dushan S Posted June 5, 2006 Author Report Posted June 5, 2006 Izgleda da niko vise ne postvalja pitanja u vezi sviranj, pretpostavljam ili da su svi naucili da sviraju, ili da su nabacili preko neta video skole... Eto još jedan dokaz da se ADSL ipak uvodi!
Tower... Posted June 5, 2006 Report Posted June 5, 2006 Evo mladog neiskusnog gitariste, da vrati vama pos'o!!! Mozete li da mi napisete neke figurice za vezbanje u stilu onog soloa iz Final Countdown? ----10---14---------10----14--------12----15--------12----15 12-------------12----------------14--------------14------------ AND SO ON.... And don't laugh in case this is a stupid question...
Atheist Posted June 5, 2006 Report Posted June 5, 2006 evo, mozes to da sviras alternate pickingom i sweepovano
Ikhabot Posted June 5, 2006 Report Posted June 5, 2006 odsviraj prvo FIS (i to dvaput ) pa onda D. a onda spustaj u druge tonalitete (po skali) i tako u krug
STARSHOOTER_SUPREME Posted June 20, 2006 Report Posted June 20, 2006 Ja sam svirao oslanjajuci dva prsta na pikgard, pa je pocelo da mi smeta pri brzim deonicama. Trebalo mi je 6 meseci da se presaltujem i sada skoro ni ne spustam prste. Znaci sve je moguce, pa sad ti vidi, ako pocne da ti smeta ti uradi nesto slicno, ako ne furaj i dalje svoj fazon - ko te danas pita da li drzis ruku na gitari ili ne? Vazno je da to zvuci kako si zamislio. Pa zapravo ima i te kakve veze........Hendrix je npr drzao palac na vrhu al nije doziveo da mu sjebe ruku dok sa druge strane 90%gitarista koji ne drzi palac na pola vrata je imalo problema AL Pitreli,Mustaine,Hetfield jeste da je spustena gitara namandjana al ne insistiraju dzabe na klasicnoj gitari da palac bude na pola vrata.....
darijus Posted June 20, 2006 Report Posted June 20, 2006 (edited) Evo mladog neiskusnog gitariste, da vrati vama pos'o!!! Mozete li da mi napisete neke figurice za vezbanje u stilu onog soloa iz Final Countdown? ----10---14---------10----14--------12----15--------12----15 12-------------12----------------14--------------14------------ AND SO ON.... And don't laugh in case this is a stupid question... ako vezbas ovo sto pishe u kodu...to je ok...ali to nije solo iz final kauntdaun... ...cak i ja pacer to vidim... ako si mlad i neiskusan...zasto vezbas to a ne vibrato i bending prvo...??? i da li jos neko ko koristi operu vidi jebene bele linije po celom forumu...??? Edited June 20, 2006 by darijus
blackbite Posted June 20, 2006 Report Posted June 20, 2006 (edited) i da li jos neko ko koristi operu vidi jebene bele linije po celom forumu...??? Opera radi savrseno, a u mom slucaju je neka betina beta koju probavam. Da nisi ti snifao neke bele linije mozda Edited June 20, 2006 by blackbite
darijus Posted June 20, 2006 Report Posted June 20, 2006 Opera radi savrseno, a u mom slucaju je neka betina beta koju probavam. ma ja danas skinuo,kako svaki poslusan korisnik,9.0 verziju...i odjednom ih vidim...i ne znam kako da ih sklonim...
niking Posted June 20, 2006 Report Posted June 20, 2006 ja vidim, ali tek od kad je pono podignut forum... @blackbite: izasla je konacna verzija 9...
Tower... Posted June 21, 2006 Report Posted June 21, 2006 ...ali to nije solo iz final kauntdaun... Uproscena verzija.
Atheist Posted June 21, 2006 Report Posted June 21, 2006 ma ja danas skinuo,kako svaki poslusan korisnik,9.0 verziju...i odjednom ih vidim...i ne znam kako da ih sklonim... da, u 9.0 final se definitivno vide bele linije
imaginos Posted June 21, 2006 Report Posted June 21, 2006 Mozete li da mi napisete neke figurice za vezbanje u stilu onog soloa iz Final Countdown? cini mi se da sam negde posalo neke proste vezbe za "razbijanje" ritma i sviranje "3 protiv 4", "2 protiv 3" i ostale kombinacije (posto je to glavni zajeb u final countdown). opali search ka mojim postovima na rec "vezba" ili "metronom" ili tako nesto, mozda pomogne da sam smislis svoju vezbu za final countown...
Ikhabot Posted June 22, 2006 Report Posted June 22, 2006 Pa zapravo ima i te kakve veze........Hendrix je npr drzao palac na vrhu al nije doziveo da mu sjebe ruku dok sa druge strane 90%gitarista koji ne drzi palac na pola vrata je imalo problema AL Pitreli,Mustaine,Hetfield jeste da je spustena gitara namandjana al ne insistiraju dzabe na klasicnoj gitari da palac bude na pola vrata..... pa kazem ja da ima veze ali nije toliko bitno, jer ako zvuci kako treba onda je po meni ok. mada ja kazem trudim se da ne drzim prste na pikgardu jer steti brzini, narocito ako se cepa ritam, onda nema ni govora o drzanju bilo kog dela desne ruke na gitari. Ono sto moze da se postigne drzanjem ruke jeste mikropromena u zvuku prouzrokovana drugacijim polozajem trzalice koja u stvari daje boju tona koju svirac zeli. Ako je svirac zadovoljan tonom, sto bi ga menjao, pogotovu ako svira vec dugi niz godina tako. a hendrix je inace imao ogromne ruke i mogao je da zahvati ceo vrat od stratocastera bez problema, i on je klasican primer kako drzanje LEVE ruke moze cak da doprinese jedinstvenosti stila ( posto je , jeli, svirao palcem bas note i to veoma uspesno ).
Mr. Smarty Posted June 22, 2006 Report Posted June 22, 2006 da, u 9.0 final se definitivno vide bele linije Jel mogu nekako da se uklone?
BigNotBen Posted June 22, 2006 Report Posted June 22, 2006 Jel mogu nekako da se uklone? čekaj patch ili instaliraj stariju verziju pa čekaj patch ili novu verziju sa ispravljenom greškom.
Recommended Posts