Jump to content

Dream Theater


bu

Recommended Posts

....Ovaj zadnji oficijalni DT live je ispod ocekivanja !

 

Od Chaos in Motion DVD a sam dosta ocekivao, ali sam se na kraju razocarao, djubre je. Ali LTE ce biti nevidjen, samo ovaj Box set ce biti dosta skup.

Edited by Erotomaniac

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šta će ti verzija bez LaBriea?

 

Inače, ja sam preslušao samo A nightmare to remember, rešio sam da ovu drugu stvar čujem tek na albumu, ali pretpostavljam da će nestrpljenje da me pobedi. :D Što se tiče ANTN... Odlična stvar. Pesma kakvu sam navikao da čujem od Dream Theatera, vuče na poslednjih par albuma, ali ima i oldschool DT elemenata. Solaže su odlične, refreni jako zarazni, onih par minuta pre poslednjeg refrena su klasika. Veoma je mračna pesma, pojedini delovi zvuče kao da su namenjeni da budu soundtrack nekom horror filmu. LaBrie kida. Moram takođe da kažem da mi uopšte ne smeta onaj deo koji Portnoy recituje - štaviše, odlično se uklapa u tematiku pesme. Tekstualno, očekivani nastavak priče o alkoholisanju, ne jedan od mudrih i inteligentnih tekstova kakve je DT radio pre 15 godina, ali to u principu više ni ne očekujemo od njh. Jedini deo koji mi se ne sviđa je onaj od 13:53, jer mi nije jasno šta Portnoy pokušava...

 

Sve u svemu, 9/10 za pesmu. Očekujem album sa nestrpljenjem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako moze bend koji je zvuk unistio modern/nu metal/thrash metal/repovanje/growlovanje elementima da danas bude sinonim za prog? Sta je tu tacno prog, reci mi?

Za mene su progressive metal bendovi uvek bili oni koji se ne plaše da u svoju muziku unesu neke elemente koji se inače u takvom stilu ne bi očekivali. Samim tim se repovanje i moderni rifovi mogu nazvati progressive, s obzirom na to da se savršeno uklapaju u muzičku celinu Dream Theatera.

Edited by Totamealand

Share this post


Link to post
Share on other sites

Necu da pljujem u napred ceo album, ali kad je vec rec o A nightmare to remember, to je sve ali ne odlicna stvar, a sad evo i zasto:

 

Prvo, smesna im je inspiracija u black-u, onaj growl toliko na silu ubacen, ceo taj deo onako usecen bez suptilnosti, veoma sirovo i neosmisljeno zvuci.

A refren potpuno dosadan.

drugo dokle ce Portnoy da "reciklira" onaj deo na bubnju iz Glass prisona, evo ima ga i ovde na 2:48, a tokodje ko je primetio moze da cuje to isto i u In the presence of enemies pt.2. Dokle vise!?

Znaci pesma potpuno dosadna, sa vrlo ruznim melodijama u black fazonu.

 

Jedino, bih dao +, za onaj lagani deo u sredini koji moze da zalici na DT, samo steta sto se nasao u sred tako glupe pesme.

 

 

Cekam ceo album da se pojavi, pa da mozda izvadi stvar.

 

 

A sto se tice Rudessa, meni nikada nisu smetale njegove cirkuske melodije, cak su mi bas fora nekako, odlicne su i u Dance of eternity-u, i u Endless Sacrifice, i u Dark eternal najtu i u Octavariumu onaj Christmas deo :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...