Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
Progressive je zanr gde hitova ne bi trebalo biti ni pod razno , jer su kontraproduktivni i priblzavaju bend mainstremu sto je prodaja tj.komercijala.

To je poenta novog,kao i nekoliko zadnjih albuma DT-a !

:rolleyes: Gde je tu logika, ispada da je poenta da ceo zivot sviras na mestima ne vecim od Dangube i da budes totalni underground zato sto si tada jedino "pravi" prog?

Ne kapiram, Metropolis pt.1 jedan kao nije HIT??? Normalno da prog pesme mogu da budu hitovi, i popularne i normalno kao i u svemu da je normlano da imas tendenciju da sto bolje prodas svoju muziku i da budes sto popularniji tu apsolutno NISTA nije lose.

Fora je biti mnogo do jaja kao sto je DT i da uspes da takav poseban-nekomercijanli zanr priblizis sto vecem broju ljudi i da ga ucinis popularnim jer to je ono sto je najteze, a oni su to Jedini uspeli.

pojam mainstream ne mora da uvek znaci nesto lose, Elvis, Rolling Stones, The Beatles, Led Zeppelin, Cream, Hendrix, Pink floyd... svi su oni u svoje vreme bili mainstream, a sada su Legende, pa da li to govori da su oni losi?????

kamo srece da je DT mainstream :pivopije:

Edited by Erotomaniac
Posted

i ja tako gledam na celu stvar, neki ljudi ce reci da kada muzicar jednom dostigne veliku slavu da se upravo tada promeni i zbog slave i zbog novca, i od tada albumi koje pravi jednostavno nisu dobri kao oni ranije...

Mislim da to ipak zavisi, od muzicara do muzicara, od grupe do grupe, a Pink Floyd mi je najbolji primer

Posted (edited)

Niste ukapirali sta sam hteo da kazem,skroz pogresan kontekst !

Jbg.....sta da se radi...izlazenje u susret masama jednog ovakvog benda koji ima svoje mesto i udovoljavanje svima je najgora stvar koju rade, to nikako ne podrzavam jer to nije priblizavanje publike prog-u i nije hrabrost izbaciti clip za A Rite A Passage,to je kolotecina...

Uglavnom slusam kvalitetan mainstreem,ne slusam metal skoro nikako.

Pink Floyd jeste mainstreem na neki nacin koji nikad nije prisilno regrutovao mase vec je snimio " The Wall " gde je Waters objasnio jos 1979.Omiljen album mi je ipak Animals i TDSOM.

Kasnije su bili nesto komercijalniji ali ne na ovaj nacin.Division Bell je najbolje primer kako mainstrem moze zvucati kvalitetno.

Mi ovde ne govorimo ni priblizno o takvom kvalitetu.

Edited by Spastic Ink
Posted (edited)
Niste ukapirali sta sam hteo da kazem,skroz pogresan kontekst !

Jbg.....sta da se radi...izlazenje u susret masama jednog ovakvog benda koji ima svoje mesto i udovoljavanje svima je najgora stvar koju rade, to nikako ne podrzavam jer to nije priblizavanje publike prog-u i nije hrabrost izbaciti clip za A Rite A Passage,to je kolotecina...

Uglavnom slusam kvalitetan mainstreem,ne slusam metal skoro nikako.

Pink Floyd jeste mainstreem na neki nacin koji nikad nije prisilno regrutovao mase vec je snimio " The Wall " gde je Waters objasnio jos 1979.Omiljen album mi je ipak Animals i TDSOM.

Kasnije su bili nesto komercijalniji ali ne na ovaj nacin.Division Bell je najbolje primer kako mainstrem moze zvucati kvalitetno.

Mi ovde ne govorimo ni priblizno o takvom kvalitetu.

Ma ne mislim ni ja na Rite of passage sigurno kao primer dobrog DT-a, i priblizavanja publike progu.

Mislio sam na konstataciju da prog ne sme da bude hit?

Edited by Erotomaniac
Posted

Па и није. Није дужина песме сама по себи смисао. Fates Warning, Queensryche, Mind's Eye... су показали да не мораш да правиш песму од преко 10 минута да би представио нове идеје и био прог.

Posted

samo sto su sve ove nove duge pesme predosasne.

pogledajte koliko promena i raznih sranja se desava u change of seasons, kako se hiljadu ideja spojilo savrseno u jednu pesmu i ovu ziljavu count of tuscanny koliko je dosadno kad uporedis, umesto da naprave 10 raznih riffova ili promena u jednom momentu samo odsviraju solaza koja traje hiljadu godina. ta pesma bi mogla bez problema da traje 6 minuta.

Posted (edited)
samo sto su sve ove nove duge pesme predosasne.

pogledajte koliko promena i raznih sranja se desava u change of seasons, kako se hiljadu ideja spojilo savrseno u jednu pesmu.

A sad, A change of seasons ne treba porediti s ni sa cim... To je najbolje od najboljeg.

Edited by Erotomaniac
Posted
Evo kako su majstori davnih dana priblizili publici prog RUSH

a usput je postao i hit...hahaha !

To, majstore. :D Ceo "Moving Pictures" je postao hit bez obzira na taj poppy prizvuk, ujedinio je prog publiku sa onim delom "mainstream" populacije, i to je pravi pokazatelj kvaliteta.

Avangardni metal > Progresiv metal :metalac:

Pročitaj ponekad svoj signature, neće da škodi. :)

Posted (edited)

E, čim Princ tvrdi da nešto valja znajte da je kič neki neviđeni u pitanju. U tom čoveku ima manje sluha nego u ogluvelim ušima Phil Collins-a.

Evo ja slušam album već po par puta dnevno i govno je neviđeno...

Onda sam uzeo da isperem želudac sa A Change of Seasons i SFAM pa pustio i Killing Hand i tako dalje... i onda je novi album zvučao još jadnije

Sve može u jednu reč da stane - patetika.

Ne znam kako iko od vas može da ubeđuje sebe da su The Best Of Times i A Count Of Tuscany neki masterpiece-ovi: ono što počinje u 6.13 od The Best Of Times je možda najgori trenutak u DT diskografiji a A Count Of Tuscany je takva jedna ljiga, uh:

Let me introduce

My brother

A bitter gentleman

Historian

... ajme..

Edited by Luka.
Posted
E, čim Princ tvrdi da nešto valja znajte da je kič neki neviđeni u pitanju.

Znači, kič su albumi:

Judas Priest - Painkiller

Iron Maiden - Powerslave

Queensryche - Operation Mindcrime

Savatage - Gutter Ballet

Crimson Glory - Crimson Glory

Blind Guardian - Imaginations from the Other Side

King Diamond - Conspiracy

Helloween - Keeper of the Seven keys Part I

Angel Dust - To Dust You Will Decay

...i tako dalje.

Posted
E, čim Princ tvrdi da nešto valja znajte da je kič neki neviđeni u pitanju. U tom čoveku ima manje sluha nego u ogluvelim ušima Phil Collins-a.

:)

Evo ja slušam album već po par puta dnevno i govno je neviđeno...

Onda sam uzeo da isperem želudac sa A Change of Seasons i SFAM pa pustio i Killing Hand i tako dalje... i onda je novi album zvučao još jadnije

Sve može u jednu reč da stane - patetika.

Ne znam kako iko od vas može da ubeđuje sebe da su The Best Of Times i A Count Of Tuscany neki masterpiece-ovi: ono što počinje u 6.13 od The Best Of Times je možda najgori trenutak u DT diskografiji a A Count Of Tuscany je takva jedna ljiga, uh:

Let me introduce

My brother

A bitter gentleman

Historian

... ajme..

this are my thoughts, yo.

slazem se 110% :da:

Posted (edited)

Meni je zadnji album skroz ok,plus treba sacekati da izadje i bolji snimak jer prva i neki delovi ostalih pesama zvuce na momente kao iz bureta :)

Ne bas remek delo ali kao sto rekoh na skali 1 do 5-negde 3ica

Jebiga ne moze svaki put novi Awake,vec se zaslo u godine ;)

Edited by Full_Metal_Yakuza