Jimmi Posted March 3, 2011 Report Share Posted March 3, 2011 Meni je glavna zamerka njima sto se albumi stancaju u roku od 3 meseca. Evo Petrucci je napisao na twitteru danas ili juce da su zavrsili novi album i kako je uzbudjen. Sve mislim kakav ce album biti, neki random metal riffovi sa brzim solazama i mozda jedan pink floyd momenat, da bude kao prog. Karikiram malo Sto se tice 6DOIT, meni je to ok album, iako se cuju uticaji pomenutih bendova, jer pesme kao pesme meni jesu dobre. Ne ocekujem ja od njih da oni izmisle toplu vodu i da pocnu da sviraju sad bog zna sta odjednom, ali stvarno drze se jedne te iste formule koja je dosadila bogu i narodu. Ali stvarno super su oni bend i sta su napravili u svojoj karijeri, ne mozes ni ocekivati da neko konstantno bude dobar i odrzava takav nivo kvaliteta koji su ranije imali. Dosta dobre muzike od njih, verujem da je velika vecina tih starih prog fanova sto su slusali Dream Theater iz albuma u album digla ruke od njih i ne ocekuje da naprave opet nesto interesantno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erotomaniac Posted March 4, 2011 Report Share Posted March 4, 2011 Misim da su neki pogresno protumacili poentu mog posta, daleko od toka da sam branio novije albume, sta vise ne mogu da podnesem pesme tipa Never enough(bas zato sto su rip off Muse) vec je poenta da je sve ovo besmisleno i da nece pokvariti sliku o DT-u koju sam stekao na osnovu njihovog zlatnog perioda 92-99. P.S. Ne vredi Luka nije problem u muzici sa WDADU vec u Domniciju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bloodsucker Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 6 Degrees je najave Dream Theater ere u kojoj kopiraju svoje uzore trenutne jer su se malo izlizali i ne znaju sta bih sledece i zele da ostanu relevantni. Nisam slusao dugo, ali koliko se secam, The Glass Prison = taj Pantera, zelimo biti metalci ipak, fazon, The Great Debate = Tool skidacina, Disappear = lozimo se i na Radiohead, Solitary Shell = blatant rip-off Peter Gabriel "Salsbury Hill" to je poslednji album njihov koji sam kupio i poslednji put da sam ih gledao uzivo. Tad su bas svirali taj Master of Puppets u NYC (jos jedan pokusaj da pokazu da su pravi metalci, po meni) i bila je jedna od dosadnijih svirki ikad. Ko zeli da gleda dream kako svira metallicu, pritom Jordan nikad nije ni slusao album i citao sa nota i Labrie citao tekstove sa telepromptera. Train of Thought je kad im je MI SMO METALCI I PRITOM MODERNI fazon in full swing. Nisam uspeo vise od dva puta da preslusam, ali koliko se secam, bilo je nekih Slipknot momenata gde mi je bukvalno bilo blam za njih dok sam slusao. Predosadni riffovi "metalski," sablonske solaze, glupi tekstovi, retko traga prog atmosfere, stvarno jedan od uzasnijih albuma ikad. Ona Octavarium se jedino secam da je bila jedna pesma gde su mnogo skinuli Muse i da je valjda ta duga bila podnosljiva ali ne dovoljno da bi je opet pustio. Stvarno ne vidim poantu tvog posta... 1 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AwakeN Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Hahahah Kralju!!! jednostavno nemam zalju da slusam Dream vec dugo vremena zbog svih njihovih sranja sto su ucinili. Ima toliko novih prog bendova koji bi mogli da odrze DT-u casove proga. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bloodsucker Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Hahahah Kralju!!! jednostavno nemam zalju da slusam Dream vec dugo vremena zbog svih njihovih sranja sto su ucinili. Ima toliko novih prog bendova koji bi mogli da odrze DT-u casove proga. Kralj je ako je popljuvao pola DT diskografije? Cak i SDOIT ? 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AwakeN Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Vidi ima raznih predrasuda o DT i jednostavno je previse misljenja i ukusa o ovom bendu,tako da nevredi ulaziti u ikakve polemike.... a za "kralja"sam napisao zbog slike. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grogi Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 (edited) Jedno je sigurno, a to je da DT pravi jako dobru muziku, i dalje su jedni od najboljih instrumentalista tako da mogu da obrade, preprave, iskroje koga hoće i pripišu sebi, jer niko ne može to tako da odsvira i zapetlja u glavi. Štancanje albuma mislim da je do Roadrunner-a, ipak DT ima neki ugovor kojeg mora da se drži. Možete da kenjate kolko hoćete, svaki album ima bar jednu stvar koja se baš svidi, samo zavisi od ukusa i broja slušanja. ToT je meni skroz ok album jer su napravili malo jači rif zvuk i ubili su sa par stvari. Sličan je i Constant motion. Smeta mi kod novijih preterano trzanje Petrucci-a i Rudessove dubioze al, overall, dobro je to sve. Nekome se to sviđa, ipak oni (DT) pucaju i na nove klince, koji su rođeni kad su albumi Images, Awake...izdati. Edited March 7, 2011 by Grogi 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 sigurica Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novaliis Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Pa jel se zna ko je bubnjar? Izgleda mi kao da prave sapunicu od cele te price. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Izgleda ti? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Rudess svira bubnjeve na ajfonu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novaliis Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Izgleda ti? Sto da ne? Kao mali voleo sam da sviram bubnjeve po loncima, imam prirodan talenat za udaranje, volim ritmove, pravilne i nepravilne.. zato i volim prog izgleda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Lou je pokušao da objasni da je to već sapunica Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Novaliis se zbunio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novaliis Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Glorious. Nego, pitao sam jer verujem da vec imaju novog bubnjara, ali ne zele da otkriju javnosti, misleci da ce im to doneti neku korist u buducnosti, kao neki hajp medju fanovima.. gluposti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Imaju nekoga, samo ne govore. A ljudi na kraju neće ni biti iznenađeni mnogo, provereno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 (edited) Pa i šta ima da budu iznenađeni, ne dovode ga sa Marsa, koje su to gluposti... edit: nego kapiram da je to zbog Portnoya, da ne napravi neku glupost Edited March 10, 2011 by AstralliS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Da ga izazove na dvoboj palicama. Homo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erotomaniac Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Mislim da vise nikoga od fanova nije briga ko je bubnjar, svaki hajp su odavno ubili i dokazali da nisu dorasli odnosu sa fanovima koji je imao Portnoy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Od 5:37 do 6:34. Ništa novo, ali čisto da se zna da su Theaterovci smoreni koliko i fanovi oko cele situacije. Neka objave kad god hoće, who cares, važno je da je jedanaesti album već napisan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лука Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Super ova Rudessova stvarčica, sad može da svira Octavarium na iPadu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erotomaniac Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 Neka objave kad god hoće, who cares, važno je da je jedanaesti album već napisan. Mene iskreno plasi to sto je album vec napisan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted March 10, 2011 Report Share Posted March 10, 2011 (edited) album vec napisan, Myung jos nije cuo nijednu stvar kapiram da ni on ne zna ko je bubnjar Edited March 10, 2011 by azal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts