vudun Posted October 30, 2021 Report Posted October 30, 2021 Dobar dan, tugo, evo vraćam ti se ja... Quote
marinko Posted October 30, 2021 Report Posted October 30, 2021 Utisci i zapazanja o novom, 15. po redu albumu Nakon slusanja prvog singla ocekivanja su bila prosecna, ne prevelika - Alien me nije radio na prvu, no jeste svakim narednim slusanjem rastao taj neki hajp. Tehnicki potkovana, produkcijski mocna, sa solidnim refrenom. Drugi singl je ocekivanja jos malo spustio - Invisible monster je uobicajena DT pesma iz novije faze, meni licno ne preterano inventivna. Srecom, solo deonice bas dobre. A onda sam konacno preslusao pre desetak dana album u celosti, svih njegovih 70 minuta i preostalih pet pesama. Sa zadovoljstvom konstatujem da je DT izdao prilicno mocan, jak album koji se moze okarakterisati kao jedan od boljih u Mangini eri. Ispostavilo se da su uvodna dva singla ujedno i najtanje pesme, dok ostatak zaista daje dobru sliku. Naslovna epska numera od 20 minuta (cak me je donekle podsetila na Symphony X radove) kao da prolazi kroz sve faze benda, sa svojim mirnijim i agresivnijim delovima, naglasenim klavijaturama i LaBrijem koji zvuci neuobicajeno sveze. Uz nju, moji glavni favoriti su Answering the call i Transcending time, sjajne pesme koje bi bez problema mogle biti i na onim najzvucnijim albumima benda. Ova prva je sa sjajnim refrenom i mocnim klavijaturama, a druga u super Rush fazonu. Favorit iz senke zasigurno ce nekome biti i Sleeping Giant ili Awaken the master sa svojim djent uvodnim rifovima. Dosadasnje recenzije i kritike albuma po raznim forumima i sajtovima su vecinski pozitivne, a na progarchives cak i vise od toga. Najcesce ga rangiraju sa nekom jakom osmicom, a i moja ocena bi se kretala negde oko 8,5. Ono sto je mene obradovalo jeste i cinjenica da na momente na albumu cujem i zvuke Awake ili Scenes from memory perioda, te da i nakon toliko godina (a bilo je i razocarenja i praznog hoda) jos uvek ima ideje u bendu koji je svoje najbolje momente imao pre 20 i kusur godina. Quote
Mračna kurcobolja Posted October 31, 2021 Report Posted October 31, 2021 On 10/28/2021 at 5:40 PM, Totamealand said: Ima li kakvih komentara na račun novog albuma? Ja ga intenzivno vrtim već dve nedelje i nemam utisak da se album sastoji od nekih od njihovih najboljih ideja. Prevashodno me instrumentalne sekcije ostavljaju ravnodušnim, što je neobično, budući da su to nekad umele da budu najuzbudljivije deonice. The Alien mi je fantastična stvar, strukturalno je dinamična, jako je ubedljiva u pogledu energije i vokalne ritmike. Transcending time mi se takođe dopada, jer generalno nema greške sa vedrim Rush vibe-om. Izuzev toga, poneki riff ili refren ume da bude pamtljiv, ali u celini nije u pitanju jedan od boljih DT albuma... Vrlo dobar novi album, dosta pozitivnih mesta, baš prijatno iznenađenje. Meni za sada najviše prija stvar - Answering the Call. Izvrstan refren, lepa vožnja sve u svemu. Quote
Grobodan Posted October 31, 2021 Report Posted October 31, 2021 Meni ovaj album njihovo vrlo ubedljivo najbolje izdanje jos od Train of thought. To je taj recept ali svirka je ubedljiva i poletna, u sustini album najvise kolje vokal sto se lepo vidi kad se pusti bonus instrumentalni CD gde sve puca od dobre svirke. Stvar navedena iznad najbolja, ali pustio sam album samo da ispostujem i na kraju sam ga i provrteo, sve u svemu pozitivno iznenadjenje. Quote
Haos sam ja Posted February 14, 2022 Report Posted February 14, 2022 27.05. sviraju u Zagrebu sa Devinom Quote
azal Posted February 15, 2022 Report Posted February 15, 2022 to bi bio najbolji koncert svih vremena da se desio 97 Quote
Toki89 Posted February 15, 2022 Report Posted February 15, 2022 Alien, Awaken i Invisible najbolje, relativno stabilna svirka, bez nekih ultra-brzih, kompleksnih, neocekivanih delova, bez probijanja granica, miks celokupne diskografije, dobri refreni Quote
Marko, Mon_a[MOR]e Posted February 23, 2022 Report Posted February 23, 2022 19 hours ago, azal said: Meni ova konkretna deonica deluje kao nesto sto bi Labrie, bez obzira na formu, mogao lagano da izvuce uvek - ne znam kako onda peva ostalo. Quote
ShinigamY Posted February 23, 2022 Report Posted February 23, 2022 Fora je sto on tu laganu deonicu fejkuje da bi odmorio i izgurao sledecu koja je komplikovanija i vise su note. U svakom slucaju, pederska fora skroz. Jedno je koristiti backing tracks da dodas harmonije itd, a drugo je da lip-sync komplet deonicu. 1 Quote
Лука Posted February 23, 2022 Report Posted February 23, 2022 A da nađu drugog pevača? https://www.setlist.fm/setlist/dream-theater/2022/the-chicago-theater-chicago-il-73886a25.html Kakva smejurija 2 Quote
ShinigamY Posted February 23, 2022 Report Posted February 23, 2022 Note: Petrucci played the first 3 notes of Pull Me Under before Invisible Monster, and everyone went berserk 1 Quote
KazimKazim Posted February 24, 2022 Report Posted February 24, 2022 (edited) Red e da Dominici upadne i da se skuva When Dream part 2...sa sto e moguce slicnim zvukom i bar 2 hita, u rangu prve dve pesme sa tog albuma...ako su sposobni za to, ako ih nie sramota da drve kurac ko poslednjih 15ak godina Edited February 24, 2022 by KazimKazim Quote
azal Posted March 18, 2022 Report Posted March 18, 2022 jes. mnogo bolje kad ne gledas ovaj spot uzasan. Jako lep miks, bas prirodan zvuk, dise. I glas mu skroz ok zvuci ovde. Nisam cringeovao nijednom. Quote
bradilko Posted March 18, 2022 Report Posted March 18, 2022 to to. ispada da i njega teraju ko manginija da gura neki poseban fazon 😄 Quote
Лука Posted April 28, 2022 Report Posted April 28, 2022 (edited) Ovaj Labrie gore Budva, Stari Grad kafic fazon. Edited April 28, 2022 by Лука Quote
Marko, Mon_a[MOR]e Posted April 29, 2022 Report Posted April 29, 2022 Kapiram da je jedini razlog da se pusti James Labrie solo stvar ako je muzika bas dosta bolja od DT. Quote
azal Posted April 29, 2022 Report Posted April 29, 2022 pa bolje je jer njemu vise lezi. peva kako mu prija sa 50+ godina a ne kako mu petrucci kaze. 1 Quote
Recommended Posts