Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
  power slave said:
Evo, i dan danas ja taj album ne volem nikako.

е видиш, мени се баш свиђа, и мислим да је Тотамеаланд у праву.

као што се види, све је у питању ствар укуса.

или га имаш или га немаш :mrgreen:

шалим се, али ето, не свиђају ми се баш све песме, али први део албума је баш добар.

Hudini said:
Hrišćanstvom?!

зашто? па шта и да јесте? мислим Change of Seasons ме и подсећа на моралну подршку и подршку вере, али конкретно да се односи на хришћанство нисам приметила

Edited by BiserkaB.
Posted
  vladream said:
Happy Birthday, Mike! :pivopije:

Jeeeee! Da nam Mike poživi bar još toliko...

A Systematic chaos mi je odličan iz više razloga:

1. LaBrie je fenomenalan, nema nekog preteranog pokušavanja da izvuče visoke tonove, a samim tim su i tekstovi mnogo razumljiviji.

2. Ruddess unosi još više eksperimentalnosti (npr. klavir u Dark eternal night) i solaže su mu bolje nego ikada (npr. In the presence of enemies II)-

3. Petrucci još jednom razbija sa solažama (Repentance, The Ministry of the lost souls, Constant motion...).

4. Za razliku od Octavariuma i Train of thoughta, album ima još više gubljenja i uvrnutih instrumentala (npr. uvod u In the presence of enemies I, instrumentalna sekcija u Dark eternal night, i The Reckoning, koja predstavlja jednu od najjačih kulminacija u istoriji Dream Theatera, bar u delu istorije koji sam ja čuo).

Jedino što mi se ne sviđa su par jadnih tekstova, poput Forsaken i Dark eternal night, ali nasuprot njima tu su neki izvanredni tekstovi, npr. In the presence of enemies i Ministry of the lost souls).

Takođe, nisam neki fan pesme Prophets of war, zbog disco i rap elemenata. Ali je i dalje dobra stvar.

Album mi je sve u svemu super, zaokružio bih mu ocenu na 9,5 kada bi me neko pitao.

Posted
  BiserkaB. said:
Change of Seasons ме и подсећа на моралну подршку и подршку вере, али конкретно да се односи на хришћанство нисам приметила

Mislim da niko nije primetio da se njihovi tekstovi bave hrišćanstvom. Možda zbog činjenice da se ne bave hrišćanstvom.

I bilo bi u najmanju ruku neumesno da pišu tekstove o hrišćanstvu kad im je glavni čovek jevrejin...

Posted

па да.. баш то. мислим, бенд је скуп етнички и културно различитих људи.

било би невероватно глупо и понижавајуће да пишу о верама, националностима..бла, бла.. и тј, уопште и не пишу о томе. пишу о осећањима и моралу, и болу.. и ..... осталим стварима. много тога ту има, али сигурно нема песама о хришћанству.

Posted
  Totamealand said:
Takođe, nisam neki fan pesme Prophets of war, zbog disco i rap elemenata. Ali je i dalje dobra stvar.

pesma je 1000% Muse, kak'i crni disco i rap :mrgreen:

Posted
  BiserkaB. said:
пишу о осећањима и моралу, и болу.. и ..... осталим стварима. много тога ту има, али сигурно нема песама о хришћанству.

Слажем се.

Али који је највећи морал? Па хришћански морал.Када се помене патња,бол,осјећања и морал,велика суза ври из Хришћанства.Тако да,кад су тражили морал и пјевали о њему тражили су га у хришћанству.Када су пјевали о болу тражили су га у хришћанству.Нису то нигдје потпуније и осјећајније могли наћи него у "Светом Писму".Њихова фасцинација религиозним идејама у њиховом случају хришћанством је неминовна и то се да закључити из њихових текстова.

Па само погледајте "SCENES FROM A MEMORY" и гледајте шта ради убица који не може да живи са гријехом,какво је убиство...и који трага за покајањем....

Posted
  SixStepsOnTheMoon said:
Слажем се.

Али који је највећи морал? Па хришћански морал.Када се помене патња,бол,осјећања и морал,велика суза ври из Хришћанства.Тако да,кад су тражили морал и пјевали о њему тражили су га у хришћанству.Када су пјевали о болу тражили су га у хришћанству.Нису то нигдје потпуније и осјећајније могли наћи него у "Светом Писму".Њихова фасцинација религиозним идејама у њиховом случају хришћанством је неминовна и то се да закључити из њихових текстова.

Па само погледајте "SCENES FROM A MEMORY" и гледајте шта ради убица који не може да живи са гријехом,какво је убиство...и који трага за покајањем....

No comment! Kako neko može tako da zabrazdi u nešto ...

Posted
  SixStepsOnTheMoon said:
Слажем се.

pa da - čovečanstvo nije poznavalo bol, patnju i druga osećanja dok se nije pojavilo hrišćanstvo, tek od tada je greh ubiti, pre se to radilo za doručak

Posted
  SixStepsOnTheMoon said:
Овдје говоримо о инспирацији...

Pa da. Jevrejin inspirisan da peva o hrišćanstvu. Sasvim logično.

Hajde sad za promenu da pričamo o mozgu.

Posted
  Hudini said:

Па добро ако је Жидов онда је вјероватно свјестан да његова клапа није нешто добро урадила,а и не пита се само он у бенду...Није он традиционални жидов,он је Американац у метал бенду који се зове сањај позориште.

Posted (edited)
  Hudini said:

Jevrej ne moze napisati pjesmu inspirisanu drugom religijom?

Bol i patnja se mogu vezati za skoro svaku religiju sto ne znaci da je DT inspirisan hriscanstvom :)

Edited by Therapsid