Jump to content

Dream Theater

bu

Recommended Posts

prilicno dugo? imas 16 godina.

pa lepi, ja slusam DT vec 4,5 god. tako da ne mozes da kazes da je to kratko. Aj da vam se ne svidjaju SDoIT i SC, ali Oktavarium i Train of Thought su odlicni albumi. Pa poslusajte pesme tipa Endless Sacrifice, Stream Of Consciousness, As I Am, Panic Attack, Octavarium....

ali čemu da se okrenu? šta drugo da rade?

d.t im je obezbedio popriličnu egzistenciju i dokle god imaju turneje/koncertne aktivnosti (koje su i dalje u punom zamahu), a kako sami kažu i prodaja albuma i svega ostalog ide veoma dobro, suludo je da s tim prekinu.

s druge strane, kakav god album da snime (a i po tom pitanju se veoma dobro drže s obzirom na staž) uživo i dalje jebu mame, tako da...

svaka njima čast

Oni uzivo rasturaju,nema tu sta da se prica.Oni su i pre ovog tripovanja imali poprilicno fanova i maltili su lepu kintu.Niko im ne kaze da prestanu,ali ovo tripvanje(umemo i mi kao Tool,Muse,Opeth...)nije im bilo potrebno.Govorim iz licnog iskustva,kad sam cuo da spremaju 6doit,ja nisam mogao da iscekam album.To je po meni njihov poslednji pristojan album(jeste da su smorili sa Toolom na prvom cdu,ali drugi cd je ima vise nego dobre momente).Nakon ToT bilo mi je potpuno svejedno sto izdaju albume.Najbolje je pogledati u sta su pretvorili oni sami.Petrucci je prolupao.Riffovi i solaze su mu kao da je nalozeni klinac.Rudess me je skroz razocarao.Gde su momenti pout onih sa LTE.A Portnoya necu ni komentarisati.

JP-a ocito drma kriza srednjih godina, sve to bildovanje i shredovanje :) verovatno je ahiperktivan i u groupie girl segmentu turneja.

Zbilja, vrlo primetna stvar u vezi sa DT-om i njihovom (de)evolucijom tokom godina je infantilizacija. Nije, bogamu, prirodno da su tekstualno i misaono najzreliji period imali na pocetku karijere kao klinci pisuci znacajnu liriku koja je navodila i na razmisljanje. Kako omatorise, nastupi period grotesknih bica, mracnih gospodara i lame-ass politickih komentara na nivou osmoljetke.

Edited by Et in Arcadia Ego

ali čemu da se okrenu? šta drugo da rade?

d.t im je obezbedio popriličnu egzistenciju i dokle god imaju turneje/koncertne aktivnosti (koje su i dalje u punom zamahu), a kako sami kažu i prodaja albuma i svega ostalog ide veoma dobro, suludo je da s tim prekinu.

s druge strane, kakav god album da snime (a i po tom pitanju se veoma dobro drže s obzirom na staž) uživo i dalje jebu mame, tako da...

svaka njima čast

This.

Aj da sačekamo ceo album pa da damo konačan sud... Još je nezahvalno pričati kakvi su i kakvi nisu dok ne izađe kompletan album. Meni lično ovo zvuči kako Systematic Chaos pt2. Ne mislim da je SC loš. Probali su da naprave teži album od Octavarium-a, pa su išli u tom smeru. Ili je to zbog Roadrunner-a :)

Znam da je bend imao krizu u vreme izdavanja albuma FII, kad su izdavačke kuće tražile 'komercijalnije' pesme. Tad je Portnoy hteo da digne ruke od svega, pa su ga jedva naterali da ostane u bendu i onda su snimili savršenstvo zvano SFAM.

Možda su sada u sličnoj situaciji, kada izdavač traži od njih da prave neke besne metalčeroske pesme. Ili možda ja samo puno serem :)