bloodsucker Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 jeste mnogo bolje u odnosu na sve sa prosleg albuma svakako ali opet. ja kad slusam novi dream theater imam osecaj kao da slusam neki vanden plas, dreamscape, sta god, neki bendovi koji se lozili da zvuce kao dream. Nisu to losi bendovi nikako, ali opet, ovo su ljudi koji su snimili images i awake ipak, ocekujem malo vise valjda. Slazem se totalno. To je i moje misljenje, mozda je to neki prog al nije onaj posebni DT. Vidjet cemo album.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 meni je sranje pesma, ali ono, nisam ni ocekivao da ce biti dobra. Posle ovog Lazinog posta očekujem seriju "pa da, i nije nešto kad malo bolje poslušam" 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladream Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 (edited) e jebem ti, refreshovao sam od pola 5 yt kanal roadrunnera jedino sto mi se svidelo je sto dobos vise nije kanta i sto se cuje bas ponovo Edited June 29, 2011 by vladream 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmi Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 Imam slican utisak kao i ostali. Solidno ali moze bolje. Od svega u pesmi, najbolji mi je sam pocetak i uvod. Posle mi se nije svideo onaj iseckani riff, dalje sam se izgubio u toj silnoj konfuziji i rec koja me najvise asocira na sve to je 'isforsirano'. Ima tu prelaza i skakanja, zezanja, ali nije mi ostavilo neki utisak... Uporedis ovu pesmu sa npr Scarred, pa onda skontas da nije to bas kao stari DT, ali bi pesma zelela da bude. Ali ne moze Nek mi neko samo kaze gde je taj LTE momenat u pesmi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erotomaniac Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 Nek mi neko samo kaze gde je taj LTE momenat u pesmi? Na primer 3:42 i 6:47 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 (edited) Zadnji riff je ubitačan. U stvari,to je modifikovani glavni rif,sa drugim akcentima. Da nema ovih klavijatura,mogao bi slobodno da se nađe na nekom sljedećem Gojira albumu. U principu je paran,kolko mogu da skontam,ali prvi krug ide krace za jednu osminu,a drugi ima produzetak za istu. blizu si ide: (4/4; 3/4; 4/4; 4/4) + (4/4; 9/8; 4/4; 4/4) ovih 9/8 je efektivno istih onih 3/4 + 3/8 odnosno 2 2 2 3, sto je neparan takt tako da ceo rif nije paran nego vuce za jednu osminku edit: da sam bubnjar razmisljao bih kao sto je gore napisano, a i notni zapis pesme verovatno tako izgleda, ali da sviram pesmu na gitari razmisljao bih u osminkama: 332; 33; 332; 2222 + 332; 333; 332; 2222 Edited June 29, 2011 by Нормалан и Природан 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baron Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 Dobra je nova pesma. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 Leadovi su slabi i klavijature su gej, a refren je katastrofa, osim toga sasvim solidno. Bubnjevi su super. Ko sto azal rece, zvuce kao klon samih sebe iz ranijih dana, sto sam i ocekivao. Bez boljeg materijala na albumu nece mi nista porasti u ocima. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 @NiP,bravo. Uopste nijesam razlagao po taktovima,vec po krugovima,zato sam se zeznuo za tu 1/8. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladream Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 ostaje nada za ovu myungovu pesmu, on jos nije omanuo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wendigo Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Meni pesma isto nije ništa posebno. Ali mi je mnogo veće razočarenje to što Mangini svira totalno u Portnoy fazonu. Jebeno sam isčekivao da čujem kako će ovaj bubnjarski kralj da unese svežinu u muziku Dream-a, kad ono kao da i dalje svira jebeni Portnoy. Da li su ga terali da tako svira ili šta, ne znam, ali ume on mnogo bolje od ovoga. Znači, blago razočarenje. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
truliandedzombileš! Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 (edited) Nije ovo toliko loše (zapravo - ništa što je DT ikad snimio nije ni približno govnima u koje ih na ovim stranama trpate), ima tu lepih momenata, čak i zanimljivih, ali i prečesto mi sve liči na sažvakan, progutan, polu-svaren, pa vraćen i nanovo prežvakan obilan obrok. Jednostavno, kada mi zazvuče kao klonirani klon (kada slušajući onjih iz glave ne mogu da izbacim razne maksimuse i slične) setim se bezbroj prog rok/metal bendova koji mi bleje na hardu i čekaju da im posvetim pažnju - ne'am vreman za bend koji bi da svira ono što je odsvirao pre dvajes godina... Edited June 30, 2011 by truliandedzombileš! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erotomaniac Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 (edited) Meni pesma isto nije ništa posebno. Ali mi je mnogo veće razočarenje to što Mangini svira totalno u Portnoy fazonu. Jebeno sam isčekivao da čujem kako će ovaj bubnjarski kralj da unese svežinu u muziku Dream-a, kad ono kao da i dalje svira jebeni Portnoy. Da li su ga terali da tako svira ili šta, ne znam, ali ume on mnogo bolje od ovoga. Znači, blago razočarenje. Obrati paznju na deo 2:09, gde mangini svira bas bubanj unisono sa gitarom a cinelu sa klavijaturama, vrh. Edited June 30, 2011 by Erotomaniac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Ja mislim da se Mangini dosta istakao, baš je ambiciozan, Portnoy poslednjih godina nije toliko forsirao tehniku. Nisam bubnjar, ali sviđa mi se šta čujem, neke šesnaestine na činelama zvuče prilično cool. Uzgred, druga strofa, kako volim takve groove momente, podseća me na Strange Deja Vu (''Back on my feet again...'') 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tanya Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Dobro mi zvuci, verujem da se bubnjar sad toliko istice, jer je tek stigao pa onda mora da se istakne, ne znam dal ce i kasnije biti toliko akcenat stavljen na njega. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Et in Arcadia Ego Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 klavijature su gej Jbt, ovom forumu tako fali "under 12/kindergarten" sekcija. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Klavijature su jako prominentne a ne zasluzuju da budu, patchevi su ruzni i deonice su mahom nemastovite. Svaki metalac zna sta su gej klavijature tako da odjebi. 3 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Et in Arcadia Ego Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 (edited) Klavijature su jako prominentne a ne zasluzuju da budu, patchevi su ruzni i deonice su mahom nemastovite. Svaki metalac zna sta su gej klavijature tako da odjebi. Da, ovaj forum vapi za kindergartenom! Edit: Hvala sto mi osvezi pamcenje zasto se vise ne samosortiram medj "metalce koji znaju sta su gej (sic!) klavijature". Edited June 30, 2011 by Et in Arcadia Ego 4 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 evo ti minus pedercino 2 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Et in Arcadia Ego Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 (edited) evo ti minus pedercino Psovanjem ne dizes sebi kredibilitet niti mene diskreditujes, moraces jace da napnes neurone, malisa. Pa-pa! Edited June 30, 2011 by Et in Arcadia Ego 8 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Interests: Philosophy, science, arts, theater, music...all sorts of knowledge and spiritual development. pederu. jasno mi je zasto ti klavijature nisu gej. zato sto si derpe HAHAHAHAHAHA 2 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Et in Arcadia Ego Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Eto, ljudi, edukacija je gej. Sad znate. 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 dzaba ti edukacija kad si najobicniji derpe 2 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Et in Arcadia Ego Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Sine, deder priuci se jos po kojem epitetu radi efikasnijeg vredjanja pa i komunikacije uopste, nece ti otpadnu mudasca. Back on topic, od Manginija licno (a ti, derle, knjigu u ruke): Wait wait wait till you hear the rest of the DT album... oh my... but please enjoy On the Backs of Angels as it was my 1st recorded song and I can't wait until you hear it in person! There aren't enough hours in the day for me before leaving for Rome. I'm learning a HUGE DT epic (last min. add) to throw in this tour!!! 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erotomaniac Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Jel postoji ban na ovom forumu? 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts