Jump to content

Recommended Posts

Posted
Što je Laki dobro ripovao Images & Words - Live in Japan DVD, eh da znate. Fakat je slika predobra.

icon_smile.gif

Ma nisam ja to ripovao icon_smile.gif

Ali slika jeste predobra, poredio sam sa original DVDom icon_da.gif

p.s. Superior je kvlt, da ne idem sad u preteran offtopic. Ali uvek stoji da je bolje pricati o Vanden Plas na DT temi, ako se vec zeli uputiti deo publike koja voli DT, u njihove rip-off-ove icon_mrgreen.gif

Posted
Pesma endless sacrifice sa train of thougt je domaci zadatak...skidam im kapu

Moj favorit je This Dying Soul.

Zapitali ste se mozda koliko ima skrivenih poruka u "Octavarium"-u? Odgovor na to pitanje mozete naci na sljedecem linku: http://dt.spatang.com/octavarium.php

U jebote, jos jedan razlog da nabavim taj album.nisam ga jos ni preslusao. icon_smile.gif

Posted
jbt osecao sam se kao da chitam "da vincijev kod" dok sam ovo chitao

icon_smile.gificon_smile.gif

taj rad.

Stvarno su dobro osmislili album.

Samo steta sto su same pesme ispod njihovog renomea icon_cry.gif

TOT mi se mnogo vise svidja...

Mada kontam da nisam otkrio toplu vodu icon_smile.gificon_smile.gif

• 2 weeks later...
Posted

Pesma endless sacrifice sa train of thougt je domaci zadatak...skidam im kapu

Slazem se samo da nema onaj deo na klavijaturi tipa crtani film/miki maus/mapeti ali kada si DT sve je dozvoljeno i sve ce zvucati strava.

Posted

Upravo je zadivljujuce sto oni i kada sviraju kao da su ispali iz crtanog filma zvuce monumentalno i oduzimaju dah.

a niko se ne seca Glass Prison? po meni najbolja i najkompletnija pesma koju sam ikada cuo; tehnicki, umetnicki, estetski, ne smara ni u jednom delu, jedno epohalno delo sve u svemu...

Posted

Samo da se 'pohvalim' da sam KONACNO odgledao live at budokan i da sam odusevljen koncertom....Stvarno su to odradili svetski nema sta, stvarno nemam neku vecu zamerku, ja samo mogu da kazem da cu veceras opet da gledam sve icon_smile.gificon_smile.gif

Posted
Samo da se 'pohvalim' da sam KONACNO odgledao live at budokan i da sam odusevljen koncertom....Stvarno su to odradili svetski nema sta, stvarno nemam neku vecu zamerku, ja samo mogu da kazem da cu veceras opet da gledam sve icon_smile.gificon_smile.gif

Live At Budokan je definitivno najbolji DVD koji sam pogledao. Nestvarno...

• 2 weeks later...
Posted

Par reci vezanih za "Octavarium" ...

Ne kapiram: ljudima se zapravo DOPADA ovaj album?

A zasto?

Zar nisu culi stariji DT materijal, zar ne znaju da treba da bude PROGRESIVAN?

Ovo je, verovatno, jedan od najdosadnijih albuma u heavy metalu IKADA. Boze, ovo je takav corak i promasaj ...

Ne zelim da trosim reci na DT - svi ih znamo i znamo ih sa razlogom:

jedan od zbilja, najoriginalnijih bendova u istoriji metala i jedan od onih koji su prosirili njegove granice ali ...

Mene ovo izdanje ne sljaka, ne pomera ni jedan deo mene, sve sto cujem ovde - vec sam cuo a narocito od njih samih.

Ovo je i muzicki i tekstualni poraz. Impotentno ...

Mada, produkcija je jako dobra!

Deluje da su Petrucci i Portnoy nasli formulu za DT i prakticno imamo isti zvuk od "Metropolis 2" sa neznatnim modifikacijama. OK, manje-vise svaki HM bend to radi.

Imamo JOS JEDNU alkoholicarsku ispovest Portnoya (zar 2 vec nisu dovoljne?) i hocemo li to isto slusati i na ostalim DT albumima do kraja karijere?

Imamo jos jednu "Another Day" u "Answer Lies Within" i "I Walk Beside You" koja je tako dosadna da ju je nemoguce odslusati dva puta, "These Walls" je "Lifting Shadows Off a Dream" pt. 2, "Never Enough" je "Honor Thy Father" pt. 2, "Sacrificed Sons" je o njihovom politickom ubedjenju koje me ne zanima i to je zakasnela (uzasno zakasnela) reakcija na 9/11 i drugi deo "The Great Debate" kao sto je i "Octavarium" "Six Degrees of Inneer Turbulence/Overture" pt. 2 i razvijanje te ideje do besmisla.

Nema APSOLUTNO NICEG ORIGINALNOG na ovom albumu!

Jedina svetla tacka je "Panic Attack" koja je najbolja i jedina zapravo, solidna stvar na CD-u.

Mi znamo DT po njihovoj vestini, kreacijama i pricama, sta se desilo?

Ovo nije sveze jer su se, jednostavno ISTROSILI na svoje bezbrojne side-project varijante.

Album NIJE originalan i inventivan, nije DRUGACIJI od svega na metal sceni kao sto je to znalo da bude!

To je hibrid i mesavina ""Six Degrees of Inneer Turbulence" i "Train of Thought" i nije NOVO.

JA NE ZELIM JOS JEDAN "Images and Words" ili "Awake"!

Cak ni njihovu mesavinu.

Veliko razocarenje i nadam se da ce sa, najzad fokusirati na DT i napraviti bar jos jedan pravi, autorski album.

Posted (edited)

Ovo nije sveze jer su se, jednostavno ISTROSILI na svoje bezbrojne side-project varijante.

sta su istrosili na side projekte kad su i oni sranje?

JA NE ZELIM JOS JEDAN "Images and Words" ili "Awake"!

icon_smile.gificon_smile.gif

hahaha, najbolji si icon_smile.gif sta zelis? kesh? pare?

Edited by BodyRemover
Posted

@gavrosaurus

true

album je preslusaj i shift+del icon_da.gif

Svaka casta za Dream, ali sto je mnogo, mnogo je... Octavarium mi se cini na silu mastovit, povremeno furaju neki moderni trash zvuk koji mi se nikako ne svidja. A i side projekti... odlicna produkcija, sve je to tehnicki napucano, ali brate mili fali ono sto se zove potreba za preslusati ponovo. Jebote, znam kad sam slusao change of seasons u srednjoj skoli, jedva sam cekao da se vratim kuci da pustim pesmu. Ali jebi ga, ideje su potrosna stvar

I jos jedna stvar, video sam da se mnogi ljudi pozivaju na progresivno, regresivno, i fazone ovo je isto, ovo nije. Koga boli kurac dal' je nesto progresivno ili regresivno, sve dok taj bend moze da napravi dobru pesmu, a sta je dobra pesma nego nesto sto ne analiziras, nego slusas i jebeno ti je lepo.