Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ne mogu da vjerujem da su toliko dobili. Sto je briga fanove u Hrvatskoj sto ti organizatori nemaju veze o trzisnoj cijeni benda, kad ce biti u prilici da vide jedan ovakav bend. Svaka njima cast sto ih dovode.

Posted

Pa to ti kazem... kada su ti isti bukirali recimo Korn , onda su posle toga se raspitivali sta taj bend svira... verovatno neko pranje para i sl.fore . Ko to zna sta se desava ... uglavno poremetili su koncepciju do jaja, i mislim da D.T nece nastupati u nasoj zemlji, tj. nasi fanovi nece imati priliku da vide bend kod nas . Na zalost...

Posted

Ne shvatate u cemu je poenta. Svaki bend se placa koliko na trzistu vrijedi. Kad neko dodje i plati ga van trzisne cijene to odmah stvara apsolutni poremecaj. Jer menadzment misli da na osnovu takvog izolovanog slucaja moze i od drugih promotera da zahtjeva slicnu cifru, sto apsloutno nije realno. Svi mi smo bili jako spremni da ulozimo u ovaj projekat, ali prosto kad naidjete na zid nemoguce je bilo sta dalje pokusavati. Meni je jako zao svih fanova. ali na zalost organizacija ovoga koncerta nije biila moguca, a svi ste pametni pa prosudite ko je za to odgovoran.

Posted (edited)
...Pa, u suštini sve me zanima... - o kakvom se prostoru radilo/posjećenost, oprema, zvuk, set lista, ponašanje članova - odnos prema svirci, reakcija publike... Ako sam nešto zaboravio, slobodno dodaj.

Awake je bila druga turneja na kojoj sam bio, ne secam se da l' bese '94 ili '95, i taj gig je bio ako me secanje ne vara u House of Blues u Hollywood-u, na Sunset Blvd, jel'da. Prvi koncert sam gledao u Ventura Theater-u (Dream Theater in Ventura Theater, get it?) u Venturi (to je malo van L.A.) i bilo je super. Ono, odes kao sa attitude-om, aj bas da vas vidim da odsvirate sve to live. Posto se yours truly po navici smestio direkt ispred Petrucci-ja (sta znaju Ameri sta je mosh pit) odvalio mi je lubanju sa zvukom. Uglavnom, tih dana je svirao one Ibaneze preko Tri-Axis/2:90 kombinacije. Dobro je to sljakalo ali nisu bas imali neke tonce, a i ja sam bio pored monitora/razglasa (Petrucci je uvek na desnom krilu, gledano iz publike). Sjajna je kazem bila atmosfera, koncerti su rasprodati, manje su to dvorane, nekih 2000-3000 'iljade dusa maximalno. Kad smo isli u Venturu na prvi gig zapalio nam se motor :rockdevil: . Set liste imas online na nekom sajtu, sa gotovo svih koncerta koje su ikad odrzali.

Publika je u Ameriji uglavnom masivno staticna sem na koncertima Van Halen i AC/DC. Tu se zenske degaciraju, bacaju bruseve, ludilo, cika, vriska. Btw, u Ameriji se uglavnom sedi dok si na koncertu. Nema tu stajanja i moshiranja i te fore. Mesta su strogo numerisana. Ima izuzetaka, ali kazem ovo je pravilo. Ta dva prva giga koja sam gledao, koliko se secam bilo je i stajanje i sedenje. Ja prestajah, da bih bio sto blize ovima, da snimam te marifetluke, zagledam rack i tako to. Gledamo tako ortak i ja Petruccija, gleda on nas i vrti glavom. Davno je to bilo, taj prvi gig.

Pazi, malo su mi postali dosadni, ali ih i dalje naravno zesce gotivim, nego nisam vise mlad, ne mrem se smarati :rolleyes: . Drugo, znas, to je ona fora elitisticka. Ja sam ih gledao i slusao kad niko nije, i svima kenjao kako DT ovo, DT ono. Sad kad su institucija, jurim nesto drugo, novo, sveze. To ti je to neko prokletstvo. Al' idem ponovo , kad navrate u grad. Preskocio sam Octavarium smaranje, pa ko velim, daj da im ubacim jos neku kintu u dzep.

Edited by Dersu Uzala
Posted

Jebes ga...

Boze moj, nisu jedini bend na planeti, ne mozemo da se zalimo da nam koncerata nedostaje. Plus, Zagreb mi je na 3 sata voznje, tako da... :opusteno:

Posted
Jebes ga...

Boze moj, nisu jedini bend na planeti, ne mozemo da se zalimo da nam koncerata nedostaje. Plus, Zagreb mi je na 3 sata voznje, tako da... :opusteno:

u pravu si..bio sam juce u beogradu da trgujem nesto opreme i vidio sam postere za najavu koncerata moonspell,therapy?,blind guardian, i more drugih...kod nas u Crnoj Gori je "malo" drukcija situacija :wink2: