Buddha Posted May 16, 2007 Report Posted May 16, 2007 ja sam 1996. nabavio Awake samo zato sto je Barney Napalm Death izjavio u nekom casopisu iz 1994. da je odlican album.. tek kada sam kasnije video koju LaBrie majicu nosi u spotu za Pull Me Under, naslutio sam prevaru salu na stranu, Images & Words respect.. jedini DT album koji sam mogao da preslusam skoro ceo je Scenes. mada me je i tu na trenutke grzono iritiralo LaBrievo mjaukanje i kreveljenje. od 6 Degrees je krenuo sav taj Rush/Metallica/Tool/Muse worship (nedostatak ideja).. kad su toliki rani fanovi benda toliko razocarani (Apeiron, azal, Dersu, Dutja), ja nemam sta da dodam na to. interesantna opservacija za producenta. mislim da su oni preveliki egomanijaci postali da bi dopustili da im se neko mesa u "kreativnost", ali ko zna, mozda ih i neko spasi za koju godinu. Quote
Vlaja Buraz Posted May 16, 2007 Report Posted May 16, 2007 interesantna opservacija za producenta. mislim da su oni preveliki egomanijaci postali da bi dopustili da im se neko mesa u "kreativnost", ali ko zna, mozda ih i neko spasi za koju godinu. Kratko bih se nadovezao, u stihu: (Mirišu evo opet zima, snjegovi I kod nas već se peku mladi kesteni) E, draga, draga Da je sreće Bila bi sa mnom Ali ti se neće Quote
gavrosaurus Posted May 16, 2007 Report Posted May 16, 2007 mozda ih i neko spasi za koju godinu. Спасиће их господин звани - "split-up". Quote
DragonHeart Posted May 16, 2007 Report Posted May 16, 2007 Mislio je da LaBrie napusti bend, ne brini Quote
gavrosaurus Posted May 16, 2007 Report Posted May 16, 2007 Све у свему, албум је у приличној мери поделио фанове. Стоји да се Ла Бри пренемаже али то је његов стил певања, пренемагао се и на "Awake" па то никоме није сметало. Мислим да Dream Theater мора да направи неке резове, након овог албума јер сам веровања да је ово максимум који могу да узвуку из себе (подржавам кад људи дају све од себе чак и када се не слажим са њима) са овом врстом свирања, ово је дефинитивна ивица за бенд а лично, ово ми је потврда да за њих има наде и да и даље може да од ове фирме долази добра музика. Мислим, више би ми пријало мање хрскања на гитари зарад нечег другачијег и храбријег па био то и џез, фолк или етно и шта-год, не мора се инсистирати да буде метал, по сваку цену. Quote
DragonHeart Posted May 16, 2007 Report Posted May 16, 2007 "Awake" je jedini album koji je koliko toliko kvalitetno otpjevao. Quote
gavrosaurus Posted May 16, 2007 Report Posted May 16, 2007 Не могу да се сложим да је ЛаБри лош певач, мислим да претерујете. Quote
Wise Owl Posted May 16, 2007 Report Posted May 16, 2007 Dokle vise? Svaki put se iznerviram kad udjem na temu... pogotovu kad procitam negativne komentare nekih, koji su se divili i kleli u DT... Quote
Apeiron Posted May 16, 2007 Report Posted May 16, 2007 Не могу да се сложим да је ЛаБри лош певач, мислим да претерујете. Khm, a koliko puta treba ponoviti - Awake in Japan! Ili bilo koji pokusaj pevanja pesama sa prvog albuma. The Killing Hand na Marquee... oficijelni live, pa uzasno odradjeno... Ne znam samo po cemu vi merite kvalitet pevaca... Ja merim i po studijskoj i live izvedbi. Uzmes recimo Khana... peva u skladu sa mogucnostima, ide na boju glasa i melodije koje moze da ponovi live. LaBrie, kao i Nikola Mijic... jedno u studiju, drugo uzivo. Quote
Vitamin K Experience Posted May 16, 2007 Report Posted May 16, 2007 Dokle vise? Svaki put se iznerviram kad udjem na temu... pogotovu kad procitam negativne komentare nekih, koji su se divili i kleli u DT... ...pre 10 godina? Quote
SixStepsOnTheMoon Posted May 16, 2007 Report Posted May 16, 2007 Khm, a koliko puta treba ponoviti - Awake in Japan! Ili bilo koji pokusaj pevanja pesama sa prvog albuma. The Killing Hand na Marquee... oficijelni live, pa uzasno odradjeno... Ne znam samo po cemu vi merite kvalitet pevaca... Ja merim i po studijskoj i live izvedbi. Uzmes recimo Khana... peva u skladu sa mogucnostima, ide na boju glasa i melodije koje moze da ponovi live. LaBrie, kao i Nikola Mijic... jedno u studiju, drugo uzivo. Slazem se za Awake in Japan-La Brie je tu imao zaista svojih losih momenata,ali sa druge strane niko ne pominje Scences Form New York-odlican,Live at Budokan-odlican,Score: 20th Anniversary World Tour Live with the Octavarium Orchestra [gledao sam samo klipove sa Scor-a,ali sjajno od strane LaBrie]..... A sto se tiche Khana on je mene uzivo uvjerio da prelazi mogucnosti sto se glasa tiche,lik je sjajan.... Quote
vladream Posted May 16, 2007 Report Posted May 16, 2007 "Awake" je jedini album koji je koliko toliko kvalitetno otpjevao. jebo mater, a IMAGES AND WORDS, najbolji album svih vremena? ono da je dominici pevao, ispalo bi golo govno LaBrie, kao i Nikola Mijic... jedno u studiju, drugo uzivo. samo da kazem, posle 95, i njegove operacije grla, posle trovanja na Kubi, glas mu nije isti, mada je pokazao da ume i uzivo da otpeva, npr Score, kada peva Under A Glass Moon i Metropolis pt.1, koja je i zadnja pesma na koncertu, a otpevao je bez falsiranja Quote
Wise Owl Posted May 16, 2007 Report Posted May 16, 2007 Kol'ko vidim - pola foruma bi LaBrie-a konj'ma za repove Quote
DragonHeart Posted May 16, 2007 Report Posted May 16, 2007 Ponekad LaBrie cichi kao da macku uhvatite za rep Quote
Dersu Uzala Posted May 16, 2007 Report Posted May 16, 2007 ...Ja sam, konkretno, prvo čuo DT pa tek onda Rush, i nije mi bilo svejedno... To je uvek nezgodno kad covek nije u mogucnosti da hronoloski isprati materiju. Ja recimo nikad nisam mogao da specijalno zagotivim Elvisa ili Paul Anku u tom retro fazonu, tipa cale mi to pustio mnogo godina kasnije. Nije bilo u moje vreme i to je to. Kad pratis stvari redom kojim se dogadjaju nekako to ima drugojaciji udarac da ne kazem impakt na psihu. P.S. Uzgred budi receno, nisu ovi tipovi iz DT zavrsili taj Berklee, oni su sto se kaze 'dropouts'. Dali prvu godinu i kvitovali na drugoj. Ili posle druge, ne secam se vise. Ima tu 4 godine da se mustra. I, John i John su otisli tamo zajedno istog jutra, istim autom, i par nedelja posto su stigli upoznase MP-a tamo. Just to set the record straight. P.P.S. Smatraj se usvojenim k'o amandman. Quote
VEPAR Posted May 16, 2007 Report Posted May 16, 2007 Ja Dream Theater cenim. Uradili su za prog. rock mnogo i to u najtezim momentima ali da su oni izmislili takvu muziku, mislim stvarno je smesno pricati. Ja cak mislim da omni ne bi ni postigli toliki uspeh da su se pojavili kojim slucajem osamdesetih ili ne daj boze sedamdesetih. kad je izasao Images and words prog rock, hard rock osamdesetih... su bili na izdisaju zahvaljujuci gomili grunge djubreta i naravno da nisu imali nikakvu konkurenciju devdesetih godina. Uz Dream, i Fates warning je odrzavao prog scenu u to vreme. La Brie je dobar ali daleko od toga da je medju najboljim vokalima. To sto peva u Dream Theater, ne znaci da je najbolji pevac. Quote
Vlaja Buraz Posted May 16, 2007 Report Posted May 16, 2007 P.P.S. Smatraj se usvojenim k'o amandman. Bacam sve kasete Bobana Zdravkovića. Quote
SAVATAGE Posted May 16, 2007 Report Posted May 16, 2007 Kome se ne svidja ne mora da slusa! Album je do jaja, kao i Octavarium, kao i Train, kao i 6, kao i svaki album koji su izdali! To LORDI hahaha Dobar je album mozda zadnje 2 pesme malo mrace i smaraju ali trebalo bi vremenom da mi legne PS: Russel Alen je za La Bria tatica tesko mi je to da priznam ali tako je Quote
RENDE Posted May 16, 2007 Report Posted May 16, 2007 La Brie je dobar ali daleko od toga da je medju najboljim vokalima. To sto peva u Dream Theater, ne Koliko sam shvatio, niko ovde i ne tvrdi da je medju najboljim vokalima, ali zasluzuje malo vise postovanja, majku mu... Na ovom linku možete glasati ako želite da Dream Theater dođe u Beograd. http://eventful.com/demand/D0-001-000147975-6/join Quote
Kingmanowar Posted May 16, 2007 Report Posted May 16, 2007 "The Ministry Of Lost Souls" je definitivno "highlight" pjesma na albumu.! Aaaaa uvodni riff je cranberries "zombie" Quote
vladream Posted May 17, 2007 Report Posted May 17, 2007 Aaaaa uvodni riff je cranberries "zombie" ma jok bre, to su od metalike ukrali, METALIKA Quote
DragonHeart Posted May 17, 2007 Report Posted May 17, 2007 "Repentance" je jedna od najdosadnijih pjesama koje ikad cuh. Quote
SixStepsOnTheMoon Posted May 17, 2007 Report Posted May 17, 2007 "Repentance" je jedna od najdosadnijih pjesama koje ikad cuh. Meni se svidja zbog sjajnog Petruccijevog sola i glasa LaBrie-evog,jer je glavni izvor ovakvog ritma Pink Floyd zasigurno,tako da je meni ovo 11 minuta progressivnog bogatstva... Quote
DragonHeart Posted May 17, 2007 Report Posted May 17, 2007 Vrti jedno te isto cijelu pjesmu koja traje 11 minuta. Quote
Recommended Posts