Шарки Posted January 12, 2008 Report Posted January 12, 2008 Одох на Youtube да гледам Chaos in progress. \m/ Quote
Angelystor Posted January 12, 2008 Report Posted January 12, 2008 (edited) Malo vesti o best of-u koji izlazi: After recently celebrating the band's 20-year anniversary, DREAM THEATER returns with its first-ever best-of collection. Spanning 1991-2005, the two-disc set contains rare single edits, B-sides and a trio of new remixes that spotlight that band's nonpareil musicianship, complex arrangements and amazing songwriting. The collection's 22 songs are split evenly between two discs, which are divided into "The Dark Side" (the metallic) and "The Light Side" (the melodic). Filled with some of the band's most sinister sounds, the first disc lives up to the billing of "The Dark Side." "Greatest Hit (…& 21 Other Pretty Cool Songs)" track listing: Disc 1 (The Dark Side): 01. Pull Me Under (2007 Remix) 02. Take The Time (2007 Remix) 03. Lie (Single Edit) 04. Peruvian Skies 05. Home (Single Edit) 06. Misunderstood (Single Edit) 07. The Test That Stumped Them All 08. As I Am 09. Endless Sacrifice 10. The Root Of All Evil 11. Sacrificed Sons Disc 2 (The Light Side): 01. Another Day (2007 Remix) 02. To Live Forever 03. Lifting Shadows Off A Dream 04. The Silent Man 05. Hollow Years 06. Through Her Eyes (Alternate Album Mix) 07. The Spirit Carries On 08. Solitary Shell (Single Edit) 09. I Walk Beside You 10. The Answer Lies Within 11. Disappear Pa dobro sunac mu a shto je totalno zapostavljen WDADU?! Hm...ali i pored toga, dobra lista, josh da postoji neko specijalno izdanje sa bonus diskom na kome se nalazi samo "A Change Of Seasons" i pazario bih ovo na originalu edit: Nema ni "U'vacen u mrezu". Pa sta oni duvaju? Edited January 12, 2008 by Angelystor Quote
Totamealand Posted January 12, 2008 Report Posted January 12, 2008 Nema ni "U'vacen u mrezu". Ahahahahahah! Svaka čast! Inače, mislio sam da je nemoguće napraviti The Best of Dream Theater. Po meni, najbolje pesme su im one najduže, pa bi kompilacija od 2 diska završila sa oko deset pesama. Zapostavljene su neke od najjačih stvari koje sam čuo do sada: Octavarium Space dye vest A change of sessions Beyond this life 6 degrees of inner turbulence (dobro, nisam još čuo, ali osećam da stvar ubija!) The Ministry of the lost souls Under a glass moon Quote
Angelystor Posted January 12, 2008 Report Posted January 12, 2008 Kakve sesije prijatelju..sezone!! A 6 degrees je podeljen u nekoliko pesama, i jedan deo toga se i nashao na best ofu, to ti je "The Test That Stumped Them All". Quote
vladream Posted January 12, 2008 Report Posted January 12, 2008 A 6 degrees je podeljen u nekoliko pesama, i jedan deo toga se i nashao na best ofu, to ti je "The Test That Stumped Them All". realno, tu je i Solitary Shell elem, izostavili su meni licno 3 omiljene pesme: Learning To Live, Another World (deo Changea) i Trial Of Tears Quote
ProgressiveR Posted January 12, 2008 Report Posted January 12, 2008 Pa uzmite u obzir da svaki best of mora da ima ponajviše ekonomski (da ne kažem komercijalni smisao) i eto vam odgovora Quote
_powerslave_ Posted January 12, 2008 Report Posted January 12, 2008 (edited) Nema ni Metropolisa ni Learning To Live... Ali dobro to je dokaz kolko je DT dobar bend... i dokaz kolko oni imaju dobrih pesama koje ne mogu da stanu na best of kompilaciju. Edited January 12, 2008 by power slave Quote
AwakeN Posted January 12, 2008 Report Posted January 12, 2008 Uhhh moram da cujem te remix-e obavezno!!!kad izlazi to cudo od Best off-a? Quote
Erotomaniac Posted January 12, 2008 Report Posted January 12, 2008 e po meni su izostavili legendarne The dance of Eternity Erotomania Stream of Conciousness, izvinjavam se valjda se tako pise(mrzi me da pogledam) Metropilis 1. Ali nije lose nego sta na koju foru ce biti taj remix, kao neki tehno mozda? hehe :) zajebavam, stvarno na koju foru? Quote
ProgressiveR Posted January 13, 2008 Report Posted January 13, 2008 Ne, remix-i su ono što kaže i samo ime: re-mixovane (re-producirane - ponovo producirane) stvari. Radi se o tome da su orginal snimke iz studija za te pesme ponovo izmiksali, ponovo producirali i približili zvuku današnjeg DT. Tako barem oni kažu Quote
cutak Posted January 13, 2008 Report Posted January 13, 2008 Имам и ја тај двд. Баш је добар али је најјаче када портној и петручи дају оне помоћне вокале, а и добро је оно када портној чеше јаја ахаха :Р Quote
Totamealand Posted January 13, 2008 Report Posted January 13, 2008 Kakve sesije prijatelju..sezone!! Quote
Hudini Posted January 14, 2008 Report Posted January 14, 2008 Ne, remix-i su ono što kaže i samo ime: re-mixovane (re-producirane - ponovo producirane) stvari. Radi se o tome da su orginal snimke iz studija za te pesme ponovo izmiksali, ponovo producirali i približili zvuku današnjeg DT. Tako barem oni kažu Ajd čućemo i to čudo. Samo mi se ne dopada što su ubacili single edit "Lie", nikad nisam voleo tu verziju. A alternate "Through Her Eyes" beše ona verzija sa solom na saksofonu? Quote
Guest bRAINSALADSNADAR Posted January 14, 2008 Report Posted January 14, 2008 to je instrumental sa kraja scenes from nyc Quote
Hudini Posted January 14, 2008 Report Posted January 14, 2008 Ta verzija ide? Bez veze. Ja sam mislio na onu sa saksofonom sa singla, ta je bolja i od verzije sa albuma. Quote
AwakeN Posted January 14, 2008 Report Posted January 14, 2008 Znam sta su mixevi muzicar sam a i netrebas biti da bi to znao!rekao sam da bih voleo da cujem kako to zvuci u modernijem zvuku! Quote
Erotomaniac Posted January 15, 2008 Report Posted January 15, 2008 da pogresno sam porcitao ukapirao sam o cemu se radi nadam se da ce images and words biti bez onog trigovanog dobosa Quote
Guest bRAINSALADSNADAR Posted January 15, 2008 Report Posted January 15, 2008 tamo je ceo bubanj utriggerovan, bespotrebno sasvim Quote
Ronnie JM2 Posted January 15, 2008 Report Posted January 15, 2008 tamo je ceo bubanj utriggerovan, bespotrebno sasvim Da, baš tako. meni se najviše sviđa sound bubnja na AWAKE-u. A doboš mi je nekako najspecifičniji (najugodniji) na Scenes From A Memory Quote
Spastic Ink Posted January 15, 2008 Report Posted January 15, 2008 Dream Theater's new anime video for the track "Forsaken" will have its exclusive World Premiere on MTV2's Headbangers Ball on Saturday Jan 26th 2008 Quote
Erotomaniac Posted January 15, 2008 Report Posted January 15, 2008 nije valjda ceo bubanj trigovan? koje sranje, mislim on jeste to sve odsvirao ali to ima jedan izvestaceni svuk koji se primecuje, ja sam negde procitao da mu je dobos trigovan za taj album ali mi je uvek ostatak seta zvucao neprirodno, eto vi ste to potvrdili!!! Nadam se da ce to promeniti! najbolji je bubanj na awake-u, misim zvuk. pa onda na Systematicu, a na Scenes-u mi se ne svidja zvuk bubnja, po meni Quote
cutak Posted January 15, 2008 Report Posted January 15, 2008 Јебо звук, важно је свирање !! Шалим се наравно тј. није шала :Р Ма сви су ми добри сем Имагес анд Вордс бас због тих тригера али је свиранје добро Quote
SAVATAGE Posted January 15, 2008 Report Posted January 15, 2008 Jel može neko da mi pojasni šta znači "trigovano"? Quote
Guest bRAINSALADSNADAR Posted January 15, 2008 Report Posted January 15, 2008 prilikom ozvučavanja bubnja umesto da se koristi samo mikrofon, koristi se tzv. triger - mikrofon spojen sa modulom, na kom se zvuk propušta kroz određeni efekat, te on dobija drugačiji zvuk od prirodnog Quote
Recommended Posts