Hudini Posted January 30, 2008 Report Posted January 30, 2008 Pa valjda da bi se reklamirali majku mu, kako ce neko da chuje za bend ako ih ne vidi na tv-u...dodushe sad postoji internet, ali ranije je spot svakako trebao... Najvažniji medij kod reklamiranja muzike je uvek bio i uvek će ostati živa svirka, pa onda radio. Ako ne sviraš uživo ili ti se stvar ne vrti na radiju, možeš i 15 spotova imati, niko neće ni obratiti pažnju. Dream Theater je baš specifičan bend po tom pitanju. Do sada su snimili desetak spotova, a široke mase znaju za 3-4, toliko su ti spotovi beznačajni u njihovoj karijeri. Toliko o reklamiranju. Quote
Totamealand Posted January 30, 2008 Report Posted January 30, 2008 Dream Theater je baš specifičan bend po tom pitanju. Do sada su snimili desetak spotova, a široke mase znaju za 3-4, toliko su ti spotovi beznačajni u njihovoj karijeri. Toliko o reklamiranju. Slažem se. Apsolutno ne vidim poentu u spotovima Dream Theatera. Šta im to treba? Quote
_powerslave_ Posted January 30, 2008 Report Posted January 30, 2008 Ok sad im ne treba ali kad je izashao album Images And Words svakako im je trebao. Quote
Hudini Posted January 30, 2008 Report Posted January 30, 2008 Pa dobro, trebalo im je kad su se probijali. "Pull Me Under" je bio dobar izbor stvari za spot, ali očajan spot, "Another Day" je bio pokušaj (donekle uspeo) da se ispravi ta brljotina, ali od "Take The Time" pa nadalje ne vidim poentu. Ili su stvari brutalno iskasapljene ("Lie", obe sa "Systematic Chaos", ili je izbor stvari pogrešan spot (na primer "Disappear"). Quote
_powerslave_ Posted January 30, 2008 Report Posted January 30, 2008 Nisam znao da su radili spot za Disappear... na kolko minuta su je skratili? Quote
vladream Posted January 30, 2008 Report Posted January 30, 2008 (edited) Nisu. (u pitanju nije oficijelni video btw) Edited January 30, 2008 by vladream Quote
Hudini Posted January 30, 2008 Report Posted January 30, 2008 Video sa scenama iz "Hamleta" sa Itanom Houkom jeste oficijelni, samo što se članovi benda pojavljuju samo na par sekundi. Quote
vladream Posted January 30, 2008 Report Posted January 30, 2008 pa... ne znam sta da ti kazem, meni je ipak blizi nekom fan videu, nego pravom spotu Quote
Hudini Posted January 30, 2008 Report Posted January 30, 2008 Izgleda kao fan video, ali ipak nije. Quote
Ronnie JM2 Posted January 31, 2008 Report Posted January 31, 2008 DT je bend koji je imao jako težak put probitka. Koliko ja znam, spotove su morali raditi pod nekom vrstom prisile od strane izdavača i menagera (kojega su na kraju odjebali baš zbog takvih komercijalnih fora i zarade) Tako kaže Portnoy na dokumentarcu sa Score-a. Moje mišljenje je da svi oni njihovi spotovi nisu imali nekog utjecaja za njihov probitak koji je u zadnjih par godina drastično porastao, tako da ne vidim neki smisao u snimanju spotova pogotovo sada a i pogotovo za Forsaken jer po meni je ovo sada već šminkerski potez što me jako čudi kod Portnoya jer svi znamo kako je on jako tvdoglav za neke stvari i neće popustit. Zato me i to pomalo čudi. Nekako bih normalnije prihvatio da su napravili spot za neku bržu i žešću stvar tipa: Constant Motion ili bilo što jače jer si sada to mogu dozvolit, ali Forsaken...to nikako ne mogu prožvakat iako ih volim do zla boga to im ne mogu pripisati kao plus u mojim očima. Na kraju, oni su popularni. Zašto kratiti spotove???? Onaj ko ih voli pogledat će spot cijeli ma koliko on trajao bez obzira. Onaj ko ih ne voli, prebacit će program na VIVU ili bilo koji drugi program već nakon 10-20 sekundi. Quote
Dersu Uzala Posted January 31, 2008 Report Posted January 31, 2008 Nekako bih normalnije prihvatio da su napravili spot za neku bržu i žešću stvar tipa: Constant Motion Pa, napravili su. Ima tome 8-9 meseci. Quote
Ronnie JM2 Posted January 31, 2008 Report Posted January 31, 2008 Pa, napravili su. Ima tome 8-9 meseci. Pa to sam i prihvatio. Al Forsaken...hmmm Quote
Dersu Uzala Posted January 31, 2008 Report Posted January 31, 2008 Pa to sam i prihvatio.... Aha, pardon . Quote
borhes Posted February 6, 2008 Report Posted February 6, 2008 DT Nightmare Cinema http://www.dreamtheater.net/ Quote
borhes Posted February 7, 2008 Report Posted February 7, 2008 TSR izlazi 28. Marta, kažu http://www.dreamtheater.net/news_labrie.php#tsrdate Quote
azal Posted February 7, 2008 Report Posted February 7, 2008 portnoy gotivi protest the hero http://www.mikeportnoy.com/forum/tm.aspx?m...y= Quote
Guest Pit Posted February 7, 2008 Report Posted February 7, 2008 a sad idi na temu protest the hero i napisi da ih gotivi portnoey Quote
Totamealand Posted February 12, 2008 Report Posted February 12, 2008 Kako je fin omot. Vrlo lepo. Samo da nije ptica upropastila stvar... Quote
Hudini Posted February 12, 2008 Report Posted February 12, 2008 Jel se zna ko je radio omot? Izgleda mi kao Hugh Syme. Quote
vladream Posted February 12, 2008 Report Posted February 12, 2008 haha, obratite paznju kako su S u Greatest i HIT crvenim slovima @Hudini: i meni lici na Symea Quote
Recommended Posts