Melancholic Posted September 15, 2003 Report Posted September 15, 2003 Shta mislite o ovom podzanru Dooma. I da vas podstim tipichni predstavnici ovog podzanra su Thergothon ( koji su i ujedno tvorci zanra ), The Ethereal, Skepticism, Pantheïst i da ne kazem josh mnogi drugi nego josh par njih . Quote
Preacher Posted September 15, 2003 Report Posted September 15, 2003 Ma najjaca doom pesma je neki domaci narodnjak nesto: Sine moj ili tako nesto. Userem se od straha kad je cujem. Nego jel bi neko mogao da objasni kakva je to muzika ustvari! Quote
Melancholic Posted September 15, 2003 Author Report Posted September 15, 2003 Extremno teshka, jaka, depresivna i pre svega naravno melanholichna. Pesme traju i do 20 minuta i ovakva muzika se preporuchuje samo pravim Doom fanovima... Quote
Turin Posted September 15, 2003 Report Posted September 15, 2003 Ma najjaca doom pesma je neki domaci narodnjak nesto: Sine moj ili tako nesto. Userem se od straha kad je cujem. Nego jel bi neko mogao da objasni kakva je to muzika ustvari! mislim da sam cuo tu ili neku slicnu pesmu i jeste depresivno u pizdu materinu. Zanimljivo bi bilo napraviti neki folk doom gde glavni junaci pesme prosviravaju sebi mozak sacmarom na podu kafane, a njihova autisticna vanbracna cerka od 8 godina cisti krv pre nego sto dodju Rumuni sa njiva. Quote
Agarth Posted September 17, 2003 Report Posted September 17, 2003 Ma najjaca doom pesma je neki domaci narodnjak nesto: Sine moj ili tako nesto. Userem se od straha kad je cujem. Nego jel bi neko mogao da objasni kakva je to muzika ustvari! mislim da sam cuo tu ili neku slicnu pesmu i jeste depresivno u pizdu materinu. Zanimljivo bi bilo napraviti neki folk doom gde glavni junaci pesme prosviravaju sebi mozak sacmarom na podu kafane, a njihova autisticna vanbracna cerka od 8 godina cisti krv pre nego sto dodju Rumuni sa njiva. UUUU JEBOTE!!!! 8O 8O Quote
... Posted September 18, 2003 Report Posted September 18, 2003 Не готивим пуно тај правац у дум металу. Quote
Agarth Posted September 22, 2003 Report Posted September 22, 2003 Sto? Meni je sasvim OK, mada i suvise depresivan, cak i za mene... Quote
Melancholic Posted September 22, 2003 Author Report Posted September 22, 2003 Pain Want to die Cold Want to die Najjachi text na svetu. Inache pesma traje 10 minuta... 1 Quote
Turin Posted September 25, 2003 Report Posted September 25, 2003 shape of despair - angels of distress je tako opasan album da nemam reci. Ono je zgusnuti ocaj sa predivnim melodijama. Quote
Agarth Posted October 3, 2003 Report Posted October 3, 2003 A meni je ovde THERGOTHON zakon! Nesto mracnije od ovoga jednostavno ne postoji! Posle njih sledi samo potop! Quote
Tormentor Posted October 4, 2003 Report Posted October 4, 2003 Vidim ja da ti nisi slusao HIEROPHANT kad tvrdis da ne postoji nesto mracnije od THERGOTHON-a Probaj da nadjes njihov album koji se zove "Autumnal Dusk". Quote
Agarth Posted October 7, 2003 Report Posted October 7, 2003 Eeeeeeeh! Lako je tebi! Da zivim preko bare kao ti sigurno bih uspeo da nabavim njihov album kao ti... Jedva sam uspeo da nabavim i Thergothon CD koji treba da uskoro dobijem. Quote
martyr Posted June 6, 2005 Report Posted June 6, 2005 Funeral doom je zapravo sporija i osnovnija verzija doom death-a.Funeral bendovi uzimaju sporocu doom metala i dovode je do maximuma.Takodje naglashavaju ochaj i prazninu.Pioniri ovog stila bili su Skepticism,Funeral,Thergothon a skoriji bendovi su Shape of despair Stabat Mater Until Death Overtakes Me Posebno volim "Funeral" i "Shape of despair" Quote
BodyRemover Posted June 6, 2005 Report Posted June 6, 2005 lepo je sto na forum svracaju ljudi koje ne mrzi da napisu nesto o nekom bendu, pravcu, svirci... novi dotok entuzijasta koji ostavljaju iole smislene postove masuci repicima dok to rade ne moze da bude los nikada. krang... sta da ti kazem nego "snimi mi nevermore izmedju ostalog", za sledecu nedelju negde. poz Quote
KRANG Posted June 6, 2005 Report Posted June 6, 2005 ok. oćeš i neki funeral doom uz to? čujem da je novi pantheist fenomenalan. Quote
BodyRemover Posted June 6, 2005 Report Posted June 6, 2005 pazi, Funeral doom je zapravo sporija i osnovnija verzija doom death-a.Funeral bendovi uzimaju sporocu doom metala i dovode je do maximuma.Takodje naglashavaju ochaj i prazninu. tako da... poz Quote
KRANG Posted June 6, 2005 Report Posted June 6, 2005 (edited) cut the crap. "Funeral doom Funeral doom is an even slower and more basic version of doom death. Funeral bands take the slowness of doom metal to an extreme and emphasize on an atmosphere of despair and emptiness. Pioneers of this style were Skepticism, Funeral, Thergothon and modern examples include Shape of Despair, Stabat Mater, Mournful Congregation, and Until Death Overtakes Me." predlažem ovima što vrte repiovima da uzmu i PRESLUŠAJU nešto, pre nego što krenu da prevode članke iz wikipedie.. edit: ..članke koji su teško sranje.. Edited June 6, 2005 by KRANG Quote
BodyRemover Posted June 6, 2005 Report Posted June 6, 2005 wiki je zakon, cak sam i ja nesto pisao svojevremeno o fruskogorskim manastirima. funeral doom, ipak, nece biti moja specijalna osobina kada budem isao na sam protiv svih. poz Quote
KRANG Posted June 6, 2005 Report Posted June 6, 2005 ne verujem da bi iko poslao pitanje vezano za funeral doom? zamisli bauera kako čita: "koji bend se smatra osnivačem fjuneral dum pravca u metal muzici?" -"zamena". Quote
Andromeda Posted June 11, 2005 Report Posted June 11, 2005 (edited) Shape Of Despair!! ovaj bend definitivno, na prvo slusanje me odusevio i jednostavno uveo u funeral doom Edited June 11, 2005 by Andromeda Quote
KRANG Posted June 11, 2005 Report Posted June 11, 2005 sad sam uzeo da slušam nortt.. album graven. minimalistički black funeral doom.. imaju split sa xasthur, koji me uopšte privukao njima, (pesme na splitu su upravo sa ovog albuma)..e, ovo je fenomenalno. Quote
Agarth Posted June 11, 2005 Report Posted June 11, 2005 Kako vam nisu dosadni ti doomovi sa benzinskim distorzijama? Od Nortta je eventualno funeralskiji samo 'Gudsforladt'... meni to dođe običan doom/BM crossover bend, bez obzira što su avaj, jako spori... Quote
Recommended Posts