Jump to content

Recommended Posts

Posted

Shta mislite o ovom podzanru Dooma. I da vas podstim tipichni predstavnici ovog podzanra su Thergothon ( koji su i ujedno tvorci zanra ), The Ethereal, Skepticism, Pantheïst i da ne kazem josh mnogi drugi nego josh par njih biggrin.gif .

Posted

Ma najjaca doom pesma je neki domaci narodnjak nesto: Sine moj ili tako nesto. smile.gifsmile.gifsmile.gif Userem se od straha kad je cujem. :mrgreen: Nego jel bi neko mogao da objasni kakva je to muzika ustvari!

Posted

Ma najjaca doom pesma je neki domaci narodnjak nesto: Sine moj ili tako nesto. smile.gifsmile.gifsmile.gif Userem se od straha kad je cujem. :mrgreen: Nego jel bi neko mogao da objasni kakva je to muzika ustvari!

mislim da sam cuo tu ili neku slicnu pesmu i jeste depresivno u pizdu materinu. Zanimljivo bi bilo napraviti neki folk doom gde glavni junaci pesme prosviravaju sebi mozak sacmarom na podu kafane, a njihova autisticna vanbracna cerka od 8 godina cisti krv pre nego sto dodju Rumuni sa njiva.

Posted

Ma najjaca doom pesma je neki domaci narodnjak nesto: Sine moj ili tako nesto.  :)  :)  :)  Userem se od straha kad je cujem.  :mrgreen:  Nego jel bi neko mogao da objasni kakva je to muzika ustvari!

mislim da sam cuo tu ili neku slicnu pesmu i jeste depresivno u pizdu materinu. Zanimljivo bi bilo napraviti neki folk doom gde glavni junaci pesme prosviravaju sebi mozak sacmarom na podu kafane, a njihova autisticna vanbracna cerka od 8 godina cisti krv pre nego sto dodju Rumuni sa njiva.

UUUU JEBOTE!!!! 8O 8O

Posted

shape of despair - angels of distress je tako opasan album da nemam reci. Ono je zgusnuti ocaj sa predivnim melodijama.

Posted

Vidim ja da ti nisi slusao HIEROPHANT kad tvrdis da ne postoji nesto mracnije od THERGOTHON-a smile.gif

Probaj da nadjes njihov album koji se zove "Autumnal Dusk".

Posted
biggrin.gif Eeeeeeeh! Lako je tebi! Da zivim preko bare kao ti sigurno bih uspeo da nabavim njihov album kao ti... Jedva sam uspeo da nabavim i Thergothon CD koji treba da uskoro dobijem. biggrin.gif
  • 1 year later...
Posted

Funeral doom je zapravo sporija i osnovnija verzija doom death-a.Funeral bendovi uzimaju sporocu doom metala i dovode je do maximuma.Takodje naglashavaju ochaj i prazninu.Pioniri ovog stila bili su

Skepticism,Funeral,Thergothon a skoriji bendovi su

Shape of despair

Stabat Mater

Until Death Overtakes Me

Posebno volim "Funeral" i "Shape of despair"

Posted

lepo je sto na forum svracaju ljudi koje ne mrzi da napisu nesto o nekom bendu, pravcu, svirci...

novi dotok entuzijasta koji ostavljaju iole smislene postove masuci repicima dok to rade ne moze da bude los nikada.

krang... sta da ti kazem nego "snimi mi nevermore izmedju ostalog", za sledecu nedelju negde.

poz

Posted

pazi,

Funeral doom je zapravo sporija i osnovnija verzija doom death-a.Funeral bendovi uzimaju sporocu doom metala i dovode je do maximuma.Takodje naglashavaju ochaj i prazninu.

tako da...

poz

Posted (edited)

cut the crap.

"Funeral doom

Funeral doom is an even slower and more basic version of doom death. Funeral bands take the slowness of doom metal to an extreme and emphasize on an atmosphere of despair and emptiness. Pioneers of this style were Skepticism, Funeral, Thergothon and modern examples include Shape of Despair, Stabat Mater, Mournful Congregation, and Until Death Overtakes Me."

predlažem ovima što vrte repiovima da uzmu i PRESLUŠAJU nešto, pre nego što krenu da prevode članke iz wikipedie..

edit:

..članke koji su teško sranje..

Edited by KRANG
Posted

wiki je zakon, cak sam i ja nesto pisao svojevremeno o fruskogorskim manastirima.

funeral doom, ipak, nece biti moja specijalna osobina kada budem isao na sam protiv svih.

poz

Posted

ne verujem da bi iko poslao pitanje vezano za funeral doom?

zamisli bauera kako čita: "koji bend se smatra osnivačem fjuneral dum pravca u metal muzici?"

-"zamena".

Posted

sad sam uzeo da slušam nortt.. album graven.

minimalistički black funeral doom..

imaju split sa xasthur, koji me uopšte privukao njima, (pesme na splitu su upravo sa ovog albuma)..e, ovo je fenomenalno.

Posted

Kako vam nisu dosadni ti doomovi sa benzinskim distorzijama? icon_wink.gif

Od Nortta je eventualno funeralskiji samo 'Gudsforladt'... meni to dođe običan doom/BM crossover bend, bez obzira što su avaj, jako spori...