Jump to content

Recommended Posts

Posted

Joj, lose si razumeo, tj. ja nisam citirao Thrash-a. Taj post se odnosio na Thrashformersa. :da:

...Thrash, i dalje se ne slazem da su "bili gomila klinaca koja nije znala da svira", cak i u vreme Seven-a...vise ih je produkcija zajebala.

• 8 months later...
Posted

Pa i to sto kaze covek: PRVI DEATH METAL BEND. Po meni,svi mi slusamo ovu muziku zbog 3 benda: Possessed, Death i Atheist. No, sto se tice benda, uzasno mi je zao sto su tako zavrsili kako jesu, ali uvek ce mi biti toplo oko srca kad cujem njihave stvari, narocito Satan"s Curse...

• 1 month later...
Posted
Pa i to sto kaze covek: PRVI DEATH METAL BEND. Po meni,svi mi slusamo ovu muziku zbog 3 benda: Possessed, Death i Atheist. No, sto se tice benda, uzasno mi je zao sto su tako zavrsili kako jesu, ali uvek ce mi biti toplo oko srca kad cujem njihave stvari, narocito Satan"s Curse...

Da, s tim shto je Chuk drkao na Possessed, tako da...xD

Posted

Possessed je drkao na Slayer, Slayer na Priste, pa sta onda? Meni Deathov prvenac 2x ako ne i vise zvuci unapredjenije u toj nekoj viziji nego Possessed.

Posted

Ако ћемо тако, и изашао је 2 године касније, па су имали времена за унапређивање и надоградњу.

Posted (edited)

Pa dobro, ali napredak (po meni ) je evidentan; isto tako mozes da "pravdas" i to sto npr. Gene Hoglan svira bubnjeve 10 000x bolje od tebe time sto ih ti ne sviras a on svira vec 20 i kusur godina. Naravno da je za napredak potrebno vreme ali ne i samo vreme, vec i rad i trud. Da je Death samo drljao obrade od Slayera i Possesseda ne bi zvucao ovako vec kao kopija; tako ide logika na planeti Zemlji.

Neko moje gledanje (cisto analiticki) je da je prvi Death Metal bend prakticno bio Slayer; naravno da nije to po danasnjim standardima. Uostalom, Chuck je na omotu i napisao da mu je Possessed bio velika inspiracija, pogotovo za one vriskove, nije to tajna. Takodje, Morbid Angel se u pocetku lozio na Slayer i Possessed, pa su na kraju pronasli svoj izraz, inspirisuci gomile novih bendova. Possessed je opet, svrsavao na Slayer, i tako u krug. Ali nijedan od ovih navedenih bendova nije bio kopija drugog (jedino Morbidi na prvim demosima iz 84te su dosta podsecali na Slayer) i to je najbitnije u celoj prici.

Samo kazem da je glupost pocinjati takve rasprave, jer su Possessed i Death jedni od osnivaca pravca, zajedno su ga stvarali (doduse nesvesno), i glupo je razgradjivati pricu prepucavanjem.

Moj neki, rekao bih i objektivni utisak (samo zapazam) je da je prvi Death bio i idejno, i sviracki, a i produkcijski na visem nivou. Takoreci, celo pakovanje je ozbiljnije bilo od Possessed-a. Plus, nasli su se na pravom mestu u pravo vreme a i karijera Deatha je mnogo duze trajala, i zato mislim da dosta vise ljudi gleda Death kao osnivace zanra. Ali sve je to manje bitno. Ljudi uticu na ljude, to je ono sto je najbitnije.

Edited by Vajar
  • 1 year later...
  • 9 months later...
Posted

ti koji kazu da possessed ne valja - preslusali su albume manje od 3 puta

ti koji kazu da possessed valja - preslusali su diskografiju 100 x n counting

possessed je kult, bez obzira na kvalitet muzike, ako ga nisi shvatio do sad, idi radi nesto pametnije nego da pljujes po necemu sto ti i tvoj bend nikada necete postici

opet se osecam kao da mi je 15 :rockdevil:

http://www.youtube.com/watch?v=sYaAsiNHCRA

• 10 months later...
Posted

The first photo of the new lineup of the reactivated California death metal pioneers POSSESSED can be seen below.

POSSESSED 2011 is:

* Jeff Becerra - Vocals

* Emilio Marquez (SADISTIC INTENT) - Drums

* Tony Campos (STATIC-X, PRONG, ASESINO) - Bass

* Kelly Mclauchlin (DIABOLIC, UNHOLY GHOST, PESSIMIST) - Guitar

* Daniel Gonzalez (NAILSHITTER, OCCISAS) - Guitar

Commented Becerra: "Now we finally have the sound and talent that I always wanted!! It's like a dream come true!"

He added, " can't wait to go back out there and give everyone the best shows ever!!

"We are now tuning back up to 440 standard E and busy writing some new material."

possessed2011.jpg

• 4 months later...
  • 11 months later...
Posted

Мене занима шта је са тим новим материјалом. Написаше ли га више?

И, ако би могао неко да их доведе овде, хвала. :D Имају мини турнеју по европи, шта бих дао бар на један церт да могу да одем.

536047_489189487762830_1703984688_n.jpg

• 2 months later...