White Man Posted March 16, 2006 Report Posted March 16, 2006 (edited) u booklet-u pishe da je Reinert iskomponovao/odsvirao i sve delove na klavijaturama... koji car Edited March 16, 2006 by Whiteman
Cortex Posted March 16, 2006 Report Posted March 16, 2006 (edited) Gene Hoglan (ili bilo koji DEATH bubnjar...) Mike Portnoy Mark Zonder bubnjar benda ARK (ne mogu da se setim kako se zove) i recimo Dennis Chambers (mada on nije metalac, ali zahtev za takvima i nije eksplicitno naglasen) ma ima ih koliko vam volja, a najbolji su oni koji sviraju jazz\fusion Edited March 16, 2006 by Cortex
_Grotesque_ Posted March 16, 2006 Report Posted March 16, 2006 Dave Lombardo Vinnie Paul Joey Jordison (iako je gay ) Mike Portnoy Eto. 5. ne postoji A sto se Larsa tice.. Njegova svirka ima muda, tu nema rasprave. Ume, bre, covek da UDARI bubanj!
Wendigo Posted March 16, 2006 Report Posted March 16, 2006 bubnjar benda ARK (ne mogu da se setim kako se zove) John Macaluso ekstra bubnjar
Sisus Posted March 16, 2006 Report Posted March 16, 2006 Ume, bre, covek da UDARI bubanj! Bubanj se ne udara, bubanj se svira.
Atheist Posted March 16, 2006 Report Posted March 16, 2006 pocetak 'how could i' je suludo dobar! Ne znam na albumu, ali uzivo je to svirao palicama po nekim malim elektronskim padovima (verovatno to ima neki naziv koji ja ne znam).
White Man Posted March 16, 2006 Report Posted March 16, 2006 elektronski padovi? i don't think so: (Sean&Sean)
Fiery Posted March 17, 2006 Report Posted March 17, 2006 verovatno ce ti biti smesno ako kazem da je on samo bubnjar... ili ajde: dobar metal bubnjar. Meni je, od metalaca, mnogo bolji Richard Cristy (ex-Death, ex-Control Denied) ili npr. Nick Barker (Dimmu Borgir, Old Man's Child)....i da ne serem vise... EDIT: Derek je (valda) svirao samo na prvom Nileu... Sada je u Hate Eternal. Ocigledno si vrlo malo dolazio u kontakt sa Roddyjevim radom, kad tako govoris. On je jedan od najkompletnijih i najinventivnijih bubnjara u metalu, samo sto to nije tako lako primetiti zbog pravca za koji ga najcesce vezuju. Pregledaj malo www.DerekRoddy.com, valjda ces uvideti da pomenuti Nick Barker nema sta da trazi u recenici sa njim. Za Christyja zanimljivost: sada je tonac za Howarda Sterna, jedno vreme je bio policajac, a vec neko vreme se bavi i "stand up" komedijom.
Atheist Posted March 17, 2006 Report Posted March 17, 2006 (edited) elektronski padovi? i don't think so: (Sean&Sean) Malo je los kvalitet slike, ali pogledaj mu ride cinelu. Vidis kako je zaklonjena prednetom levo od kontre koji ima prave ivice, pa tako i sece ride u ovom kadru - e to je to. Ovako nesto: Edited March 17, 2006 by Atheist
White Man Posted March 17, 2006 Report Posted March 17, 2006 pa da jeste ali ja ne gotivim taj sinteticki zvuk bubnjeva...mnogo vishe gotivim onaj pravi "analogni"
Atheist Posted March 17, 2006 Report Posted March 17, 2006 Ne pricam o bubnjevima nego je klavijature uzivo svirao time.
White Man Posted March 17, 2006 Report Posted March 17, 2006 sorry neshto sam se istripovao ali imam neke fotke gde Reinert svira elektronske padove u stuiju...kao zamenu za prave bubnjeve...izgledaju kao neke crne plocice...koji trash.. a za te padove sa fotke nije mi jasno kako moze time da imitira zvuk klavijatura
Điga Posted March 17, 2006 Report Posted March 17, 2006 to je isto kao kada bi rekao da CHAD SMITH nije dobar bubnjar zato sto svira proste stvari! E moj decko Chad Smith svira proste stvari!Osviraj pola onoga sto svira Smith ako mozes!
Slave To Moonlight Posted March 17, 2006 Report Posted March 17, 2006 Ocigledno si vrlo malo dolazio u kontakt sa Roddyjevim radom, kad tako govoris. On je jedan od najkompletnijih i najinventivnijih bubnjara u metalu, samo sto to nije tako lako primetiti zbog pravca za koji ga najcesce vezuju. Pregledaj malo www.DerekRoddy.com, valjda ces uvideti da pomenuti Nick Barker nema sta da trazi u recenici sa njim. Za Christyja zanimljivost: sada je tonac za Howarda Sterna, jedno vreme je bio policajac, a vec neko vreme se bavi i "stand up" komedijom. Da, Roddy je stvarno mama, nesumnjivo jedan od najboljih i naj-tehnicki-potkovanijih bubnjara u metalu, mada nije ni Barker za bacanje bas... Inace veoma interesantno/zabavno za Christyija...
Fiery Posted March 17, 2006 Report Posted March 17, 2006 sorry neshto sam se istripovao ali imam neke fotke gde Reinert svira elektronske padove u stuiju...kao zamenu za prave bubnjeve...izgledaju kao neke crne plocice...koji trash.. a za te padove sa fotke nije mi jasno kako moze time da imitira zvuk klavijatura Pa standardno, umesto da se cima oko trigerovanja akusticnih bubnjeva, on uzme elektronce. Kako ne bi mogao da se "imitira" zvuk klavijatura. Svaka ona povrsina je senzor. Kada detektuje udarac, posalje signal procesoru, a procesor onda pusta zvuk koji si podesio, a koji moze da bude bilo sta, pa i isti onaj zvuk sa bilo kojih klavijatura. Nema ni imitacije, samo se ulaz u procesor razlikuje, dalje je sve isto. (Ovo je, naravno, vrlo pojednostavljena predstava funkcionisanja toga.)
iggyslap Posted March 18, 2006 Report Posted March 18, 2006 E moj decko Chad Smith svira proste stvari!Osviraj pola onoga sto svira Smith ako mozes! u odnosu na druge bubnjare svira proste stvari.... ali da je jedan od najgroovijih bubnjara: jeste!!! inace, nisam drummer! vec ona druga polovina ritam sekcije
Garrgghharrr... Posted March 18, 2006 Report Posted March 18, 2006 (edited) Kako ne bi mogao da se "imitira" zvuk klavijatura. Svaka ona povrsina je senzor. Kada detektuje udarac, posalje signal procesoru, a procesor onda pusta zvuk koji si podesio, a koji moze da bude bilo sta, pa i isti onaj zvuk sa bilo kojih klavijatura. Nema ni imitacije, samo se ulaz u procesor razlikuje, dalje je sve isto. (Ovo je, naravno, vrlo pojednostavljena predstava funkcionisanja toga.) Jednostavnije receno, pusta semplovan zvuk koji sam odredis (moze biti zvuk pucnja iz sacmare ili rikanje lava ). U skladu sa tim se zove sempler (to se moze videti i u spotu Linkin Parka sa onim reperom, samo sto tamo lik udara prstima, i dobija takodje zvuk klavijature). E da u vezi Roddya... on je "samo" jako navezban. To se opusteno moze navezbati za recimo 4-5 godina, a ko je iole talentovan i za mnogo manje... ne zajebavam se kad ovo kazem. Najlakse je uzeti dve dobre pedale, dobar bubanj, palice koje ti ogovaraju i radish (onomatopeja grajnda): cinela: ....cing,cing,cing,cing, cing,cing,cing,cing, cing,cing,cing,cing,cing,cing,cing....... dobosh: ..ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta........ bass: ......d r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r........ Znaci ne postoji jednostavnije (i nekreativnije) reshenje da se isprati bilokoji rif na svetu nego grind, jer ne postoji toliko produzen ili skracen rif da slucajno mozes da upadnes u kontru ili da ispadnes nekako... I to mora da moze da izvede svaki covek koji zeli sebe da nazove bubnjarem. Ono sto je ipak fascinantno je da Derek to moze da radi koliko hoce, a da se ne umori (a to je takodje posledica vezbe). Ja mogu na, recimo, tempu 220 da izdrzim (aproximately) 30ak sekundi tog mucenja a da ne ispadam....posle toga postaje neujednaceno... a inace ne volim grind previse, jer ne vidim neki smisao u tome zbog gore navedenog. Mada, njegovo nisam slusao nista drugacije od ovoga i kontam da se brutal death ni ne moze pratiti na mnogo drugih nacina, a on je u tome apsolutni sampion. Voleo bih da vidim sta bi covek uradio na nekoj progresivi ili npr. jazzu... Zato kazem da mi je npr. Cristy bolji (ili Reinert ili Hoglan). Duhom ne izlaze iz granica death metala, ali ni tehnikom iz jazza (koliko je to moguce)... Takodje, Barker vise izrazava kreativnost nego brzinu... i npr. bubnjar Nevermora (tip je ludak). Nesto slicno Roddyu mozes da cujes na prvom albumu Meshuggah. Tomas Haake svira slicnu brzinu, samo sto je to isto provalio jos '91 godine, a uz to je (za moj ukus) kreativniji. I na kraju, sve se opet svodi na ukus, o kome (slozicemo se) ne vredi raspravljati. Edited March 18, 2006 by Garrgghharrr...
Garrgghharrr... Posted March 18, 2006 Report Posted March 18, 2006 Bubanj se ne udara, bubanj se svira. kontam da je to "UDARA" mislio vise figurativno A sto se tiche Chad Smitha, on svira krajnje razumljive ritmove sa prostom osnovom, naravno uz groove "dodatke" i sa tim postize potrebnu dinamiku... To je po meni najbolja shkola, kao i Kenny Aronof... mada svi mi ponekad volimo da vidimo Weckla i Chambersa kako se iskenjvaju...
White Man Posted March 18, 2006 Report Posted March 18, 2006 ja sam ranije gotivio to "prosto" sviranje bubnjeva...i te proste ritmove...ali sada mi je nevidjeno dosadno da slusam pesmu koja ima onaj standardni ritam ili , ne daj Bozhe , kec... sad najvishe slusam bubnjare kod kojih ne mogu nikako da "uhvatim" ritam...tipa Bobby Jarzombek i sl...on bre ima kompleks da ako ne odsvira jedno 10ak nota u sekundi to onda nije to!
Fiery Posted March 19, 2006 Report Posted March 19, 2006 E da u vezi Roddya... on je "samo" jako navezban. To se opusteno moze navezbati za recimo 4-5 godina, a ko je iole talentovan i za mnogo manje... ne zajebavam se kad ovo kazem. Najlakse je uzeti dve dobre pedale, dobar bubanj, palice koje ti ogovaraju i radish (onomatopeja grajnda): cinela: ....cing,cing,cing,cing, cing,cing,cing,cing, cing,cing,cing,cing,cing,cing,cing....... dobosh: ..ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta........ bass: ......d r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r........ Znaci ne postoji jednostavnije (i nekreativnije) reshenje da se isprati bilokoji rif na svetu nego grind, jer ne postoji toliko produzen ili skracen rif da slucajno mozes da upadnes u kontru ili da ispadnes nekako... I to mora da moze da izvede svaki covek koji zeli sebe da nazove bubnjarem. Ono sto je ipak fascinantno je da Derek to moze da radi koliko hoce, a da se ne umori (a to je takodje posledica vezbe). Ja mogu na, recimo, tempu 220 da izdrzim (aproximately) 30ak sekundi tog mucenja a da ne ispadam....posle toga postaje neujednaceno... a inace ne volim grind previse, jer ne vidim neki smisao u tome zbog gore navedenog. Mada, njegovo nisam slusao nista drugacije od ovoga i kontam da se brutal death ni ne moze pratiti na mnogo drugih nacina, a on je u tome apsolutni sampion. Voleo bih da vidim sta bi covek uradio na nekoj progresivi ili npr. jazzu... Zato kazem da mi je npr. Cristy bolji (ili Reinert ili Hoglan). Duhom ne izlaze iz granica death metala, ali ni tehnikom iz jazza (koliko je to moguce)... Takodje, Barker vise izrazava kreativnost nego brzinu... i npr. bubnjar Nevermora (tip je ludak). Nesto slicno Roddyu mozes da cujes na prvom albumu Meshuggah. Tomas Haake svira slicnu brzinu, samo sto je to isto provalio jos '91 godine, a uz to je (za moj ukus) kreativniji. I na kraju, sve se opet svodi na ukus, o kome (slozicemo se) ne vredi raspravljati. A ja ti opet kazem da pogledas malo www.DerekRoddy.com i semplove koji se tamo mogu skinuti. Ovo sto si ti opisao je Nik Barker, dok Derek u okviru vrlo uske nise ekstremnog death metala unosi razne inovacije, kao sto je sviranje poliritmicnih ostinatoa sa vise pedala, kombinovanje dva dobosa i dva hi-hata, ubacivanje akcenata levom nogom na claveu u standarni blast beat i tako dalje. Sem toga, on je kompletan bubnjar, koji odlicno svira i obican rock, blues i jazz (za ovo mogu na primer da ti posaljem par jazz klipova koje je snimio). A Haake je daleko od tih tempoa, kad se prica o cistoj brzini
Garrgghharrr... Posted March 20, 2006 Report Posted March 20, 2006 A ja ti opet kazem da pogledas malo www.DerekRoddy.com i semplove koji se tamo mogu skinuti. Ovo sto si ti opisao je Nik Barker, dok Derek u okviru vrlo uske nise ekstremnog death metala unosi razne inovacije, kao sto je sviranje poliritmicnih ostinatoa sa vise pedala, kombinovanje dva dobosa i dva hi-hata, ubacivanje akcenata levom nogom na claveu u standarni blast beat i tako dalje. Sem toga, on je kompletan bubnjar, koji odlicno svira i obican rock, blues i jazz (za ovo mogu na primer da ti posaljem par jazz klipova koje je snimio). A Haake je daleko od tih tempoa, kad se prica o cistoj brzini ma znam... skidao sam i ja ponesto odande... Takodje, imam onaj Hate Eternal's Drum Lessons (5-6 klipova), i tu nije pokazao ama bas nista inovativno (bar nista od ovoga sto si naveo) Inace, stvarno me zanima kako zvuci taj Roddyev jazz. PS poslusaj album Contradictions Collapse, pa ces skontati o cemu govorim u vezi Haake-a...
Person Who Fart Bubbles Posted March 20, 2006 Report Posted March 20, 2006 Znate li vi frajeri ko je jedini bubnjar koji je proglasen za najboljeg 5 puta in a row od strane strucne javnosti? Cuveni pokojni jazz velikan Tony Williams...
Recommended Posts