ErliK Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Hip Hip Hoorah! Freakovci opet u akciji i na nivou. Nije njihov najbolji album ali je i dalje odličan. Doduše meni pa Murder Groupie jedino ne leži čak šta više iritantna mi je. jbg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jovan Cvijic Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Ehm, pošto sam se naslušao novog FK-a, posle par dana žestokog grickanja noktiju i iščekivanja da se isti pojavi, evo da napišem i ja koju... Pošto smatram sebe velikim ljubimcem i obožavaocem rada benda FK, red je da budem i malo kritičan prema njihovom radu, jer verujem da prema onima koje voliš treba biti kritičan - upravo zato da bi bili u buduće što bolji. FIlozofiju na stranu, meni je Land of the Freaks jedan vrlo dobar album (4). Mnogi su, vidim, na temi davali epitete odličnosti, međutim - ukoliko malo dublje proanaliziramo stvari, po mom mišljenju, ipak se radi o vrlo dobrom ostvarenju. Prethodnik, Organic, je meni pružio za ocenu više uživanja, jer se nekako bolje drži kao celina - na tom ostvarenju teško da ima slabih ili čak osrednjih numera (sa blagim izuzetkom closera "breathe..."), dok se na novom sočinjeniju oseća mala praznina relativno osrednjih kompozicija ("OK", "Do not disturb"...) dok par stvari podseća na rešenja sa nekih prethodnih albuma koja su meni tek nešto iznad nivoa proseka (recimo ta Murder Groupie i još po neke) podsećaju na "FK" album ili "Move" (MOve je inače takođe meni vrrrlo dobra albumčina). Uglavnom, čini mi se da je i Eklundova gitara vrckavija i intrigantnija na Organicu nego li ovde, mada i ovde ima razvaljivačkih pesama, i da je album Organic u globalu dosta drugačiji od prethodnih FK izdanja, dok se oseća kako "Land..." isuviše liči na starija izdanja i samim tim ne predstavlja značajan pomak u evoluciji benda. To samo po sebi nije neki veliki minus, ima i "Land..." svojih trenutaka, već pomenuta The Only Way ostavlja bez teksta, HipHipHooray ima sjajan discometal šmek, i genuine FK feeling doduše, Honey you re a Nazi i Smell of time takođe su pri vrhu... Ali, ostaje blago korak ukus u ustima, ja sam barem očekivao album za 5, album koji će pomeriti i granice muzičke lucidnosti, lirske neozbiljnosti i kritičnosti. Kažem JA sam očekivao, a ako je nekom album za odličnu ocenu, znači da je njemu/njoj ispunio očekivanja, što ga/ju čini zadovoljnom osobom, a što nije danas malo Uglavnom, i pored svega, KUhinja je zakon! živeli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prisoner of Dreams Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Потпуно се слажем. Албум је доста добар, ал' (гастрономски речено) кад се заврши имам осећај као да су изнели на астал свакојаке ђаконије, ал не и неки жешћи дезерт који сам очекивао. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jovan Cvijic Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Потпуно се слажем. Албум је доста добар, ал' (гастрономски речено) кад се заврши имам осећај као да су изнели на астал свакојаке ђаконије, ал не и неки жешћи дезерт који сам очекивао. E, то си лепо рек'o! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jovan Cvijic Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Nego, koj pevac peva na The Only Way??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 pa basista. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prisoner of Dreams Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Крис, басиста. Из неког интервјуа: ''Musically, this new album still contains the very specific Freak Kitchen fusion style already present on the previous albums but also integrates some new influences. For example, "The Only Way", sung by Christer, is a typical power-ballad as Skid Row could compose in the 90s, it's very far from your weird and complex usual fusion style. That's because Chris wrote that one, the bass player, he's in basic rock and I didn't want to interfere with it, you know. So we just played it straight and it's good, it's a great song. The difference is what makes the Freak Kitchen strength I think, we do anything we like.'' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jovan Cvijic Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 A pa da, nije mi palo napamet. Eto kolki sam fan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jovan Cvijic Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 Malo da omastimo brkove novim produktom iz njihove Kujne: Da, otvoren je FK kanal na jutjubetu... overite. (mada što više slušam teargass jazz to mi se sve više ide na živce, definitvno slabija stvar na albumu, gledano iz ove vizure - slušanja albuma 30-40 puta...) raduje me što kako slušam album overandoveragain mi se sve prijemčivijim numerama čine Clean it Up, One last time, Honey... iako su u ravni proseka, odnosno vrlo dobrog uspeha, reklo bi se... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jovan Cvijic Posted November 16, 2009 Report Share Posted November 16, 2009 Na novooformljenoM FK tube kanalu evo još par live dodataka, doduše stare numere...: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jovan Cvijic Posted November 17, 2009 Report Share Posted November 17, 2009 SPEAK WHEN SPOKEN TO! http://www.youtube.com/watch?v=k3JfWWQvR1E SPEAK WHEN SPOKEN TO!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jovan Cvijic Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 Opet noviteti na FK kanalu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Uf, odlično Njih bi stvarno vredelo videti uživo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jovan Cvijic Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Чуј, вредело... Ама мораће негде да се путује да се види та Кујна, на југ никако да наврате.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tanya Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Ma bice, aj da nalozimo ljude da ih smaraju da dodju u Budimpestu ili tako nesto? Ko ima poznanika tamo? Da pocnemo da sirimo zarazu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 (edited) Pu... ni blizu http://www.freakkitchen.com/tour/ Edited December 28, 2009 by Ајлин Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jovan Cvijic Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Šta vam je bre, ta će idemo u Bavariju! As if, mislim. Jadnici, ta ne znaju da su ima najveći fanovi južnoprugaši! Tako im i treba! Ignorance is a blessing (at times)! U inat neću da slušam Land of the Freaks ciglih nedelju dana! Za posle ne garantujem! Curse you Freakiez! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jovan Cvijic Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 Mislim, what were they thinking? Ajde, oprostio sam im što su za prvi singl i spot uzeli relativno neubedljivu ali ipak prihvatljivu TEARGASS JAZZ. Ali sa sledećim spotom su prevršili svaku meru! Od barem 7-8 pristojnih kontendera, gospoda napraviše skot za blagu, mršavu i neubedljivu OK! Dammit! Isti sam pogledao prvi i verovatno poslednji put u životu: Dakle, ne komentarišem vizuelni izgled / fotografiju / bilo šta "vidljivo", već - muziku. Umesto da za novi spot imamo neku perverznu classy FK numeru (Clean it up, Only Way, pa i Hip Hip... ili Honey...), gospoda ubaciše bedni filler. E, do mojega (kad me već vuču za.... jezik) Ovim postupkom je moje poverenje u časne namere skandinavske kujne umnogome dovedeno u pitanje. A šta ostali (fanovi) misle? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Ti još nisi prezdravio? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jovan Cvijic Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 (edited) Ti još nisi prezdravio? Misliš ozdravio? Jock. Sad sam u fazi seciranja. Nego, ovo je topik o FK, a ne o mom bolovanju. Eto, Ajlina, jesi li ti videla onu bruku od izbora pesme za novi FK videJo? editko - tajpos. Edited February 3, 2010 by Jovan Cvijic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Vide ne nerviram se previše jer mi se album u celini dopada, a za spotove vrlo retko dajem pet para! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jovan Cvijic Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 Vide ne nerviram se previše jer mi se album u celini dopada, a za spotove vrlo retko dajem pet para! I bre Aljin, ala si sebična! Pa i ja se ne nerviram zbog sebe, nego zbog auditorijuma! Kako će FK da privuku nove fanove ako ne dobrim spotom napravljenim od dobre pesme?!?! Eto, recimo, ja da do sad FK nisam slušao, kad bih video da im onakva stvar prezentuje album, ne bih bio nešto napriman na njih... Mislim da bi mi se album i dopao u celini da je OK na kraju, kao neki lame closer. Mada je čak i closer sa izvrsnog Organica, Breathe, za ono remek-delo.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest TužneUši Posted February 3, 2010 Report Share Posted February 3, 2010 prezdraviti je kad ozdravis i prodju jos 2-3 dana dok se pocnes osecati ko svoj na svome Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jovan Cvijic Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 prezdraviti je kad ozdravis i prodju jos 2-3 dana dok se pocnes osecati ko svoj na svome ...eh, proći će poodosta vremena da se JA osetim ko svoj na svome, što Uške reče... Anywayz, good music heals! At least partially! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 Čitaćeš ti šta si pis'o ovde kad te prezdrave Frik Kičn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts