Jump to content

Recommended Posts

Posted

"I never really liked heavy metal in the first place. I came from Alabama playing country music, surf rock, rockabilly, and stuff like that. I just went through a phase in my 20s where I thought it was rebellious to play heavy metal. And then I met Brann [Dailor, Mastodon drummer] and Bill [Kelliher], and they were really, really, really into heavy metal. And ever since then, I’ve been trying to get Mastodon to not be such a heavy metal band, because I fucking hate heavy metal, and I don’t want to be in a heavy metal band."
  - Brent Hinds (2015)

Posted

Ne verujem da će išta da im fali na duže staze, realno. Poslednjih par albuma su imali limitiran input od strane Brenta i opet imaju neviđene stvari. Nisu Troy, Bill i Brann od juče pa da ne znaju šta će dalje. I to kažem kao neko kome je Brent bio omiljeni član benda, pre svega kao vokal, a potom zbog besprekornih solaža. 

• Like 1
Posted

Bill i Brann ionako pišu skoro sve pesme, Brent ih "samo" začini solažama, nema ni govora o gašenju benda. Međutim, voleo bih da nađu neku jaku individuu za novog solo gitaristu koji neće kopirati Brenta jer je lik potpuni unikat i kao pojava i svirački, nego nekog ko će doneti nešto svoje, kaki kurac jutjuberi i zanatlije.

• Upvote 1
Posted

baš ne volim ovakav naslov :haha: Ben je kul faca, uopšte nije u tom nekom influencer tripu nego već 100 godina objašnjava klincima finte oko gitare i baca preloše fore uz to, bratić je

još ako ne zna da peva, top

• Upvote 1
Posted

Highlight svih Mastodon albuma su mi uvek bili Brentovi iščašeni rifovi i solaže, kao potaž svih tih surf, rokabili, psihobili uticaja, i taj višak emocije, mraka i melanholije u njegovom glasu, a voleo sam (volim) i njega lično najviše od sve četvorice zbog toga što je evidentno najnesposobniji da se izbori sa svojim demonima i što mi deluje kao čovek koji 24/7 ima urge da iskoči iz sopstvene kože. Uvek sam mislio da je upravo on dominantna autorska ličnost u bendu, da su svi progresivni i psihodelični začini koji su ih učinili senzacijom dok su bili u kreativnom zenitu na Blood Mountain i Crack the Skye 95% njegova zasluga i da bend iz albuma u album gubi na autentičnosti (ne i na kvalitetu) od kada su Brann i Bill preuzeli kormilo i krenuli ka tim nekim umivenijem, radio-friendly vodama, a on krenuo da se polako povlači u drugi plan, iako naravno volim sve što su izdali. Guess I'm trying to say - težak smor. Koga god da dovedu i kakvi god da budu naredni albumi, to za mene više nikada neće biti isti bend.

• Upvote 11
Posted

Lep post iznad ali ne bih se do kraja složio. Brent je definitivno bio x faktor koji je unosio ludilo i šareniš uticaja u njihovu muziku (pa čak i taj njegov objektivno trapavi vokal ranjene žirafe), ali Bill kao glavni riffmaster i posebno Brann kao potpuni unikat od bubnjara nema šanse da su manje bitni i manje dominantne autorske ličnosti u bendu.

• Upvote 1
Posted

Nešto mi govori da će se vratiti kroz 2-3 godine, a možda i manje.
Mestodon bez Brenta je kao RTS bez Slagalice, to jednostavno neće ići.

• Upvote 2
Posted

Ma niko ne spori da su svi jedna unikatna i vanserijski kreativna družina (ovome u prilog ide što taj bend nema blage veze sa mojim muzičkim afinitetima), ali kad neko kaže Mastodon ja odmah pomislim na Brenta ludoga, jednostavno je bio duša, srž benda.. otprilike ono što je Dimebag bio za Panteru to je on za Mastodon, ne možeš zamisliti da ga iko može zameniti (da zlo (Zakk) ne čuje:haha:)

• Like 1
Posted
On 3/7/2025 at 9:03 PM, VoivodBG said:

A ja baš mislio da neće više biti metala u bendu sad kad je otišao. Mada ima logike što jeste, sudeći kojim se pravcem kreće bend u zadnjih 4-5 godina.

Posted
1 hour ago, Grobodan said:

Pa matori su već

Kvalifikovali se;)

Maa daleko sam ja od nekog fana, ali mogu poslušam ponekad, tipa Leviathan, BM, Crack su baš kul albumi za neki road trip i sl..