Guest ljubimrukusmorock2 Posted October 28, 2006 Report Posted October 28, 2006 Nepravedno banovani Gwydion ovde Ja sam samo rekao da je i Kibo, apsolutno genijala lik, svirao u Pergamentu, Nisam rekao da je jedino on svirao bubnjeve u pomenutima. Dakle tu nema nekog spora oko postave. Mad akoliko se secam on je svirao na jednom od albuma, sad da li je i potpisan to ne znam. Sa njim nije bio problem posvadjati se, a ni Stiv nije bas bio lak kao karakter, U svakom slucaju mislim da necu da pristanem da mi se skine ban sve dok Black_Totem/Silver_surfer ne bude udaljen sa foruma, Axeanosilas skinut sa mesta moda, a King Diamond i Guardian of the Blind kao administratori ovog foruma e ne izvine javno, prvo meni a potom i jedno opste izvinjenej svima koji su na bilo koji nacin bili vredjani, maltretirani i nepravedno banovani na YUmetal forumu! _________________ Quote
RNA Posted October 29, 2006 Report Posted October 29, 2006 (edited) Ne znam za ovo prvo, ali mislim da ce pre pakao da se smrzne nego sto ces docekati ovo drugo. Edited October 29, 2006 by RNA Quote
Feniks . Posted October 29, 2006 Report Posted October 29, 2006 Pusti ga, treba verovati u pobedu. Quote
Divlji Tigar Posted October 29, 2006 Report Posted October 29, 2006 Da li je proverio za onu svirku , da li je to stari dobri Pergament ili neki novi likovi? Quote
Zaki Posted October 30, 2006 Report Posted October 30, 2006 Ima li neko oba albuma Pergamenta u mp3 formatu da mi snimi? Quote
Divlji Tigar Posted November 29, 2006 Report Posted November 29, 2006 Pergament je bio predgrupa Alice Cooperu 1989. godine na Sajmu. Quote
RNA Posted November 30, 2006 Report Posted November 30, 2006 Opa, nova informacija. Ovo ne znadoh! Quote
dudi Posted November 30, 2006 Report Posted November 30, 2006 Ako se dobro sećam to je bilo 1990e. Tada je bila promocija albuma trash od alice coopera Quote
Divlji Tigar Posted November 30, 2006 Report Posted November 30, 2006 (edited) U Hard Metalu je pise da im je posle koncerta dosao neki lik i pitao ih na engleskom kada ce odet da sviraju u SFRJ, a oni mu odgovorili na srpskom, lik nije verovao da su domaci bend. Edited November 30, 2006 by Wild_Tigar Quote
RNA Posted December 1, 2006 Report Posted December 1, 2006 A to je bilo sa tog koncerta? Zasto li sam se ja istripovao da je bio neki drugi? Quote
B.A.D. Posted March 9, 2007 Report Posted March 9, 2007 Da li ima nekoga koga ne mrzi da mi napiše tekst pesme Trokrsta gora? Volim tu pesmu ali nikako da pohvatam sve reči... Quote
RNA Posted March 10, 2007 Report Posted March 10, 2007 Mene ne bi mrzelo, da postoji tekst na ploci. Kako ga nema, mrzi me da preslusavam pesmu i da skidam tekst. Quote
B.A.D. Posted March 15, 2007 Report Posted March 15, 2007 evo ja ću otkucati ono teksta što sam sam provalio...A ako nekog ne mrzi da mi ispravi eventualne greške i dopuni tekst Nad gradom,u oku plam Oseća se zadah istrošenog znoja Vekovima skrivena iza sedam gora Tu negde blizu je trokrsta gora Daleka sećanja sa ivice ponora Plavi cvet na krilima vetra Kroz telo struji vražija pomam Magična turbina vuče me u sebe Otvaraju se vrata teška kao bat Prikazuje se..........iz nemogućih snova Tu ispred mene su beskrajne visine Zovu me preko stotinu brda Trokrsta goro! Idemo na............ Ooo trokrsta goro! Ooo,idemo na ......... Na pergamentu starom mutno je ime .....................kroz maglu ne dopiru do mene neobična.................skrivena u tišini iz čudnog sveta gde vreme večno stoji krvavi trag urezan u mene i divlje seme protiče kroz vene moždana oluja jača je od mene ispira mi telo i neda da uvenem refren Quote
Am. Posted March 16, 2007 Report Posted March 16, 2007 (edited) Trokrsta gora - Pergament (Novi Sad - 1988.) Nad (gradu tom ),u oku plam Oseća se zadah istrošenog znoja Vekovima skrivena iza sedam mora Tu negde blizu je trokrsta gora Daleka sećanja sa ivice ponora Plavi cvet na krilima vetra Kroz telo struji vražija pomama Magična turbina vuče me u sebe Otvaraju se vrata teška kao bat Prikazuje se film iz nemogućih snova Tu ispred mene su beskrajne visine Zovu me preko stotinu brda O, ooo, Trokrsta goro! O, ooo, Idemo na tebe ! O, ooo, trokrsta goro ! O, ooo, idemo na tebe ! Na pergamentu starom mutno je ime (vizije) kroz maglu ne dopiru do mene neobična (slava) skrivena u tišini iz čudnog sveta gde vreme večno stoji krvavi trag urezan u mene i divlje seme protiče kroz vene moždana oluja jača je od mene ispira mi telo i neda da vene. Otvaraju se vrata teška kao bat Prikazuje se film iz nemogućih snova Tu ispred mene su beskrajne visine Zovu me preko stotinu brda O, ooo, Trokrsta goro! O, ooo, Idemo na tebe ! O, ooo, trokrsta goro ! O, ooo, idemo na tebe ! Otvaraju se vrata teška kao bat Prikazuje se film iz nemogućih snova Tu ispred mene su beskrajne visine Zovu me preko stotinu brda O, ooo, Trokrsta goro! O, ooo, Idemo na tebe ! O, ooo, trokrsta goro ! O, ooo, idemo na tebe ! Za reci u zagradi nisam siguran. Aj', pa da je zasviras !!! Edited March 16, 2007 by Am. Quote
dr.lecter Posted March 16, 2007 Author Report Posted March 16, 2007 U ovoj pjesmi ima vise Black Metala i mracnjastva nego sva ona nasminkana magarad zajedno Quote
RNA Posted March 16, 2007 Report Posted March 16, 2007 Блек метала? Пре ће бити дума, доцо! А мрачњаштва има у изобиљу. Има доста и морбидности а ла рани Carcass у 'Офелији'. Quote
B.A.D. Posted March 16, 2007 Report Posted March 16, 2007 Trokrsta gora - Pergament (Novi Sad - 1988.) Nad (gradu tom ),u oku plam Oseća se zadah istrošenog znoja Vekovima skrivena iza sedam mora Tu negde blizu je trokrsta gora Daleka sećanja sa ivice ponora Plavi cvet na krilima vetra Kroz telo struji vražija pomama Magična turbina vuče me u sebe Otvaraju se vrata teška kao bat Prikazuje se film iz nemogućih snova Tu ispred mene su beskrajne visine Zovu me preko stotinu brda O, ooo, Trokrsta goro! O, ooo, Idemo na tebe ! O, ooo, trokrsta goro ! O, ooo, idemo na tebe ! Na pergamentu starom mutno je ime (vizije) kroz maglu ne dopiru do mene neobična (slava) skrivena u tišini iz čudnog sveta gde vreme večno stoji krvavi trag urezan u mene i divlje seme protiče kroz vene moždana oluja jača je od mene ispira mi telo i neda da vene. Otvaraju se vrata teška kao bat Prikazuje se film iz nemogućih snova Tu ispred mene su beskrajne visine Zovu me preko stotinu brda O, ooo, Trokrsta goro! O, ooo, Idemo na tebe ! O, ooo, trokrsta goro ! O, ooo, idemo na tebe ! Otvaraju se vrata teška kao bat Prikazuje se film iz nemogućih snova Tu ispred mene su beskrajne visine Zovu me preko stotinu brda O, ooo, Trokrsta goro! O, ooo, Idemo na tebe ! O, ooo, trokrsta goro ! O, ooo, idemo na tebe ! Za reci u zagradi nisam siguran. Aj', pa da je zasviras !!! hvalA!!!! Quote
Am. Posted March 17, 2007 Report Posted March 17, 2007 Nema na cemu !!! Proveri jos jednom reci u zagradi, nisam siguran. I, mozda je bolje da sam napisao "O, ooo" kao "Ooo ,o,o,o" :-) !!! Veliki je to bend! Steta sto je sire poznat samo u okolini Novog Sada ! Bem ti drzavu i sve njene medije !!! Quote
RNA Posted March 17, 2007 Report Posted March 17, 2007 Свирали су они у оно време и по Мађарској, колико је мени познато. Једино ако у интервјуу нису нешто слагали. Quote
B.A.D. Posted March 17, 2007 Report Posted March 17, 2007 Блек метала? Пре ће бити дума, доцо! А мрачњаштва има у изобиљу. Има доста и морбидности а ла рани Carcass у 'Офелији'. stvarno mi je konfuzna ova pesma Trokrsta gora... A za ofeliju je dovoljno reći: nekrooofiiliijaaa,Ofeeelijaaa Quote
dudi Posted March 17, 2007 Report Posted March 17, 2007 Свирали су они у оно време и по Мађарској, колико је мени познато. Једино ако у интервјуу нису нешто слагали. Svirali su u Segedinu na omladinskom festivalu i u Budimpešti znam da su na nekom festivalu u Pešti odvalili i dobili veliku pohvalu (ne samo od naših klinaca tamo koji su bil tada tamo na eskurziji) .To sve na vokalu već sa Badžićem (Šlogom ) na Engleskom . Inače Šlog mi je obećao snimke sa njegovim prvim bendom to jest Farkaš Mihalj (Taker) Bubnjar Pošto je njegov bend Paklena mašina dosta pre pergament imaju neke snimke al ništa ozbiljno. Da i onaj film gde je Vlada janković i ekipa i na kraju pergament odavli sa svirkom .Mali budžetni film al interesantan. Quote
dudi Posted March 18, 2007 Report Posted March 18, 2007 Који филм, какав филм? Ne znam kako se zove ,Onako malo budžetni tv film Pergament sviraju paranoid i još nešto Pitaj Džeta možda i ima taj film Quote
RNA Posted March 18, 2007 Report Posted March 18, 2007 Већ сам причао једном са Џетом о филмовима у којима је глумио, али ми није поменуо ништа за тај са Пергаментом. Quote
Am. Posted March 20, 2007 Report Posted March 20, 2007 He, he :-) !!! Cuo sam i ja za taj filmic, il' dokumentarac, sta li je, al' ga nisam gledao. Ljudi, cim zaradim neku lovu, javljam vam se za razmenu tih stvari, kupovinu il' sta vec. Sad nemam ni za prazan disk !!! RNA, zbog toga ti i nisam dosadjivao za ono sto sam te pitao pre neki mesec. Cekaju se bolja vremena !!! Quote
Recommended Posts