Tomba La Bomba Posted December 23, 2009 Report Posted December 23, 2009 Znas kako lepo si to rekao i tacno je ali si iz vida izgubio jednu cinjenicu i to onu najbitniju...a to je da u Srbiji niujednoj oblasti , pa ni u muzickoj, nije nista isto kao bilo gde drugde...znaci sto je svud u svetu belo u Srbiji je crno i obratno...tako da stoji tvoja konstatacija da se poljaci i madjari zbog takvih stvari koje si naveo ne raspadaju nego sviraju i dalje, ali u Srbiji to nije tako, a sad sta je uzrok tome to vec ne znam. Quote
dudi Posted December 29, 2009 Report Posted December 29, 2009 Pergament su počeli tekstove na Engleskom kada je došao Šlog, Njemu to najbolje ide . Jer nikad ga nisam čuo da peva na našem jeziku.A drugi razlog je bio da se malo probiju u Evropi može da se pročita i u onom intervju da su tada imali neke koncerte u inostranstvu. A logo i artwork je radio Zoran Janjetov iz Sombora. Quote
facaly Posted January 31, 2010 Report Posted January 31, 2010 ijaoooo kakav bend obozavam ih !!!! za one koji ih jos nisu culi: http://www.youtube.com/watch?v=EwLTJrc1Zk0 Quote
dudi Posted August 24, 2011 Report Posted August 24, 2011 (edited) Man Prvi black metal album [ Edited August 24, 2011 by dudi Quote
metallicus Posted August 25, 2011 Report Posted August 25, 2011 (edited) koji crni blek metal već dugo se fiksam sa http://www.youtube.com/watch?v=3fEOe1-7Nvw Edited August 25, 2011 by metallicus 1 Quote
Guest hellprowler Posted September 25, 2011 Report Posted September 25, 2011 Pazljivo sam citao temu poslednjih 2 sata.. Nabasao sam ovde trazeci Rosenkreutz i da li negde sviraju jer sam cuo da su okvirno u periodu od 1995-2000 te u februaru,na godisnjicu smrti Bon Scotta svirali u novosadskom Panteru(danas picerija/restoran prekoputa masinske skole). Razlog potrage je sto sam cuo od nekoliko ljudi da je to najbolji AcDc tribute band i to ne samo u Srbiji, da vokal (zbog kojeg sam u nedoumici, da li je Momcilo ili Slog) peva identicno kao i Bon, a gitarista razbija. Mislim ipak da je bio Slog jer mi je valjda gazda sabackog Hard Rock cafea rekao da je lik koji je pevao u Rozenkrojcu sada vokal u Sveti Gral.. Je l' zna neko nesto kada sviraju, gde(bilo ko, rosenkreutz, sveti gral, pergament)? Quote
Sale B.C. Posted September 26, 2011 Report Posted September 26, 2011 možeš naći šloga na fejsbuku (Branko Badžić), pa ga slobodno pitaj, nastupa on često sa Sv. Gralom, a za druge kombinacije nisam siguran Quote
metallicus Posted September 28, 2011 Report Posted September 28, 2011 (edited) Zna li ko šta o ovome?Mislim na pjevača Dargorona... Edited September 28, 2011 by metallicus Quote
VoivodBG Posted December 29, 2022 Report Posted December 29, 2022 Hard rock vece u Atom akademiji, uzivo svirka 3 benda: PERGAMENT Kultni novosadski heavy/thrash band posle 5 godina ponovo u Beogradu. Pergament važi za jedan od najboljih metal sastava bivše Jugoslavije, osnovani su davne 1986., i tokom narednih godina, izbacili su LP Vruća linija (Ghost House, 1988), kao i dva demo snimka, jedan (Promo/Demo) 1989. godine i drugi, Mr. War, 1990. Pored "klasika" sa Vruce linije bend ce vas upoznati s novim materijalom koji je spreman za izdavanje. Za one koji nisu bliže upoznati sa radom benda, Pergament i dalje stoji na HM i Trash osnovama sa melodičnim vokalnim deonicama, uz dosta progresivnih etno elemenata koji bi trebalo da u još većoj meri kreiraju autentičnost benda. INVAZIJA Legendarni valjevski bend promovise njihov novi, IV album izdat prosle godine za PGP RTS. Bez brige, pored aktuelnih stvari na repertoaru ce biti i stari, provereni koncertni aduti kao sto su `Ne dam`, `Zivana`, `MInhen 91`, "Mačak", "Večeras, " Do pobede"....Ovaj put sviraju pun, dugometrazni set prosaran proverenim hard rock obradama... SHANGRI-LA Oni su mladi "classic heavy 80s " bend koji ce se potruditi za dobro zagrevanje za ostatak svirke... Bice tu autorskih stvari + zanimljivih obrada nepravedno zaboravljenih heavy metal dragulja . Text njihove autorske pesme nam otkriva njihov moto: "We ride hard 'n' heavy, speedin' through the night... We're goin' rough 'n' ready to show you what we got!!!! " Ulaznice u pretprodaji 500 din / na dan koncerta 700 din. Prodaja ulaznice je u ROCKFIRE record shop-u, ul. Mihizova 22/lokal br. 6 1 Quote
Recommended Posts