Jump to content

Recommended Posts

Posted

Znas kako lepo si to rekao i tacno je ali si iz vida izgubio jednu cinjenicu i to onu najbitniju...a to je da u Srbiji niujednoj oblasti , pa ni u muzickoj, nije nista isto kao bilo gde drugde...znaci sto je svud u svetu belo u Srbiji je crno i obratno...tako da stoji tvoja konstatacija da se poljaci i madjari zbog takvih stvari koje si naveo ne raspadaju nego sviraju i dalje, ali u Srbiji to nije tako, a sad sta je uzrok tome to vec ne znam.

Posted

Pergament su počeli tekstove na Engleskom kada je došao Šlog, Njemu to najbolje ide .

Jer nikad ga nisam čuo da peva na našem jeziku.A drugi razlog je bio da se malo probiju u Evropi može da se pročita i u onom intervju

da su tada imali neke koncerte u inostranstvu.

A logo i artwork je radio Zoran Janjetov iz Sombora.

• 1 month later...
  • 1 year later...
  • 1 month later...
Guest hellprowler
Posted

Pazljivo sam citao temu poslednjih 2 sata.. Nabasao sam ovde trazeci Rosenkreutz i da li negde sviraju jer sam cuo da su okvirno u periodu od 1995-2000 te u februaru,na godisnjicu smrti Bon Scotta svirali u novosadskom Panteru(danas picerija/restoran prekoputa masinske skole). Razlog potrage je sto sam cuo od nekoliko ljudi da je to najbolji AcDc tribute band i to ne samo u Srbiji, da vokal (zbog kojeg sam u nedoumici, da li je Momcilo ili Slog) peva identicno kao i Bon, a gitarista razbija.

Mislim ipak da je bio Slog jer mi je valjda gazda sabackog Hard Rock cafea rekao da je lik koji je pevao u Rozenkrojcu sada vokal u Sveti Gral.. Je l' zna neko nesto kada sviraju, gde(bilo ko, rosenkreutz, sveti gral, pergament)?

• 11 years later...
Posted
Hard rock vece u Atom akademiji, uzivo svirka 3 benda:
PERGAMENT
Kultni novosadski heavy/thrash band posle 5 godina ponovo u Beogradu.
Pergament važi za jedan od najboljih metal sastava bivše Jugoslavije, osnovani su davne 1986., i tokom narednih godina, izbacili su LP Vruća linija (Ghost House, 1988), kao i dva demo snimka, jedan (Promo/Demo) 1989. godine i drugi, Mr. War, 1990.
Pored "klasika" sa Vruce linije bend ce vas upoznati s novim materijalom koji je spreman za izdavanje.
Za one koji nisu bliže upoznati sa radom benda, Pergament i dalje stoji na HM i Trash osnovama sa melodičnim vokalnim deonicama, uz dosta progresivnih etno elemenata koji bi trebalo da u još većoj meri kreiraju autentičnost benda.
INVAZIJA
Legendarni valjevski bend promovise njihov novi, IV album izdat prosle godine za PGP RTS. Bez brige, pored aktuelnih stvari na repertoaru ce biti i stari, provereni koncertni aduti kao sto su `Ne dam`, `Zivana`, `MInhen 91`, "Mačak", "Večeras, " Do pobede"....Ovaj put sviraju pun, dugometrazni set prosaran proverenim hard rock obradama...
SHANGRI-LA
Oni su mladi "classic heavy 80s " bend koji ce se potruditi za dobro zagrevanje za ostatak svirke... Bice tu autorskih stvari + zanimljivih obrada nepravedno zaboravljenih heavy metal dragulja . Text njihove autorske pesme nam otkriva njihov moto: "We ride hard 'n' heavy, speedin' through the night... We're goin' rough 'n' ready to show you what we got!!!! "
Ulaznice u pretprodaji 500 din / na dan koncerta 700 din.
Prodaja ulaznice je u ROCKFIRE record shop-u, ul. Mihizova 22/lokal br. 6

May be an image of 5 people and text
  • Upvote 1